Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:11 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
All Mighty Admin
Awatar użytkownika

Zgodnie z regulaminem, ze wględu na wydajność forum, długie tematy dzielone są na krótsze.
Poprzednie posty w tym temacie można znaleźć tutaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=18539

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej mamuśki :):) U nas juz po urodzinkach, chciałam wkleic fotki, wchodze na forum a tu przeniesiono :shock:

Urodzinki udały sie super, zrobiłam dwie sałatki, dwa gorące dania no i oczywiście mama upiekła tort a ja go udekorowałam :)

Oto torcik Oskara

Obrazek

A tu Oskar wypróbowuje nowy prezent :)

Obrazek

OSKAR, 40tc, 3680g/57cm, środa 21.05.2008, godz.16:55 :bal:
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.
U nas roczek za 2 tygodznie:-))
Katia tort po p[rostu boski. Jak to zrobiłas z tą fotka Oskarka???. Chętnie bym odgapiła i zrobiłabym taki z fotką Patryśka na roczek:-)

Obrazek

(*) 15tc -27.07.2011r. (*) 10tc- 26.03.2012r. (*)8tc- 23.04.2014r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

inusia to zdjęcie Oskara jest wydrukowane na opłatku, można to potem pokroić i zjeść :) A zamówiłam taki opłatek na allegro, wysłałam fotke i gotowe :D Poprosiłam jeszcze sprzedającego zeby dobrała ramke, bo kompletnie nie wiedziałam co wybrać i jak dla mnie to efekt jest świetny :D

http://www.allegro.pl/item638328500_zdj ... ratis.html

Można tez zamówić taki wydruk na masie cukrowej :D

pozdrawiam :)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

b]Dnie urocze, piękne, młode W drodze życia napotkamy, Ale jednym z najpiękniejszych Będzie dzień Mamy. Więc serdecznie Wam winszuje, Aby przez ten dzionek cały Tylko nuty zdrowia, szczęścia, W waszych sercach, Mamuski grały! [/b]

ObrazekTo juz nasz Drugi dzień Matki....ja pamietam ten z przed roku kiedy Natan przespal mi pierwsza cala noc...a ja przez to zalalam cale łozko mlekiem:)Hi hi hi:)

Spadam spac :)
dobranoc Mamusie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam drogie Mamusie!!!
ja obchodzę dopiero pierwszy raz dzień Matki bo mój szkrab urodził się dopiero... jutro!! :) choć już w niedzielę mieliśmy imprezkę :wink:

wszystkim Mamusiom duuużo zdrówka i miłości maluszków!!!!

a tu zdjęcia z imprezki

torcik urodzinowy:

Obrazek

Grzesio na nowym rowerku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ze swoim bratem ciotecznym, Maciusiem:
Obrazek

Obrazek

Grzesio miesza flaczki :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Miłego Dnia Mamy !!!!

Już myślałam, że znowu dostałam bana, bo nie mogłam się zalogować, ale to chyba roztrzepanie.
Ależ mi było dzisiaj żal zostawiać Mikrusa i iść do pracy. Mały cudaczek obudził się dzisiaj o 6-stej i od rana buszował. Jeszcze mam w oczach obaz małego żuczka stojącego w kolorowym pajacyku w łóżeczku, trzymającego się szczebelków i gadającego do mnie, jak zamykam drzwi. Całe szczęście, że jeszcze raptem 4,5 godziny i do domku.
No i pochwalę się... Mikrus, jeszcze nie mówi, że nas kocha, ale nauczył się dawać buzi . Siedzieliśmy razem na dywanie, a ja ni stąd ni zowąd, powiedziałam do Misia "Daj Mamusi buzi", a on przytrzymał się stołu, podszedł do mnie bliżej i rozdziawioną buzię przykleił do kącika moich ust, puścił stół i rączkami objął moje ramiona. Niesamowicie się wzruszyłam. Myślałam, że to przypadek, jednorazowy wyczyn, ale okazało się, że nie.

Katia, torcik fantastyczny, też z pomysłu skorzystam. Oskarito boski na tym jeździdełku.
Katrishka, fantastyczne zdjęcia, aż miło popatrzeć. Grzeso jaki juz duży chłopaczek. A torcik też śliczny!!!

Wybaczcie, że tak szybkensem, ale zagoniona jestem strasznie. I kochane piszcie od czasu do czasu, bo często mam kłopot, żeby nie pisać posta pod postem. Miłego dzionka. Papa

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego naj naj naj... :)

Nadziwić sie nie mogę, że to już rok minął, a dopiero co z brzuszkiem spacerowałyśmy...ehhh :)

Oskar niedawno zaczął wstawać w łóżeczku, rozwija sie prawidłowo, jeszcze tylko jedno kontrolne usg bioderek 2 czerwca i na tym koniec.

Idziemy niedługo na szczepienie, które powinno byc w 13 roku życia i mam zamiar zaszczepić Oskara wtedy przeciw pneumokokom. Troche to drogie, ale dostaliśmy odliczenie na dziecko ze skarbówki więc przeznaczamy je na szczepionki. A Wy macie zamiar szczepic na te pneumokoki???? Bo np szczepionka przeciw rotawirusom sprawdziła sie rewelacyjnie, mały nie miał żadnych infekcji wirusowych, a w okolicy duzo dzieci chorowało na wiosne i kilka było w szpitalu.

Obiecuje ze postaram sie częściej coś pisać, choć bedzie cieżko bo całe dni siedzimy na polku, spacerujemy,, bawimy na kocu albo jedziemy do teściowej, no i poprostu wieczorem padam z nóg a Oskar zasypia miedzy 19:30 a 20:00.

buźka :D

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

a my jutro mamy urodzinki... a juz dzis mnie na wspomnienia wzzielo, juz cos czulam, pisalam na forum, a Wy mi radzilyscie...
kurcze, ale zlecialo, chetnie bym to jesczez raz przezyla, ciaze, i ten cudowny roczek...

sliczne foty, wsyztskiego naj dla maluszkow:)))) naszych roczniakow:)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale tu pustki :shock:

U nas pogoda do kitu, ciagle pada i już z Oskarem wariujemy w domu. W tym tygodniu chyba pójdziemy na szczepienie, na pewno będzie wielki ryk, no ale jakoś trzeba przetrwać ;)

Kasia F jak po urodzinkach, może jakieś fotki wstawisz ?? :D:D

pozdrowionka :D

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej mamusie!!

naszym dzieciaczkom duużo buziaków z okazji Dnia Dziecka!!! :D :D :D :bal: :bal: :kitt: :kitt:

rzeczywiście coś pustawo na naszym wątku... ja przyznaję sie beż bicia: nie bardzo mam czas na pisanie, codziennie pracuję i jestem w domu wieczorami i w weekendy, maluszek chyba to sobie odbija bo w nocy pobudka co 2-3 godziny :cry: jak za starych dobrych czasów :?

za to muszę się pochwalić: Grzesio już pięknie siusia do nocniczka, jak go posadzę to się od razu cały nadyma i jest siusiu :!: robi to zupełnie świadomie, choć jeszcze nie sygnalizuje że mu się chce, muszę po prostu pilnować, mniej więcej co 2 godziny go wysadzam i pieluszka długo jest suchutka :D a jak się cieszy jak muzyczka zagra (mamy nocnik z melodyjką) :D :D
Grzesio już też ładnie tupta, co prawda jeszcze nie umie sam wstawać, ale jak się czego chwyci to w sekundę stoi i już sam idzie, czasem tylko na pupę klapnie jak straci równowagę..

chciałam się zapytać jak u was z mlekiem, czy dajecie już mleko krowie czy nadal na modyfikowanym? my już od mniej więcej miesiąca przeszliśmy na mleko krowie bo stwierdziłam że kiedyś i tak muszę go przestawić a modyfikowane i te wszystkie kaszki są piekielnie drogie.. opracowałam też nowy patent: robię mieszankę z mielonych płatków owsianych i kaszki manny i to zagotowuję z mlekiem, mały dostaje taką mieszankę rano i wieczorem, nawet ją polubił choć nie jest słodka jak te sztuczne i dobrze :D

czy karmicie jeszcze piersią??? my (niestety) się jeszcze cycamy, a może "stety" bo mi się to nadal podoba i maluchowi też :D choć tylko raz dziennie, a za to kilka razy w nocy :?

majóweczki, odezwijcie się :D :D :D

buziaki :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Życzę wszystkim dzieciakom, aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i aby trwało jak najdłużej!
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Katrishka ja tez myślałam o podawaniu małemu mleka krowiego, ale zadzwoniłam do naszego pediatry i On stanowczo odradził. Więc kupiłam Bebilon 3. Na długo wystarcza bo jest puszka 800g, a poza tym Oskar je mleko raz dziennie, a rano i wieczorem je kaszke mleczno-ryżową a tam juz mleko jest :):)

Oskarito jeszcze nie chodzi, ale wspina sie po czym tylko może. My też używamy nocnika, chociaż średnio to wychodzi, mamy taki bez melodyjki bo mały mimo ze uwielbia muzyke to takich właśnie melodyjek w różnych zabawkach od pewnego czasu nie znosi i odrazu płacze :?

Co myślicie o tych pneumokokach, szczepić teraz czy poczekać aż skończy dziecko 2 lata??? :? Sama juz nie wiem co robić :?

pozdrowionka :D

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Katrishka, przede wszystkim gratuluję sukcesów nicniczkowych!!! Zdolny chłopaczek. U nas podobnie - wysadzamy Misia zawsze po spaniu i po spacerkach - wtedy jest 100%-owa skuteczność i po dłuższych przerwach (wówczas różnie). W każdym razie prawie wszystkie kupki "łapiemy" do nocniczka. W kwestii mleka - chyba już kiedyś pisałam, że generalnie udzielam się na innym forum. Towarzystwo jest bardziej międzynarodowe i z dyskusji wyszło, że właściwie jeżeli dziecko nie jest alergikiem w ich krajach po roku przechodzi się na krowie mleko. Śmiałyśmy się, że w Polsce nie, bo są inne krowy niż w całej Europie. Ja w każdym razie przedyskutowałam sprawę z moim pediatrą i ona powiedziała, że po roku mogę spokojnie podawać dziecku krowie mleko 3,2%, na którym mam bez obaw gotować kaszki i budynie. Lekarka tylko zakazała dawać dziecku mleko UHT, ale to akurat dziwne nie jest, bo mojej ciężarnej koleżance ginekolog też zabronił picia mleka UHT. Ja dośc długo karmiłam Mikrusa piersią i po prostu nie miałam przekonania do mleka modyfikowanego. Po prostu staramy się unikać przetworzonej żywności, więc zarówno mleko modyfikowane, jak i te wszystkie kszki instant do mnie za bardzo nie przemawiają, tym bardziej, że do każdej kaszki dosypywany jest cukier.
Katrishka, pytałaś, czy karmimy piersią jeszcze - Michaś się odstawił od cycka jakies 3 tygodnie temu. Patent z kaszką fajny - ja podałam Mikrusowi prawdziwa kaszkę manna zrobiona na krowim mleku. Dodałam do niej mus z własnych truskawek. Bardzo mu smakowało. Jeszcze 2 tygodnie i będzie krowie mlenio dostawał częściej:)
Kasia F, witaj po przerwie - fotki z roczku poprosimy!
Katia, my ze szczepieniem poczekamy jeszcze z 2 miesiące. A na pneumokoki teraz nie szczepię. Mikrus do żłobka nie idzie, więc ryzyko relatywnie małe. Zaszczepię, jak będzie większy.
Michaś też ma nocniczek bez muzyczki, za to po każdorazowym sukcesie - familia pieje z zachwytu - bije bravo i mówi "ślicznie". Michas to uwielbia. Jak słyszy, że mówimy "ślicznie" sam sobie bije brawa :lol:
Rustamka, śliczne zyczenia!!! Wszystkiego najlepszego!!! Jak praca już zaczęłaś?

Dziewczyny i proszę o jakieś malustkie posty, coby nie trzeba było posta pod postem pisać.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja dzisiaj rozmawiałam z moją lekarka rodzinna i poradziła mi własnie zaczekać z tym szczepieniem na pneumokoki, bo faktycznie dziecko do przedszkola nie idzie, kontakt ma tylko z moją bratanicą, wiec jako tako zagrożenia nie ma, a jeszcze mówiła żeby niepotrzebnie nie faszerować dziecka szczepionkami, bo w pierwszym roku zycia i tak jest duzo szczepien i czasami te dodatkowe szczepionki działają odwrotnie niż powinny, czyli zamiast produkować przeciwciała to idą w drugą stronę.

Więc ja poczekam aż Oskar skończy 2 latka :)

U nas z sikaniem do nocnika to jest różnie, ale kupki łapiemy jak nic :D:D

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka babeczki :)

Jestem majowka ale termin mialam na 20 czerwca wiec od poczatku jak sie tylko dowiedzialam ze jestem w ciazy to udzielalam sie na czerwcowkach.

Interesuje mnie czy jest ktos z Majowek z pomorza okolice trojmiasta/polwyspu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć!!
sunko ja jestem z Warszawy niestety :) śliczna twoja Zuzia :D :D

Katia0005 ja na pneumokoki nie będę raczej szczepić chyba że mały pójdzie gdzieś do żłobka, ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie :wink:
pewnie że lepiej nie szczepić za dużo bo co za dużo to nie zdrowo :wink:
a wczoraj złapałam kupkę do nocniczka :brv: :brv:

St.Lucia dzięki w imieniu maluszka :wink: u nas z mlekiem krowim nie ma najmiejszego problemu, mały je lubi i nic "alergicznego" nie widać, a w kaszkach rzeczywiście jest za dużo cukru...

papapa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja podaję małemu kaszki z bobovity i nestle i w składzie nie ma cukru :?

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Katia0005 może i nie ma cukru ale są słodziki, no bo niby czemu to jest tak słodkie :?: :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej...

Troche mnie nie bylo,ale nie mialam jak sie odezwac... :oops: Najpierw brak checi,bo maz stracil prace i dalej jest bez :cry: ,a pozniej nie chciala mi sie otworzyc strona do konca i nic nie widzialam... :?

W kazdym badz razie u nas wszystko ok, Kacper ciagle nabija nowe guzy i siniaki... :lol: Maly szogun z niego... :) Biega jak szalony,jest coraz sprytniejszy... :) A w brzuszku siedzi coreczka,dzisiaj mialam usg... Nawet nie wiecie jak sie strasznie cieszymy... Trzeba bedzie cos rozowego kupic,bo wszystko w chlopiecych kolorach... :wink:

Wszystkim roczniakom zyczymy wszystkiego najlepszego,slodyczy i zeby zawsze byly usmiechniete i radosne... :)

Pozdrawiamy... Ewa z Kacperkiem i Majeczka... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]