Dzisiaj jest ndz lip 05, 2026 11:00 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

gdy brzuch sie stawia to jakie są tego konsekwencje. od paru tygodni stawia mi sie brzuszek a leki które biore nie pomagaja. Mój lekarz chce mnie położyć do szpitala,ale ja sie bardzo boje co teraz bedzie?! czy takie skurcze mogą powodować szybszy poród? Prosze was bardzo o odpowiedż bo jestem przerażona......... Z góry dziękuje i wszystkich serdecznie4 pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dodam jeszcze że jestem w 29 tygodniu ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czeste stawianie sie brzuszka moze wywolac wczesniejszy porod skoro lekarz chce cie polozyc do szpitala to dlaczego sie nie zgadzasz idz zebys mogla donosic ciaze

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ania 13 pisze:
Witam. mam mały problem. W tym cyklu biore pierwszy raz clo od 2 do 6 dc i nie mam zielonego pojęcia czy owulacja jest w tych dniach jak bez tych leków? czy moz cos zmienia? proszę pana doktora o jak najszybszą odpowiedż. Z góry dziękuje.

Ja czegoś nie rozumiem...
W jednym poście piszesz o owulacji i clo a w drugim że jesteś w 29 tygodniu ciąży.
Który post jest prawdziwy???????????????????

Czekamy na Ciebie okruszku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

słuchaj pana lekarza.... Obrazek
felka,może pyta,ale nie o siebie,bo to by było bardzo dziwne Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maddie_fenie wiem co o tym myśleć...

Dziiiwneeeee :wink: :wink: :wink:

Czekamy na Ciebie okruszku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przepraszam ale nie tylko ja korzystam z tego nika ale też moja siostra która jest właśnie w 29tc i niepotrzebny jest jej nik dla jednej informacji

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

generalnie alezy obserwowac co z szyjka , ja mialam czeste skurcze od 20tc bralam no-spe tylko i duzo odpoczywalam ale z moja szyjka wszstko bylo ok,moze gin chce polozyc cie do szpitala zeby passer zalozyc na szyjke to wtedy do szpitala pojdziesz na dzien dwaa i bedzie ok :) radzilabym jednak stosowac sie do zalecen gina

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Matasiak a ile tabletek no spy dziennie wtedy bralas?? Bo mi lekarz kazal brac az 6 dziennie!! Boje sie czy to nie za duzo. No ale lekarz chyba wie co robi?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

misia8002 pisze:
Matasiak a ile tabletek no spy dziennie wtedy bralas?? Bo mi lekarz kazal brac az 6 dziennie!! Boje sie czy to nie za duzo. No ale lekarz chyba wie co robi?!

Ja biore no-spe 3 razy dziennie po 2 do tego 3 razy dziennie po 2 magnezy i jeszcze 3 tabletki fenoterolu i isoptin. Na szczeście szyjka sie trzyma i nie skraca:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nospa 40 mg do 6 tabletek na dobe a 80 mg < forte > do 3 tabletek na dobe...mozna tyle brac bez problemu... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi ginka powiedziała,że brzuch nie powienien się stawiać,a już napewno nie być bolesnym...A u mnie tak się właśnie zaczęło... Dostałam no-spe i magnez...Ale jakoś też nie przechodzi...
Czasami to czuję jak Mały znajduje się nagle cały na 1 stronie i też daje mi to uczucie twardnienia...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maddie_fe może potrzebny jest silniejszy lek... Jeśli no-spa nie działa, to należy udać się do lekarza :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czasami to czuję jak Mały znajduje się nagle cały na 1 stronie i też daje mi to uczucie twardnienia... to jest normalne...on juz jest duzy i bedziesz go czula dosyc mocno...napinanie sie brzuszka to cos innego...napina sie caly i czuc to wyraznie w dolnej czesci tez...taki bezbolesny skurcz calego brzucha...poza tym w 26 tc mozesz juz zaczac odczuwac przepowiadacze... zalezy ile takich skurczow jest na dobe..jezeli do 10 to wszystko jest oki... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lila właśnie coś takiego oprócz stawiania się brzuszka mam, ale to boli....lekarz dał no-spę i magnez dla rozluźnienia macicy....
Ale wczoraj dużo razy mi się to zdarzyło....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maddie_fe ja bym jednak wybrała się do lekarza, chociażby po to, aby sprawdzić stan szyjki. Ja męczyłam się w pierwszej ciąży ze skurczami od 20 tygodnia i no-spa średnio pomagała :? ale szyjka była oki, dlatego też ginka nie przypisywała mi silniejszych leków. Moja córcia była bardzo ruchliwa i strasznie mnie kopała, co prawdopodobnie potęgowało skurcze macicy. Od kilku dni zaczęły mi się ,,przepowiadacze", jak zbyt mi dokuczają to biorę doraźnie no-spę i póki co pomaga :roll: i znowu obserwuje zależność pomiędzy kopniaczkami synka i skurczami macicy :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Okazało się, ż eten problem tez dotyczy mnie, niestety:( kilka razy dziennie, czasem trwa to dość długo bo pare minut twardnieje mi brzuch, ale nie cały....tylko pod pępkiem. Powiedziałam o tym ginekologowi... no i przypisał mi cordafen, który jak twierdzi u ciężarnych niweluje te skurcze a normalnie jest stosowany na nadciśnienie. A zresztą ciśnienie tez mi podskoczyło, wczoraj miałam 140/90:(

Na szczęście szyjka jest ok, ale i tak sie matrwię:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

misia8002 pisze:
ja bralam normalnie 3x2 ale gdy bylo zle to nawet 4x2 :) moje dziecko jest ZDROWE i nic jej nie dolega

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziwczyny, czy możecie mi napisać jak prostej babie co mi jest :). Pogubiłam się już w tych określeniach typu: twrdnienie brzuszka, przepowiadacze i inne. Jestem w 29 tyg. i od dwóch dni co jakiś czas napina mi się brzuch, ale nie cały, tylko poszczególne części. Za każdym razem inna. To jest takie uczucie jakby dziecko w środku się tak prężyło, że chciałoby wyjść przez skórę. Niestety jest to dość bolesne. Nie ma tego uczucia w dole brzucha, zazwyczaj jest on w okolicach pępka lub pod żebrami.

Moje pytani do Was... co to jest i czy to jest szkodliwe? czy powinnam brać jakieś leki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Skoro czujesz ból w wielu miejscach to myślę, że może być on związany z ruchami dziecka :? Maleństwo ma coraz mniej miejsca, a czasem musi zmienić pozycję i wtedy się napręża i to może być nieprzyjemne... Też to tak odczuwam :) a co to jest stawianie (napinanie) brzuszka to dobrze opisała Lila i nie będę dublować :wink: Przepowiadacze to lekkie skurcze, które możesz odczuwać kilka razy dziennie :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]