Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:41 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

gosia dla mnie jedno wylumaczenia TWINS:))))haha

czarna ty sie nie forsuj kobito...!juz ci kiedys pisalam;)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia - haa haa to by bylo :wink: :D Podwojny prezencik dla ciotek lutowek
Czar_na - ja to sobie uzylam...dwa miesiace i od nowa szlabany :D :D :D ( do szostego miesiaca karmilam piersia ) wiec tu mi o winku nie wspominac :wink: :wink: :wink:
maratinka - widze ze twoj synus pare dni straszy jest tylko od mojego :D :D :D a termin tez masz pare dni przed moim :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie, nie powitałam nowych Lutówek!
A o alkoholu mi nie mócie - dopiero zaczęłam go podpijać - ostatnio krmię małego tylko rano, więc coś sobie tak czasem łyknęłam niczym alkoholik wczesnym popołudniem, a tu od nowa!
Iszi no to super, będziemy mieć podwójnie wspólne tematy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iszi, haha ja wcale nie miałam przerwy od karmienia. Skończyłam dosłownie parę dni przed testem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bea- podziwiam :D :D :D Ja po szesciu miesiacach nie dalam rady :( :( Jak juz maly za malo przybieral na wadze przerzucilam sie na butle. A piersi to zmniejszyly mi sie po karmieniu o jeden numer. Nie wiem jak to sie stalo :( :( A teraz znow mi przybraly...moj sie smieje ze ciaza mi sprzyja :wink: :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iszi żeby Ci tak nie sprzyjała w rozmiarach piersi jak mi bo mam 70F i jest już za mały :? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a mnie piersi bez różnicy - na początku karmienia 75g, potem 75f, teraz jakoś się wyraźnie skurczyły i nic nie czuję, wcale nie są wrażliwe, ani obrzmiałe. Czy powinnam się niepokoić Waszym zdaniem? W poprzedniej nie mogłam zdjąć stanika do 9 tc, tak bolały. Czy to przez to, że jeszcze karmię? Bo do lekarza dopiero po Bożym Ciele idę, na razie się boję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iszi, dla mnie to po prostu łatwiej. Ja nie rozumiem osób które wolą sztucznym - butelki, szykowanie itd. leniwa jestem. Co do rozmairów, to ja ogólnie wszystko mam duże. Po pierwszej ciąży nie wróciłam do normy niestety i mogę robić za 6 miesiąc a nie tydzień.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gonia - u mnie nie ma takiej mozliwosci :D :D Moj maz to chyba by skakal z radosci :aa: Ja przed ciaza mialam B w porywie do C :lol: W ciazy i karmienia jakiec pelne C a po skonczeniu karmienia zflaczaly mi do B w porywie do A :oops: ..Teraz mam takie pelniejsze B :shock:
maritinka - mnie w pierwszej ciazy piersi pobolewaly ale nie az tak...teaz mnie wcale nie bola..tylko sa pelniejsze ( przynajmniej nie flaki :wink: )
bea -wiem o co chodzi z tymi butelkami :D :D Tak to sie tylko piersiatko wystawilo ...i basta... :lol: :lol: A co do razmiarow to ja wrocilam ..prawie do wagi sprzed ciazy..mialam 50 w porywie do 51 ( jestem niska bo 160 ) a teraz mam 52...ale czuje ze cos mi sadelka przybedzie szybciej niz w poprzedniej ciazy:roll: :roll: :roll: Zreszta ...ksztalty juz nie te same..piersi male a du.. jak szafa :roll: :roll: :roll: o brzuchu niw wspomne :roll: :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maratinka pisze:
Czar_na nie wiem jakie problemy Ty masz, ale ja mam żylaki, parę lat temu operację przeszłam, teraz miałam ostrzykiwanie, którego nie skończyłam - miałam mieć ostatni zabieg w piątek i dlatego wcześniej test zrobiłam.
U wielu lekarzy dopytywałam jak najlepiej rodzić i wszyscy zalecali naturalnie, skończyło sie cc, mąż mi potem pończochy uciskowe po operacji wciągał na nogi i tak leżałam, ostrzykiwali mnie heparyną i na szczęście skończyło się dobrze, ale ta ciąża już mi żyły wybrzuszyła i nawet tydzień temy T powiedział, że jeśli ciąża zaszkodzi moim nogom, to się na nią nie zdecydujemy (a to już po fakcie było :) )
Jeśli nie to jest Twoim problemem, to przepraszam...

Maratinko miałam bardzo rozległe zapalenie żył głębokich przez co mam jedną nieczynną zastawkę , duże żylaki i owrzodzenia -podobno już operowalne ale poczekam z tym do po ciąży. Żeby funkcjonować bez bólu i gigantycznych obrzęków nóg muszę chodzić w podkolanówkach (powinnam w rajtuzach) II stopień ucisku non stop. Boję się ,żeby ta ciąża mi nie odnowiła problemów bo drugiej takiej choroby moja noga już nie przetrzyma :? Stąd te moje problemy z wyborem lekarza.
Mogę spytać czemu w końcu skończyło się cesarką ?

Minie kiedy nieraz się nie da :wink:

Iszi oj to ja już nic nie mówię :oops:

Ostatnio zmieniony ndz cze 07, 2009 7:32 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jej.. leci ten czas :)

Jedna z was pisała o śluzie kremowym.. ja tez mialam i wszystko bylo Ok ;) wiec glowa do gory! Raz nawet ze mnie rózowy polecial.. oj.,. ale sie wtedy przestraszylam.. ale na szczescie jak widac.. mam Konradka przy sobie i jest caaaały i zdrowy :)

Zazdroszczę wam dziewczyny! Oj jak ja bym chciała znów być w ciązy :roll: może się postaram na LUTÓWKI 2011 :D:D

Marcelek ur.5VIII2010r.,3870g, 60cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alexrw - trzymam kciuki ;) za 2011 ;)

ja właśnie oglądam relację z wczorajszego zlotu!!!! Ale ludzi było!!! wykańczający dzień i miałam chwilami wątpliwości czy dobrze zrobiłam, ze pojechałam (tak źle się poczułam) Ale w ostatecznym rozrachunku : CUDNE SPOTKANIE!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja juz mowie dobranoc...zamelduje sie jutro PO w trojpaku -mam nadzieje:) :D buziaki:)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minie trzymamy kciuki za powodzenie!

Czar_na u mnie cc, bo byly zielone wody i spadło tętno, Maciek był owinięty i co wychodził przy partych, to się cofał, na szczęście po chwili już bylo ok i od tamtej pory chłop jak dąb :lol:
Ja się w sumie cieszę, że zaawansowaną ciążę przejdę w zimie, bo bez pończoch się nie obejdzie (też 2 stopień) a w lecie nie jestem w stanie tych szyszaków nosić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minie trzymam :ok: bardzo, bardzo mocno

Maratinka ja też nie ale przypłacam to bólem , bo one mi zastępują zastawkę. Ale dość o moich minusach :lol:
(tak po cichu liczyłam,że przez żyły dostałaś CC)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Dobry wieczór

Gonia
Gratulacje :)))
Nareszcie sie udało (nie wiem czy mnie pamietasz)

Minie normalnie spadłam z krzesła
Kochana mówiłam, że sie uda i to zobacz normalnie sie naczekałas i masz :)

a teraz niesmiało..... dzisiaj rano na teści zobaczyłam II
szok w trampkach, bo mam 4,5 miesieczna córeczke i jestem po CC i strasznie sie boję
i jestem byłą sierpniówką 2008
nie musze chyba dodawac ze to normalnie wpadka ale ciesze sie jak dziecko :P i tak sie boje

mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku
i zostanę tu 9 miesięcy
termin z kalkulatorka 14 (moje 31 urodziny),15 luty

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja pierdziu!!!! :aa: :aa: :$%^: :brv: Asia!!!! :brv: :$%^: :aa: Jak mogłabym nie pamietac jak my przecież obydwie Walentyny!! :$%^: :brv: No to ładne sobie prezencuki na urodziny szykujemy :aa: :aa:

Dziewczyny pisałyśmy kiedyś z Asią na innym wąteczku i drogi nasze się rozeszły. Kobiałka urodziła dzidziolka a ja dalej walczyłam o swoje a do tego razem świętowałyśmy urodziny a tu... nooo nie mogę uwierzyć :hil: :heh: :lol2:

Asiu czy już mam Cię dopisać do tabelki czy czekasz jeszcze? :bbb:

Minie w trójpaku masz wracać i tak pozostać do lutego!!! :ok: :ok: :im:

O rany ale tu są emocje a ja taka zaspana przyszłam aż nie wiem jak się świat kręci :hil:

Ostatnio zmieniony ndz cze 07, 2009 9:51 pm przez gonia_krak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Gonia :)
czekam do wizyty dr

padam na pyszczek do juterka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asia_79 i MINIE moje Gratulacjeeeeee!!!!! :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boszeee, jeden dzień nieczytania i jestem tyle do tyłu!!! NO szok!
Pojawiają się nowe lutóweczki - GRATULUJĘ!!!

Dziś już padam na twarz ale jutro was pocztam...
Minie - myslami jestem bardzo, bardzo blisko! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]