Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:20 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Maua fajnie, że córeczka już się lepiej czuje :) A snami się nie przejmuj, przed zaśnięciem myśl o czymś przyjemnym :)

Monia oby leki pomogły i już nic niedobrego się nie działo.
A imiona w suwaczku miałam już od dawna wybrane :D Ale nie wiem czy się jeszcze nie zmienią :D

Kurczę boję się jutrzejszej wizyty... Trzymajcie kciuki.

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

saana wszystko bedzie ok:) musi byc:) trzymam kciuki:)

czy te środki na podtrzymanie ciąży to progesteron??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki

nie martwcie sie tak na pewno będzie dobrze u mnie tez w 5 tyg i 1 dzien był pecherzyk i ciałko żółte tylko a na widok dzidziusia dopiero idę 21 maja wiec naprawde nasze maluszki sa malenkie wiec spokojnie musza miec troszkę czasu zeby je zobaczyć monia panikaro ja ci zaraz wkleje zdjecie co u mnie na pierwszym usg było widac to sama zobaczysz a co tydzien później

głowy do góry
do pierwsze zdjęcie widac miejsce gdzie powstaje pęcherzyk
Obrazek
a to tydzien poźniej
Obrazek

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ
http://wojtusderlaga.pamietajmy.com.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Czarodziejka Smaku
Awatar użytkownika

saana :ok:
Monika nie mam pojęcia co do tych środków :roll:
Maua dobrze że córcia czuje się już lepiej :wink: a sny jak to sny nie ma co za dużo o nich myśleć 8)
Ja juz uciekam do wyrka :siu:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 pisze:
saana wszystko bedzie ok:) musi byc:) trzymam kciuki:)

czy te środki na podtrzymanie ciąży to progesteron??

tak ja mam 3 razy dufka i 2 razy luteinę dowcipnie heheh ale to wszystko progesteron

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika a co bierzesz? Ale pewnie to progesteron bo to przeważnie dają na podtrzymanie.

Kakunia dzięki za zdjęcia. To już wiem, czego się mogę jutro spodziewac :)

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
Monika a co bierzesz? Ale pewnie to progesteron bo to przeważnie dają na podtrzymanie.

Kakunia dzięki za zdjęcia. To już wiem, czego się mogę jutro spodziewac :)

tak saana nie stresuj sie bo moze tylko pęcherzyk zobaczysz chyba ze miałas wczesniej owu to masz szanse na jakiś maleńki punkcik ale lepiej sie nastaw na mniej niz wiecej bo to jednak człowiek sie moze rozczarowac a te małe fasolki sa jeszcze maleńkimi groszkami

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:oops: :oops: no kakunia pieknie pieknie:) ja ide na nastepne 17 maja :)

:$%^: :$%^:

ja mam Cyclogest 200mg ale mam brac tylko jedna na noc.. nie za mało??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
chyba w czwartek idziemy do ginki i bede miala USG, nie wiem czy to nie za wczesnie ale musze podejrzec...
:roll:

miala robione USG 25kwietnia (2dni przed @) i nic nie bylo, tzn ginka mowila ze ciazy raczej nie widzi ale "kto wie"... stwierdzila owu w lewym jajniku, cialko zolte i tyle... minely 2tyg - myslicie ze juz cos bedzie czy jeszcze poczekac?

moj niunio teraz choruje, przeziebil sie
mnie meczy bol podbrzusza... bierzecie moze nospe na bole czy nie?

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga pisze:
hej dziewczyny
chyba w czwartek idziemy do ginki i bede miala USG, nie wiem czy to nie za wczesnie ale musze podejrzec...
:roll:

miala robione USG 25kwietnia (2dni przed @) i nic nie bylo, tzn ginka mowila ze ciazy raczej nie widzi ale "kto wie"... stwierdzila owu w lewym jajniku, cialko zolte i tyle... minely 2tyg - myslicie ze juz cos bedzie czy jeszcze poczekac?

moj niunio teraz choruje, przeziebil sie
mnie meczy bol podbrzusza... bierzecie moze nospe na bole czy nie?

kinga a napisz kiedy miałas @ bo jezeli jakies 4-5 tygodnie to juz cosik bedzie widac jak to moje pierwsze zdjecie było robione to tez mi mówiła ze mam ślad na lewym jajniku i juz ciałko sie zamieniło w ciałko ciażowe wiec owu miałam z lewego heheh myśle ze dwa tygodnie to juz jest róznica i na pewno jakąs malą kropkę z ciałkiem żółtym zobaczy ale na dzidziusia to tez tak sie nie nastawiaj bo lepiej miło sie zaskoczyć niż rozczarowac i dziewczynki wiara wiara i będzie oki

monika226 pisze:
:oops: :oops: no kakunia pieknie pieknie:) ja ide na nastepne 17 maja :)

:$%^: :$%^:

ja mam Cyclogest 200mg ale mam brac tylko jedna na noc.. nie za mało??

myslę ze to dobra dawka bo to 200 a ja mam 50 wiec w sumie jak dodac to mam 250 wiec chyba oki

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kinga ja biore no-spe bo to roskurczowe:) nic sie nie stanie jak sobie wezniesz:) :)

biedny niunio . duzo zdrówka ..
a co do USG to nie wem kakunia wkleiła fotki to może zobaczysz cos podobnego albo poczekaj do jutra na relacje saana :)

kakunia to chyba dawka ok .. bo właśnie nie wiedziałam jak jest z dupkiem :D

a jeszcze chciałam zapytac jak z przytulaskai w moim obecnym stani?? moge?? cz lepiej sie wstrzymać jakis czas??

a moj sluz coraz jśniejszy ale ciiiiii żeby nie zapeszać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 pisze:
Kinga ja biore no-spe bo to roskurczowe:) nic sie nie stanie jak sobie wezniesz:) :)

biedny niunio . duzo zdrówka ..
a co do USG to nie wem kakunia wkleiła fotki to może zobaczysz cos podobnego albo poczekaj do jutra na relacje saana :)

kakunia to chyba dawka ok .. bo właśnie nie wiedziałam jak jest z dupkiem :D

a jeszcze chciałam zapytac jak z przytulaskai w moim obecnym stani?? moge?? cz lepiej sie wstrzymać jakis czas??

a moj sluz coraz jśniejszy ale ciiiiii żeby nie zapeszać...

JA MAM ZAKAZ PRZYNAJMNIEJ NA RAZIE ALE JA JESTEM W INNEJ SYTUACJI WIEC MYŚLE ZE JAK JEST WSZYSTKO OKI TO MOZNA :)

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KAKUNIA ostatnia @ byla 30marca i dzis wlasnie mam dokladnie 5tyg ciazy liczac od ostatniej @
jakos mnie tak mocno przeraza to USG... mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowo rosla, puki nie zobacze to bac sie bede i chyba nic na to sie nie poradzi :oops:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga pisze:
KAKUNIA ostatnia @ byla 30marca i dzis wlasnie mam dokladnie 5tyg ciazy liczac od ostatniej @
jakos mnie tak mocno przeraza to USG... mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowo rosla, puki nie zobacze to bac sie bede i chyba nic na to sie nie poradzi :oops:

KINGA WIEM ZE CIE PRZERAŻA ALE UWIERZ ZE BEDZIE DOBRZE KURCZE TROSZKĘ WCZESNIE BO OWU MOGŁA BYC PÓŹNIEJ I MOZESZ NIE WIELE ZOBACZYĆ ALE MYŚLE ZE JAK SIE NIECIERPLIWISZ TO NA PEWNO LEKARZ ZOBACZY CIAŁKO CIĄZOWE PO OWU WIEC MOŻE TROSZKE SIE USPOKOISZ ..ZNAM TO UCZUCIE I JA TEZ BARDZO ISE BOJE ALE POSTANOWILAM NIE SZALEC I NIE LATAC A PO PROSTU BARDZO MOCNO UWIERZYĆ ZE BEDZIE DOBRZE ...NIE ZNAM INNEJ RECEPTY CHOCIAZ CHCIAŁABYM NAPRAWDE
TRZYMAM MOCNO KCIUKI I WIERZĘ .. :)

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

narazie jestem jeszcze na urlopie do konca tyg u rodzicow i chcialam isc do znajomej gineki (tej samej co mi robila zabieg pustego jaja plodowego i wmowila raka :evil: ) i moze dlatego sie dodatkowo stresuje bo wspomnienia wracaja, ogolnie to jak nie mysle o USG to jestem spokojna o maluszka :)
tutaj wizyta z USG 100zl a u mnie 200zl wiec i z oszczednosci warto ... w piasecznie dopiero bede sie umawiac na wizyte, ostatnio czekalam 3tyg! wiec jesli teraz nic nie zobacze to juz u siebie pewnie cos wiecej bedzie...

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga pisze:
narazie jestem jeszcze na urlopie do konca tyg u rodzicow i chcialam isc do znajomej gineki (tej samej co mi robila zabieg pustego jaja plodowego i wmowila raka :evil: ) i moze dlatego sie dodatkowo stresuje bo wspomnienia wracaja, ogolnie to jak nie mysle o USG to jestem spokojna o maluszka :)
tutaj wizyta z USG 100zl a u mnie 200zl wiec i z oszczednosci warto ... w piasecznie dopiero bede sie umawiac na wizyte, ostatnio czekalam 3tyg! wiec jesli teraz nic nie zobacze to juz u siebie pewnie cos wiecej bedzie...

KURDE WSZYSTKO WSZYSTKIM ALE CENA JEST KOSMICZNA NORMALNIE SZOK

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wtorkowo :)

Na razie jestem jeszcze trochę z boku, nie mogę uwierzyć w moje szczęście ;) Tym bardziej, że to dopiero 4 tygodnie i 2 dni... Ale jak "coś" się wyjaśni zadomowię się na dobre :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 pisze:

ja bym nie ryzykowala, skoro miałaś podbarwion sluz. Rok temu w poprzedniej cizy zaryzykowałam przytulanki ok 23 tygodnia i krwotokimem wylądowałam nq patologii pod kroplowką. A potem szło z górki i w końc,owce 7 miesiąca miałam skróconą szyjke, a na początku 8 zaczynało robi się rozwarcie (szyjka calkiem zaniknęła).
Najlepiej zrobisz jak zapytasz o to gina.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maua_zu pisze:
monika226 pisze:

ja bym nie ryzykowala, skoro miałaś podbarwion sluz. Rok temu w poprzedniej cizy zaryzykowałam przytulanki ok 23 tygodnia i krwotokimem wylądowałam nq patologii pod kroplowką. A potem szło z górki i w końc,owce 7 miesiąca miałam skróconą szyjke, a na początku 8 zaczynało robi się rozwarcie (szyjka calkiem zaniknęła).
Najlepiej zrobisz jak zapytasz o to gina.

Ja też tak myślę :) W ogóle ze mnie panikara straszna, przytulanek w I trymestrze chyba w ogóle nie będzie :oops: Ale z podbarwionym śluzem i ja bym nie ryzykowała...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 ja też bym chyba nie ryzykowała... to znaczy.... widzisz my raz się przytulaliśmy tak dlikatnie ;) po tym moim śluzie... ale mi lekarz powiedział że to od nadżerki... teraz zresztą i tak mi całkiem ochota przeszła :roll: wiec pewnie dopóki serduszka nie zobaczę to będziemy pościć :) :lol:

u mnie ok... strzeliłam znów testa.... 6 dni po spodziewanej @ :) wiecie chciałam zobaczyć takie tłuścioszki jak miała Dorotka :)
ehhh śliczne są na pamiątkę zostawiłam :) :lol: :oops:

generalnie u mnie ok... podbarwionego śluzu brak... nystatynę i od dziś wieczorka będę aplikować ... na ta durną nadżerkę ;)

*Elinka* ja dłuuugo bałam się uwierzyć ;)
kinga wooow ale ceny ehhhh... masz rację idz.... nie nastawiaj się na to że wszystko po usg stanie się jasne... tak jak pisała Kakunia... ale pewnie po tym usg i tak będziesz spokojniejsza :)
saana trzymam kciuki za wizytę i czekamy na relację :)
KAKUNIA wiesz... jak tak poczytałam co piszesz... podziwiam cię... masz niezłe przejścia za sobą :( a tyle w tobie optymizmu :) cieszę się strasznie że w końcu masz swoje szczęście :)

edit:
wrzuciłam fotki do galerii...
ale mnie kusi zrobić suwaczek... chciałabym ale... boje się... zapeszyć... ehhhh :oops:
narazie zrobię taki do usg :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]