Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 647  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej dziewczyny. Mam pytanie... jaki test możecie mi polecić i czy dostanę go w aptece? Mam dziwne objawy. Od kilku dni nie mogę wziąć głębszego oddechu, powiększył mi się lekko brzuch i mam zawroty głowy. Dodam iż współżyłam z mężem w dni płodne czyli 2 tygodnie przed miesiączką. Tylko chciałabym się dowiedzieć już teraz czy może to być ciążą gdyż okres mam dostać 2 maja. Czy jest jakiś test wiarygodny co wykryje ciąże po tygodniu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

pomoże mi ktoś co sądzicie o tym okres powinnam już dostać 16 kwietnia ale nadal nic nie widać robiłam już 3 testy i ciągle pokazuję jedną kreskę dziś rano tez robiłam, s tym miesiącu właśnie zaczęliśmy starać się o dzidzie i << w dni płodne laliśmy ile się da>> do lekarza jestem dopiero umówiona na wtorek a narazie to się zastanawiam czy mogę być w ciąży a test tego nie wykazał niby najbardziej płodne dni miałam miedzy 30.03 a 4.04 wiec już trochę czasu minęło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka wszystkim:) co tam u was moje drogie????ehhh jak to ja hehe zawsze coś się znajdzie żeby poprosić was o pomoc :) a więc okres mi się skończył 20.4 trwał normalnie ale był nawet skąpszy od poprzednich i nawet się spóźnił 2 dni chociaż czasem jest on regularny a raz nie...po okresie mam jakieś dziwne kłócia w piersiach i lewego jajnika :( czasem mi niedobrze ale to szybko mija,no i często boli podbrzusze:( wizytę u ginekologa dopiero mam za tydzień...co o tym sądzicie???czekam na odp i dziękuję z góry:*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Cześć Dziewczyny :D

Chciałam podzielić się doświadczeniem dot. testów ciążowych dostępnych w aptekach. Jak pisałam gdzieś wyżej 20 kwietnia zrobiłam sobie test beta HCG tj. na 11 dzień po dniach płodnych (określone za pomocą testów owulacyjnych - polecam :) ). Wynik to 12,8 gdzie norma wynosi 0-5. Stwierdziłam więc, że skoro istnieje duże prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży to 23 kwietnia w dzień spodziewanej miesiączki test juz powinien mi wyjść. Zrobiła więc test przy pierwszym porannnym siusianiu i nic :cry: Trochę się zmartwiłam, że pewnie nic z tego. Ale ponieważ należę do wyjątkjowo niecierpliwych osób poleciałam w piatek do laboratorium na kolejny test beta HCG i wynik wyszedł ponad 69 - czyli poziom dla 3 tygodnia ciąży :D :D :D

Jak same widzicie testy są mało skuteczne we wczesnje ciąży. Lepiej poświęcić troszkę czasu i skoczyć do laboratorium. Koszt takiego badania to ok. 21 zł, więc niewiele więcej od testu.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

lusitano79 pisze:
Cześć Dziewczyny :D

Chciałam podzielić się doświadczeniem dot. testów ciążowych dostępnych w aptekach. Jak pisałam gdzieś wyżej 20 kwietnia zrobiłam sobie test beta HCG tj. na 11 dzień po dniach płodnych (określone za pomocą testów owulacyjnych - polecam :) ). Wynik to 12,8 gdzie norma wynosi 0-5. Stwierdziłam więc, że skoro istnieje duże prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży to 23 kwietnia w dzień spodziewanej miesiączki test juz powinien mi wyjść. Zrobiła więc test przy pierwszym porannnym siusianiu i nic :cry: Trochę się zmartwiłam, że pewnie nic z tego. Ale ponieważ należę do wyjątkjowo niecierpliwych osób poleciałam w piatek do laboratorium na kolejny test beta HCG i wynik wyszedł ponad 69 - czyli poziom dla 3 tygodnia ciąży :D :D :D

Jak same widzicie testy są mało skuteczne we wczesnje ciąży. Lepiej poświęcić troszkę czasu i skoczyć do laboratorium. Koszt takiego badania to ok. 21 zł, więc niewiele więcej od testu.

E tam ;) Skoro 20 kwietnia Twoja beta we krwi wynosiła 12,8 a testy wykrywają od stężenia w moczu 25 (stężenie w moczu jest mniejsze niż we krwi), to normalne, że test wyszedł Ci negatywny ;) Twój przypadek jest więc odosobniony ;) Test ciążowy bardzo wiele daje moim zdaniem, może potwierdzić ciążę i dosyć sporym prawdopodobieństwem ją wykluczyć :) Nie mniej jednak gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To mój pierwszy post tym forum, więc witam Was moje drogie Forumowiczki :D
Dołanczam się do niecierpliwe oczekujących dwóch kreseczek. Ostatni okres miałam 20.03 i jak dotąd jest cisza..... To już 38 dzień cyklu. Robiłam dwa testy domowe wyszły negatywnie (może za wczesnie, bo w dzień spodziewanej miesiączki i 3 dni po). Dzisiaj poszłam na badanie Hcg. Wyniki bedą jutro. Niecierpliwie się, bo chcę wiedzieć do mi "dolega". :smo: czy jakieś zawirowania hormonalne... Chciałbym to pierwsze. Co myślicie?
Aha dodam jeszcze, że ok. dnia spodziewanej miesiączki miałam lekkie krawienie. Było na papierze toaletowym, a potem już nic. Pare dni póżniej znowu miałam małe krwawienie (znowu w ubikacji ) i mysłałam, że zaczął mi się okres. Następnego dnia ze zdumieniem odkryłam, że tampon jest zupełnie suchy ... i do tej pory nie dzieje się nic. Oprócz lekkich pobolewań brzucha jak na mini, mini okres.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lotosowa to wyglada bardzo fasolkowo :lol:
daj jutro znac jaki wynik bety ale czuje ze to dzidzius:)
pozdrawiam i trzymam kciuki :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam serdecznie wszystkich :))
Pisze do Was ponieważ chciałam przedstawić swoją sytuację otóż okres ostatni miałam 14 kwietnia i skończył się 19. Chciałam się zapytać czy jest jakakolwiek szansa bym zaszła w ciąże jeśli 24 kochałam się z chłopakiem i pękła nam gumka, jednak nie rozpaczam z tego powodu bardzo chciałabym mieć dziecko. Jak myślicie jest choć cień szansy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ile dni trwają Twoje cykle? Jeżeli trwają około 27 dni, a stosunek był jak pisałaś 10dc to szanse są. Jeżeli masz dłuższe cykle, raczej wątpię - plemniki żyją do 72h :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: pomozcie...;)

Witam;)
mam mały problem, poniewaz mam cykle regularne 24dniowe i okres mial byc w czwartek 23.04.2009 ale go nie ma...;)
spóźnia się już 5 dzień, wiec kupiłam test, ktory zrobilam około poludnia ale wykazal brak ciąży, mam jeszcze jeden ktory zrobie jutro rano bo podobno wtedy najlepiej wykaze... ale jak myslicie to jest ciaza..?? dodam ze wspolzylam jakos blisko dni owulacyjnych bez zabezpieczenia...
dziekuje za wszystkie rady;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MarlenaL pisze:
Witam serdecznie wszystkich :))
Pisze do Was ponieważ chciałam przedstawić swoją sytuację otóż okres ostatni miałam 14 kwietnia i skończył się 19. Chciałam się zapytać czy jest jakakolwiek szansa bym zaszła w ciąże jeśli 24 kochałam się z chłopakiem i pękła nam gumka, jednak nie rozpaczam z tego powodu bardzo chciałabym mieć dziecko. Jak myślicie jest choć cień szansy?

racja... jesli masz krotkie cykle to prawdopodobienstwo jest duze;))
ale narazie musisz uzbroic sie w cierpliwosc i czekac... a to jest najgorsze... wiem po sobie;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lotosowa pisze:
To mój pierwszy post tym forum, więc witam Was moje drogie Forumowiczki :D
Dołanczam się do niecierpliwe oczekujących dwóch kreseczek. Ostatni okres miałam 20.03 i jak dotąd jest cisza..... To już 38 dzień cyklu. Robiłam dwa testy domowe wyszły negatywnie (może za wczesnie, bo w dzień spodziewanej miesiączki i 3 dni po). Dzisiaj poszłam na badanie Hcg. Wyniki bedą jutro. Niecierpliwie się, bo chcę wiedzieć do mi "dolega". :smo: czy jakieś zawirowania hormonalne... Chciałbym to pierwsze. Co myślicie?
Aha dodam jeszcze, że ok. dnia spodziewanej miesiączki miałam lekkie krawienie. Było na papierze toaletowym, a potem już nic. Pare dni póżniej znowu miałam małe krwawienie (znowu w ubikacji ) i mysłałam, że zaczął mi się okres. Następnego dnia ze zdumieniem odkryłam, że tampon jest zupełnie suchy ... i do tej pory nie dzieje się nic. Oprócz lekkich pobolewań brzucha jak na mini, mini okres.

mi sie wydaje ze jestes w ciazy;) wszedzie pisze ze w ziazy ma sie takie malenkie krwawienia a juz dlugo nie masz @ wiec chyba to ciaza;))
jestem w podobnej sytuacji tylko ze nie mam zadnych krwawien a spoznia sie 5 dni dopiero ajj jakbym chciala jutro zobaczyc 2 kreseczki;))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka najlepszym rozwiązaniem byłoby badanie krwi - beta hcg :) daje 100% pewności, no i wizyta u gina :) daj znać co i jak :)

tak na marginesie - nie piszemy posta pod postem, korzystamy z opcji "zmień" w prawym górnym rogu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oki:) nie wiedzialam bo jestem tu nowa ale zapamietam;)
a ja rano robilam drugi test i tez wyszedl negatywny.... poza tym mieszkam na wsi a u nas nie robi sie BHCG bo juz pytalam... a moj lekarz przyjmuje tylko w piatki a ten piatek to chyba swieto wiec jak myslicie isc do innego czy czekac do nastepnego ...??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety nie jestem w ciąży - mój wynik beta to 0.1 :(:(:(:(:( Wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego. Naprawde myślałam, że to TO. teraz musze się wybrać do gina z wynikami, żeby mnie zbadał.
Trzymam kciukasy lenka550 :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Proszę o odpowiedź, kiedy najlepiej jest zrobić test???? Dodam, że @ powinnam dostać dziś lub nawet wczoraj, różnie z tym bywa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Test możesz zrobic dzisiaj, albo poczekaj jeszcze pare dni moze @ sie pojawi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie też tak myśle, że poczekam, a ile to jest te pare dni??? Ja normalnie zwariuje:) nie myślałam często o tym ale teraz jak nie mam @ to się zastanawiam dlaczego!:) tylko nie chce się rozczarować, to najlepiej będę myślała, że dostane, aż w końcu dostane

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czasami @ sie spoznia z roznych powodow np. stres. Poczekaj moze do piatku i jak sie nie pojawi testuj, albo zrob test z krwi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Poczekam do piątku i zobacze a narazie nie mysle o tym...tak bardzo:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 647  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]