Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 647  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

lenka550 , *Elinka* okres zazwyczaj 30 dniowy, ale zdarza sie rowniez i krotszy i dluzszy, wiec moze faktycznie pozostaje mi czekac, choc mam cicha nadzieje ze cos wyszlo z tego :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja niestety dzisiaj dostałam okres... To jest 40 dzień cyklu (zwykle 30 dniowego).
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze brzuszki, może którejś z Was się uda ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MarlenaL - przykro mi ale nastepnym razem napewno sie uda... u mnie tez nieciekawie... bylam u gina i powiedzial ze mozliwe ze to ciaza ale on nie moze okreslic gdyz to za wczesnie i mam plamienia ale dal mi skierowanie na BHCG i wyszlo mi 38,70 czyli... nic z tego nei rozumiem.... nie wime jak to obliczac moze ktos pomoze...?? ta pani powiedziala ze niski poziom ale ja nie wime jak to poznac....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka Twoja beta wskazuje na ciążę :D Po cichu gratuluję ;) Wejdź tu http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=880 , dziewczyny zinterpretują Twój wynik i powiedzą, który to tydzień :) Możesz jeszcze po 48h wykonać betę ponownie - jeżeli przyrost będzie prawidłowy (chyba 60%, ale pewna nie jestem) to znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

*Elinka* - jestes pewna??:D
ale sie ciesze;) oczywiscie nie zapeszajac... w poniedzialek zrobie kolejna Bete bo w sobote laboratorium jest chyba nieczynne prawda..??
tylko dlaczego ta pani powiedziala ze poziom jest niski i ciazy nie ma....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To zależy od człowieka. Jeden lekarz/laborant za ciążę uzna stężenie powyżej 5, a drugi od 150 (tak mi tłumaczyła moja poprzednia ginekolog). Nie mniej jednak beta prawie 40 to - choć nie kolosalna - beta ciążowa. A może nie być wysoka z wielu powodów. Napisz jeszcze jakie są normy dla Twojego laboratorium? I który to dzień cyklu? Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to jest 32dzien cyklu. a cykle mam co 24 dni.. teraz mam plamienia i sie boje ze jesli ciaza jest to te plamienia sa grozne... a normy to 0 - 5.00 brak ciązy 5.00-200000.0 ciaza... teraz musze czekac do poniedzialku na nastepna bete to dlugo i wlasnie nie wiem co o tym myslec....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No moim zdaniem beta ciążowa. Ciężko stwierdzić, czy plamienia są groźne. Czasami są czymś normalnym, a czasem świadczą o niedoborze progesteronu albo krwiaku. Tak czy inaczej możesz wybrać się na izbę przyjęć i powiedzieć, że podejrzewasz ciążę, beta była podwyższona i plamisz. Oby wszystko było dobrze! Trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje;)
poczekam jednak do poniedzialku i mam nadzieje ze nei bedzie za pozno;)
jak cos to dam znac;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny mam pytanko, @ spóźnia mi sie dopiero 2 dzień ale jest to dla mnie dziwne bo mam regularne co 29 dni. Ale najdziwniejsze jest to że przez całe 2 tygodnie po jajeczkowaniu nie miałam żadnego bólu brzucha a zawsze mnie pobolew tydzien przed @ i dzień przed. A teraz nic kompletnie nic nie czuje. Jedynie od czasu do czasu ciągnie mnie jajnik. Powiedzcie czy mam się martwić czy cieszyć. Moze któraś z Was tak miał

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marlenta, ja też miałam @ jak w zegarku i spóźniła mi się 2 dni zrobiłam test i były II kreseczki :) mnie też brzuch nie bolał tylko jajniki strasznie :?
Jeśli nie zdarzało Ci się żeby @ się spóźniała to zrób sobie test.
Trzymam kciuki za pozytywny wynik :)

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bym się nie martwiła tylko robiła test ciążowy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bylam u lekarza i niestety powiedzial ze ta moja beta co byla 38,70 to "nie beta" yyy;/ no ale powiedzial ze ciazy nie ma... i dal mi zastrzyk na wywolanie miesiaczki....nic z tego nie rozumiem ale jesli powiedzial ze nie ma to pewnie tak jest... ajj no przykro ale nie trzeba sie zalamywac bo nastepnym razem sie uda;)
przyszlym ammom zycze powodzeia i slicznych dzidziów;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka jak to nie ciazowa beta to jest wczesna ciaza i mogl jej nie zobaczyc matko kochana co za lekarz ludzie :( kurcze idz do innego lekarza ratuj ciąże poki nie zapozno

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenko bardzo mi przykro :( Niestety lekarze mają już takie durne podejście... Za to powiem Ci, że.. chyba ja jestem w ciąży :roll: Test pozytywny, temperatura wysoko, bolą sutki, piersi, podbrzusze i zaczyna lekko mulić :roll: Czekam na rozwój wypadków :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Po cichu gratuluje!!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie!!!!

Hm...co mogę napisać. Od rana zastanawiam się czy aby nie będę znowu mamą. Ostatnio @ mam dość nieregularne - poślizg 2 dni w każdą stronę. Wczoraj wprawdzie pojawiło się dość skąpe krwawienie, a dziś praktycznie go nie ma.
Ostatnio chodzę na zajęcia fitness i stosuje dietę, więc też zastanawiam się czy to nie jest tym spowodowane? Ale szczerze mówiąc bardziej spodziewałabym się ogólnie spóźniania @ niż plamienia.
Chyba wyślę męża po test do apteki jak będzie wracał z pracy;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Le-duszek
Skoro chcesz być mausia to nie powinnaś chodzić na feetnes i katować sie dietami :roll: jak najbardziej trzymam mocno kciuki oby to było to :)
Lenka Odezwij sie do nas co u ciebie :?: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Basiu - czy chce ?? mam już córe ma 20m-cy i w sumie całą ciżę przeszłam właśnie z tym forum. Co do mojego obecnego stanu to raczej wpadka :wink: Ciąż nieplanowana nawet w 1%. Oczywiście że jak ciąża się potwierdzi to fitnes wyklucze a o diecie nie ma mowy:)

No i oczywiście jak będzie fasolka to radość będzie niesamowita!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale oczywiście dieta tak ale nie taka ostra bardziej ciazowa ;) niż odchudzajaca . To sie ciesze niesamowicie córcia juz duża wiec czas na rodzeństwo ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 647  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]