Dzisiaj jest ndz maja 03, 2026 12:25 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hej!

No w końcu mam chwilkę...
Od rana latam tu i tam, w międzyczasie sie pakuje, sprzątam, piorę, a do tego Cleo nie chce isc spać.Ta to ma wyczucie jak ja potrzebuje czasu to ona akurat nie ma zamiaru zrobić sobie drzemki.

natalii sur foteczki, uśmiech Natalki mówi sam za siebie.

hania ale z ciebie śpioch :wink: :lol:

olga no, no widzę, ze wzięłaś się za zarabianie kaski :wink: sama jestem ciekawa ile można za takie usługi kasować? A ja wczoraj załatwiałam formalności i założyłam firmę usługowo- handlową. Jak na razie, to będę się zajmowała sprzedażą warzyw. Do mnie należą wszelkie papierkowe sprawy. Czyli luzik, praca w domu przy komputerze.

Dobra idę się pakować...a ta moja koza rozrabia w najlepsze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny mam pytanko do Was moze ktoras mogłaby mi pomoc..
Mam wyjechac do pracy w holandii do Dordrecht niestety jest to praca przez agencję powiedzcir mi proszę czy jezeli mam dziecko nalezy mi się tam rodzinne lub jakies inne dodatki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka witaj!!!!!! :D
Wiesz nie będę wprowadzała Cię w błąd z tym rodzinnym,ale polecam ten portal http://www.niedziela.nl/forum/ tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi,na pewno jest ktoś kto jest w podobnej sytuacji

P.S. Do Dordrechtu nawet nie mam daleko :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie:)

niestety nie przeczytalam jeszcze waszych postow,moze jutro mi sie uda:) ostatnio wieczorami nic mi sie nie chce najchetniej bym spala...

dzis bylismy na zakupach..kupilismy fotelik do siedzenia i fotelik samochodowy..zakupy w miare udane:)
uciekam do lozeczka bo jestem mega zmeczona...papa[/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka do rodzinnego masz prawo o ile nie bedziesz go pobierac w PL, tylko nie jestem pewna czy tez musiałabyś byc zameldowana w NL...

a wogole to dobry wieczór

marryna ale ci fajnie z tym wyjazdem :) chociaz ja tez za pare dni bede lezec pod palmami :wink: a potem kto wie? moze jeszcze przedluze sobie wakacje?
Olga ja myslalam ze ty bardziej z tych nerwusków jestes a ty jednak cierpliwosc do pazurków masz :wink:
natali fajnie ze sie odezwałas i napisałas co nieco :wink: a Twoj przedszkolaczek jest przeuroczy
zuczek jak męzuś dojedzie to przekaż córci że ma zielone światełko na wyjście :) :wink:
karolka a moze tescik bys se zrobiła bo cos podejrzanie wygląda to Twoje zmęcznie i senność :wink:

ide spać bo coś mnie głowa boli a poza tym musze raniej wstać, zeby do Olgi na 12 tą sie wyrobić... dziś z młodym spaliśmy twardo i gdyby nie zadzwonił telefon o 10tej to nie wiem o ktorej bysmy sie obudzili...

dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny mam skurcze co 5 minut więc jade do szpitala :lol:
może wróce juz z moja królewna :wink:
dam znac przez justynę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

żuczek trzymaj się kobitko, oby gładziutko poszło czekamy na wieści :D

karolka zakupy z pewnościa udane :wink: widzę również, że nie tylko mnie zmęczenie opanowało ... fatalne uczucie. Ja już się roszkę pozbierałam, ale ostatnio to tylko bym spała i spała :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

iza ja jestem nerwus i to nie zły ale jakos daję sobie radę :wink:

zuczek no to trzymaj sie kochana :D to córunia chce przed przyjazdem taty wyjść :)
czekamy na wiesci :D

ewelinka witaj :D mi też sie wydaje ze ci sie nalezy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie

my dopiero od niedawna na nogach:)

Zuczek--trzymamy kciuki i szybciutkiego plum!!!!!
Twiggless-hihi:)
ewelinko-witaj,z tego co wiem,jezeli ktores z rodzicow pracuje w Holandii, wtedy otrzymujesz zasilek na dzieci,nawet jak one przebywaja w Polsce,moja znajoma pracowala tutaj i dostawala pieniadze...

pozniej jeszcze Was musze doczytac...:)

Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 8:36 am przez karolka.s., łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry,

Czytam siebie i widze, ze jedna Pani jest bliska rozpakowania - Zuczek - trzymaj sie i zycze jak najszybszego porodu !!! :D Czekamy na wiesci !!!

Olgunia - piekne dzielo :wink: Chetnie zostane jedna z Twoich klientek

Marryna - gdzie jedziecie, bo nie doczytalam? I jak bedziesz sprzedawala te warzywa?? Jakies specialne / biologiczne?

Twiggless - Ty pijasz bacardi plus seven up? Bo mi sie zapomnialo... A gdzie sie jeszzce wybierasz na wakacje oprocz Turcji?

Hania - to chyba ta pogoda, ja tez spie jak zabita

Holly - widze, ze Natalia miala niezla zabawe na kreglach :D

Natalii - Twoja corcia juz taka duza i jaki ma piekny usmiech :D

Moj Remko chodzi teraz do zlobka na pol etatu, tzn. babcia go odbiera o 14.00. Nie chcemy, zeby zupelnie sie odzwyczail, wiec go zaprowadzam rano.

Calusy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry dzień

Zuczek do boju i lekkiego porodu zycze :wink:
Olga nerwusku, niedługo do ciebie wparuje :wink:
wazka pokreciło ci sie zupełnie, martini ze sprite'm dla mnie :wink:

nastawiłam se dzis budzik na 10tą ale nei dane nam było pokimac do tej godziny, bo o 9tej znow mnie telefonem obudzili...ale to calkiem normalna pora, ide zaraz wziac prysznic ubrac sie, jakies sniadanie zjasc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

zuczek szybkiego plum i czekam na wiesci

wazka jedziemy do moich rodziców do Polski. Tzn u nich bedziemy nocowac, a tak to codziennie gdzies bedziemy wybywac. Co do warzyw, to eksportuje do Polski, Niemiec, ostatnio np cebule, w ilosci kilkuset ton. Jak przygotowania do imprezki?

iza a kiedy wy wyjezdzacie na wakacje? Oj marzy mi sie takie leniuchowanie, w Polsce to tylko bieganina nas czeka :roll:

holly najlepszego dla Natalki z okazji ostatniej miesięcznicy!!!

A co wy takie zaspane???

Ja juz prawie spakowana.
Wczoraj obcielam Cleo grzywke. Nauczyła sie sciagac spinkę i co chwile jej wlosy do oczu wchodziły i sie denerwowała i oczka tarła. Teraz przynajmniej nie ma problemu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry 8)

Ja już żyję przeprowadzką,w poniedziałek dostajemy klucze :aa: Bosz jak my to wszystko ogarniemy???Najgorzej będzie z Natalką,ciekawską duszą,wszędzie wlezącą :lol:

Marryna udanego urlopu Ci życzę i dużo :sw: i mało bieganiny.
No ładnie pani biznesłumeN :bbb:
I jak Cleo dała się spokojnie obciąć?Ja ciachłam grzywkę Natali jednym cięciem,całe szczęście że prosto :sese: W życiu nie usiedzi spokojnie :roll:

zuczek :aa: to już!!!!!!!! No to czekamy na wieści :koko: Trzymaj się kochana

Iza a w jaki rejon Turcji jedziecie?
Obudzili Cię o 9!!! Toż to sadyzm :P:
Martini!!! MNIAM

karolka,Hania ciągle śpiące,ciekawe czemu :hm: :wink:

olgunia dasz sobie radę :okk: twoje pierwsze efekty są naprawde super,masz do tego dryg dziewczyno

natalii ale masz ładnego przedszkolaka :D
Natalka ma śliczny uśmiech,uwielbiam te dołeczki

dopisane

oooo mój 400 post ObrazekObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

niestety ja nadal w dwupaku :cry:
skurcze na ktg ponoc słabe,a mnie strasznie boli,rozwarcie tylko na 2 cm wiec mam czekac w domku i jak sie cos rozkreci to przyjechac do szpitala. jedyny plus jest taki że męzulek własnie jedzie do polski i juz wieczorem bede sie do niego tulić :wink: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zuczek znaczy sie Małgosia jednak na tatusia czeka :) W kazdym razie już się coś ruszyło. Super, ze mężuś jedzie, teraz już bedziecie razem.

holly no powiem a raczej napiszę tylko tyle, ze łatwo nie było :roll: :lol: A co do prostego obcięcia...no cóż...mogłoby być lepiej... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,

znów mam problem z netem :roll:

Żuczek:oj kochana trzymaj się i bądź cierpliwa, wkońcu mała zechce wyjść :D

Ewelinka: należy ci się pod warunkiem tak jak Iza napisała-nie pobierasz w Polsce, no i musisz być zameldowana a do socjalnych dodatków potrzebna ci też będzie karta pobytu dla całej rodzinki jeśli będą z tobą w NL.Ja na szczęście już załatwiłam czekam na decyzje.
Wczoraj dostałam pismo,że przyznali mi zasiłek dla bezrobotnych na 3 miesiące :)

Alusiowi chyba zaczyna się ząbkowanie, ma taki ślinotok,że wszystko wkoło mokre, zrobił się marudny i nerwowy, wszystko pakuje do buzi i jeżdzi po dziąsełkach
:shock: :roll:

Marryna: my też jedziemy do Polski w przyszły piątek na 2 tygodnie, 28 czerwca Aluś ma chrzciny już się cieszę, bo mi nudno jakoś tutaj :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

żuczek jednak Małgorzatka stwierdziła, że tatuś też musi być, gdy ona pokaże się po drugiej stronie brzuszka :wink: Najważniejsze, że cosik się ruszyło i myśle, że szyko będziecie w trójkę :wink:

Holly gratki z okazji 400 postu :wink: żadnej ciąży proszę mi nie wróżyć :bbb: :wink: widzę, że radość z nowego gniazdka jest ogromna :D

Marryna życzę wypoczynku za wszystkie czasy ... po prostu byczie się ile wlezie :D :wink:

Ewcia ech ten net :roll: oby ząbkowanie odbywało się bezboleśnie :)

Tino śpi, a ja własnie wypiłam kawkę i skończyłam manicure :wink:
Tylko niech ta pogoda się w końcu poprawi :ddd:

Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 11:52 am przez Hania13, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuczek - jak troche poczekasz, to moze Malgosia urodzi sie w tym samym dniu, co Remko :D A ja mialam termin na 22 czerwca, Ty zdaje sie na 20 czerwca.

Marryna - to super z tym interesem :okk:
U nas impreza w niedziele, ciasto zamowione, bo nie bede eksperymentowac, moja mama jeszcze cos upiecze, wczoraj robilam liste salatek do grilla, teraz jeszcze zakupowa .... bedzie dobrze, byle pogoda dopisala

Twiggless - no pomieszalam totalnie :oops:

Holly - gratulacje z 400 posta :wink: ja sobie wlasnie 200 pisze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wazka gratki ... 200 post :wink: Grillowa imprezka ... pycha, napisz cosik wiecej co szykujesz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na kontroli wsio ok. Moja panna przybrała 2 razy tyle co zazwyczaj i urosła 3 i poł cm. Czyli mleczko chyba działa- odpukać....

Już spakowana czekam na Mateusza, bo położył się na chwilkę. Przed nami noc jazdy.
Trzymajcie się!

Odezwe sie z Pl

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]