Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 459  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie naciągam zus tylko pracodace bo firma jest duża(ponad 1000 pracowników) a wtedy pracodawca płaci nie zus przynajmniej tak mi powiedziała księgowa rok temu w dodatku z taka złością jakby to z własnej kieszeni miała płacic :roll:

byłam na zakupach z siostra i mama,kupiłam ogromnego Puchatka gadającego za 25 zł w taniej odzieży

a teraz objadam sie popcornem :oops:

Kathia co się tak czaisz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a Justyna nie wiem jak się wbić w temat...
a jak jesteś na L4 to pracodawca nie płaci za Ciebie składek do Zusu. (chyba, ze się coś zmieniło)...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

po prawdzie nie wiem jak to jest,niby płaci składki bo na pasku z wypłaty niby tak jest napisane,ale ta księgowa powiedziala (jak pytałam o zasiłek o który wtedy po 182 dniach trzeba było pisac do zusu)ona powiedziala ze mam pisac do zusu oni wydadza opinie ale i tak pracodawca bedzie płacic bo tak jest gdy firma zatrudnia powyżej 20 osób w innym wypadku pracodawca płaci tylko przez 30 dni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kathia witaj :lol:

Justynko no właśnie mi też się tak wydawało. Widocznie przepisy się zmieniły

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja sie na tym nie znam,tak mi ona powiedziała,ważne że mam każdego 10 wypłatę

i już nie musze pisac żadnych pism przepisy sie zmieniły i 182 dni przedłużyli do 270 jak było w przypadku gruźlicy i nawet jak jestem cała ciąże na L4 to sie zmieszcze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to jest własnie fajne, nie trzeba już żadnych wniosków wypisywać. Teraz na L4 można byc calą ciąze :D

córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynka zupa jarzynowa .. mniam .. a u mnie koñczy siê kalafiorowa :))
No i koñczy siê kalafior na ustach , czyli oprycha .. s³aba by³a .. nic siê nie s±czy³o nie ma strupa .. a naczyta³am siê ¿e winien byæ :shock:

Kathia to zarzuæ nowy temat .. i my siê wstrzelimy :lol:

Monia no studniówka coraz bli¿ej , fajnie i masz racjê nie denerwuj siê ... jak sobie obieca³a¶ bardziej optymistycznie to trzymaj siê tego .. bêdziesz mia³a du¿o rado¶ci z ci±¿y :))

Ania80 w pracy jeszcze ???
hop hop skrobnij co¶ do nas :)

Zazula ja to normalnie jem 2 kie³baski z grilla :oops: , jedna to ma³o dla takiego ³akomczuszka jak ja :lol:

Margolka jejku jak Ci fajnie masz suniê now± :)) m±¿ widzê kocha zwierzêta , ja te¿ .. mog³abym przygarn±æ wszystkie stworzonka ..ale nie mam warunków ..

o a mój Ruficzek dzi¶ podczas naszej nieobecno¶ci w domku wszed³ na stó³ w kuchni i ¶ci±gn±³ ca³e opakowanie zamkniête WAFLI FAMILIJNYCH i je zjad³ co to jednego wafla .. normalnie ma¿ siê w¶ciek³ .. no przesadzi³ .. po pierwsze ¿e wszed³ na stó³ po drugie ze zjad³ tyle wafli :? :shock:

Aneczka co wiêcej u Ciebie ??
Jak min±³ dzionek ???

Od 30 czerwca zaczynam intensywne jazdy .. prawie codziennie po pracy od 16 do 19 .. i jednego dnia 13 lipca 5 godz. to bêdzie ciê¿ki czas i mecz±cy .. uffffff i praca , akurat bêdzie du¿o roboty .. no i dni p³odne tak wypadn± ..ale muszê to przetrwaæ ..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIEWCZYNKI W OGÓL PRZEPISY OD TEGO ROKU DLA CIʯARNYCH NA +
D£U¯SZY MACIERZYÑSKI
I TA MO¯LIWO¦Æ POWROTU DO PRACY NA WYCHOWAWCZYM NA PÓ£ ETATU I PRACODAWCA MUSI SIÊ ZGODZIÆ :))))))))
NO I TE 270 DNI :)))

ALE CHCE MI SIÊ ZJE¦Æ LODA ,..TAKIEGO ¦MIETANKOWEGO W KOSTCE CO KIEDY¦ BY£Y .. MMMMMM

cholerka post pod postem ciiiiiiiiiiiii

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia wizyte mam 6 lipca w poniedzialek. czuje sie swietnie. Nic mi nie dolega. Maluszek coraz czesciej i mocniej daje o sobie znać, szczegolnie jak sie poloze w lozeczku wieczorkiem. Przez tydzien bardzo powiekszyl mi sie brzuszek. Juz musze nosic spodnie ciazowe bo inne nie wchodza w gre ;)

Tak na powaznie to ja sie nie znam na przepisach, ale zawsze wydawało mi sie, ze bez znaczenia ilu pracownikow ma firma. To jest krzywdzace dla takiej firmy gdy pracownica idzie na zwolnienie, nie maja pracownika,a musza placic za niego ZUS i wyplate. W prawdzie przy takiej ilosc i zatrudnionych moze nie ma to znaczenia, ale niech np idzie na takie zwolnienie 20 pracownic, wtedy firma odczuje, no nie?? Pracodawca płacvi za pierwsze 33 dni zwolnienia, wiem bo mam pracownice ciezarna na chorobowym. Musialam jej placic za te 33 dni, a teraz juz nie place za nia ani ZUS ani wyplaty.

Kaja no ja kocham zwierzatka, ale dla nie to troszku przesada miec w bloku dwa psy :/ no ale nie mam sumienia jej wyrzucic, bo jest taka słodka. Mam nadzieje, ze nie bedzie problemów jak sie dzidzia urodzi, ze jakos pogodzimy to wszystko i nie bedzie trzeba szukac domu dla naszych suczek, kolezanka musiała oddac swoja sunie jak urodzila synka. Pies nie akceptował dziecka do tego stopnia, ze kiedys kłapnął zebami jak trzymała go na rekach i o mało nie ugryzł go w raczke. Dlatego ja mam nadzieje ze bedzie wszystko OK. Co do Psoty, to moja mama powiedziała ze w razie co na poczatek ja zabierze do siebie, ale wiem ze dwoch teraz nie zgpodzio sie wziaść na jakich czas...

Ostatnio zmieniony pn cze 22, 2009 7:13 pm przez malgora83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kaja tak sobie myślę że moze to i dobrze zatak Ci się wszystko na raz zwaliło.
Może kiedy przestaniesz myśleć,kiedy głowa się wyłączy...
Pamietasz jak było u mnie?Ciągle przepraszałam Was ze mało zaglądam ale nie ma czasu bo sesja, bo trudne egzaminy itp.
I jak wrócilam to z dobrymi wieściami.
Wiesz, my w każdym bądz razie trzymamy mocno zaciśniete kciuki.
OJ , ty.. ale mi smakaa narobilas lodami. hehehehe w lodówce mam jeszcze jednego truskawkowego mmmm:pho:

margola cieszę się ze dobrze się czujesz, a dzidzia daje o sobie znać.
Wiesz ostatnio przypomniałao mi sie jak pisałam wam ze bedfzie chlopak, a Ty do mnie ze masz i tak przeczucie ze dziewczynka. Wtedy też pisałaś ze masz przeczucie ze wszystko dobrze bedzie- ja w to Twoje przeczucie wierzę :lol:

córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe Monia pamietam to z tą dzieczynką, od samego poczatku myslałam ze bedzie mała kobietka ;) no i miałam racje. I teraz wiem ze wszystko bedzie dobrze. Już niedługo bedziesz ją tuliła i wklejała fotki do naszej galerii. Kurcze jak ten czas leci hehe ;)

Co do siebie nie mam zadnych przeczuc, ani dobrych ani złych, tym bardziej co do płci, może dlatego ze jest mi to naprawde obojetne i nie mysle o tym wogóle?? Moj lekarz juz wie, ze nie chcemy wiedziec co tam w moim brzuszku siedzi, chcemy tylko słyszec ze zdrowiutkie jest, ze rosnie i tak dalej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

margola pewnie najwazniejsze ze zdrowe i napewno zdrowe jest :lol:
Myslę ze i u Ciebie bedzie szczęśliwy finał-jestem tego pewna :lol:

córeczko czuwaj nad nami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no Kaja bardzo możliwe głowa się wyłączy a co innego próżnować nie będzie,po takich wysiłkach nie będziesz nawet miała siły myśleć,musisz tylko mieć siłe na ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kaja z takimi kibicami jak my musi sie udać i nawet nie bedziesz wiedziala kiedy hehe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kaja uważaj z tymi postami pod postami, mam wrażenie, że jesteśmy pod czujnym nadzorem AMA....:bbb:

Kathia masz ten sam problem, co ja u Was...też nie wiem, jak się wstrzelić :roll: gadaj byle co, dzisiaj wszystkie chwyty dozwolone ;)

Ja się chyba zastrzelę, jest sezon egzaminacyjny (studia itp.) i oprócz brata- absolwenta kolejny krewny- tym razem z rodziny M- wybłagał u mnie korki...i w środę przyjeżdża na nauczanie, w ciągu 6 dni muszę mu wtłoczyć do łepetyny gramatykę, przerobić z nim testy, przepytać.....wrrrrrr........a po pracy jestem niedawno tak zdechła, że jedyne, na co mam ochotę, to walnąć nogi do góry, wziąć knigę i poczytać :ddd:

No to Monia przełom lipca/ sierpnia odpada, e-babulce nie przyjadą. Chyba faktycznie celujmy w sierpień.

Jutro idę na spóźnione badania medycyny pracy + okulistę z powodu mojego ciążowego L4...to tak a'propos Waszej rozmowy o zasiłkach i zwolnieniach. Facetka z kadr stwierdziła- nie wiedząc, że byłam na L4 z powodu ciąży, a nie wydumanego choróbska- że mam przedstawić temu lekarzowi od medycyny pracy zaświadczenie, że cyt. "nie jest już pani chora na to, na co pani była chora". Na moją uwagę, że byłam chora na ciążę, którą straciłam w 22 tygodniu, pani kadrówce zrobiło się mega głupio i coś tam wybąkała przepraszająco do słuchawki :evil: jeśli jutro lekarz powie, że mam mu przynieść zaświadczenie, że byłam w ciąży, nie wytrzymam i chyba ryknę na całą klinikę :evil:

:( Monia dziękuję za światełko....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazu to dopiero babsko sie poczuło głupio... Ja zapomniałam wam powiedziec ze w zeszłym tygodniu byłam na komisji w ZUS hehe, kobietka siedziała z lekarzem nie wiem nawet od czego był ten doktor. Padło pytanie "czy ciąża jest choroba na która trzeba brać zwolnienia?" Na to ja odpowiedziałam, ze widać tak, bo poprzednio nie brałam zwolnienia do czasu aż w 7 miesiacu wyladowałam w szpitalu a po dwoch tygodniach urodziłam martwe dziecko. Na to kobieta stwierdziła cała czerwona, ze nie musiałam sie fatygować w takim wypadku, tylko wystarczyło wysłać xero karty ciązowej i zaswiadczenie od lekarza ze ciąza jest ciąza wysokiego ryzyka. Masakra!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazu dzisiaj się już nie wstrzelę...może jutro. uciekam w kimke... pa dziewczyny!!!
żeby jutro nie padało!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pa Kathia... :dada: dziękuję Ci za pozytywne fluidy dzisiaj....

Małgorka masakra, masz rację. Dobrze, że babulcowi zrobiło sie głupio. Ja się naprawdę grzeję na jutro, niech no tylko padnie pytanie o ciążę. Zabiję!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Dzis pozno z roboty wróciłam i jeszcze kumpela wpadła na herbatę :wink: tzn na obiad, jak zwykle: srednio raz w tygodniu :lol: :lol:

I jak mam sie ja wbic w temat :roll: :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9169 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 459  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]