Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:30 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) No zamiera :cry: ale ja taka wykończona ostatnio pracą jestem że nie mam siły siedzieć przed kompem :cry:
Moja Julka ma już czwórki i teraz idą jej trójki. Makabryczne zęby :roll: Od wczorajszej nocy coś ją w nosku dusi ale nie widać kataru a jak jej psikam solą morską to nic nie wydmuchuje. Mam nadzieje, że sobie czegoś nie wciągnęła :shock: Dzisiaj ma ją zbadać laryngolog.

A odnośnie mojej wizyty to od 11 maja mam urlop to się jakoś zgadamy :D Tylko jakie macie wózki pomijając głębokie przerobione na sportowe, bo chyba będę musiała kupić bo tak na rękach to jej nie będę do Bielska targać :?

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilko mojej właśnie wychodzi czwórka, dziwne, że tylko jedna. Na szczęście nie przechodzi tego ciężko, pod tym względem jestem szczęśliwa, mała nie jest marudna, tylko nie ma apetytu no 2x sie obudziła w nocy o 3 nad ranem, ale obeszło sie bez płaczu.

Ja kupiłam kilka dni temu Coneco Traper, bo ten co miałam Graco Quatro to był głęboko - spacerowy i był okropnie ciężki, sam ważył koło 14kg. Ja pod ta górkę u siebie czasem nie mogłam go wypchać :oops: .
Co do przyjazdu to się albo zdzwonimy, albo na forum :D .

Zmykam trzeba posprzątać mieszkanko, Julka wszystko z szuflad wyciąga :( , najgoresze ze nie mam gdzie tego pochować, nawet już powiązałam te szuflady, a ona skubana jedna rączką przytszyma a druga wyciąga.

A Ty Emilko idź koniecznie z Julką do lekarza bo mogła sobie coś wcisnąć do noska. U nas był taki czas, że mała próbowała wkładać różne rzeczy do ucha, ale zawsze to były duże rzeczy i nie wchodziły 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Julka ma zapalenie śluzówki nosa :cry: . Przz tydzień mam jej kroplić nosek kroplami nasivil i 3 razy dziennie po dwie dawki wodą morską. Jak nie będzie poprawy to coś mocniejszego trzeba będzie wprowadzić ale jak narazie to widzę poprawe :lol: Dziś idę na nockę i pewnie znowu przez jakieś dwa dni będę nieprzytomna :roll:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Juleczko zdrowiej i :cmo: dla Ciebie :).
Kurcze Emilko, ale Ci pracodawcy łamią prawo, przecież kobieta nie może mieć nocek dopóki jej maleństwo nie skończy 4 roku życia :!: :!: .
A ja jestem na etapie poszukiwań opiekunki do Julci :( , już mam jedna na oku, ale strasznie sobie liczy. A najgorsze jest to, że nie wiem jak ją przygotować do rozstania ze mną i do tego, że zostanie z zupełnie z obca osobą, boję sie strasznie, bo ona jest tak przywiązana do mnie 24h ze mną, a tu nagle wskoczy jakas obca kobieta. Będzie płaczu i to dużo. Myślałam też o żłobku, ale te państwowe już miejsc nie mają, a prywatne takie ceny że szczena opada, a po za tym na 3 mieszki nie opłaca mi się jej do żłobka dawać. No i wydaje mi się, że w żłobku będzie pozostawiona sama sobie. A ona lubi towarzystwo dorosłych.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietka ja robie nocki z włąsnej woli bo są lepiej płątne ale fakt, nikt mi się nie zzapytał czy chcę je robić bo można ale tylko jak wyrażę na to zgodę.
A co Cię skłoniło do znalezienia Julce opiekunki :?:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Urlop wychowawczy płatny mam do czerwca przyszłego roku. Nie stac mnie na to aby siedzieć na bezpłatnym, a chce z Julcią spędzić ostatnie całe wakacje, więc w okresie zimowym muszę iść do pracy. A żłobki i tak są od września więc i tak w czerwcu bym jej musiała znaleść kogoś do opieki to wolę aby się pomęczyła teraz w zimie z nianią, a od września przyszłego roku przedszkole. Powiem Ci, że jestem przerażona ta sytuacją, nie wiem jak ona to zniesie, pamietasz jak byłyśmy z dzunia u Was jaka ona jest do mnie przywiązana, a jeszcze wtedy miała kontakt z innymi ludźmi.
Dzisiaj byłyśmy u babci Julci i jak jej znikłam na chwilke z oczu to od razu mama, mama, takim biednym lekko przerażonym głosem :(.
Nie chced jej zadawać tego cierpienia no ale nie mam wyjścia jak pisałam wcześniej albo okres zimowy z niania albo letni. Dlatego wole letni czas spędzić z nią, a może nawet uda mi się nazbierać kase i gdzieś ją zabrać na kilka dni :).
A jak samopoczucie Julci ??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietka może spróbuj ją przyzwyczajać do innych ludzi. np jak do babci pojedziecie to gdzieś się schowaj i wydłużaj te momenty znikania. Pamiętam jaka ona do Ciebie przywiązana jest :? Moja Julka ma mnie i babcie na zmianę do pilnowania więc jest jej to obojętne a Ty chyba sama jesteś z nią przez większość czasu :?:

A Julki nosek coraz lepiej :) tylko strasznie kichać zaczęła, ja też ale ja mam alergie na te wszystkie pyłki które teraz latają, może ona ma po mnie :?: Ale jedno jest pewne - strasznie ją to kichanie bawi :lol:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilko daj nam znać kiedy wpadniesz z małą, ale to już chyba tel. bo forum różnie się czyta.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no właśnie chciałam żebyś mi podała swój nr na pw bo gdzieś mi się zapodział :? albo ja Ci podam i mi smska wyślij.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wysłałam na priva :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

super :lol: a jakby Wam pasowało? Bardziej w weekend czy raczej w tygodniu :?:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi to jest obojętne, ale dzuni chyba bardziej w tygodniu, bo z tego co dobrze pamietam weekendy spędza rodzinnie, ale zapytam jej :) i Ci napiszę :) :) :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ok, daj znać :) to ja w przyszłym tygodniu bym przyjechała, bo ten tydzień trochę ciężki mamy. Szczepienie nas czeka a jak się po nim Julka będzie zachowywać to nie wiadomo :? A będą ją szczepić na nagminne porażenie mózgowe czy dziecięce. Szczepione były już na to Wasze dzieci :?:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny było super:) Trzeba to powtórzyć :).
Emilka Twoja to pewnie juz w samochodzie padła :), a moja buszowała do 19:40, ani chwili wytchnienia :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Taa, super było :D Tylko te góry :lol: :wink: Dziunietka zdziwiła byś się , wcale nie padła. Patrzyła i komentowała krajobraz a zwłaszcza ciężarówki :roll: Padła koło 20 ale później poczułam że coś śmierdzi i musiałam jej qpe przebierać na śpiocha. Tak więc z domu wyszłam dopiero 0 20.40 :roll:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No proszę, a wyglądała na taką śpiącą, ale powiem Ci, że moja też woli oglądać wszystko co sie dzieje dookoła niż spać.
No i daj nam znać co z następnym spotkaniem :):)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam wolne w pierwszy weekend czerwca :) , bo chyba na niedzielę się umawiałyśmy :?: A zdjęcia doszły :?: Wysłałam na maila.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak Emilko doszły :):), ja też Ci będę musiała wysłać, chociaż beznadziejnie wyszły :(.
Oby tylko The Only pasowało :)
A my byłyśmy w Pszczynie u takiej dziewczyny tez z forum, powiem Ci, że ja mojej córci nie poznaje, nie mogła się mała odkleić od tamtej dziewczyny, przytulała, całowała :shock: :shock: , coraz bardziej mnie ta Julcia zaskakuje :) oczywiście pozytywnie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie widziałam zdjęcie :D ale to chyba dobrze :) bo może nie będziesz się martwić co będzie jak dasz Julkę do przedszkola :)

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No mam nadzieje, ze nie będzie tak źle :)
Kurcze a Julka teraz ma takie biegunki :(:(, idą jej czwórki :shock: dzisiaj już jej zmieniłam chyba z 7 pampersów :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 73  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]