Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:10 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Tiga im dłużej mniejszy brzuszek tym łatwiej :lol: ja się terminu sama potrafiłam ogolić :lol: jak się przeterminowałam to już musiałam lusterka używać ale to tylko raz :lol:

Gugelek pomarańcz łoo odważny kolor :lol: :lol: to chyba tak żeby wszyscy od razu widzieli nie :D

Ola o której mój idol wstał??U mnie oczy punkt 7 otwarte :lol: :lol:

Cien ten dentysta obok porodówki tam gdzie jest ta akademia :?:
widziałam ten wniosek powiem ze mi się od razu odechciało interesu

Nehel te dofinansowanie jest dalej i obniżyli próg :lol: my jedziemy na te 2tyg w 3osoby za 400zł (noclego i wyżywienie) bo resztę nam kopalnia oddaje :lol: jak ich tam tyle było to im powinni jeszcze dać w kieszeń :D
powiedz mi jeszcze jak to jest z tym US,czy można tam zostać??Szwagier właśnie też tam ma staż i raz mu mówią że zostanie za innym znowu że oni nikogo nie zatrudniają

wracając do tych rodzin wielodzietnych tak mi przyszło na myśl to ciało kobiety po 13 ciążach :roll: już nawet nie wygląda ale wnętrze przecież jak rok po roku rodzi,dziecko wyssie zawsze to co najlepsze a matka dostaje ochłapy to jak ten organizm funkcjonuje :roll: do tego fizyczne zmęczenie,na pewno psychiczne też to przecież zostaje wrak a nie kobieta :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rozumiem ze dzieci sie kocha, ale jak ma sie ich 13 to nie wiem czy starczy czasu zeby nawet tego samego dnia wszystkuie przytulić, a co dopiero poogadać z każdym pół godziny o jego problemach........ kobiety kiedyś po tylu porodach zgarbione, bez zębów , chude jak strachy na wróble, no i jeśli pożyła to niedługo, osteoporozy i anemia....

Gugelek UŚ ma sporo podyplomówek za darmo z unii europ, trzeba sie wcześniej zapisać - kierunków masa, półtoraroczne, wiadomo ze same dojazdy i materiały tez kosztują...,
co do końcówki ciąży, to teraz chcesz skrócić, a pare dni przed koncem pamietam stres i czy wszystko jest ok, swiadomość że w dwupaku bezpiecznie, :lol: jeszcze troche:))

ambra ...kredki powiadasz... ja siadłam do kompa po 2 dniach nie bycia, no to M mnie woła z wc. Agaaaaaaaa, chodź..... ja: po co??? , chodź. ja wnerw:nawet moment nie mozna usiąść, więc ide, po to zeby sie okazało ze Kuba wrzucił resoraka do kibelka, a mój biedny M ( o ograniczeniu facetów nie napisze) nie wie co z tym zrobić......... siedział 5 min zanim załozył rękawiczkę i wyciągnął, Kuba dzielnie asystował :lol:

tiga brzusio śliczny , u mnie w pracy w 7 m-cu ddopiero zapytali się czy czasem nie jestem w ciąży, chodziłam w tych samych rzeczach, ale 8 i 9 m-c łooooo, poleciało ze na koncówce 102cm w pasie i 12kg do przodu

Kasiu z zabkami idź najpierw do pediatry tak myslę, ona cos powinna wymyslic, tyle ze z tego co piszesz o lekazru Grzesia, to nie wiem czy cos poradzi

ktos pisał o Urzedzie Skarbowym i stażu?? ja taki roczny miałam zaraz po ekonomiku, już 10lat temu, zostawiali tylko tych którzy robili równocześnie studia kierunkowe i do tego wyklazywali sie podczas stazu

a u nas jest wesołe miasteczko pod domem:)) Kuba coziennie szleje miedzy karuzelami, tylko potem problem do domu wrocić tak drze buziolka, teraz też drze, M zabrał mu kable , które wyszarpał zza tv :shock: oszaleć mozna, ide sprzątac.......
miłego dnia mimo paskudnej pogody

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra tak jak AgaKus napisala w US jest mozliwosc zostania ale trzeba sie wykazac... znam kilka osob ktore po stazu zostaly...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra w mojej grupie było 13 osób... zostały 2 :) jedna miała tate w urzędzie a druga ciocie :) ale oczywiście były testy .. rozmowy itp. :)
ja byłam pół roku na stażu a potem przez rok pracowąłam na umowe zlecenie, aż znalazłam inną prace
ze mną bo było tak że chciali mnie zatrudnić ale no cóż były 2 miejsca i 2 znajomych więc klapa, naczelniczka zatrudniała mnie na zlecenie i miałam w tym czasi robić studia i czekać do następnej tury przyjęć... ale w międzyczasie znlazłam coś sama :D
w sumie są szansze żeby się przyjąć po stażu albo z zewnątrz ale oczywiście jak wszedzie w pierwszej kolejności są krewni :) a jak starczy jeszcze stanowisk to masz szczęście :) hehe
co tu ukrywać tak jest wszędzie :)
kiedyś wygrałam romowe na stanowisko biurowe w policji... po tyg okazało sie że muszą to anulowac bo nie ma kasy na ten etat... drążyłam temat i dowiedziałąm się że jednak jest i nawet obsadzony a sziedzi na nim CÓRKA jakiegoś tam policjanta :) i dokładnie w tym tyg co odwołali ona dostałą umowe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

boszz zrobiłam kebaba Nehel i zdychamy z przeżarcia :oops: A. zawiózł 3 do rodziców tato w 7niebie,siora to samo mama mniej zachwycona bo czosnku nie bardzo a przecież sosik taki ale smakowało :lol:

z tym stażem niby twierdzą że to się na dniach rozstrzyga bo umowy teraz nie dostają na rok tylko co 3miesiące im przedłużają albo i nie np.moja siostra jak w gliwickim sądzie robiła - nikogo ze stażystów nie zatrzymali bo urząd nie ma pieniędzy no i ma pół roku zrobione a drugie pół musi szukać,ale tak jak mówcie -wykaże się to zostanie,tyle że to nie ten typ człowieka on nic nie robić a dużo zarobić :roll: no ale zobaczymy jak mu pójdzie

Aga Kuba to jest mistrz przebija moją Kaję z garnkiem po całości :lol: :lol: może on jakiś kolekcjoner będzie ewentualnie kaskader :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój mały rajdowiec :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Porcja zdjęć ode mnie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Dziewczynki, mam pytanie
czy jak sie idzie na Pwliczka na usg glowki z dzieckiem to trzeba stac tam w rejestarcji po cos? czy wystarczy isc od razu ze skierowaniem tam, gdzie to robia? i na ktorym pietrze, ktory pokoj?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie robiłam takiego USG. Może zadzwoń tam i zapytaj?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matken Twoje maleństwo ma prześliczne oczeta:)) a ta blond fryzurka:))
no to ja wkleje swojego łobuziaka, z karuzeli dziś nie chciał zleźć, myślałam ze sie zhaf....... od tego kręcenia, nast runde robił M
Obrazek
tu w zoo chiał sie zaprzyjaźnić z żółwiem, żółw był troche nieśmiały
Obrazek
bez komentarza
Obrazek
a tu ze mną w ostatni weekend nad wodą:))
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej ja szybko w przerwie między sprzątaniem, prasowaniem i praniem :roll:
U nas wszystko po staremu, młody śpiocha .
Cien dla ciebie pw
Zdjątka maluchów super

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aaaa ratunku Oliwka wstaje gdzie popadnie i chce sie puszczać :D:D no i stadardowo bach na pupe bo ustoi sama z 2 sekundy hehe :D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam się i ja opalona 8)
wczoraj na działce jak się rozłożyłam to prawie 3h leżałam no i efekt jest zadowalający :lol: Kaja się w wodzie cheblała,mój ojciec nalał jej do sanek plastikowych miała zabawę i mokre ciuchy ale że grzało to koszulka sucha w chwilę :lol:
no i zaczęła sikać na dworze :lol: tylko muszę jej ściągać całkiem spodnie ona kuca ja ją łapie z przodu za rączki i dziecko zadowolone trochę sobie buty obsiusiała bo za mały rozkrok ale co tam ważne że się przełamała :lol:

Cien Madzia dosięga do pedałów w tym rowerku??I fajny dresik ma :lol:

Matken ale rośnie ja nie mogę :shock: ale chyba do taty podobny co :lol:

Aga Kuba to chyba naprawdę miał być Marysia -rzęsy jak pomalowane :lol: :lol: :lol:

Nehel koniec teraz będziesz miała fajnie :lol: :lol:

czy któraś już dostała zwrot z US??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra ja skladala zeznanie 2 marca a 14 kwietnia pieniazki mialam na koncie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Netula pisze:
ambra ja skladala zeznanie 2 marca a 14 kwietnia pieniazki mialam na koncie

my 11 marca a tu dalej nic :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)) rzęsy mojego Kuby budzą zazdrość:) sama bym chciała takie mieć:))

zwrot z us dawno leży na lokacie i procentuje , chyba od konca kwietnia:))

Nehel no to powodzenia:) w bieganiu za córcią:) jeszcze chwila i sie puści mebli i w świat pójdzie

poniedziałek w pracy z głowy:)) 8h z szalejacymi hormonami i rozpierajacą energią w tych małych ciałkach:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aguś hehe ciekawie masz :) ty masz pod opieką młode dzieciaczki a ja starych pryków z problemami egzystencjalnymi ;/
dziś przyszła mi babka ze skargą że sąsiad rzuca jej obiad na auto ;/
i jak tu człowieku pracuj jak CI takimi pierdołami glowe zaprzątają
ram bym wolała być w domu a raz ciesze sie że pracuje
fajnie bo mam jakąś odskocznie od domu i kontakt z ludzmi :)

Ambra jeszcze lato sie nie zaczęło a Ty już bedziesz zjarana jak mulatka :D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bryyy

co tu takie puchy :roll:

Nehel ludzie myślą że tylko oni mają problemy,ale przynajmniej możesz się pośmiać :lol:
ja jeszcze mam się zamiar dopalić 8) mój ojciec ostatnio powiedział że on nigdzie nad morze nie jedzie bo po co jak się opala na działce :lol:
a jak się dowiedział że moja siostra i szwagier jadą z nami w dodatku do tego samego ośrodka i na to samo piętro to padł :lol: :lol: my zadowoleni bo więcej rąk do małej no i lodówka jest 1na piętro a całe piętro zarezerwowane przez naszą familię :lol:

nie mam dziś totalnie pomysłu na obiad :roll: może księciuniu sobie barszcz zażyczy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po małej przerwie.
Trochę Was poczytałam, nadrobiłam zaległości ale to z racji tego, że nic mi się nie chce i szukam wykrętów od sprzątania.
Jestem tak padnięta po 10 dniach wolnego, że chyba chodząc do pracy byłabym mniej wykończona.
Wczoraj przyjechaliśmy z Jastrzębia po 21 i dzisiaj nie umiałam się obudzić. O pogrzebie nie będe pisać bo w sumie nie ma o czym. Komunia... jestem zaskoczona zachowaniem mojego byłego bo zero kłótni a nawet z moim obecnym M normalnie pogadał. Troche tylko zaskoczony wydatkami bo liczył, że zmieści się w 200zł :lol: ale po propozycji zrobienia Komunii u niego i podliczeniu wydatków musiał wydać 600zł :lol: dodam, że ja drugie tyle :(
Po śmierci Mamy Babcia też nam poleciała ze zdrowiem, bo najgorsze co można przeżyć to śmierć własnego dziecka a miała tylko ją jedną.
Wczoraj poszłyśmy z siostrą na rozmowe z jej lekarką i... załamałam się... po raz pierwszy spotkałam się z takim podejściem... to nadaje sie do gazety... Babcia ma problemy z apetytem i pamięcią a w domu 4 rodzaje tabletek uspokajających z czego 3 z nich powodują problemy z pamięcią a 2 - z apetytem. Udało nam się załatwić skierowanie do Geriatry teraz tylko zostało takiego znaleźć gdzieś w okolicy.

Ufff ale się rozpisałam, sorki ;)

Aha :!: Ambra :!: - wybij sobie z głowy zastrzyki anty.... naprawdę z własnego doświadczenia i kilku kolezanek wiem, że to nic dobrego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heja

U nas weekend :wink: całe dnie podwórkowo :wink: :wink: Bartek się wyszalal a dzisiaj mi wstał z gorączką 38.5 :roll: :( i nawet lekarz nie wie co mu jest :roll: bo jak narazie tylko gorączka i mam go obserwować :(
Mnie też od rana kręci się we łbie :roll: zwalam na pogodę :?

No i dzisiaj zamówliśmy do pokoju Bartka kanapę dwuosobową bo nie ma sensu trzymać tego łóżeczka jak stoi bezużytecznie :roll: a mały nie ma zamiaru w nim spać :roll: ``

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]