Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 8:30 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

justyna tutaj nie gola i nie robia lewatywy :wink:
a po cc się leży 5-6 dni zależy jak się czujesz i jak dzidzia :D
ja w 4 dzien wyszłam ale sie dobrze czułam i Seba nie miał mocnej żółtaczki :)
ale nie martw sie tym goleniem :wink: ja jak ogoliłam sobie nogi to przy porodzie jak mi tam grzebali to tak ich kułam włosami że szok :lol: :wink: aż mi było głupio że mam już taki odrost i drapiący :wink:
szybkiego i bezbolesnego porodu życze tobię kochana :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no justyna alez to Twoje dziecię jest uparte :wink: ale trzymam kciuki za szybkie plum..........i czekamy na zdjęcia :lol:
a ja pomalowałam kuchnię i rzeczywiście to musiało z boku smiesznie wygladać jak baba z wielkim brzuchem gimnastykuje sie na drabinie :lol:
ale dobrze się czuję i robię tylko tyle ile mogę,z odpoczynkami co chwiila hihihihh
no a gdzie reszta dziewczyn sie podziewa...............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my ze szczepienia wróciliśmy ,Sebuś popłakał troche przy szczepienia ale jak juz go ubrałam to zapomniał że miał kuj kuj :wink:
pani doktor powiedziała że jest zdrowy jak rybka :D
waży 11400 i ma 82 cm. powiedziała ze za tydzień dopiero może mieć gorączkę i byc taki chory , ale nie musi :roll:
wiecie że tu daja 10 kropli witaminy D :roll: i nam tak kazała dawać , w szoku byłam bo mówiłam przecież ze jest słońce i jest to witamina D to ona powiedziała że to nie wystarcza ze słońca :roll:
no i kazała dawać mleko normalne do picia mu np. do kolacji bo ja daję mu tylko wode czasem ode mnie herbate wypije :wink: no i kaszki :wink:

a teraz lece na seriale .....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Justyna potwierdzam słowa Olgi,że tutaj nie ma lewatywy i nie golą. Ja wyszłam chyba na 5-tą dobę i Valentino tez nie miał mocnej żółtaczki i nie leżał pod lampami. Oby jednka cesraka Cię ominęła, bo zdjae się, że lepiej urodzić siłami natury. Szybkiego plum :D

Olga nio super wyniki ma Sebcio i nawet dzielny przy szczepieniu był :D Ja daję mojemu zestaw witamin w kropelkach Cebion Multi i w tym mleku, które one pije tez jest zwiększona dawka wit. D :wink:

Miłego wieczorku ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć :D

właśnie wróciłam z pracy.
jutro też idę,ale przedtem o 13.30 idziemy na bilans Natalci.

olga ja juz od jakiegoś czasu daję po 10 kropel wit.D. to są najnowsze zalecenia w Holandii.
a ile posiłków mlecznych ma teraz Sebuś jeść dziennie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

haniu bo w mleku modef sa witaminy i witD :wink:

holly
to dużo dajesz nam cały czas gadała z CB ze 5 kropelek a teraz 10 ja to jestem w szoku bo w wielu rzeczach jest juz witamina D i dodatkowo dawać tyle kropelek :roll:

iza a co ty sie nie odzywasz??? a ty ile dajesz Antosiowi wit D?

a gdzie reszta dziewczyn?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olgunia pisze:
iza a co ty sie nie odzywasz??? a ty ile dajesz Antosiowi wit D?

ja nie daje nic extra oprócz tego co w mleku i w syropie wzmacjaniającym...
mi na ostatniej wizyczie tez kazała lekarka Azjatka kazała dawac 10 kropli wit D mimo ze producent leku zaleca max 5 kropli... a inna lekarka Holenderka powiedziała ze to co dostaje w mleku i w syropie w zupelnosci wystarcza bo gorsze jest przedwakowanie witD anizeli jej niedobór... a teraz w takie słoneczne dnie jak dziś młody cały dzien na dworzu lata...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iza a co sie stało z suwaczkami ??? nie mogłam wejść na bloga:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry !!!

Nie wiem jak jest u Was kobitki, ale tutaj pogoda rozpieszcza nas słoneczkiem i ciepełkiem :wink:
Dzis w planach tradycyjnie podwórko i nie mające końca szaleństwo mojego synka ...
Jutro jedziemy w odwiedziny do mojej koleżanki jeszcze za czasów szkoły podstawowej ... oj będzie o czym pogadać :)

Iza mi też babka z CB powiedziała, że jak wit. D jest w mleku, innych pokarmach, a teraz jeszcze dodatkowo ze słońca, to nie podawać wcale.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień doberek,

my już w domku, podróż dość długa, wypadek na trasie ponad godzina w korku, mały mało spał, troche marudził, i troszkę się rozglądał.
Wczorajszy dzień minął nai na rozpakowywaniu i sprzątaniu, a wieczorem już padłam nie miałam siły pisać.

Dziś z Alusiem przychodzi do nas znowu fizykoterapeutka, a po13 idziemy na szczepienie, aż się boję co się będzie działo :?
Alus ma bardzo wrazliwa i sucha skore, buziaka ma zaczerwienionego i suchy brzunio i plecki, a na raczkach i nozkach widze takie takie okragle suche zmiany, wyglada mi to troche na atopowe zapalenie , zapytam dzis.

Justyna: widzę, że twoja dzidzia też uparta, ja miałam nadzieje, ze po 2 dniach wkońcu zrobią mi cesarke, ale nie. Nie życzę wywoływanka, trzymaj się cieplutko.

Olga: piękne zdjątka, a Sebuś dzielny chłopak :)

Hania: u mnie tyż pogoda śliczna normalnie jak lato :D w Polsce było słonko ale zimny wiatr od morza i max 15 st a wczoraj tutaj 22 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka mamuski
ja dzis z rańca sie poleniłam i dopiero wstałam,pije kakao i podziwiam sliczna pomalowaną czystą kuchnię :wink: :lol:
ewcia fajnie że juz jesteś na miejscu,współczuje drogi
haniu a ty jak zwykle latasz po kolezankach,hihihhi
olgunia sebcia coraz starszy to i lepiej będzie znosić kuj kuj,oby nie dostał goraczki i rzeczywiście dziwne aby tak dużo podawac wit.D
twiggless a ty cos ostatnio mało piszesz........
holly powodzenia na bilansie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewcia dobrze, ze szczesliwie dojechaliscie :wink: a do wypadkow to my tez zawsze mamy "szczescie" ... jak jechalismy do PL, to tez byl jeden i objazd byl :roll:
Oby Alek byl odwazy na szczepieniu. Trzymam kciuki :)
Widze, ze zaczynasz sie borykac z tym samym problemem, co ja mialam jeszcze do niedawna z Tino. Zycze wytrwalosci i cierpliwosci, bo z pewnoscia nerwy Cie beda braly :? Ja znaim doszlam od czego Tino to diabelstwo mial, to niedosc, ze fortune wydalam, to czasem czlowiek na rzesach prawie stawal, a plamy z buzi nie chcialy znikac. Na szczescie juz sie uporalismy z tym paskudztwem :wink:

żuczek nie ma jak to zadowolenie z wlasnorecznie wykonanej robotki :wink: A po kolezankach to musze sie zlatac, bo by sie poobrazaly na mnie ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

łooo jaka tu dziś cisza :shock:
Fizjoterapeutka powiedziała, że z Alusia główką wszystko w porządku i nie ma o co się martwić :) mówiła, że silny z niego bobas,ładnie trzyma główkę, i z boczku zaczyna się przewracać na brzuszek, i nóżkami odpycha się jak żabka jak leży na pleckach :)
Aluś waży 6 kg bez kilku gramów, na szczepieniach był bardzo dzielny, zapłakał lekko przy drugiej szczepionce, poszliśmy na długi spacerek, niunia sie zdrzemnęła i póki co nie widzę, żeby coś mu dolegało.
Babka powiedziała, żebym odstawiła nabiał na 2 tyg zeby zobaczyć czy alek nie ma alergii- a ja tak lubie nabiał w każdej postaci ale cóż :roll: Dała mu jeszcze jakąś maść na wazelinie, ale już sama nie wiem wkońcu co używać, z Polski wzięłam płyn i balsam Emolium i tym go smaruje, taka ciągła zmiana kosmetyków nic dobrego nie zdziała.

A dziewczyny nie wiem co jest z tą Vit D mi też babka w CB mówiła, żeby dawać 10kropli, i żebym jeszcze ja brała 5 kropli, że niby jakieś nowe normy wprowadzili :roll:

U nas cieplusio 22 stopnie aż się nie chce w domku siedzieć, wy pewnie też na dworze, ale mogłbyście się z grzeczności zameldować :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewcia :brv: dla Alka za ładne wyniki i za dzielność przy kuj kuj :wink: i super, że z główką wszystko jest ok :!:
Oby maluch nie miał alergii, nie życzę Wam tego :? Ja tez smaruję buxkę Tino kremem Emolium i jestem bardzo zadowolona z efektów.

Pogody tylko pozazdrościć :wink: bo w Gdańsku dziś słonecznie ale wiatr taki zimny, że kurtkę zimową dzis na sobie miałam :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hania widze ze my dzis jedyne , no babeczki dawac tu szybciusio :kjk:

no znam haniu ten zimny morski wiaterek :) juz mi plazy brakuje i spacerkow nad morzem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no hejka
rzeczywiscie pustki :shock: co się dzieje
ewcia juz mały klocuszek z synka,6 kilo :brv: i super że dzielnie zniósł kuj kuj
ja byłam na długim spacerku z psiunią,bo pogoda piękna i aż się nie chce w domu siedzieć :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobry wieczór!!!
Dzieki dziewczyny za odpowiedz na moje pytania.
Dziś w nocy od 2.30 do 6 rano miałam skurcze co 10 min. ale już pózniej nic się nie działo no i teraz coś tam pobolewa więc mam nadzieję że nie będą musieli mi nic dawać na wywołanie,bo po poście Ewci już nie chcę :cry:

Trzymajcie jutro za mnie kciuki proszę :shock:

Do usłyszenia już z moim maleństwem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyna: no coś ty, każdy organizm inaczej reaguje, mam nadzieje, że ty wywoływanego mieć nie będziesz może twoja niuńka weżmie się w garść i sama wyjdzie :) trzymaj sie ciepło, trzymamy kciuki z Alusiem :-{:

moje chłopaki już drzemią, ja do kąpieli i też zmykam bo cisza okropna tu panuje drogie panie,
spokojnej nocy życzę 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry,

My tradycyjnie już na nóżkach, bo moje dziecię chyba zapomniało jak to jest pospać choćby do 8-ej :roll:
Słoneczko ładnie świeci, ale mam nadzieję, że dziś wiaterek będzie cieplejszy.
Dobrze, że ten tydzień się kończy, bo tęskonota "piłuje" nas strasznie :wink: Ach ...

Justyna trzymaj się mocno kobitko i oby szybciuchno poszło !!!! Powodzenia !!!! Czekamy na wieści :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

ewcia oj fajnie że jesteście juz w NL :D rośnie ci Alek że ho ho :D

haniu odwiedzaj znajomych i wychodź :wink: jeszcze troche i się spotkacie z J. :D

justyna trzymam kciuki i do usłyszenia i już z maleństwem :D

marryna i Iza co sie z wami dzieję :?: :?: :?: :?:

u nas wszystko ok. u nas z jednej strony robia droge a dziś od ogrodu beda malować okna od zewnątrz gemente :wink: więc harmider jak nie wiem co , zobaczymy jak Seba usnie tt czy go mi nie obudzą :roll:
pogoda ładna choć wczoraj wiatr zimny :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]