Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 5:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

PIEKNIE!!!! BARDZO SIE CIESZYMY!!!!!! A my liczymy ze fasolki sa zarazliwe i tutaj bedziemy przesiadywac wsrod "zarazonych"przyszlych mam...Daj znac jak sie czujesz i wogole!!!!!GRATULUJE!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Natalijka, a wydawalo mi sie, ze pscolka bedzie czerwcowa mama 8) chyba cos slabo mi idzie z matematyka :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

GRATULUJE DZIDZI!!!!

Ja dalej czekam i nic sie nie dzieje. @ spoznia mi sie juz 5 dni.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam Wszystkie Panie:)
Dziekuje bardzo bardzo ze mnie wspieracie i wogóle:):):)
Czuje sie dobrze, mam lekkie mdłości, ale nie wymiotuje ani nic, co do piersi to nie bolą mnie za bardzo, tak jak na okres, czy to naormalne? a może coś sie dzieje? jak czytałam posty na forum to wiekszość pań bardzo bolały a mnie tak nie znacznie:( Pewnie mnie teraz zlinczujecie, ale od kilku lat palę i ostatnio tez paliłam:( ALE- co mnie bardzo cieszy teraz zaczynam mieć wstręt do fajek i mam taki odruch wymiotny jak zapalę, wiec chyba koniec z tym świństwem:)!!! Paulina 861, trzymam kciuki!! bądz dobrej mysłi i daj znać co i jak:) Dziewczyny mam do was pytanie, iedy poszłyście do lekarza jak dowiedziałyście sie o ciąży? bo ja mam problem ,nie wiem do którego mam iść i dumam co mam zrobić, aha jak powiedziałyście rodzicom o ciąży i jaka była ich reakcja?:) my planujemy powiedziec dopiero po ślubie, czyli gdzies za 2 tygodnie:) jak juz wszystko bedzie pewne ,będę po lekarzu i bede wiedziała ze wszystko jest wporządku:) Pozdrawiam wszystkie obecnie zafasolkowane jak i starające sie mamusie, a tzkże te Panie które są już mamusiami małych cudzików:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pscolka ja nie miałam objawów do 3 m-ca,każda kobieta jest inna.Ja poszłam do czterech lekarzy i dopiero ten czwarty potwierdził ciąże jak tylko włożyła palec :wink: Był to 4 tydzień ciąży.I do dnia dzisiejszego do niej chodzę (kobieta).Nie martw się niczym na zapas,weż sobie jakieś witaminki dla kobitki w ciąży i kwas foliowy aby wszystko było OK.I powiem szczerze że ja bym nie wytrzymała tyle żeby powiedzieć rodzinie :P Wiem że nie chcesz zapeszać ale zrobiłabym to na przyjęciu weselnym :D Trzymam kciuki aby wszystko było Ok :wink:

CatherineAnn program wyliczył tą dete,jak znajdę link to podam.Ja miałam @ 12 sierpnia i wychodziło mi na połowe maja. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi sie spozniala miesiaczka.. od razu powiedzialam mamie.. studiuje i jeszcze bylam naich garnuszku wiec chcialam zeby wiedziala od razu...

Wystraszyla sie ze nie poradzimy sobie z mezem,ze mlodzi... ale wspierala nas i pokochala bardzo nasza fasolke...

Do gina poszlam dopiero w 7 tyg... i to do mojego zwyklego w przychodni..

Ale jak sie moj tatus dowiedzial ze jestem w ciazy odezwal sie instykt dzidka hihi... i wyslal mnie do swojego znajomego gin. prywatnie..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pascolka moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

"NIE ULEGA WĄTPLIWOŚCI, ŻE W PORÓWNANIU Z DOMEM
PEŁNYM DZIECI INNE FORMY ŻYCIOWEGO SUKCESU I PRESTIŻU
ZNACZNIE TRACĄ NA WARTOŚCI"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gosiaczek 25, czyj ten cytat u dołu Twojego posta? Skąd Ty go wytrzasnęłaś? W ogóle się z tym nie zgadzam, no ale to nieważne, ciekawi mnie tylko kto wypowiedziałtę"złotą" he he myśl? Mam nadzieję, że sama na to nie wpadłaś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moim zdaniem to bardzo pięna sentencja :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CatherineAnnjeśli @ miałaś 12.08 to termin porodu na 19.05 moja gin mi tak wyliczyła. Gorące buziaczki dla Was wszystkich dbajcie o siebie i fasolinki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To cytat Theodore Roosevelt .........zgadzam się z nim dlatego go umieściłam.... :wink: ale rzecz jasna możesz mieć inne zdanie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dom pełen dzieci kojarzy mi się z ogólnym rozgardiaszem, hałasem , brudem, bałaganem i od razu mam ochotę uciekać. Poza tym, nie mogę zgodzić się ztym, że wystarczy narobić dużo dzieciaków, żeby mieć sukces życiowy i prestiż, nawet jeśli nic więcej prócz tych licznych zaplodnień się nie zrobiło? Dlaczego ktoś , kto ma jedno dziecko, albo nie ma wcale jest gorszy? Gdzieś kiedyś przeczytałam (nie pamiętam gdzie) że idiotki w roli matki urastają do rangi poważnego autorytetu, tylko dlatego, że się rozmnożyły. Okropnie mnie to wkurza. No ale dobra, kończę, bo ta dyskusja przecież nie o tym. Przepraszam, jeśli czujecie się dotknięte. Nie mogłam sie powstrzymać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczynki:)
To znowu ja, byłam dzis u gina, ale chyba bede musiała sobie zmienic na innego bo nie zrobił na mnie dobrego wrazenia:/
Na powitanie powiedziala mi ze po co przylaziłam jak to dopiero 4 tygodniowa ciaza(a to moja pierwsza wiec staram sie chuchać na zimne), jak jej powiedzialam ze biore kwas foliowy to tez na mnie wyjechała ze po co, nie ma sensu tak wczesnie, ze co ja wyprawiam itp...:( a na koniec ze całkowity zakaz współżycia:( powiedzcie mi kobitki jak to jest? tzn z tym współżyciem, kwasem itp, prosze o odpowiedz, mam lekkiego doła:(
Pozdrawiam - pscolka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Pscolko!
Ja biore kwas foliowy chociaz nie jestem w ciazy. (ale sie staramy) Slyszalam ze kwas foliowy bierze sie w celu zmniejszenia ryzyka powstania wad wrodzonych cewy nerwowej. a co do wspolzycia to moja przyjaciolka jest w 8 miesiacu i dalej wspolzyje mezem. (chociaz mowi ze musi przestac, bo nie da juz rady).

Pozdrawiam i GRATULUJE.
3maj sie cieplutko, dbaj o siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pscolko zmień ginekolog, jak gada takie rzeczy :twisted:
Kwas foliowy brałam przed ciążą na "wszelki wypadek"; i najważniejsze jest, by przyjmować go na samym początku ciąży, gdy rozwija się układ nerowoy maluszka - wtedy ten kwas jest potzrebny, zapobiega rozszczepom kręgosłupa, wargi

Co do seksu, jeśłi Ciebie nic nie boli, nie krwawisz, to nie rozumiem dlaczego miałabyś go nie uprawiać? Jeśli ciąża jest zagrożona, to lekarze każą się powstrzymywać. U mnie przez całą ciążę jest ok, więć nie powstrzymywaliśmy się :oops:

A tak poza tym, to gratuluę; dbaj o siebie, o WAS

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tragedia ten lekarz. mojej kolezance lekarz powiedzial ze wogole nie trzeba brac kwasu foliowego bo wystarczy 2 kromki chleba jesc dziennie :| mojej kuzynce lekarz pomylil sie z data porodu o 2 miechy (poszla do szpitala bo niby miala termin a okazalo sie ze jeszcze 2 meisiace :O ) i do tego mowil ze to beda blizniaki a okazalo sie ze jendo dziecko- rozumiem pomylic sie w druga strone :|

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pscolka
Kwas foliowy koniecznie musisz brać, przez pierwsze 3 miesiące ciąży,
Na mojej pierwszej wizycie też byłam tak koł 4 tygodnia i lekarz na mnie nakrzyczał że za wcześnie przyszłam, od razu go zmieniłam i teraz mam bardzo fajnego.
Ze współżyciem nie trzeba sie powstrzymywać jak nie ma krwawienia albo bólów brzucha.
KONIECZNIE ZMIEŃ LEKARZA!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przede wszystkim GRATULUJĘ!!! i muszę przyznać, że miałam gęsią skórkę jak czytałam o 4 testach :wink: :wink: Fajnie, cieszę się razem z Wami i przypominają mi się moje początki (płacz ze szczęścia, strach, niepewność, euforia i nagle jeszcze jedno buuuum - bliźniki :wink: :wink: ). Co do lekarza - porażka! Kwas foliowy bierze się nawet nie będąc w ciąży :roll: :roll: , seks faktycznie basta- ale przy zagrożeniu :? :? tylko co do witamin nie zgodzę się z jedną z przedmówczyń (owszem mona brać, ale nie trzeba do bodajże 3miesiąca, gdyż powodują / zwiększają mdłości <obecność żelaza>)

Sawa tu nie chodziło o rozkrzyczane brudne dzieci, których jest całe stado i które kojarzą się jedynie z patologią!!!!, ale jest tu głębszy sens.. mianowicie człowiek, który osiąga kolejno szczeble kariery a jest sam wiele traci i mniej osiągnął niż ten który postawił na życie osobiste.. <dziwi mnie albo twoje podejście albo obecność tu na forum, bo jedno jakby nie pasowało do drugiego.. /może się mylę..)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PSCOLKA GRATULACJE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Troche mnie tu nie była i prosze!!! PSCULKA!!! Gratulacje!! Wiem że tu nie zaglądałam ale trzymałam kciuki!! Tak strasznie sie cieszę!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D Teraz tylko dbaj o siebie i maleństwo!! Powodzenia i pisz jak maluszek sie rozwija!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]