Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:38 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Czy ktoś może pomóc????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

polecam mojego - Krzysztof Maj - przyjmuje w CM Lim na Domaniewskiej lub w Marriocie. chodze do niego zarowno na wizyty kontrolne, jak i usg. na jedne i drugie razem z mezem. pracuje tez w szpitalu na inflanckiej, dlatego zdecydowalam sie na ten szpital.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj ja mieszkam obecnie w Legionowie i mam już po wielkich przejściach wapaniałą Lekarz-jeśli chodzi o Warszawe to nie znam dobrych lekarzy mimo to,że mieszkałam tam przez całe życie i przewinełam się przez kilku ginekologów to nie mogę ci żadnego polecić.Jedno wiem napewno,że będę rodzić na Solcu,bo chodziłam tam do ginekologa i mam straszny sentyment do tego szpitala i rodziły tam dwie moje przyjaciółki(sama im poleciłam tem szpital)i były zachwycone jedna troche mniej,ale ona ogólnie jest nie z tego świata :wink: .Wiem jeszcze o dwóch bardzo dobrych lekarzach,ale jeśli chodzi o usg są to lekarze którzy mają specjalizacje głównie w wykrywaniu wad genetycznych u płodu-ciąże też najprawdopodobniej prowadzą z tym że są jak dla mnie potwornie drodzy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Polecam naszego forumowego konsultanta DR Sławka Warzęchowskiego.
Chodze do niego do gabinetu na Zytnią. Naprawdę jest kochany. Odpowiada na wszystkie nawet bzdurne pytania ( zreszta o tym to my wszyscy wiemy ). Zawsze wychodze z wizyty podbudowana i uspokojona, co jest dla mnie bardzo istotne. Zamierzam rodzić w Zofii na Żelaznej - wiele moich zanjomych tam rodziło, (duża częsć zresztą chodziła własnie do DR Sławka) i wszystkie były zadowolone ze szpitala i Jego opieki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ile kosztuje wizyta jeśli to nie tajemnica dr Sławka i aczy duże sa kolejki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

też chodzę do Pana Słąwka - rewelacyjny... polecam na 100%. Prowadził moją ciążę, niestety nie udało mi się rodzić na Żelaznej z braku miejsc...

wizyta kosztuje 100zł...

a na USG polecam dr. Makowskiego (100zł) też na Żytniej i też lekarz z Żelaznej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze, ja w LIMie straciłam moją gim (do końca roku na urlopie) i próbowałam iść do jakichś innych. Wypadło na dr Bieńkowską Moszuk. Czy któraś z Was ją może zna??
Jak mi się u niej nie spodoba, to może spórbuję zapisać się do polecanego tu dr Maja.

A co do szpitala, to powiedzcie mi, jak to jest. Szpital trzeba wybrać sobie przed porodem, wcześniej się umówić, coś pozałatwiać??
Bo moja 'szwagierka' w dniu porodu po prostu pojechała do szpitala i tam urodziła, bez problemów (choć próbowano ją przekazać gdzie indziej). Z tego co wiem nic nie płaciła, a mieli poród rodzinny w pojedynczej sali.
Czy można jechać do szpitala w ciemno, czy trzeba wcześniej coś załatwiać, płacić, itp.??[/img]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Wiem, że do szpitala można jechać "z biegu" i bez skierowania. Może się oczywiście tak zdarzyć, że w wybranym szpitalu nie będzie miejsc. Tak miała w zeszły piątek moja koleżanka. Została odesłana do innego szpitala.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niby niektore szpitale wymagaja skierowania. tylko przewidziec termin porodu nie tak prosto... rozmawialam o tym ostatnio z lekarzem i powiedzial, ze jesli maja miejsce to i bez skierowania musza przyjac. ale jesli ma sie skierowanie to oczywiscie lepiej. zwlaszcza, jesli ciaze prowadzi lekarz, ktory pracuje w danym szpitalu.
mi zostaly jeszcze 3 tygodnie, a skierowanie juz dostalam, tak na wszelki wypadek. zachowuje waznosc az do porodu, wiec lepiej wziac je wczesniej :)
jesli chodzi o koszty to kazdy szpital ceni sie inaczej. ale cenniki czesto zamieszczone sa na stronach :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myszorek pisze:
też chodzę do Pana Słąwka - rewelacyjny... polecam na 100%. Prowadził moją ciążę, niestety nie udało mi się rodzić na Żelaznej z braku miejsc...

wizyta kosztuje 100zł...

a na USG polecam dr. Makowskiego (100zł) też na Żytniej i też lekarz z Żelaznej

no i gdzie rodziłas?musiałaś sam sobie szukac innego szpitala?? pytam ,bo tez mam zamiar rodzić na żelaznej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dr.Makowski jest świetny sama robiłam u niego USG na Żelaznej mają dobry sprzęt.Natomiast jesli chodzi o ginekologa to polecam dr. Padzik przyjmuje ma Marsa101/103(120zł) i pracuje na Żelaznej. Jedyny problem-to ciężko sie do niej dostać. Potym jak lekarz prowadzący moją ciąże z przychodni powiedział ze za panstwowe pieniądze nie bedzie sie dla mnie specjalnie gimnastykował poszłam do niej i całe szczescie.
Polecam! Teraz planujemy drugą dzidzię i napewno nie zmienie lekarza. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dr Makowski jest naprawde dobry ,również polecam....
lili368 rodziłaś w św.zofii??? jak było..właśnie tam się wybieram..
jako lekarza mam Dr Mazur -również gorąco polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!
Tak rodziłam na Żelaznej dwa lata temu.Juz pisałam o tym szpitalu ale ktoś sukcesywnie kasuje moje wypowiedzi.Więc napisze jeszcze raz. Jako pacjętka lekarza z tego szpitala napewno miałam lepiej i nie jest to tylko moja opinnia, na izbie potraktowano mnie bardzo dobrze gorzej było potem.To był mój pierwsszy poród i nie chodziłam do szkoły rodzenia więc nie dużo wiedziłam na temat bólu jak sobie z nim radzić itp.i nie stety nikt mi nie pomógł.Póznij było OK.Opieka na noworodkowym jest dobra-przynajmiej taka była.Jedyny minus to to ze nie mogłam sie przez trzy dni doprosić o zmianę pościeli i weekendy podczas których jest tylko jeden lekarz.Nie prawdą jest że trzeba płacić, ja nie zapłaciłam ani złotówki.Rodziłam w sali dwuosobowej i jestem zadowolona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bardzo chcę mieć przy sobie położną (tzn .opłaconą) tak się boję,dośzkoły rodzenia sie też pewnie przejdziemy.Obawiam się tylko ,że mogą mi w św.zofii powiedzieć ze jak przyjedziemy to ze nie ma miejsc..słyszałam takie wypowiedzi,nie wiem co wtedy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Antolla!
Jest to dobry pomysł z tą położną-listę ich będziesz będziesz miała na Żelaznej lub na którejś z ich stron.Uprzedzam nie są tanie jednak warto.Tylko musisz załatwić to jak najszybciej bo jak sama wiesz ten szpital jest oblegany.A co do łózka to moja dr.powiedziała żebym sie nie martwiła.Ty masz lekarza z Zelaznej?Jesli tak to powinno być ok.Na wszelki wypadek wybiesz sobie jakiś rezerwowy.Podobno Inflancka jest niezła.
Nie podoba mi się tylko rozwiązanie z porodem rodzinnym w sali dwuosobowej.Wpłaty dokonujesz wcześniej ale jesli kobieta z tobą rodząca nie wyrazi zgody na obecnośc np twego mężą to nie zwracają pieniędzy.
A tak poza tematem to skąd jesteś jesli mozna wiedzieć?
Pozdrawiam! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki za odp.Mam lekarza z zofii,Dr Mazur przyjmuje w pruszkowie,ja mieszkam w raszynie obecnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja chodze do pani doktor Słabik-Ledóchowskiej ktora przyjmuje w szpitalu Ołowskiego na czerniakowskiej (jeden przystanek od pl trzech krzyzy w warszawie) zdecydowanie ja polecam!! przyjmuje w godz od 8-14.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja sie próbowałam dostać na Żelazną, ale mi powiedzieli,że nie ma juz zapisów w tym roku. O doktorze Makowskim słyszałam,ze jest dobry, ale za USG chciał 150zł. W miedzyczasie zrobiłam badanie w Szpitalu Damiana.
Lecze sie na Karowej, miałam tam kiedyś praktyki na studiach. Jest tam bardzo ładnie i czysto. Świetny jest tez oddział patologii noworodka i OION Oczywiście nikomu nie życze zwiedzania tych oddziałów, ale w razie czego jest tam bardzo oddany personel na czele z pania profesor ordynator. Pani profesor nawet podczas wykładów ze studentami odbierała telefony i natychmiast reagowała jeśli tylko cos z którymś z noworodków było nie tak.
A pani doktor do której trafiłam jest bardzo rzeczowa i konkretna. zobaczymy jak bedzie dalej...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

150zł faktycznie drogo jak za USG jednak myśle ze warto dać nawet i 200zł za dobrze wykonane badanie i mieć pewność ze wszystko jest ok.
Antolla powinnaś się dostać na porodówkę na Żelazną...
Tak wam dziewczyny zazdroszcze tych tygodni.Myslalam ze uda mi sie w tym miesiacu zajsc w ciaze a tu sie okazalo ze znowu zrobila mi sie torbiel_mam PCO_jednak jajeczkuje wiec jast szansa.A tak chcialam urodzic w lipcu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

150 zł płaciłam ,ale miałam robione usg 4 d ,naprawde polecam,bardzo szczegółowo i fachowo,dr Makowski naprawde zna się na rzeczy,
lili ja tez juz nie mogę się doczekać mojego malensta...zyczę ci duzo optymizmu(nam tez nie wyszło od razu..) pozdrawiam i dziękuję za rady...za wózkiem sie rozglądam i za lóżeczkiem:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]