Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:46 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

monika - ja sie chce wyrobic z frytami przed brzydulą :P juz się smażą :) ..... szkoda mi tyle robić testów bo to najtańsze oen nie sa a Metiemu trzeba ubrań letnich pokupować noi cos na wakacje poodkładać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MeaCulpa ostatnio chyba jeszcze podrożały :roll: Ja dziś kupiłam Quick Vue za 14,50, a jeszcze pół roku temu kosztował o 5zł mniej...

Swoją drogą ciekawy nick :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinka - nooooo a teraz razy 7 :shock: ..... a ty masz bardzo ladny avaterek :) ... kiedy chcesz zrobić suwaczek?

oki wpierdzielam już sobie frytasy ze śmietana a Mati robi sobie z moich nóg tor wyścigowy dla autek :roll: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ja też już jestem :)

ja mogłam zrobić sobie tyle bo kiedyś zakupilam na e-buy za całkiem małe pieniądze.. jakbym miala dac 15 zl za test też bym ich tyle nie zrobiła wolałabym iść na bete :)
a jedyne droższe testy jakie zakupiłam to elektroniczny co określa wiek dziecka .. jeden zrobiłam wyszło 1-2 a następny powtorze za jakis tydzien zobaczymy co pokaze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MeaCulpa w niedzielę zrobię - jeżeli lekarka będzie miała dla mnie dobrą wiadomość w sobotę ;) A Ty kiedy zrobisz? :) Apropo - w sobotę o 11:45 jadę do mojej ginki. Trzymajcie kciuki proszę ;)

Monika ja kupiłam dzisiaj jeden w aptece, bo w domu mam dwa Amile kupione za grosze na Allegro, tyle, że one za 2 miesiące będą przeterminowane :roll: i w ogóle apteka pewniejsze źródło, więc się pofatygowałam :lol: Apteczny zostawiam na czwartek ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja już po wizycie... nie mam ani dobrych ani złych więsci... Gin niby stwierdził, że "coś tam wiadac" ale to coś jest tak maleńkie, że na 100% mi ciąży nie potwierdzi. Dostałam skierowanie na betę... Jutro rano idę zrobic a po południu będzie wynik... Teraz boję sie jeszcze bardziej. I wiecie co... skasuję ten suwaczek :( Zrobię jak będę miec potwierdzenie. Jakoś mi smutno.

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elinka no tak apteka jest pewniejsa :) ja te elektroniczne też w aptece kupilam:)

saana nie smutaj sie ja miałam to samo .. na początku gin w ogole nic ie widział dopiero po chwili sie dopatrzył i zmierzył i to tylko 3mm. robiłas jz bete testy pozytywne .. wszystko bedzie dobrze:) jesteśmy mniej więcej w tym samym terminie wiec wszystko ok.. ja myslałam, że moj gin ma nienajlepszy sprzet ale widocznie jeszcze ciąża za wcześnie!! zobacz fotki kakuni!! i nie smutaj sie.. ja juz nie bede się załamywac .. co ma byc to bedzie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie jestem załamana tylko zawiedziona... Tak jakoś się nastawiłam, że gin potwierdzi ciążę... Zobaczymy jaka będzie jutrzejsza beta. Oby duuużo przyrosła.

MeaCulpa witaj :)

Elinka czekamy na jutrzejszy test :) pewnie kreseczki będą wyraźniejsze :)

Monia mi też właśnie gin dośc długo robił badanie, chwilami aż zabolało. Pytał o objawy i powiedział, że gdyby coś się działo to mam od razu na szpital się zgłosic...

Zjadłam kanapkę z sałatą, szynką i ogórkiem i strasznie zachciało mi się spac...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Saana będzie dobrze :!: Często lekarze nie są w stanie potwierdzić ciąży tak wcześnie ;) Ja też się na to nastawiam w sobotę :) Życzę wysokiej bety :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wiem wiem, ale jakoś zawiedziona jestem choc się tego spodziewałam, bo ciąża 5 tygodniowa czyli maleństwo ma 3 tygodnie. Zobaczę jaki jutro będę miec wynik bety ale oby powyżej 2500

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

saana wiem co czujesz:) ja myślałam, że coś zobacze a on mi z tekstem, że on tam nic nie widzi , że sluzowka przygotowuje sie do ciąży ale poszukał i znalazł:)

elinka nie nastawiaj sie na zbyt wiele.. masz nasze przykłady:) szkoda rozczarowania.. lepsze miłe zaskoczenie:)

a ja bym coś zjadła i nie wiem co ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mi wszystko śmierdzi :evil: Wyciągnęłam ze 4 korniszony ze słoika i już chyba z 5 razy myłam ręce - nadal czuję ten "zapach" :evil: Wcześniej lałam mojemu psu krople przeciw kleszczom na kark w lateksowych rękawiczkach i znowu już z 10 razy łapy myłam i nadal czuję tą obrzydliwą gumę :evil: A poza tym nie mogę doczekać się porannej temperatury i... kolejnego testu :roll: Póki co uciekam, bo mój pies stanowczo domaga się spaceru. Jest niemożliwy ;) Pozdrawiam :sss:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja dzisiaj też wachałam jedzonko bo mi śmierdziało ale... od razu przypomniala mi sie saana jak pisała o sobie i stwierdziłam ,że pewie jedzonko jest dobre bo zrobione bylo z 3 h wcześniej a mnie już śmirdziało :P

jak ja się tu pojawiłam to pustki nastały :twisted:

mój nastepny objaw to siusianie.. mało pije a latam co chwile do wc :)

jak Wam mija wieczór?? ja spedze przed tv patrząc z R na mecz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana - nie martw sie... na tak wczesnym etapie lekarze często nie widza.... musisz sie uzbroić w cierpliwość.

elinka - jak ci śmierdzi to powinnas się cieszyc ... to bardzo dobry objaw :)

Monika - mysle ze wszyscy sie pojawią jak pousypiają dzieci :) Mati juz wykąpny a puki co to jeszcze grasuje z R... ja sie zaraz zabieram za mycie garów no i tych nieszczęsnych butelek.

chyba bede się narazie mniej udzielać bo coś mnie brzuch zaczyna pobolewac jak na @... coś czuje że jutro przyjdzie :( .... a juz sie tak cieszyłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MeaCulpa nie opowiadaj głupot ;) Nie przyjdzie @, przecież masz już jednego Szkraba i byłaś w ciąży, małpowe bóle są normalne :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MeaCulpa nie napewno @ nie przyjdzie.. nawet tak nie mysl.. wiesz , e takie bóle wystepują a wredna nie przychodzi..!! wszystko bedzie ok..
wspolczuje mycia garów ja od kilku dni jak zmywam to na dwie raty tak mnie plecy bolą, że maskara..

a wiecie co mnie ciagle coś kłuje kolo pępka i swędzi (nie sa pepek tylko z boku) hehe dziwne uczucie:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika - no właśnie wszystko pomyłam i tak mnie kregosłup napitala, że juz gary musial pochowac R bo nie byłam wstanie się schylić.

Elinka - no wiem właśnie, niby powinnam wszystko wiedzieć, ale każda ciąża jest inna, poza tym ten początek pamiętam jak przez mgłe bo byłam raczej bardzo zaskoczona.Poza tym ja sie dowiedziałam dopiero gdzies na sam koniec 7 tygodnia ze jestem w ciąży wiec jak poszłam do lekarza to widziałam wszystko jak na dłoni... nie było tego okresu niepewności, oczekiwania itd.

kurde muszę popisać coś pracy magisterskiej żeby na koniec tygodnia oddać chociaż dwa podrozdziały a tak mi się chce spać ze chyba padnę głowa w książkę.Zamiast sie uczyć to pisze tutaj .... zawsze sobie znajdę jakąś wymówkę.Od paru dni nie skrobnęłam ani jednego zdania bo oczy mi sie same zamykają ... takie nuuuuuuuuudy ze chyba każdy by nad tym zasnął.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mea a co studiujesz i na jaki temat piszesz??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika - teraz kończę drugi kierunek: zarządzanie i marketing , specjalność : zarzadzanie zasobami ludzkimi a prace mgr pisze na temat materialnych i niematerialnych elementow motywacji pracowników.Generalnie chciałam pisać o placach , ale teraz siedzę dopiero nad pierwszym rozdziałem wiec to są takie smęty, same teorie , kto co uważa i takie tam.Własnei sie męcze na temat teori samoregulacji i samooceny nuuuuuudy.Drugi rozdział dopiero będzie fajny bo wtedy wejdę na płace.Hehe mam ksiązke pzred soba i nie mam siły jej otworzyc :am:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kierunek bardzo fajny atemat wydaje sie interesujący.. gorzej jakbym miała pisać .. pewnie by mi sie nie chcialo tak jak Tobie... i to teraz w takim stanie :D

a ja chodze cały dzien i ziewam... mój R obudził mnie dzisiaj o 5 rano :shock: a sam poszedl sprzat mieszkanie.. pozniej pojechaliśmy pozałatwiac różne sprawy .. zrobiłam sobie drzemke ale nadal mi si chce spać :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]