Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja zjadłam właśnie talerz pomidorówki ze swojskim makaronem :D mmmmniam :D Ale taką kanapeczkę z czosnkiem też bym wszamała :D
Idę się zbierac do gina. Boję się jakbym na jakiś egzamin szła :) Odezwę się jak wrócę :) Oby wszystko było dobrze... Pa

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

hej
Ja dzisiaj tak poźno wpadam i ile mam do nadrobienia :)
Właśnie jem lody toffi (uwielbiam) i tak czytam
Widzę że temat imion ja jak na razie nie mam wybranych.Mam Julcię i wiem że to bardzo popularne imię ale w rodzinie nie ma nikogo o takim imieniu i dlatego się zdecydowaliśmy :wink: Marcel bardzo mi się podoba nie wiem jak K na to :roll:
Kinga zdrówka życzę
Monika a Ty się nie zamartwiaj ja tez mam plamienia chociaż biorę tabletki ale nie myślę wcale o tym bo bym sfiksowała :roll: I też nie wiadomo od czego one są :?

edit saana trzymam kciuki za wizytę :ok: oczywiscie czekam na wiesci co i jak :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a u mnie dziś na obiad leczo.. tak mąż sobie zażyczył :wink: :lol:
jak czytam o pomidorówce to też bym zjadła... hmmm chyba poprosić jestem już głodna i zjadłabym wszystko o czym byście napisały :)

saana trzymam mooocno kciuki :) będzie dobrze :) czekamy na info...

edit:
Cytuj:
Mam Julcię i wiem że to bardzo popularne imię ale w rodzinie nie ma nikogo o takim imieniu i dlatego się zdecydowaliśmy

to tak samo jak u mnie z Natalką było :) tez popularne ale co tam... jak nikt z bliskich nie dał tak a mi się tak strasznieeee podobało musiała być Natalka i kropka :)

Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 1:49 pm przez giga83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane napiszcie proszę, macie jakieś objawy? ;) Mnie brzuch boli od wczoraj jak na @, piersi po bokach (ale już przestają jakby, tak jak przed @ :? ), sutki, ale tylko jak dotykam (no tego to nigdy nie zaobserwowałam u siebie) i lekkie mdłości - trwają cały dzień, ale nie wymiotuję, tylko mi się hmm... "odbija" takimi wymiocinami :oops: przepraszam za opis :oops: a poza tym mierzę temperaturę no i nie spada, a może nawet rośnie - ale tego na 100% pewna nie jestem; u mnie najwyższa z najniższych temperatur wynosiła 36,35 a najwyższa z najwyższych - raz 36,77, ale przeciętnie 36,5-36,6. A teraz 21-23dc 36,41-36,46; 24-28dc 36,57-36,63; 29dc 36,64 i dziś - 30dc 36,84 :shock: z tym, że ta ostatnia może być zakłócona, bo o 6:25 było 36,6 a 20 minut później wstałam do toalety, o 7:25 (stałej porze pomiaru) było 36,84 :D Ojj ale się rozpisałam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a u nas nigdzie tu nie ma julki jest 7 latka w szkole u karoli i tyle wiec nie wiem czy takie popularne jest teraz wiec u mnie jak na chwilę obecna jest marcelek albo julka heheheh

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ
http://wojtusderlaga.pamietajmy.com.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje objawy to...
- brak @
- temp. na poziomie 36.9
- czasem lekkie nudności ale gdyby nie wynik testu te pewnie nie podejrzewałabym ciąży
- bóle pleców na dole... ale to przed @ tez czasem miewałam :roll:
- kłucie, napięcie, ciągnięcie takie delikatne w podbrzuszu (częściej po prawej stronie)
- mam problemy z połykaniem tabletek i myciem zębów (to u mnie objaw ciąży - to samo przerabiałam z córą )
- ciągle ziewam
- ciągle mi zimno
- zazwyczaj brak apetyty (dziś tylko jakaś głodna jestem )
- szczególny zanik apatytu na słodkie
- mam za to chęć na kwaśne... picie tylko z cytryną... lody cytrynowe... itp.

piersi i sutki nie bolą...
do wc wcale cześciej nie chodzę...
śluz jest raczej nie ciążowy... bo wszyscy piszą o białabym... a ja miałam taki zaraz po owu a teraz nieprzejrzysty lepki... a wczoraj rozciągliwy.. tyle że ja przez tą nadżerkę mam zakłócony pewnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

jak jest sie w ciąży to zazwyczaj temperatura jest podwyższona :roll:
Ja dzisiaj też miałam pomidorówkę z ryżem :wink:
Ale mam smak na sałatkę warzywną chodzi za mną od paru dni właśnie wstawiłam warzywa i wieczorem zrobię :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o jaaaa sałatka :) przestańcie pisać o jedzeniu bo mi żołądek wykręca :lol: :oops: :lol: a obiad za 30 min dopiero jak mężulo z pracy wróci :)

Cytuj:
jak jest sie w ciąży to zazwyczaj temperatura jest podwyższona
tak tak to pierwszy objaw prawdopodobnej ciąży... tak przez pierwszy trymestr...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)

Przygarniecie kropka? :P

dzisiaj mam dopiero 29 dc , cykle przeciętnie 24 dniowe.Test zrobiony i jest druga słaba kreska, puki co nie chce sie jeszcze nakręcać, w niedziele powtórzę teścik i najwyżej w poniedziałek pójdę na betę.... mam nadzieje ze @ już nie przyjdzie.

Jeśli chodzi o objawy ciążowe to ja nie mam żadnych oprócz braku @.Z Mateuszkiem tez tak miałam, prawda jest taka ze faktyczne prawdziwe objawy są tak ok 8 tygodnia ciąży.Po zrobieniu testu nic dziwnego nie odczuwałam , a od 8 tygodnia wszystko sie posypało.Rzygałam wkoncu 6 miesięcy, tak wiec wszystko przed wami :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MeaCulpa pewnie że przygarniemy :)
po cichu gratuluje tych kreseczek :) masz fotę? może wkleisz w galerii :)
i trzymam kciuki żeby @ nie przyszła ... i tak cię podziwiam że do niedzieli wytrzymasz ;) ja testowałam co 2 dni :oops: :oops: :oops:

Cytuj:
prawda jest taka ze faktyczne prawdziwe objawy są tak ok 8 tygodnia ciąży

masz rację... teraz to takie hmmm przypasowywanie swoich odczuć do listy prawdopodobnych objawów... i gdyby nie testy i brak @ to bym nie powiedziała że w ciazy jestem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

giga - no ja właśnie tak uważam, niby coś tam chodzę częściej siusiać, niby coś tam sutek mnie swędzi, ale wcześniej jak myślałam ze jestem w ciąży to tez tak miałam. Na razie muszę sie uzbroić w cierpliwość i czekać żeby @ nie przylazła.
Teścik wrzuciłam ma marcowych staraczkach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trudno...napisze posta pod postem bo opcja zmień mi się nie wyświetla :roll:

wprawdzie nie ma się czym chwalić, ale żeby nie było to tutaj wrzucam linka do stronki na której jest zdjęcie teściku.Do galerii dam jak już będą tłuściejsze kreseczki :)

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=3340

w kwestii imion to mi się ostatnio spodobały starsze imiona takie jak Stefek czy Franek albo Tymus. Dla dziewczynki z kolei żadne z tych imion mi sie nie podoba. Puki co chyba skłaniam się ku Alicji.Bardzo bym chciała żeby tym razem była dziewczynka, ale z obliczeń wynika ze zaszłam w ciąże dokładnie w tym samym dniu cyklu co z Mateuszkiem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eeee no wcale nie taka blada ta kreska... skoro widać ją na rozmazanym foto :) super!

co do "chcenia" ....wiadomo czy dziewczynka czy chłopczyk tak samo się kocha i najważniejsze że zdrowe.... radość z potomstwa taka sama niezależnie od płci...
my byśmy chcieli teraz synka ... a kto nam wyszedł to się okaże ;) :lol:
nie wiem jak to było z córcią i kiedy zaciążyłam... teraz też trudno powiedzieć... bo przytulaliśmy się 14 i 16... 16 wieczorem była owu... wiec i te żołnierzyki z 14 mogły dotrwać - a tu by było większe prawdopodobieństwo córci... i w sumie mógł zwyciężyć jakiś żołnierzyk z 16 - tu by było na chłopca... wiec.... nic tylko czekać ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z Mateuszkiem zaszłam w ciąże dzień po okresie ... dokładnie w wieczór panieński :oops: :P .... testowałam z przyszłym mężem gadżety jakie dostałam od dziewczyn :)

w tym cyklu tez przytulaliśmy się zaraz po okresie a później już z gumkami... no i w naszym przypadku chyba raz wystarczy :roll: :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi też jest wszystko jedno, co będzie - to będzie moje pierwsze dzieciątko, więc specjalnych wymagań nie mam co do płci :D Chciałabym tylko, żeby było zdrowe i pokazało jeszcze w brzuszku co ma między nóżkami, nie trzymało rodziców w niepewności do przyszłego roku :D

A tak realnie patrząc, to chciałabym, żeby po prostu BYŁO... Bo u mnie jeszcze nic pewnego :roll: Przed chwilą kupiłam test - lubię mieć zapas w domu :lol: jeden zrobię jutro, a drugi w czwartek i w czwartek ewentualnie beta. No i kabelek do aparatu muszę znaleźć i się pochwalić ;) Oby było czym - chociaż jeżeli jeden test już był blado-pozytywny, bolą mnie sutki, lekko mdli i temperatura wysoko, to chyba ktoś tam rośnie, prawda..? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

MeaCulpa witaj :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinka - jak ci teścik wyszedł i @ nie ma to na pewno jesteś :P teraz tylko nie możesz się stresować bo to na dzidzie na pewno dobrze nie wpłynie..... wiesz ja bym chciała mieć teraz córeczkę bo jak będzie drugi chłopiec to mi chałupę rozniosą :loo:

idę robić frytasy na obiad bo R jedzie do rodziców a mi sie nie chce pupy ruszac bo tam na dworze tak zimno ze hej :? ... miały być placki po węgiersku, sosik już zrobiony , ale schowa się do lodówki na następny raz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No tak, dwóch łobuzów... :roll: A dziewczynka zawsze działa na chłopców... kojąco ;) Uspokaja i trzymają przy niej fason - więc życzę Ci dziewuszki :)

Ja tak na dobrą sprawę nie potrafię sobie nawet terminu @ wyliczyć :? Długość 6 ostatnich cykli: 33, 32, 34, 29, 29, 31. Temperaturę regularnie mierzę pierwszy raz w tym cyklu, nie wiem nawet ile trwa moja faza lutealna... Aktualnie jestem w 30dc, jest to dopiero 10 dzień fazy lutealnej :? A test pozytywny wyszedł wczoraj... Sama już nie wiem jak to wszystko liczyć :( Ale chyba jestem jeszcze przed terminem @... I wszystko jeszcze może się odwrócić :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elinka - ja wiem co czujesz bo ja mam te same obawy.Wprawdzie cykle zawsze miałam krótkie a dzisiaj juz 29 dc co dla mnei daleko ze ho ho , ale i tak wiem ze @ jeszcze może przyjść. Ciąze biochemiczne i takie tam.Czasami lepiej nie robić tak szybko testów zeby sie później nie rozczarować.Mimo wszystko jestem optymistycznie nastawiona i co będzie to będzie :P

Dorotka - hej :) .... widze że dużo tutaj mamuś które maja juz dzieci :) pamiętam jak na lutówkach były raptem dwie dziewczyny i wszystkim rady dawały :) .... a tak swoją droga to Mati tez się w styczniu urodził.Mam nadzieje ze nie zachaczymy o grudzień.... wiem wiem wymagająca jestem :yea: :aa: :hil: :fkf:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny.. ale się rozpiałyście :D

ja właśnie wstałam po drzemce popoludniowej i jak wstawałam to czułam jakbym moje cycochy wazyly tone.i zaczynaja pobolewac po bokach :D

MeaCulpa gratuluje i wiam na wateczku :)
podziwiam , że wytrzymasz az do niedzieli a z 5 dni mialam 6 testów bo nie mogłam uwierzyc:)

ehh już nie pmaietam co miałam komu napisac.. skleroza :hm:

bede tu za jakiś czas teraz idę wziąść kąpiel :D muszę zdążyć na brzyduleee :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]