Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 7:04 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja się cała trzese przed chwilą przyszła kotka do domu bo biegała po dworzu i zaczęła kuleć na nogę my z A. patrzymy a ona ma aż do kości nóżkę rozwalona :roll: nie da sie dotknąć bo ja boli , poszła do kuwety i nasikała krwią :shock: Arek zadzwonił do weterynarza i pojechał z nią :cry: mam nadzieje że wróci :(
teraz bedę czekała na nich :roll:
usnąć nie usnę więc siedze przy kompie :wink:

marryna uwielbiam naleśniki z serem :D

haniu
jak w USC mogli tak powiedzieć szok! jak sie nie wstydzili :shock: nawet tak powiedzieć :roll: no ładnie ci zaśpiewali za tłumaczenie :roll:

super że masz juz suknię :D pochwalisz się ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania13 pisze:
Dokumenty "poszły" już do tłumacza, ale pierwszą cenę, która usłyszałam za tłumaczenie zwaliła mnie z nóg, bo zaśpiewali około 900 zł, za dwie stronki. Końcowao zatrzymalismy się na około 300 zł, co i tak dalej jest dość drogo :roll: Najlepszy był tekst, który usłyszałam od urzędniczki USC : "akt urodzenia musi być przetłumaczony, ponieważ my nie znamy angielskiego na takim poziomie" :shock: :shock: :shock:

:

:wo: "my nie znamy angielskiego na takim poziomie" :wo: buuuuahhhaaaa...jesoo kto tam pracuje?

hania opisz nam swoją suknię :D

olga nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze,wet opatrzy kotkę :-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

holly martwie sie :cry: pewnie ją samochód potrącił i ma jakiś wylew w środku :roll:
jeszcze Seba się budzi i pokasłuję :roll: zaraz bede musiała do niego iść zobaczyć czy nie ma temperatury :roll: bo mija tydzień od szczepienia :roll: więc może mieć gorączkę a on nie płacze tylko się strasznie kręci :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,

olga: ojej napisz nam co z tą waszą kotką :shock:

Hania: hehe jakoś mnie nie dziwi reakcja w USC u nas mało kto zna język w urządach państwowych to kpina i tyle, ja się już do tego przyzwyczaiłam jak pracowałam w Polsce w hotelach i sama musiałam jeździć to na pogotowie, to na policje z naszymi gośćmi hotelowymi - wielki wstyd i tyle :?
Bardzo dużo cię skasowali za tłumaczenia, my w Polsce tłumaczyliśmy umowy auta ze szwedzkiego i skasowali nas 50 zł za strone, a jak tłumaczyłam nasz akt małżeństwa na angielski u tłumacza to powiedział, że na wszystkie akta są stałe ceny za tłumaczenia- 60,15zł, chcieli zedrzeć kasę-jak to u nas w kraju :roll:
Też mam nadzieje, że się pochwalisz suknią :)

Kurcze u nas znowu pogoda nie za ładna, znowu słonka nie widać :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

kotka wróciła do domu :D weterynarz ja zbadał i powiedział ze ją musiał ktoś potrącić , jest strasznie poturbowana ale nie połamana na szczęście :roll:
sprawdził czy nie ma zewnętrznego wylewu ale chyba nie , może sie załatwiać krwia odkoło 3 dni jak dużej to mamy jechac do niego znowu :(
dał jej jakiś środek przeciwbólowy :roll: teraz śpi bidulka a ja tylko chodze i sprawdzam czy żyję :oops: :roll: nie może wychodzic na dwór ....
Arek też się z nią związał jaki byl wczoraj zdenerwowany :roll:
to tylko kot a tyle potrafi namieszać :shock:
Seba jeszcze na wieczór się kręcił i popłakiwał i się okazało że zasrał się cały :roll: jak weszłam rano do niego do pokoju to myślałam ze sie udusze od smrodu :roll:

Seba mi ściąga skarpetki i łazi na boso i nie daje sobie założyć a jak założe to ma je przez 5 sekund....... histerię urządza mi jak mówię mu zakładamy skarpetki???? a on kiwa głowa że nie i ucieka :twisted:
dziś jest zimno jak by było cieplej to bym mu pozwoliła latać na boso

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olgunia oj straszne,biedna kotka,ja cię doskonale rozumiem że dla ciebie to wielkie przeżycie,bo ja mam psiunię i jak ona choruje to ja nie spię po nocach tylko ja pielęgnuję. dobrze że nie połamana,kotki szybko dochodza do siebie,więc sie nie martw
haniu u nas to norma w urzędach państwowych,ale fajnie że masz juz suknię,opisz ją chociaz bo nas tu ciekawosc zje :wink:

nie chce sie chwalić ale u nas przepiekne słoneczko i zaraz idę na miasto,bo szkoda siedzieć w domku 8)
miłego dnia :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

żuczek u nas dzis deszczowo :( a może bys sie pokazała z brzusiem co???
życzę miłego dnia!!!

zaczęłam tłumaczyć Sebciowi że mama ma skarpetki i trzeba nosić to on zaczął mi ściągać :lol: myślałam że padnę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

olga kotka szybko dojdzie do siebie. A Seba z tymi twoimi skarpetkami to mnie rozwalił :lol: :lol: :lol:

zuczek a u nas deszcz :roll:

Cleo sie dzis w nocy obudzila po 3.00 i nie spala do 5.00. Potem juz po 8.00 chciala wstać, ale wzielam ja do siebie, ta jak zobaczyłą, ze mam oczy zamkniete, to zaczela narzekac, ze ona tez tak musi...no i w koncu usnęła...spała do 9.20 :D Ja to potrafię czasami wpłynać na dziecko....
Zaraz mykam do sklepu, a potem sprzatanko. Listw jeszcze wszystkich nie położylismy i nie mam pojecia czy sie do przyjazdu mojego kuzyna uwiniemy. Najwyzej pomoze :wink: :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry dzień

my co dzien dłuzej spimy... dziś Antos mnie o 10:45 w łozka wywalił a dopiero przed chwilką wzieliśmy prysznic i ubraliśmy sie... ale patrzac co jest za oknem nie ma co sie dzis specjalnie co spieszyc....

olgunia pisze:
Seba mi ściąga skarpetki i łazi na boso i nie daje sobie założyć a jak założe to ma je przez 5 sekund....... histerię urządza mi jak mówię mu zakładamy skarpetki???? a on kiwa głowa że nie i ucieka :twisted:
dziś jest zimno jak by było cieplej to bym mu pozwoliła latać na boso

Olga ja z tym walcze od kilku miesiecy i jak na razie przegrywam :? jak chce sciagnąc to i tak sciagnie ale jak mu nozki zmarzną to sam mi je przynosi abym mu załozyła...
mam nadzieje ze kotka szybko dojdzie do siebie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny,wszystkie dzieciaczki sa przesliczne jak i te najmlodsze i najstarsze.....!!!!

Olgunia
-biedna kotka,rozumiem Cie bo ja mam psiaka,i jak byla chora to nie spalam cale nocy,patrzac czy nie jest jej gorzej...
Hania-super ze juz masz wybrana sukienke,nie mozemy sie doczekac Twoich zdjec w niej:)

Ostatnio,w sumie od przyjacdu z Pl,jestem jakas taka zmeczona,wiele razy chce cos do Was skrobnac,ale jak przychodzi wieczor nic mi sie nie chce...moze to przesilenie wiosenne:)
u nas tez dzis pada,moj poszedl do stomatologa,jak wroci to moze gdzies podjedziemy na zakupy?a co do Keukenhof to nie wiem czy w tym roku uda nam sie tam pojechac...moze w przyszlym?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

U nas tradycyjnie latanie i załatwianie wszystkiego. Dziś kupilismy garnitur, wczoraj wpłacilismy zaliczkę w restauracji, czyli pomalutku kończymy z załatwianiem :wink:

Marryna to strzeliła Ci Cleo pobudeczkę :roll: Fajno, że ponownie zasnęła :wink:

Olga widać, że Sebek chyba nie chce za bardzo skarpetek :lol:
Dobrze, że z Waszą kotką jest ok, ale jakiś wariat nieźle ją poturbował :evil: Bidulka :(

Ewcia ja też pracowałam w hotelu, więc mamy podobne doświadczenia :wink:
Fakt, że jest to kpina, żeby w urzędach nikt nie znał języka angielskiego. Własnie po to wystawiane są dokumenty w językach międzynarodowych, zeby nie trzeba juz było korzystać z usług tłumacza, ale to się jednak nie sprawdza w Polsce. Te kobity jak zasiadły na urzędowych stołkach za komuny, to i tak do tej pory siedzą :roll:
My też tłumaczymy te dokumenty z angielskiego na polski i cena jest taka jak podałaś, ale to jest cena za jednostkę (czyli ok. 1125 znaków ze spacjami). Okazało się, że wyszło tego aż 4 jednostki + 22% vat + usługa przyspieszona i dlatego zabuliliśmy około 300 zł :roll:

Oto moja wymarzona ... Lisa Ferrera - Demetrios 2009 :wink:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesuu Hania cudna jest, chyba mamy podobne gusta :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oooooooooooo lalalla haniu przepiękna jest ta sukienka,będziesz najpiękniejsza panną młodą
olgunia zdjęcia mogę wkleić ale jutro po wizycie u lekarza to odrazu pokażę wam najnowsze zdjęcie mojej córeczki,już sie nie moge doczekać :lol:
maryna jednym słowem masz dar :wink: w usypianiu córy

no nie zazdroszczę wam deszczowej pogody ale to goraco co jest w pl to troszkę mnie męczy,dzis mi paluszki u rąk spuchły i mam serdelki,nie mówiąc o nóżkach :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu cudna sukienka :D juz nie moge sie doczekać ciebie zobaczyć :D zazdroszcze ci troche z ślubem :wink:

żuczek
no to czekamy jutro na foteczki Gosi i ciebie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hania suknie z Demetriosa są przepiękne!! Też w moim stylu :wink: Ale ta jest po prostu bajeczna!!!

olga mam nadzieję,że twoja kotka szybko z tego wyjdzie. Jeżdża jak wariaty :evil: Naszą kotkę w Polsce też potrącili,niestety nie przeżyła tego,była prawie przed okoceniem się :(

Moja Misia też chodzi na bosaka.A w wózku i fotoliku zawsze! ściąga skarpetki :wink: ale moich jeszcze nie ściągała :heh:

U nas po staremu.Ostatnio stwierdziłam,że potrzebuję koniecznie jakiegoś odpoczynku.non stop wiercę dziurę mojemu.Naprawdę potrzebuję odpoczynku ,przede wszsytkim psychicznie się wyluzować.Nawet kosztem naszej przeprowadzki. Wstępnie umówiliśmy się na druga połowę września.Mój ma urlop.Podrzucę Misię mojej mamie a my śmigniemy na tydzień.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewuszki dzięki za miłe słowa o mojej sukni :wink:

Tino już śpi, a my plotkujemy z rodzicami.

Holly każdemu się odpoczynek należy, pewnie, a co tam :D :wink: A gdzie macie ochotę się wybrać ?

Olga pewnie tez doczekasz sie własnego ślubu i my tez będziemy podziwiać Twoją wymarzoną suknię i kibicowac w przygotowaniach :wink:

Żuczek to fakt, że gorąc jest w PL nie wąski :wink: Oby opuchlizna szybko zeszła Ci z rąk i nóg, bo z pewnością nie jest to miłe uczucie

Ewcia widziałam Wasze fotki ślubne na Nk i muszę Ci powiedzieć, że pięknie wyglądałaś, więc faktycznie gusta możemy mieć podobne :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Haniu-sukienka przecudna,tez bym taka wybrala,wybor znakomity,bedziesz najpiekniejsza panna mloda:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzien doberek!

No dzis sie juz chyba lepsza pogoda zapowiada.

Iza ależ z was spiochy! Ja tez tak chce!

zuczek to czekam na foteczki :)

Hania sukienka boska :)

holly wiem o czy piszesz, ja tez tak mam i dlatego bardzo sie cieszę, że mój kuzyn przyjezdza, bo to bedzie jakas odmiennosc. A wakacje w tym roku jakos nam chyba przejda bokiem, bo czekaja nas 2 wyjazdy do PL. A takie wyjazdy to wiadomo, ze to nie urlop. Moze we wrzesniu albo pazdzierniku skoczymy na tydzien w gory, ale to tylko moze....

No remont juz prawie skonczony, nawet nie myslałam, ze az tyle zrobimy. Jak sie wzielismy za wykończeniówkę, to na całego. Raczej dzis wszystko skonczymy, dobrze, ze moj kuzyn bedzie w nocy, to zdaze jeszcze wszystko posprzatac. A pisałam wam, ze on zostaje u nas prawie 2 tyg, ja myslałam, ze przyjezdza ino na 4 dni...ale bedziemy zwiedzac :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pamietacie mnie jeszcze??

Nas poczatek baaardzo serdeczne gratulacje dla Justyny :flo: Lenka jest przesliczna !!!! Niech sie zdrowo chowa :D

Haniu - piekna sukienka, po prostu cudo !!

Twiggless - nawet mi nie mow, ze Wy tak dlugo spicie. Ja juz nie pamietam, kiedy sie przynajmniej do 9.00 wyspalam ...

U nas wszystko w starym rytmie po przyjezdzie z PL - my do pracy a Remko do zlobka. Chyba sie juz troche przyzwyczail, przynajmniej tak mowia Panie. Maja tam rozne zajecia typu malowanie farbkami - mam juz pierwsze dzielo mojego syna :roll: Ostatnio duzo maluchow ma urodziny; wtedy rodzice robia poczestunek dla calej grupy lub kupuja jakas mala pierdulke dla kazdego.
Z Remka zrobil sie ostatnio straszny nerwus - jak mu sie cos nie podoba to zaczyna krzyczec i robi sie przy tym caly czerwony. Nie wiem, czy to nowy nabytek ze zlobka :?:

Calusy dla wszystkich mamusiek :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry :D

nareszcie jakaś ładna pogoda :sw: i mogę robić zaległe pranie,właśnie powiesiłam tylko nie na naszym balkoniku ale z tyłu na dachu sklepu :roll: musiałam wyłazić przez okno :roll: szkoda bo sąsiedzi mają tarasy,a u nas nie ma :? no ale wkrótce to nie będzie problemu...
jeszcze wciąż nie wiemy kiedy dokładnie się przeprowadzamy :? lipa...a tu też mamy 3 miesięczny okres wypowiedzenia a nie uśmiecha mi się płacić podwójnego czynszu :evil:
mówią że remont kuchni tam potrwa 5-6 tygodni,niestety nie cała kuchnia będzie gratis (chyba by było zbyt pięknie :roll: ) musimy zapłacić między innymi za demontaż i wywóz starej 100 euro :evil: :shock:
dostałam w końcu nowe słuchawki,na razie jestem średnio zadowolona,nie słyszę lepiej niż przedtem w jednej,bardzo źle reaguję na wrzaski Natalki hałasy w kuchni itp. ale mam jeszcze 2 tygodnie a potem będziemy dostrajać ewentualnie szukać innych aparatów...
małż niby ma urlop zaplanowany w lipcu (Na roczek Natki ) i we wrześniu (mamy niby iść na wesele ojca chrzestnego Natki).
też raczej będziemy kombinować co z tymi urlopami,bo niestety jak jedziemy do Polski to też niemało kasy wydajemy... :? i zastanawiam się też nad odmową pójścia na wesele :roll: też wydatek a bardzo chcę gdzieś pojechać...marzy mi się tydzień wycieczki objazdowej po Jordani (+Syrii-niekoniecznie). Zobaczymy czy z Polski (jest bardzo popularna ta wycieczka) czy raczej stąd...

marryna gdzie zamierzacie z kuzynem wyskoczyć (oprócz keukenhofu oczywiście) ?

olga jak tam kotka??? lepiej już?
ja myślałam,że Wy z Arkiem po ślubie jesteście... :roll:
wazka może Remko podpatrzył u kogoś takie zachowanie? :hm:
pierwszy malunek od dziecka :D hehe to już masz co powiesić na lodówkę ( a propos zawsze nie chciałam lodówki do zabudowy..żeby móc powiesić właśnie takie obrazki od szkrabka :koko:

żuczek czekam z niecierpliwością na fotki córuni

iza zazdroszczę tego spania do 10.45 ( :!: ) Misia robi już pobudę o 7 :loo: ale za to śpi w dzień 3 razy (albo 2 dłużej)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]