Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:16 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Cien a to macie już jakąś 5??U nas się ciśnie i ładnie już ją widać ale o dziwo spokój jest czasami ma tylko takie ataki wtedy się rzuca na Kretki,koła od wózka i zaciska szczękę tak że aż czerwona się robi ale lepsze to niż sraczka i gorączka :roll:

pogoda ma się utrzymać do piątku a weekend 27stopni i słoneczko :lol: oby im się to sprawdziło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wow tłumy :roll:

ja po wizycie - mam nadżerkę :roll: mała ale jest,po wczasach czeka mnie wymrażanie :? jeden plus tego wszystkiego że nie będę musiała płacić tylko jeździć do szpitala i zrobi mi to na NFZ ufff

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra mamy już jedną piąteczkę i widze że ślini się moja panna strasznie więc musi iść kolejna :)

Dziś kilka dobrych godzin spędziliśmy w Silesii w Katowicach. Padam na twarz a Madzia padła już w aucie. W Tesco fajne przeceny ciuszków o 50% zresztą w wielu sklepach przeceny. W Reserve była kolejka do kasy na dobre 20 osób, ale przeceny super i ciuszków dla dzieci jednak kolejka nas wystraszyła i nic nie wzięłam.

Oby pogoda była bo w wekend chcemy jechać na Odre na ryby :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam się i ja :D

Wczoraj z mężem swiętowaliśmy drugą rocznicę ślubu :D a tak mimo pogody dziennie staram się w przerwach między deszczem spacerować z Bartkiem bo w domu nie usiedzi :wink: taki wedrowniczek z niego :lol: po mamusi :wink: No i ma już 8 zębolków :D czwórki mu wylazły a trójek ni ma :shock:

ambra Ja się wybieram do gina i wybrać sie nie umiem :roll: jeszcze cytologii po porodzie nie zrobiłam :oops:
Z tą pogodą trzymam za słowo :lol: bo znowu słyszałam,że burze mają być :twisted: :roll:

Cien Znając życie jak ja się wybiorę na wyprzedaże to do Pudzianka nic nie będzie :(
Madzia jeszce wstaje w nocy czy przesypia Ci ładnie nocki???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja wczoraj w reserwed 2 koszulki kupilam:) na szczescie kolejki do kasy duzej nie bylo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ola różnie jest z tymi nockami ostatnio się bidulka budzi tak koło 22- 23 pojęczy i śpi później do 6 ale dłużej nawet nie marze że będzie spała :evil:

Netula to Ci się udało :) Dziś było strasznie ludzi tłumy w Silesii a niby środek tygodnia.

Ambra Ja miałam nadżerke wymrażaną normalnie w gabinecie i też nic nie płaciłam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ola no to heja do lekarza nie ma co czekać :!: :!: ja podejrzewam że gdyby nie tabletki to też bym nie chodziła co pół roku tylko co 2-3lata a może i rzadziej a tak to mam motywację chociaż,mój się zaoferował że się podda wasektomii tylko że u nas nie legalne więc doopa :lol:
wiercipięta z Pudzianka :lol: zęby jak u nas wychodzą jak chcą :roll:

w Silesii nie bywam,jakoś nie lubię tam jeździć może przez tłumy albo przez ten nawał sklepów :roll: denerwuje mnie też rozkład,mam wrażenie jakbym w kółko chodziła :roll:

idziom w kimono rano do dentysty na 9.30 młoda będzie smęcić bo ona o tej godzinie się dopiero budzi a tu już musi być w pełni gotowa pod drzwiami gabinetu :roll: będzie super dzień.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trzymam kciuki za Kajusię i jej wizytę u pana zębologa ;)
Ja wiedziałam, że się pogoda poprawi jak będę w szpitalu lezec bo sie mam zgłosic w poniedziałek.. ale może to i dobrze, że teraz nie ma upałów bo nogi mam jak słonica.. kostek wogóle nie widac, taki dwa grube tłuczki :roll: no ale już tylko kilka dni ;)
i potem mam nadzieję, będzie pogoda bo się nie moge doczekac spacerków z wózkiem :D:D:D
i fajnie, że są wyprzedaże już w sklepach bo będę musiałą garderobe na lato uzupełnic :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej jak wszystkie się głoszą to i my się zgłosimy :) My już po szczepieniu, mały waży 9200 i ma 75 cm . Dzielnie zniósł szczepienie.
Gugelek rozkoszuj się ostatnimi dniami wolności ;)
Ambra zdaj relację jak było

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gugelek a nie masz żadnych przepowiadaczy ?

Kasia drobniutki Grzesiu jak taki bobas 8miesięczny :lol:

my po wizycie super :D przyjęła nas młoda studentka,oprowadziła młodą po gabinecie dała pobawić się przyrządami,założyła śliniak i na fotel Kaja bez problemu otwierała buzie więc się zleciała pozostała reszta studentów i zdziwko że można grzebać bez obaw :lol: później w nagrodę dostała medal i zestaw z elmeta (szczotka+kubek+pasta) :lol: następna wizyta za 6miesięcy
polecamy mają podejście do dzieci nawet faceci ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to ja poprosze namiary na tego dentyste i odrazu info ile za wizyte :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia brawa dla Grzesia za to, że dzielnie zniósł szczepienie :)
no i brawa dla Kajki :) najważniejsze jak jest dobre podejście i pierwsze wrażenie jest super.. bo jak się dziecko zrazi do dentysty czy lekarza to przerąbane :roll:
a co do moich przepowiadaczy to od czasu do czasu mi brzuszek twardnieje, ale dosłownie na chwilkę i puszcza, i co jakiś czas ale baaaardo rzadko :roll: więc nie wiem czy to można nazwac przepowiadaczem zwłaszcza że nawet bolesne nie jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a czemu Ambra byłaś u dentysty z małą?? coś się działo??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Arga za wizytę 0zł ;) na Traugutta obok porodówki jest budynek no i to jest cała akademia stomatologiczna tam się wchodzi na Ipiętro do któregoś z gabinetów bo jest ich 7 no i dają karteczkę z datą wizyty ;)
tylko trzeba mięć książeczkę ubezpieczeniową bo się upominają

Gugelek to może będzie jak na wojnie jedno wielkie bum i już mała będzie po drugiej stronie :lol: z dentystą racja moja mama chodziła z nami i leczyła nam mleczaki albo na samo lakowanie to się z niej śmiali no bo po co leczyć jak wypadną tylko że my z siostrą idziemy bez obaw do dentysty a mój A. musi wsiąść wcześniej stoperan :lol:

Cien nic się nie działo tak poszliśmy profilaktycznie żeby się upewnić że zębiska zdrowe :lol:

dzisiaj spotkaliśmy siostrę A. tą 10 letnią i aż mnie krew zalała na sam jej widok :roll: jak ja tego dziecka nie cierpię jest taka flegmatyczna i ospała że mam ochotę ją trzepnąć w łeb jeszcze się zabierała żeby Kajke na ręce brać jak ona się wyrywała :? nerwy sobie tylko zepsułam :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ja właśnie też nie mam miłych wspomnień z dzieciństwa jeśli chodzi o dentystę i teraz idę jak już naprawdę muszę.. za to najmłodsza siorka to sie sama mamy pyta kiedy pójdą do dentysty ;P a też ma jeszcze mleczaki ;)

co do bum to czekam na to jak na zbawienie :D rozpycha mi się własnie rozrabiaka pod samymi żebrami :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gugelek jeszcze będziesz tęsknić za tym rozpychaniem w brzuszku :D ;)

Ja zaczynałam do dentysty chodzić jak jeszcze w podstawówkach był obowiązkowy wrrr... mieliśmy taką okropną babe zawsze pazury wymalowane i jakoś brudno tam było bo wiadomo w szkole - okropność. Wtydy mama nas zabrała prywatnie i chętnie chodziłam choć do tej pory nie lubie tej instytucji ;)

Udało nam się dziś zrobić zdjecie paszportowe za trzecim podejściem do fotografa. Nie jest fajne bo minę ma okropną i buzie otwartą ale moze przejdzie to zdjęcie.
Byłyśmy dziś też u Kardiologa na kontroli i wszystko jest dobrze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gugelek widać dobrze trafiła bo gdyby coś nie pasowało siostrze to by sie nie upominała :lol: ja jeszcze uwielbiam ten zapach u dentysty :lol:
może Twojej małej się kierunek wyjścia pomylił :heh:

Cien a wybieracie się gdzieś poza Polskę??

wstałam przed 8 i jestem po prostu padnięta chylę czoła przed tymi które wstają o świcie!!!
Spadam spać bo gały same mi klapią :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No super napisałam się do Was przez pół godziny i mi wcieło wszystko wrrr...

W takim razie zapytam się tylko gdzie mam jechać dziwczynki kupić pieluchy teterowe i smoczki i butelki z aventu najtaniej ?? Bo ubranka mam ale te takie bardziej kosmetyczne i do karmienia gdzie dostane najtańsze??

Gugelek Ty to chyba takie pecha masz jak ja i Ambra przeterminowana będzie a tego Ci nie życzę do głowy idzie dostać z tego czekania życzę Ci z całego serducha szybkiego porodu przed upałami :) tzymaj się

Ambra gratyulację dla Kajusi, że tak dzielnie zniosła wizytę u zębologa..

Cień wiedż, że godziny wstawania Paula i Madzia mają jednakowe max 6 wrrr... za to spać chodzi o 19.30 więc wieczór mam dla siebie i w dzień jedna drzemka od 11 do 13 :P

Paulusia od 3 dni rano biegunka tak że sama woda potem cały dzień nic jej nie ma je za trzech ( jak zawsze) pije bawi się a rano jak wstaje to od razu na nocnik nei wiem co jej jest rozmawiałam z lekarzem powiedział że jak to tylko raz dziennie to dać jej osłonowe lub smecte i się nie przejmować tym bardziej że je i pije i cały dzień nie robi kupki ani nie popouszcza. Jak nie przejdzie to w poniedziałek mam ją pokazać.
Teraz jest w żłobku bo w taką pogode to przynajmniej się z dziećmi pobawi :). Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przeterminowanie może doprowadzić człowieka do szału wydaje się że już na zawsze będzie się w ciąży :lol: do tego dochodzi wielki brzuch,popuchnięte stopy i ogólne samopoczucie do kitu ale ulga przychodzi jak już jest dzidziuś po drugiej stronie :D

Tiga może zęby (najlepsza wymówka :lol:) Kajka też wczoraj robiła na rzadko i dupsko już zaczerwienione :?
powiedz jak się twoja druga córka będzie nazywała :!: :!:

Kaja mi się zlała na podłogę i to specjalnie bo nie dość że stanęło obok nocnika to się szyderczo śmiała :evil:
wzięłam ją do łazienki kazałam prać te mokre gacie,stałam z nią dobre 20minut bo przez pierwsze 10 wyła :roll: chyba jej się pranie nie podoba bo się przeprosiła z nocnikiem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra rewelacyjna ta Twoja Kajka :D Bidulka pranie musi robić hihi moja to by z chęcią poprała coś albo podłogi wytarła :D

Oddałam wniosek na paszport jak się uda do połowy lipca załatwić to moze gdzieś się wybierzemy z moimi rodzicami a jak nie to zostaje Polskie morze :D Moja mama nie była dawno na wakacjach i Ją namówiłam żeby z nami jechała gdzieś tzn ze mną i Madzią :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]