Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:29 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

czesc dziewczyny!!!

wczoraj to w tym śluzie dosłownie bylo takie 2 mm wystraszyłam sie bardzo... od wczoraj już nic nie ma ale dalej mam stracha.. musze poszukac na necie numer do jakiegoś gina i zadzwonic tylko jest niedziela.. znajde jakis numer na necie w ogole??jakby sie pogorszyło lub by plamiła od razu jade do szpitala.. tak się boje..

lusitano witam :)

edit:
wiecie co dzwoniłam do polski do jakiegośpogotowia ginekologicznego prywatnego chcialam zapytac a ten mnie od razu zbył , że jak mnie nie ma w Polsce to on mi nie pomoże!!!nawet nie chcial mi powiedziec czy mam isc tu do szpitala czy co...

co byście zrobiły?? mam narazie sie uspokoić i jak nic sie nie powtorzy to dopiero na USG czy lecic dzisiaj do szpitala?? teraz już wszystko w porzadku jest.. :ysz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz co... nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu...
ja miałam ten podbarwiony śluz to się wystrachałam i umówiłam do gina :) później juz śluzu nie było ale do gina poszłam dla własnego spokoju...
bo najważniejsze to się nie stresować... a przynajmniej nie stresować za bardzo :wink:
bo ja do tej pory co do wc wchodzę to się modlę żeby nie było @ ani plamień... i pewnie jeszcze długo będę tak reagować... mam nadzieję że mi sie już nie powtórzy...

wiec kochana jak masz się stresować to podjedź do szpitala... będziesz spokojniejsza....

a ja dziś no-spę sobie zaaplikowałam bo podbrzusze po rodzinnym spacerku daje o sobie znać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 pisze:
czesc dziewczyny!!!

wczoraj to w tym śluzie dosłownie bylo takie 2 mm wystraszyłam sie bardzo... od wczoraj już nic nie ma ale dalej mam stracha.. musze poszukac na necie numer do jakiegoś gina i zadzwonic tylko jest niedziela.. znajde jakis numer na necie w ogole??jakby sie pogorszyło lub by plamiła od razu jade do szpitala.. tak się boje..

lusitano witam :)

edit:
wiecie co dzwoniłam do polski do jakiegośpogotowia ginekologicznego prywatnego chcialam zapytac a ten mnie od razu zbył , że jak mnie nie ma w Polsce to on mi nie pomoże!!!nawet nie chcial mi powiedziec czy mam isc tu do szpitala czy co...

co byście zrobiły?? mam narazie sie uspokoić i jak nic sie nie powtorzy to dopiero na USG czy lecic dzisiaj do szpitala?? teraz już wszystko w porzadku jest.. :ysz:

MONIKA SPOKOJNIE TO CZASAMI JAKIEŚ NACZYNKO PEKNIE NA RAZIE PISZESZ ZE NIC NIE MA WIEC PO PROSTU STARAJ SIE POLEŻEĆ I ODPOCZYWAC I NIE STRESOWAC SIE NIC SIE NIE DZIEJE SPOKOJNIE GDYBY COS SIE POGORSZYŁO DOSTAŁA BYS PONOWNIE TO WTEDY NIE MYŚL TYLKO JEDŹ DO SZPITALA A TERAZ LEŻ I ODPOCZYWAJ ..BĘDZIE DOBRZE

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ
http://wojtusderlaga.pamietajmy.com.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kakunia uspokoiłaś mnie troszke... ciagle leżę lub siedze.. dzisiaj nic nie robie.. odpoczywam i mam wszystku w d**** :D mam nadzieje, że jest tak jak mówisz.. jeśli się powtorzy to od razu lece do szpitala.. :)

giga teraz mam tak samo jak ty co id do wc to boje się, że bedzie krew..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 pisze:
Kakunia uspokoiłaś mnie troszke... ciagle leżę lub siedze.. dzisiaj nic nie robie.. odpoczywam i mam wszystku w d**** :D mam nadzieje, że jest tak jak mówisz.. jeśli się powtorzy to od razu lece do szpitala.. :)

giga teraz mam tak samo jak ty co id do wc to boje się, że bedzie krew..

MONIKA SPOKÓJ SPOKÓJ I SPOKÓJ I BĘDZIE DOBRZE ZOBACZYSZ

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ
http://wojtusderlaga.pamietajmy.com.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny powtorzyło sie .. tym razem kropeczka byla jeszcze mniejsza.. ale luz był troszke podbarwiony.. teraz znów jest ok ale umowilam sie na wizyte dzisiaj na 18.20 u polskiego ginekologa.. mam szczescie bo tylko w niedziele przyjmuje w moim mieście..

tak sie boje, że trae moje maleństwo :( trzymajcie za mnie kciuki....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika zgadzam sie z Kakunia... mialam identyczna sytuacje i polecialam do szpitala ale i tak mi tam nic nie pomogli... powiedzieli tylko ze jak przeszlo to bedzie ok a jak bym zaczela mocniej krwawic to i tak nic nie poradza... zrobili tylko test ciazowy z moczu i dali skierowanie na usg za 2 dni... na scanie bylo wszystko ok i lekarka powiedziala ze najprawdopodobniej podczas rozciagania sie macicy doszlo do pekniecie jakiegos malego naczynika i stad ta odrobina krwi...

odpoczywaj i sie nie denerwuj... najwazniejsze ze przeszlo ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zielarko ale mnie sie to znowu powtorzylo... w mniejszej jeszcze ilości ale jednak.. wole być spokojna i niech zrobia mi dzisiaj USG ... nie chce żyć w tej niepewności.. wole sprawdzić..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to już chyba poczatek końca.. mój sluz juz ma kolor pomarańczowy.. :cry: :cry: :cry: :buu:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurcze monia:(((
czekaj spokojnie co gin powie!!!niech ci cos da na podtrzymanie koniecznie!!!!

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tu w UK ciazka sprawa z lekami na podtrzymanie... raczej slabe szanse zeby lekarz przepisal...

monia trzymam kciuki za was... oby to nie bylo nic groznego... lec do szpitala i niech sprawdza co sie dzieje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ojej niewiedzialam:(

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 i jak?
kochana póki to śluz to nie jest to groźne oczywiście trzeba sprawdzić ale nie panikuj... upławy od infekcji, nadżerki... rozciąganie macicy, może gdzieś lekkie otarcie szyjki przy np. stosunku?może przy badaniu szyjki? wiesz ukrwienie się zwiększa i naprawdę niewiele wystarczy...

groźna jest krew...
mam nadzieję że wszystko będzie ok...
teraz boję się i o ciebie i o siebie :(
daj znać kochana...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje dziewczyny za wsparcie..
a wiec.. lekarz mnie pierw zbadal i stwierdził, że te plamienie nie jest takie mocne (kolor bezowy, lososiowy jak wyschnie to taki niebardzo widoczny tak troszke) zrobił USG moja kropka ma narazie 3mm i powiedział , że narazie tam nic takiego nie widzi , że jeszcze za wcześnie dał globulki na podtrzymane (byłam u polskiego gina )
troszke jestem nastawiona optymitycznie... no zobaczymy jak to bedzie.. trzymajcie kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika super wiadomosci... glowka do gory bedzie ok ;) dobrze ze poszlas do polskiego gienka... u mnie w miasteczku niestety nie ma takiego a angielscy nic nie daja na podtrzymanie ... zreszta o tym wiesz ;)

odpoczywaj duzo i spokojnie... wszystko bedzie dobrze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wiem wiem :) u miałam szczescie w nieszczesciu bo polski gin w moim miescie przyjmuj tylko w niedziele.. ale mój chłop powiedział,że gdyby było trzeba to pojechalibyśmy nawet do londynu (2h) bo tam jest głowna siedziba tej polskiej przychodni.. jutro wykupie leki i bede brała.. obywszystko było ok:) tak sie boję..a teraz lece coś zjeść bo jeszcze nic nie jadlam z tych nerwów..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

jak ten czas leci... :shock:
Obrazek
Listopadowka 2009

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 uwazaj na siebie, zmartwilam sie ale wiesz, badz nadal dobrej mysli, bedzie dobrze

u nas ok, dzis bezobjawowo praktycznie, mam tylko dosc duzy apetyt ale widac bobaskowi potrzeba duzo witaminek :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chciałam się nieśmiało przywitać... :roll:

Ewelina, lat prawie 20, dziecko w planach od kilku miesięcy, ale plan realizowany dopiero od 6 kwietnia 2009 (ostatnia @). Dziś mój 29dc na sama nie wiem ile, między 29 a 32, test blado-pozytywny, temperatura w górze, delikatne bóle w podbrzuszu i zemdliło mnie raz, jakąś godzinę temu :lol: No to chyba tyle, pewności 100% jeszcze nie mam, będę mieć za kilka dni dopiero :)

Według wszelakich kalkulatorów TP między 10-14.01.2010 ;) Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję pisać tu z Wami do stycznia przyszłego roku ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień dobry stycznówkom :)
witam *Elinko* napewno wszystko będzie ok :) i zostaniesz styczniówką... pochwal się testem w galerii :)
a co do terminy porodu.... to podobno od daty ostatniej @ odejmuje się 3 miesiące i dodaje 7 dni... to termin wg OM...

u nas narazie ok.... żadnych dolegliwości :) na razie upławów brak...
na usg idę najprawdopodobniej 18.05... dokładnie w tym samym dniu cyklu co byłam na usg z córą :) wtedy serduszko już biło :) myślałam żeby iść chwilę wcześniej bo niby serduszko zaczyna bić miedzi 21-25 dpo ... ale nie wiem... jak nie będzie jeszcze biło to będę się tylko stresować...

a co u reszty? jak po weekendzie? wypoczęte?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]