Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:26 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

bardzo proszę o rade miałam cc 1 czerwca dziś mija 12 dni i odchody stały się koloru żóltego od wczoraj rana po lewej strony ładnie się goi troszke po prawej jak przemywam spirytusem ma lekko żółty kolor myślalam ze wyschnie ale w poniedzialek ide do leakrza bo się boje czy te odchody ają cos wspolnego z to raną czy moze już stają się zolte bo po mału zanikają

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jezeli chodzi o rane to wg mnie jest zolta bo sie goi, ja tez mialam cesarke i wokol rany mialam tak jak po siniaku zwyklym, ja niczym nie przemywalam,bralam normalnie prysznic, moczylam to miejsce i ladnie mi sie zagoilo,polowy szwa juz prawie nie widac a na drugiej polowie wydaje mi sie za jakos grubiej mi zszyli bo od poczatku mialam takie uwypuklenie i wlasnie jeszcze jest widoczne, cc mialam 10 m-cy temu :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

rana jest jasno różowa z lewej strony sucha w sumie z prawej też tylko na gaziku zostaje żolta wydzielina aa odchody mam koloru żoltego juz po 12 dniach czy ie zawczesnie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie za wczesnie..u mnie oczyszczanie trwalo 10 dni a rodzilam sn :)
mysle ze niepotrzebnie sie martwisz...w koncu to rana wiec dziwne zebys miala czysty gazik po przemywaniu jej... :wink: szybko sie goi i :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

szczerze powiedziawszy to nie wiem jakie mialam odchody bo nigdy nie patrzylam :lol: i az sie zdziwilam jak napisalas "czy nie za wczesnie", nawet nie wiem jakie powinny byc..a co do rany to ja jak napisalam wyzej niczym nie przemywalam takze nie wiem ale mysle ze nie masz co sie przejmowac, a jakie mialas szwy? rozpuszczalne czy zwykle?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

mialam zwykle szwy odchody wrocily znow czerwone i na zmiane c do rany to ropa się sączy

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to pojdz do lekarza niech zobaczy, mi sie nic nie saczylo, troche tylko po sciagnieciu szwow ale to porobily mi sie strupki i poodpadaly, zeby ci sie zadne zakazenie nie zrobilo,slyszalam juz nie raz ze rana zle sie goi i sie maze,ja na twoim miejscu skonsultowalabym sie z lekarzem

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja miałam ściągane szwy około 14 doby po cesarce i sączyło mi się w jednym miejscu, pielęgniarka oczyściła mi to, najpierw spryskała spirytusem co mi przyniosło nieziemską ulgę co do dziś pamiętam a potem oczyściła wacikiem, zdjęła szwy bo się ładnie zrosło i jeszcze przez tydzień trochę mi się paprało, w razie czego zawsze możesz pójść do gabinetu zabiegowego czy też do pielęgniarki (zalezy jak to w ośrodku wygląda) i tam Ci to muszą oczyścić i powiedzą czy masz się martwić czy nie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

bylam to sadlo mi sie paprze jestem przy kosci dostalam neomecyne al nic nie pomaga

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mnie się rana po cc goiła bardzo ładnie, juz po tygodniu miałam ściąganie szwu i zwykła różową zaczerwienioną na brzegach kreskę. Niczym tego nie przemywałam, moczyłam normalnie pod prysznicem.

Krwawiłam przez kilka tygodni przez większa częsc połogu. Tak mi sie wydaje, bo za dobrze nie pamiętam. Krwawiłam z przerwami, juz niby sie konczyło a potem znów było czerwono, a nie był to okres. I we wszystkich kolorach tęczy.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!

mam pytanie, mialam cesarke 2 czerwca i tu nad blizna wisi taki walek skory...czy wy tez tak mialyscie?? ja mam takei wrazenie jakbym nie mogla jej naciagnac, tak jakby mi sie to zroslo dziwnie i jak dotykam to takie dretwienie jakby nie moje cialo... jak bylo u was??

Nikodem 2.06.2009, 4000g, 56 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

ja nad blizno mam tłuszcz i wisi mi tak po za tym zrosło sie naszescie ale ciogle jestem słaba niewiem dlaczego .moze tak ci sie zrosło poprostu mysle ze nie masz sie czym martwic jak by ci lecialo cos tzn ropa to dopiero mozna sie martwic .

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mnie jeszcze przez ponad pół roku blizna swędziała, dzisiaj, ponad rok po operacji ładnie wygląda, po worku ani sladu, jestem szczuplejsza niz przed ciążą, gdyby nie blizna sladu po ciazy bym nie miala :)

przez 3 miesiące po cesarce do niczego sie nie nadawałam, byłam flakiem człowieka, nie mogłam dojsc do siebie a potem juz bylo coraz lepiej

teraz mam dobrze bo dziecko ma 13,5miesiąca i juz nie pamietam tego bolu, ganiam za córcią po podwórku i juz chciałabym miec nastepne dziecie tylko... juz nie chce cesarki i na razie finansowo nie moge sobie nastepne dziecie pozwolic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fortuna pisze:
Witam!!

mam pytanie, mialam cesarke 2 czerwca i tu nad blizna wisi taki walek skory...czy wy tez tak mialyscie?? ja mam takei wrazenie jakbym nie mogla jej naciagnac, tak jakby mi sie to zroslo dziwnie i jak dotykam to takie dretwienie jakby nie moje cialo... jak bylo u was??

też tak miała. Skóry juz nie ma, a czucie w tych miejscach gdzie go nie było wróciło dopiero niedawno...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]