Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 4:10 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

karolka
ja szukałam i jest lipa :?

a Tu naprawde szokujący artykuł!!!!!!!!!
PRZECZYTAJCIE DO KOŃCA.. niech nie zmyli was tytuł, bo nie chodzi tu o koty właściwie....

http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

W koncu mam chwilkę...
Od wczoraj jesteśmy już sami. Przez półtora tygodnia zdazylismy sie juz przyzwyczaic do towarzystwa i teraz jest tu tak jakoś pusto.
Czas kiedy był mój kuzyn minął nam bardzo szybko. Praktycznie codziennie gdzieś jeżdziliśmy. Nogi to mnie tak bolą jakbym przebiegłą maraton. Ogólnie było fajowo i wesoło.
Cleo miała towarzystwo starszego kuzyna, który się z nią ślicznie bawił. Mała nauczyłą się przy nim nowych rzeczy i tak jakoś jeszcze bardziej wydoroślała.
W czwartek byłąm z nią u dietetyka, spedziłąm tam 1, 5 godz. Wiem już dużo więcej i jestem jak na razie trochę spokojniejsza.
Przez dwa tygodnie Cleo musi znów nauczyć się łądnie wcinać obiadki. Jak po tym bedzią łądniejsze kupki, to bedzie sukces, jak nie, to bedzie to oznaczało, ze jst uczulona na krowie mleko i wtedy mam jej dawać mleko i produkty sojowe.
A i juz wiem po czym Cleo ma biegunki i chorą dupkę- po herbatkach Hippa...i zawartym w nich cukrze.
To tak ogólnie.

Teskniłąm za Wami babeczki.
Dzieciaczki wam ślicznie rosną :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my juz w domku,bylismy na roczku u znajomej...imprezka bardzo udana:)Julia "wygadala sie"za wszystkie czasy:)nono stop sie smiala,a to sobie gadala i wszystkich zaczepiala:)..a teraz zmeczona po dniu pelnym wrazen, smacznie sobie spi:)
papa do jutra:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien doberek

jesli dzisiaj obchodzicie to życzę Wam udanego Waszego Święta :)

Obrazek

u nas zapowiada sie wypelniony dzionek... jak tylko moje chłopaki wstaną to jedziemy do tesciowej z kwiatkiem, a w godzinach obiadowych zjawią sie moi rodzice...
a do tego pogoda piękna więc życ i nie umierać :wink:
miłego dnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to ja też życze mamuśką holenderskim wszystkiego najlepszego.....

oj tak pogoda dopisuje :D własnie nie wiem gdzie jechac z Sebciem :roll:
może nad morze skoczymy jeszcze nie wiem , bo trzeba korzytac ze słoneczka :D

miłej niedzieli kochane :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Wczorajsza imprezka była bardzo udana, ale zdarzył się wypadek ... Tino podczas zabawy upadł prosto na buzię i rozkwasił cały nos i nieco czoło :roll: Myślałam, ze zawału dostane, bo nos bardzo krwawił, ryk był niesamowity :cry: Na szczęscie nic poważnego się nie stało, ale bidulek wygląda jak po cięzkiej bitwie :(
Poza tym siedzielismy sobie w ogrodzie, aż nagle słyszymy wycie syren policji, karetki i helikopter leciał. Okazało się, ze w sąsiednim domu jakiś facet spadł ze schodów na głowę i stan jego był krytyczny, ponieważ nie można było nawet wyczuć pulsu na reku ...

WSZYSTKIEGO DOBREGO WSZYSTKIM MAMUŚKOM !!!

Dziś z ranka mój kochany synek przyniósł mi w prezencie perfum :D :wink: Ależ się ucieszyłam :D

Marryna ależ Cleo urosła :shock: :wink: Slicznotka z niej, że hoho :wink:

Miłego dzionka kobitki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Ależ dziś była piękna pogoda. Praktycznie cały dzień spędziliśmy na rowerach. Słonko grzało i mnie białaskę nawet opaliło. Teraz mnie wszystko piecze....

Iza no to Antoś bedzie teraz sie bawił z babcią Wiesią :)

karolka towarzyska osóbka z Julci będzie :)

Hania oj biedny Tino, musiało boleć. Cleo wczoraj też miała mały wypadek, po raz pierwszy spadła z łóżka, ale obyło się bez krwi i stłuczeń.
A prosze napisz mi jak Tino reagował na mleko krowie? On miał tylko problemy ze skórą czy też coś jeszcze? Od piątku stosuję się do zaleceń dietetyka i poprawy brak. A nawet jest chyba gorzej, bo zjedzeniu dzisiaj jogurtu. Cholipka może to faktycznie alergia na mleko?

A tu jeszcze parę naszych foteczek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry wieczór

intensywny dzionek prawie się kończy...
ledwo czuję nogi od tej bieganiny... do poludnia bylismy u tesciówki, potem przyjechali rodzice,
i trzeba było ich u nas zainstlowac, na szczecie m. zrobił obiadek wiec to mi odpadło... potem poszliśmy jeszcze na spacerek... i po nim dosłownie nogi mi w d...e wchodzą...
Haniu przytulaski dla synka... pewnie teraz wygląda jak moj Antek jak zleciał ze slizgawki i podrapal sobie maskę :?
Marryna dokładnie! babcia Wiesia jest teraz dla Antka numerem jeden bo wszedzie chodzi gdzie ją zaciągnie, nosi go, i wygłupia z nim :wink: choc musiał minąc pół godzinki zanim sie oswoił, ale "dadzia" poznał od razu :wink:
buziaczek tez dla Cleo, i mam nadzieje ze w koncu sie jej poprawi i zginą te nieszczesne alergie...
Olga i gdzie w koncu spedziłaś dzionek?? nad morzem??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry wieczór,

Iza masz rację. Tino wygląda bardzo podobnie do Antka ... maska zupełnie podrapana :roll:

Marryna w przypadku Tino wszystko skupiło się na skórze. Czerwone, suche plamy zaczęły pojawiać się na buzi, zgięciach rączek i pod kolankami, czasem pojawiały sie również w obszarze klatki piersiowej. Z ciała bardzo szybko wszystko znikało, ale z buzią było najgorzej. Tak naprawdę zakapowałam, że to alergia na krowie mleko po tym, jak Tino podjadl sobie naleśnika z twarogiem i śmietaną ... wieczorem zaczęły wychodzić zaczerwienienia na policzkach, a następnego dnia to już w ogóle masakra była :? Przekopałam internet wzdłuż i wszerz, by dowiedzieć się od której strony "mam to ugryźć". Zaczęłam więc dietę eliminacyjną i po troszku wprowadzałam nowe produkty do jadłospisu Tino, a dzień w dzień wszystko co zjadł i wypił skrupulatnie zapisywałam i obserwowałam jak reaguje. Z Nutramigenu, po którym zawsze Tino miał cos na buzi, przeszłam na mleko sojowe Alpro Soya i wtedy z buzi zaczęło znikać. W chwili obecnej Tino może jeśc prawie wszystko, chyba jego organizm zaczyna sobie radzić z białkiem mleka krowiego, ale tak czy siak dalej bacznie czuwam, bo jednak nigdy nic nie wiadomo.
Jakie zalecenia dostałas od dietetyka ??? jakie objawy występują u Cleo ???
Jesli twierdzisz, że po jogurcie nastąpiło pogorszenie, to może odstaw wszystko co zawiera białko mleka krowiego, laktozę i zobacz czy będzie poprawa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

współczuję tym alergią :? ale mam nadzieję że bedzie poprawa :D

haniu oj Tino bidulek :-{:

marryna fotki super!!!

ale nam te dzieci rosną że szok , ostatnio oglądałam filmiki Sebcia takiego malutkiego :shock: jaki on był mały :D a teraz się stawia :wink:

wiecie co ostatnio zrobiłam :oops: Seba doszedł do okna i są tutaj te pręty żeby okno się nie zamknęło i było uchylone i on zaczął szrpac żeby się bardziej otworzyło ,
ja zaczęłam mu tłumaczyć że nie otworzysz bo jest zablokowane ..... a on wyje to ja odeszłam i mu jeszcze mówię odejdź od okna a ten bidulek wyje :shock: po paru minutach jego płaczu poszłam i patrze a on paluszka włążył i nie mógł wyjąć bo się zklinował :roll: i był taki spłakany :roll: a ja durna na gadałam się a on nie mógł paluszka wyjąc aż mi się łzy zakreciły że przeze mnie tak płakał :oops:

wczoraj byliśmy nad jeziorem Seba ładnie sie bawił w piachu :D
pogoda śliczna tylko od połowy tyg ma sie zmienić :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

Olga czasem tak bywa :roll: Wiadomo, ze chcemy jak najbardziej chronić nasze maluszki, ale czasem też możemy czegos w porę nie zauważyć ... mam nadzieję, że z paluszkiem jet ok :wink:

Pogoda wczoraj była cudna, ale dziś już klapa ... wieje, słońce niemrawo za chmurami i pewnie jeszcze będzie padać :? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu tak z paluszkiem jest ok :D

dzis wieje choć słońce świeci , zaraz ide małego połozyc i może sama pójde drzemkę sobie zrobie :wink:

a może nie pójdę spać tylko wezmę się z a prasowanie :? bo mam tego tyle ze szok i tak z tej kupki biorę rzeczy i ubieram Sebciowi :wink:
mój arek musi troche dłużej pracowac :(

wiecie co jak nie Sebuś to kot coś narobi :wink:
postawiłam kubek ze słomka i kot skoczył po słomke (bo lubi sie bawić)| i przewróciłam mi i wylało się na laptop :roll: na szczęście od razu przekręciłam do góry nogami żeby do środka za dużo nie naleciało :roll:
powycierałam i na szczescie działa :D ale co się wystraszyłam że szok nie chciałabym bardzo żeby sie laptop zepsuł co prawda mam komputer na górze ale bym rzadziej była tylko jak Seba śpi.

a no i dzięki temu zalaniu laptopa zrobiłam porzadek ze zdjeciami :D musiałam je pokopiować na D bo jak by coś się stało lipa :roll:
pokasowałam troche takich samych lub kiepska jakość :) i tak mam ich tyle że szok :shock: już mam cały dysk i nie mam już miejsca :roll: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam kobitki,

ja mam problem z netem- a właściwie jego brakiem, nie wiem co sie stalo od piatku problemy, ale od wczoraj nie mamy wcale, wogole nie chce nam się połączy :?
Teraz spakowałam laptopika przy okazji spacerku i siedze sobie nad Renem z Olkiem-dobrze, że jest wolna miejska sieć :roll:

Weekend minął szybko, wczoraj piękna pogoda, pospacerowaliśmy długo w trójkę.

Co do tej alergii to ja zdurniałam, nie jadłam 2 tyg mleka ani nabiału- przerzuciłam się na produkty sojowe i w sumie powiem tak buzie ma ładną ale na raczkach i nóżkach ma dalej te same suche plamy, myje i smaruje go Emolium i już sama nie wiem co jest, teraz już czasami zjem nabiał i nie widzę aby mu się zwiększały te suche miejsca, załamka,dobrze, że mamy w piątek pediatrę to może ona coś doradzi, bo jego te miejsca swędzą, bo zaczął mi płakać przy smarowaniu po kąpieli :x Mój maluch coś mi niespokojnie śpi, i zaczął mi w nocy jeść nawet 4 razy,nie wiem czy się nie najada czy przez to ze mi przysypia przy cycu, do tego budzi się często z płaczem zaraz jak przyśnie.

Hania : buziaczki dla Tina, biedaczek
Marryna: śliczne zdjątka , z Cleo wielka panna już :D
Olga: biedulek Sebcio

Trzymajcie się kobitki , nie wiem kiedy będę następny raz , poradźcie coś z tą skóra :roll: :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Ale wietrzysko...rano wybrałam się z Cleo na przejażdżkę rowerem i myślałam, ze nas wywieje. A do tego ten wiatr jest zimny, niby słońce grzeje, ale i tak jest zimno.

Hania Cleo nie ma już problemu ze skórą. Cera jej się poprawiła, tylko w jednym miejscu na nóżce ma taki szorstki plac. U niej problemem są zielone, brzydkie kupki i spadek apetytu. To znaczy to co płynne, to wciąga, aż się uszy trzesą, natomiast posiłków stałych mało je. Jak kiedyś wcinała sporo obiadku, to teraz mniej więcej zje połowę porcji, a czasami nawet mniej. Chleba w ogóle nie chce. Owoce tylko czasami.
Lekarka początkowo podejrzewałą, że to alergia na mleko, ale po tym jak jej powiedziałam, ze po herbatkach Hippa, które zawieraja cukier Cleo ma rozwolnienie i chora pupkę, to zaczęłą podejrzewać co innego. Według niej Cleo włąśnie zażywa za mało tłuszczy, posiłków stałych i dlatego tak kupkuje. Cukier dodatkowo wypłykuje z niej wodę.
Jej zalecenia są takie, abym przez 2 tygodnie starała sie karmić Cleo posiłkami bardziej stałymi. Jak to nie pomoże, to mam zupełnie zrezygnować z mlecznych produktów i zaczac podawac jej włąsnie mleko sojowe.
Wiem, że na warzywa, mieso czy owoce nie ma alergii, bo te kupki były tez jak Cleo piłą tylko mleko.
A i jeszcze jedno to wszystko zaczęło się po 6 m-cu jak Cleo zaczeła pić 2 mleko. Od wtedy tez przyrost jej wagi trochę spadł.

olga
biedny paluszek. A Cleo wczoraj chciała wyciągnąć zabawki z koszyka, pochyliłą się za bardzo i do niego wpadła. Siedzę obok, raptem patrze a tu nogi tylko wystają. Cleo miała baaardzo zdziwioną minę, a ja się dosłownie poryczałam ze śmiechu.

ewcia
u nas na suchą skórę podziałał krem Nivea ( nie pamietam dokłądnie nazwy, jak sie Cleo obudzi, to zobaczę) w kazdym razie taki w zielonym opakowaniu. A jak często Alka kąpiesz? Bo mi lekarka zabroniła codziennie, bo wtedy ponoć też sie skóra bardziej przesusza jak sie tak czesto kąpie. Także kapiele co drugi dzień. I jak wczesniej pisałąm Cleo na juz tylko na jednej nóżce suchy plac.

A i jeszcze muszę wam napisać, ze moja teściowa znów przysłała prezent dla Cleo...wchodzę do domu, patrzę a tu leży koperta zaadresowana do Cleo, czytam skad- Kanada :aa: Myślę sobie jakaś kartka,a le nie bo koperta za gruba. No dobra otwieram...i co wyciagam...dwie różowe czapeczki z cekinami :aa: Chwała za to, ze są mega za duze, bo jak za mniej więcej dwa lata beda pasowały, to tesciowa juz o nich zapomni... :bbb:

Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 1:18 pm przez Marryna, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a tu pare naszych fotek z weekendu
Obrazek
By olgunia, shot with E-520 at 2009-05-11
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ewcia ja nie wiem co z tą skóra ale ja bym jeszcze sie wstrzymała co do nabiału :wink:

marryna
oj udana ta twoja teściowa :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewcia z Johnson&johnson zrobiło mi się Nivea :g^^:

Obrazek

olgunia ale Seba miał frajdę podczas zabawy w piasku, a jaki był czyściutki :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej:)
kurczę biedactwa te dzieci ja wogóle nie wiem co to alergia no może trochę bo moja siostra młodsza ma alergię. mogę wam tylko powiedzieć że ma teraz 15 lat a od narodzenia miała takie problemy jak Tino czy Aluś czy Cleo i mama też chodziła po lekarzach i wszędzie mówili że atopowe zapalenie skóry albo że nabiał i takie tam. Mama też do 10 roku życia myślała że to po nabiale bo co Olimpia zjadła z nabiału to zaraz coś na skórze wyskakiwało. Ależ było zdziwienie mamy jak poszły zrobić testy na alergię bo żadne leki nie pomagały i wogóle i moja siostra ma alergię na KURZ!!!!!!! wszyscy w rodzinie byli zdziwieni pprostu kiedy za długo przebywała w pomieszczeniu zamkniętym czyli dom to właśnie wyskakiwało i takie inne. to kolejny dowód że nie wszystko wkoło nabiału się kręci.Ten artykuł co Olga dała link też może być przykładem.

Żuczek kochana dopiero skojarzyłam że my teraz obie jesteśmy bardzo blisko:) tyle że ty na mokotowie a ja na bielanach:) może jakieś spotkanko za nim urodzisz??? a właśnie gdzie masz zamiar rodzić???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień doberek :D

a mi Seba pierwszy raz zrobił pobudkę o 6 ej ale o 7 do niego poszłam i go dopiero wziełam :shock:
właśnie kawkę pije bo nie wyrobie ...........
wczoraj nie pospałam w dzień to pewnie dzis na 100% bede spać :wink:

a od wczoraj nie działa mi shift ,end ,enter w laptopie znaczy sie działa tylko musze mocno nacisnąć :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Olga Tino też uskutecznił pobudkę po 06:00, ale przytuliłam go i w sumie pospalismy do 08:00 :wink:
Jednak ta wylana kawa dała się we znaki laptopowi :roll:
Seba faktycznie miał extra zabawę w piasku :lol:

Ewcia tak może być, że z buzi zeszło, a skupiło się np. na rączkach, nózkach lub innych częściach ciała. Taki sam przypadek ma ze swoim synkiem moja koleżanka i robiła testy z krwi w PL i wyszło, że mały jest uczulony. Jej synek tak drapał te miejsca na rączkach, ze zakończyło się to podaniem antybiotyku. Jednak droga do pozbycia się tego jest długotrwała, bo alergeny baaaaaaaaardzo długo utrzymują się we krwi. Ja na spodziewane efekty czekałam kilka m-cy ....
Również stosuje na buzie Tino Emolium.
U Tino ta alergia chyba sie konczy powoli, bo ostatnio je normalnie wszystko (nawet czekoladki kawalek dostal) i nic sie nie dzieje ... uffff :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu dzis arek rano mnie się pytał co sie stało że tak klawisze nie które działaja ale ja się do nieczego nie przyznałam powiedziałam że nie wiem :wink:
jutro haniu stawiasz co???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]