Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 9:53 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie witaj i tutaj!!widze ze jestes zadomowiona-i masz racje bo juz tutaj zostaniesz na 9 m-cy :lol: :lol: :lol: Jeszcze raz dziekuje za gratki!!!
A co bety to tez uwazam ze lepiej poczekac na usg i uslyszec serduszko!!!chyba ze ktoras ma jakies watpliwosci :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojej przepraszam Was że tak się pojawiłam i zniknęłam :oops: Poszłam na chwilunię do mojego P luknąć co ciekawego ogląda w TV i mi się chrapnęło :oops:

Czar_na ja też mam tylko jeden test ledwo widoczny z 23dc beta w wys 27,8 z 25dc i normalny wyraźny test II z 28dc ale nie idę do gina zani nie będzie odpowiedniej pory na serduszko czyli ok 7-8tyg. Noo chyba że coś podplamię to polecę a tak... nie ma mocnych... żeby mnie tam wygonić 8)

No i nanoszę "poprawki" do tabelki :mrgreen:

Obrazek

Popatrzcie tylko kto mi chce prezencik na urodziny zrobić i ma termin na 14 lutego :bbb:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W niedzielę pojechaliśmy do przyjaciółki do Krakowa jako ,że niedawno były jej urodziny bardzo mnie męczyła ,żeby się napić winka. Po 10 minutach w końcu nie wytrzymałam i jej powiedziałam z prośbą by nikomu jeszcze nie mówiła. Wczoraj jakimś dziwnym "trafem" jej mama się "domyśliła" , moja mama oczywiście jej potwierdziła.... A tak nie chciałam nikomu mówić a tu już prawie wszyscy wiedzą :roll: no żesz ... trochę za wcześnie na to :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kalomira pisze:
Minie witaj i tutaj!!widze ze jestes zadomowiona-i masz racje bo juz tutaj zostaniesz na 9 m-cy :lol: :lol: :lol: Jeszcze raz dziekuje za gratki!!!

..i mam stracha ze 19tego wylece z stad z wielkim hukiem :lol:

czarna takie wiesci dobre wiesci szybko sie roznosza.... :wink:

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie wiedzą 4 osoby. Mój P i synio i ja i znajomek który tez mnie dzisiaj na pijaństwo namawiał. Powiedziałam mu że mam nadzieję że przez rok nie będę mogła pić alkoholu. Spytał czy ktoś wie o tym więc powiedziałam zdecydowanie "NIE". To skomentował to tak: "to znaczy że z obcych tylko mnie takim ciężarem obarczyłaś i sam będę musiał dźwigać nieświadomość innych? Ooo to dzisiaj się z tego powodu upiję :D Wreszcie!" A po rozmowie dodał jeszcze (ma niewyparzony język) "mogłabyś się tak nie nadymać bo zderzaki ci daleko poza karoserię wystają :roll:
Minie ja nie myślę Cię z tego wąteczku wypuszczać!!! 8) Coby nie wyszło (a przecież wiadome że wyjdzie (a może nawet2 8) ) To i tak zostałaś na nas skazana :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gonia_krak pisze:
Minie ja nie myślę Cię z tego wąteczku wypuszczać!!! 8) Coby nie wyszło (a przecież wiadome że wyjdzie (a może nawet2 8) ) To i tak zostałaś na nas skazana :P:

Gonia dobrze gada polać jej (sokiem marchwiowym :lol: ) !!
Ja wiem ,że to dobre wiadomości ale nie lubię niekontrolowanego przepływu informacji mnie dotyczących . Zwłaszcza tak wcześnie gdy jakieś dziwne obawy mam.

Dziewczyny apeluje !! proszę o bardziej obfite opowieści dziwnej treści bo bardzo bym chciała ,żeby temat się rozwinął a dziwnie się czyta swój post jako co drugi.
Bo się obrażę i zamilknę :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zaraz zaraz a ja co? Nie piszę? To że podsypiam co godzinę po godzinie to nie znaczy że nie piszę :foch:

Ja swoje posty po 3 razy zmieniam żeby nie było że sama sobie odpisuję :twisted:

Więc skoro mam pisać sama ze sobą to zmieniam już 3 raz swojego "wpisa"
Chciałam Wam powiedzieć że po 4 stratach 1 wysokiej 3 bardzo wczesnych doszłam do wniosku że tym razem ma być dobrze i poszłam już pooglądać sobie wózki. Wcześniej miałam na oku Xladera XA ale znalazłam sobie taaaki zaje...sty że wiem że muszę go mieć. Nie wiedziałam że Polacy mają takie zdolności i że za 3 w jednym czyli głęboki, spacerówka i fotelik z adapterami to koszt 1200zł. Spacerówka do zupełnie płaskiego się rozkłada, kolory super, koła ogromne pompowane i skrętne a zawieszenie miodzio od mięciuśkiego do twardego (możliwość regulacji). Znalazłam taki sklep w Kraku gdzie cena mnie zwaliła tzn zadowoliła i już się nie mogę doczekać żeby go mieć dla swojego dzidziola :aa:

Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 8:04 pm przez gonia_krak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gonia_krak pisze:
zaraz zaraz a ja co? Nie piszę? To że podsypiam co godzinę po godzinie to nie znaczy że nie piszę :foch:

nie fochuj mi tu Matko Założycielko nie fochuj :lol: Ty podsypiasz a ja siedze podsypiając przy klawiaturze, podskakując za każdym mailem jaki przychodzi z informacją o odpowiedzi. Jest różnica - nie ? Ty masz wygodnie a ja się poświęcam :loo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:g^^: o takim spaniu z nosem na klawiaturze to nie pomyślałam :heh:

Co do tej "wygodności" to moja droga tak było wygodnie że jak wstałam a raczej się wygrzebałam spod nogi i boku mojego P że nie wiedziałam czy noga która za sobą ciągnę jest aby na pewno moja :hm:

No i znowu 3 raz zmieniam :twisted:
Przeczytałaś wyżej o moich dochodzeniach wózkowych?

teraz 4ty raz zmieniam :?

Nie wiem czy miałyście kiedyś tam okazję zaglądnąć do dziewczyn "po stracie". Otóż ja tam byłam prawie 2 lata i na nyłych majówkach 2008 i jeszcze innych wątkach z dziewczynami które po kilka razy traciły ale w końcu im się udało i od zeszłego roku prawie wszystkie już są mamusiami. Wpsierałyśmy się jak tylko można było i kiedyś powiedziałam im ze ja jako ostatnia chyba "zaskoczę" i zgaszę tam światło. W sumie niewiele się pomyliłam bo na majówkach zostałam ja i jeszcze jedna dziewczyna a tak to wszystkie mają maleństwa. I kiedyś tak sobie pomyślałam że wszystkim nam zrobię "amulety" czy "talizmany" na szczeście. Zabrałam się do roboty i jak to pisały i piszą one im przyniosły szczęście. Dlatego myślę że tu na majówkach też po zobaczeniu serducha kazda taki amulet dostanie jak tylko zechce 8)

A oto on:
Obrazek

Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 8:26 pm przez gonia_krak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

X landery są fajne chociaż kolorystycznie zachwycił mnie atlantic lubię połączenie grafitu z żywym kolorem a i zgrabniutki jest. Xlandery czytałam gdzieś są najchętniej kupowanymi wózkami. Pokaż ten Twój zajebisty :D

o ten mi się podoba
Obrazek

A tak w ogóle to uff nie ja jedna jestem ekhm... jakby to tu ,żeby było kulturalnie .... eeee..... niestandardowa :lol:
Ja już dawno oglądam akcesoria dziecięce i ciuszki teraz są takie cuda ,że ciężko przejść obojętnie. Żałuję ,że finisz będzie już po Wigilii bo bym fasolce kupiła ubranko skrzata ehhh :( No i koniecznie chce mieć kołyskę zamiast łóżeczka.

Przy okazji mam pytanie jak się mają ciepłe kąpiele do ciąży ? uwielbiam je zwłaszcza jak tak zimno jest :roll:

Gonia cudowną jesteś osobą .... cudowny ten amulet :puk:

Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 8:33 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety moja doroga tylko ciepłe a nie można gorących. W sumie ciepłość takiej kąpieli nie będzie raczej długa bo po chwili jest już zimna. O tyle można korzystać z cieplejszej wody ale w postaci prysznica i wtedy można duużo cieplejszą lać. Do tego jako doświadczona matka i ciężarówka po xrazy to wiem że lepiej w ciąży brać prysznice ponieważ i tak ze względu na ciążę jesteśmy o wiele bardziej narażone na wszelkiego rodzaju zapalenia, swędzenia, grzybki i inne tyfusy w "tamtym" miejscu. Prysznic nam ogranicza w znacznym stopniu dostawanie się wszelkich "żyjątek" wywołujących te dolegliwości. Gorąca woda powoduje rozluźnienia a często stosowana jest do "wywoływania" @

Ależ się spisałam... elaborat prawie magisterski :hil:

Eee tam cudowna.. lubię dziergać na szydełku jedynie :lol: Wiesz czekać tyle lat na dziecko to z nudów różne rzeczy ludzie robią :loo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

eee do bani ja lubię się wyłożyć z książeczką a pod prysznicem ciut pewnie by zamokła :roll:

czytałaś o wózkach ? tez już 3 razy edytowałam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

A kolorystyka ogromnie duża i facet mi pokazywał czym się różnią ten który wkleiłaś od tego co wklejam. Tamten to podobno chińczyk i ma zawieszenie bardzo twarde i do tego jest droższy.

Jak wrzucisz jumper x to w grafiec w googlach się pokazują różne wersje. Są z takimi kołami jak w tym co wkleiłaś albo jedne i drugie koła są duże.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ee bo nie łapię czyli Tobie też się podoba atlantic ? nie grypsuj mi tu bo ja jeszcze bardzo w temacie dzieciowym zasiedziała nie jestem

a w ogóle to podobają mi się trójkołowce tylko słyszałam ,że wywrotne - choć nie do końca w to wierzę ,bo musiały chyba przejść test łosia :lol:

Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 8:50 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to nie ejste atlantic. To jumper. Altantic ma bardzo twarde zawieszenie i robiony jest w Chinach a jumper x jest nasz krajowy i serwis dobry 8)

3kołowce nie są wywrotne bo muszą posiadać atesty ale.. no własnie jest spore ale, bo np podjazdy po schodach są zawsze na 2 rządki kół jednych za drugimi więc pod górkę po takim podjeździe nie wjedziesz chyba że będziesz go darła (wciągała do góry) za sobą do tyłu a 4 kołowca pchasz normalnie i drugie kłopoty to są w jeździe po piasku i np w lesie. Po takich nierównościach jak blokuje ci się jedyne koło z przudu bo np masz wystający korzeń to pchając wózek na siłę niestety Ci się podnosi a przeszkoda wcale nie musi być pokonana. Widziałam na własne oczy jak się mamuśka jedna motała z 3 kołowcem mimo że to z przodu było podwójne.

Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 8:59 pm przez gonia_krak, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to już wszystko wiem :) lepiej się na żywo prezentuje niż Xlander ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kalomira witam w naszym gronie! :pw:

doczytalam sie ze gdzies tam pytalyscie jakie imie dla dzidzi... u mnie bedzie Natalia albo Kacper :)
jesli chodzi o wózek to ja dla Tomusia mialam britax voyager ale mnie takie kolosy denerwuja bo w mieszkaniu nie mialam gdzie tego potawic i jak skonczyl 6 mc to kupilam spacerówke. teraz to nie wiem jaki kupie,wybór jest duzy.
sorki ze pogrubionym ale nie chcialo mi sie juz zmieniac :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My będziemy musieli pomyśleć nad jakimś lżejszym bo przez 5-6 miesięcy będziemy jeszcze blokowi i chociaż mamy windę to jednak te pół piętra trzeba będzie dżwigać. Tako - starsze modele - ważyły sporo te nowe wydają się optycznie lżejsze.
A w ogóle znajome mamy z doświadczeniem mówią ,że taki głęboki na początek to najlepiej używka a później kupić jakąś wypaśną spacerówkę bo i tak się szybko zmienia. Możliwe ,że jak się ujawnię to dostanę Tako (stary) za free. Nie bardzo mi się podobają ale z 2 strony jakby był całkiem za darmo ?

Tomikowa fajny ten britax (jeśli dobrego wygooglowałam) wygląda na lekki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nooo wreszcie Tomikowa zawitała :brv:

Mówisz że Kacper? :hm: No własnie to moje imię więc może jak mój się uprze że nie będzie Bruno to będzie Kacper? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gonia_krak pisze:
nooo wreszcie Tomikowa zawitała :brv:

Mówisz że Kacper? :hm: No własnie to moje imię więc może jak mój się uprze że nie będzie Bruno to będzie Kacper? :roll:

i niech się uprze :oops: Kacper to bardzo ładne imie - Bruno też ale kojarzy mi sie z... :oops: psem koleżanki :oops:

najśmieszniejsze jest to ,że od zawsze chciałam dziewczynkę a teraz po 1 nie mam upatrzonych imion w przeciwnieństwie do chłopców i takie to zawsze chciałam już nie jest takie mocne. Pan munsz chce dziewczynkę a ja jakoś mam przekonanie o synu...

Ostatnio zmieniony wt cze 02, 2009 9:12 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]