Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 11:28 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kalomira co do paznokci to nic nie słyszałam, więc mniemam, że to absolutnie nieszkodliwe.
Co innego farbowanie włosów :? Lekarz mi powiedział aby się powstrzymać, a ja zapomniałam się go zapytać czy ten zakaz dotyczy też szmponów koloryzujących czy tylko farb. 20 czerwca mam wyjazd służbowy i muszę bosko wyglądać a włosy juz sa matowe, no i dumam co tu zrobić? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dalia ja bede u mojego gina w sobote wiec sie na pewno zapytam,ale slyszalam ze malowanie calych wlosow nie jest wskazane gdez dochodzi do kontaktu ze skora,natomiast mozna robic pasemka.Ale lepiej zapytam gina.Jezeli mozna to pewnie tez sie zdecyduje ,bo przed Wielkanoca zrobilam sobie kolor,ktory mi sie wcale nie podoba no i teraz chcialabym troche przyciemnic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

helloł :lol:

To i ja się witam Kobiałki :D

No więć z moich wiadomości wynika że pazury można malować i ja to już zrobiłam, farba do włosów absolutnie nie do końca I trymestru a jak się uda to do 16tyg skończonego a szampon koloryzujący można używać i też to jutro albo pojutrze zrobię bo mój kolor się szybko zmywa :?

Farba zawiera chemię która jest żrąca i śmierdzące opary również są do "wyczucia" a szampon ich nie ma dlatego np nie jest w stanie rozjaśnić włosów a jedynie nadać kolor lub przyciemnić.

A co do spania to ja się budzę ok 5tej rano i potem dłuugo nie mogę zasnąć a jak zasnę po godzinie albo 2 to wstaję dopiero koło 10tej :roll: Nigdy się tak wcześnie nie budziłam bo też jestem z zasady śpiochem a tu lipton :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny czyli skoro ja faruję u fryzjerki profesjonalnym szmponem to będe mogła?
Trochę masakra będzie jeśli nie zafarbuję :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej, przepraszam ze tak pozno sie obudzilam :wink: , ale rowniez chcialam zlozyc OGROMNE GRATULACJE LUTOWECZKOM 2010!!! Spokojnej ciazy i zdrowych slicznych malenstw 8) !

Lutoweczka 2009

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marys81 w imieniu wszystkich lutóweczek :sss:
przy ciazy z tomusiem malowali lakierami caly parter w firmie w ktorej pracowalam, poszlam do lekarza po zwolnienie a on na mnie popatrzyl jak na korka i zapytal czy otwieramy okna? ja ze tak. na to on:to ja powodu do zwolnienia nie widze :shock: zreszta mnie tez sie troszke wydaje ze w polsce jesli chodzi o ciaze to panuje jakas masowa histeria bo wypadaloby nic nie robic, nic nie jesc i wogole zrezygnowac z prawie wszystkiego. ja jadlam zdrowe posilki bo tak na codzien jadamy,a slyszalam ze nie wolno pic gazowanego,kawy,jesc tego co wzdyma itd.tak samo gdy sie karmi piersia.ja na pierwszy obiad po porodzie w szpitalu dostalam fasolke i nic nie bylo ani mnie ani malemu.a mi to nawet pomogla bo nie mialam problemu z kibelkiem. tak wiec kochane nic wbrew wlasnej woli ale dbajmy o siebie bo to bardzo wazne, jedzmy na co mamy ochote i bedzie git.
ojejku ja to prawie prace magisterska napisalam, he he :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

masz racje nie ma co przesadzac...rzeczywiscie w ciazy kobiety traktuja sie jak chore czasem choc nie ma na to wskazac...no co innego gdy ciaza jst zagrozona wtedy tak:)a jesc trzeba wszystko na co sie ma ochote;)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I ja się pod tym podpisuję. Tym bardziej że w 1 ciązy będąc w 2 gim miesiącu spałam na nowej kanapie która okropnie cuchnęła klejem stolarskim i lakierem i farbowałam włosy u fryzjera farbą a syn jak dąb. Natomiast w 2 ciąży farbowałam włosy i to w 3cim miesiącu i niestety nici z niej wyszły. Teraz nie odmawiam sobie słabej kawy, coli czy frytek. Czy coś robiłam dobrze czy według niektórych źle to nie miało jak widzę żadnego znaczenia. Przy stracie lekarz powiedział mi jasno jak spytałam co mam robić żeby się to 5 raz nie powtórzyło? Jego słowa to: "proszę nie zmieniać w swoim życiu, żywieniu czy przyzwyczajeniach nic, kompletnie nic poza odrzuceniem papierosów i alkoholu". W 2 giej ciązy automatycznie odstawiłam kawę i to też źle zrobiłam bo skok z dużej ilości kawy a nagle jej brak to oranizm mógł się zbuntować. Nie wspomnę że po jej odstawieniu tak mnie okropnie bolała głowa praktycznie non-stop :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny trzymajcie kciuki za moja fasolke bo kilka minut temu zaczelam troszke plamic :( zadzwonilam na pogotowie i mam odpoczywac a jak sie pogorszy to zadzwonic raz jeszcze i beda cos dzialac. oby wszystko bylo ok :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tomikowa trzymam mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lez kochana..masz cos na podtrzymanie w domu?

gonia w sumie z ta kofeina to fakt kurcze jak organizm ja dostaje w pewnych dawkachi potem nagle jej zabraknie to rzeczywisice moze dziwnie zareagowac...

ale ogolnie 3 mce pierwsze ciazy to i tak trzeba uwazac ale o tym wiecie...jeden gin powiedzial kobiecie ze w I trym. dziecko jest traktowane przez organizm matki troche jak intruz i wyrzuca je jak sie tylko nadarzy okazja...wiec trza uwazac i juz!

a mi cos brzuch wydelo:/chyba w kocnu od tego ovitrelle.ciekawe jak jutro bedzie wygladac po punkcji chyba jak 3 miesiacu ciazy;)

20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomikowa trzymam kciukaski aby wszystko dobrze sie skonczylo!!!A tak poza tym to wiem ze we wczesnj ciazy moze sie zdazyc i nawet do 3-go miesiaca w czasie ,,spodziewanej"@ mozna troche krwawiw!!! Wszystko bedzie dobrze!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomikowa :ok: :ok: :ok:

Qrcze leż ile się da!! A będzie dobrze :ok:

A wiecie że tu na forum wpadłam na swoją koleżankę kiedy byłyśmy razem w ciąży. I wyobraźcie sobie że o swojej ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu. Do 4 miesiąca miała skromniejsze ale terminowe krawienia i dopiero jak nie mogła wejść w ciuchy i nie dostała @ poszła a lekarz jej że jest w 4 tym miesiącu ciązy :hil: Pewnie pomyślała że wariatkę chce z niej zrobić :loo: A przez te 4 miesiące kobiałka imprezowa i to bardzo i zakrapiała ostro i paliła sporo i córa jak malowana lala :pipi: Wprawdzie miesiąc wcześniej urodziła ale udała jej się ślicznotka i to zdrowa jak rydz!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tomikowa trzymam kciuki - będzie ok !! :pr:

Minie jak się czujesz ? jak nastrój ?

Gonia jakbym czytała o swojej koleżance ... tylko ona mniej imprezowała ale za to robiła kompletny remont domu wraz z malowaniem sufitów (w ciąży nie można podnosić rąk) i córka wyszła o terminie ,piękna i zdrowa.

A ja dziś sprzedałam jedno, jutro kupuje drugie a sprzedaż uczciliśmy dziś pysznym obiadkiem z pstrąga mniam !
Wczoraj mnie dopadła zgaga gigant, dziś mnie brzuch mocno pobolewa czyżby już się zaczynało ? Pierwsze poważniejsze objawy ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cczarna troche sie denerwuje przed jutrzejszym ale...jakos to bedzie-..zastanawiam sie czy sobie piwka nie walnac przed zasnienieciem -ostatniego przed skazaniem;)
tym bardziej ze zadnych lekow nie bralam dzis...

a wogole jak mi sie uda to bede na szarym koncu lutoweczek :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tomikowa ja nadal trzymam :ok:

Czar_na co sprzedałaś a co kupiłaś bo jakaś niekapiszi jestem chyba :roll: Ale tego pstrąga to bym wciągnęła :mrgreen:
Mnie brzuch od 3 dni pobolewa ale nie jak na @ tylko takie ostre kłucia raz z prawej raz lewej raz wyżej a raz niżej :roll: A od rana mi się nieladnie beka :?

Minie szary koniec czy zielony a może niebieski... to bez znaczenia, wazne by był z II :brv: :ok: :ok: :ok:

Byłam też na budowie i jestem załamana :( Tak sobie patrzę jak instalacje nam porobili i jak mój P ściankę działową postawił od kuchni odgradzającą kuchnię od salonu i iii... :evil: a może :szz: i sama nie wiem jak mógł ją postawić bez konsultacji ze mną :evil: Kuchnia wyszła taka mała że w blokach mają większe :evil: ledwo mi się zmieści lodówka, zlew, kuchenka, zmywarka i blat roboczy długości zmywarki plus jakieś 40cm :shock: Jak w domu 200 metrowym gdzie może mieszkać spokojnie 8 osób można mieć kuchnię w której normalnego ciągu mebli nie ma gdzie ustawić?? Ona jest wprawdzie otwarta na jadalnie i salon ale co mi z jadalni jak nie ma gdzie normalnie żarcia przygotować?? :evil: I powiedziałam mu że sama pojadę i ta ścianę poprostu rozwalę i postawię o metr dalej to on mi mówi że nie i już. Że nie ma czym pustaków przywieźć i zaprawy i że prąd już jest poprowadzony po tej ścianie. No krew mnie załała ze złości. Kuchnia jak w kawalrce dla 1 osoby :? Aż mi z nerwó niedobrze :evil: Albo rozwalę to ścianę albo jak się we mnie uzbiera to :bum: :bum: A do d...y to wszystko. Już mnie to wcale nie cieszy :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gonia nie chcę Cię podburzać ale jeśli kuchnia jest faktycznie taka mała to trzeba ją powiększyć . To jedno z ważniejszych miejsc w domu. Nie mówię,ze kuchnia musi być gigant ale musi być ustawna i funkcjonalna-jeśli Waszej tego brakuje to nie będzie się Wam tam dobrze mieszkało. Musi być na tyle luzu ,że jak postawisz w niej maluszka w nosidełku to ,żebyś się o niego nie potykała ;) No i jakby na to nie patrzeć jakakolwiek przebudowa jej po czasie ,gdy się już zainwestuje w meble itd to duży koszt.

A co do sprzedaży to dziś sprzedałam domek letniskowy a jutro kupujemy działkę pod budowę domu.
ps. może jakieś zdjątka z budowy,demonstracja projektu czy coś ? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz... mi już ręce opadły i nie zrobię tam nic :evil: a zdjęcia wrzucę zaraz jakieś do galerii .........aaaaaaaaaaa ale jestem wściekła :evil: Mój powiedział że nic z tego bo instalacje są już porobione :bum: :bum: :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minie chyba możesz ale nie przesadź ,żeby do jutra było ok. Może zamiast piwa lepiej lampkę winka ?

Gonia Nie wiem co napisać - czekam na zdjęcia. Może szantażyk : ruszenie ściany albo seks ! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czar_na szantażyk powiadasz? :roll: :bbb: :fkf:

Minie 1 piFko na pewno nie zaszkodzi. Ja w 2 giej ciąży zaszłam chyba dlatego że jak nigdy yłam z deka nawalona :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I nie tak raz tylko do końca ciąży :lol: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]