Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 12:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ech ... tak czy siak wyglada mi to jakby w kazdej kapsulce byl szczep tresowanych bakterii z malutkimi plecaczkami z kwasem mlekowym (ktore sie otwieraja dopiero w pochwie) i z mapą 'tedy do pochwy' i zapewmnieniem ze tam im bedzie najlepiej :/ jakos mnie to nie przekonuje. Jesli chodzi o to ze dziala a nie powinien to nie pierwszy taki preparat :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Babolek - z czego wynika twój sceptycyzm, ok rozumiem, że nie ma sie co zachwycać, ale najpierw trzeba spróbowac, nie? A potem chwalić lub krytykować....
Najlepiej spytaj lekarza o ten <zakaz reklamy/Xezbeth> i daci pełną , profesjonalną odpowiedż.... przynajmniej powienien posiadać taką wiedzę, aby wszystko Ci wyjasnić... :D
Ja wychodzę z założenia, że rady są dobre, ale i tak nalezy wszystko odnieść do siebie i swojego organizmu... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czy ten probiotyk można stosować równolegle z nystatyna czy raczej po skończeniu kuracji?? Niestety mam grzybicę i juz kolejny raz biorę jakis lek... nie cierpię globulek, ale co zrobić :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

po skonczeniu kuracji nystatyna...zapobiegawczo zastosuj probiotyk..ale mozesz tez stosowac je rownoczesnie bo probiotyk jest doustny :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja juz trzeci raz od poczatku ciazy mam ta cholerna grzybice!!! co sie jej pozbede to znowu po kilku dniach sie zaczyna. a mam juz dosc ty dopochwowych srodkow!!! jestem zalamana. to bardzo utrudnia zycie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja sie wlasnie dzisiaj dowiedzialam z wyniku posiewu ze mam "lekka" grzybice,zero objawow tylko uplawy, ktore ponoc w ciazy normalne,a tu hop!!i grzybek :roll: eeehhhh....ale dziecku grzybek nie zaszkodzi prawda??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie, pytałam ginekologa. Oczywiście przed porodem kanał należy wyczyścić, ale drożdżaki nie są szkodliwe. Najgorsze są zakażenia bakteryjne...

Surja, niestety to jest problem wielu... I chyba niewiele da się poradzić :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ano :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czu rzeczywiści mozna stosować probiotyki, bez rzadnych przeszkód i bez konsultacji z lekarzem?? jestem dopeiro na początku ciązy, następna wizyte mam dopiero za 2,5 tygodnia a mam upławy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAMA BARDZO WAŻNE PYTANIE!
BĘDĄC W 37 TC. (A WG.USG DZIDZIA JEST WIĘKSZA O OK.2 TYGODNIE)
WCZORAJ ODEBRAŁAM WYNIK Z WYMAZU KANAŁU SZYJKI MACICY I JESTEM ZAŁAMANA!
WYHODOWANO:

CANDIDA ALBICANS - LICZNE

STREPTOCOCCUS AGALACTIAE -POJEDYŃCZE

LEKARZ PRZEPISAŁ MI ANTYBIOTYK- AUGMENTIN,POWIEDZIAŁ ŻE PRZY PORODZIE TEŻ DOSTANĘ ANTYBIOTYK>
STRASZNIE SIĘ MARTWIĘ,ŻE TE BAKTERIE BĘDĄ MIAŁY WPŁYW NA DZIECKO!!CZY MAJĄC TAKIE BAKTERIE NIE MA PRZECIWSKAZAŃ DO PORODU SN.????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie ma...dostaniecie oslonowo antybiotyk i bedzie ok :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila pisze:
nie ma...dostaniecie oslonowo antybiotyk i bedzie ok :wink:

NO tak ale to że nia ma przeciwskazań do porodu sn to wiem,tylko czy ma to wpływ na dziecko??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam pytanie
Gin moj przepisal mi Clotrimazol dla plodu nie jest grozny mam nadzieje,ale jak dzis po raz pierwszy zaaplikowalam tabletke do przez pierwsze 30 minut czuam pieczenie w pochwie. czy to normalne?? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziubasek..normalne nawet w ulotce jest napisane :)
ewka24..pytasz czy nie ma przeciwwskazan do porodu sn a za chwile mowisz ze wiesz ze nie ma...to po co pytasz? :lol:
kazde leki przyjmowane w ciazy maja wplyw na dziecko co nie oznacza ze mu szkodza...lekarz wie co robi i czesto zdarza sie mama dostaje antybiotyki na bakterie w kanale rodnym i rodzi zdrowe dziecko :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila pisze:
Dziubasek..normalne nawet w ulotce jest napisane :)
ewka24..pytasz czy nie ma przeciwwskazan do porodu sn a za chwile mowisz ze wiesz ze nie ma...to po co pytasz? :lol:
kazde leki przyjmowane w ciazy maja wplyw na dziecko co nie oznacza ze mu szkodza...lekarz wie co robi i czesto zdarza sie mama dostaje antybiotyki na bakterie w kanale rodnym i rodzi zdrowe dziecko :wink:

Lila chyba mnie nie zrozumiałaś,bo w poprzednim swoim poście napisałaś że nie ma przeciwskazań do porodu sn.,a ja tylko powtórzyłam że wiem nie ma...a nie poytałam drugi raz!!!
A le dziekuje za odpowiedź!! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy grzybica jest niebezpieczna dla dziecka podczas porodu?Mnie właśnie teraz niedawno to cholerstwo dopadło, biorę globulki ale za bardzo nie pomagają.Można w aptece coś kupić bez recepty na to?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie jest niebezpieczna...ja walcze z grzybica cala ciaze...i nawet silne globulki clotrimazolum 500 dzialaja na pare dni i od nowa polska ludowa... :roll: musze to zniesz...po porodzie zajmiemy sie grzybkiem konkretnie ...grzebica w ciazy jest tak powszechna ze 90% kobiet ma do niej sklonnosc... i rodza sie zdrowe dzieciaki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila bo mi chodzi o to ,że mały będzie podczas porodu przechodził przez te drożdże i co nic nie szkodzi to jemu?Dodam ,ze w pochwie mam aż biało, takie białe grudki.I mam rozwarcie na 2cm, zew i wew.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a lekarz nic ci nie zalecil? powinnas dostac leki na grzybice... to sie da zaleczyc jedna globulka... doslownie wiec nie rozumiem dlaczego nie dostalas leku... :roll: to trzeba leczyc ale spokojnie wyleczysz to jeszcze przed porodem :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja na grzybice dostałam GINOXIN...jedna globulka wystarczyła...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 184 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]