Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 4:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość

Mam wielki problem ;( Spóźniał mi się okres więc zrobiłam test którego wynik był negatywny... Po pewnym czasie dostałam jednodniowego krwawienia, po tym zrobiłam test - wynik także był negatywny jednak znowu spóźniał mi się okres więć kolejny test, wynik pozytywny... po 2 dniach od zrobienia testu dostałam normalny okres... Jednak ginekolog nie był pewny czy jestem w ciąży mimo że mineło 4 miesiące od stosunku... Nie wiem co myśleć... To możliwe że jestem w ciąży mimo że miałam okres??? Prosze o rade

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Okres mozesz mieć nawet gdy bedziesz w ciąży, radziłabym ci sie skonsultowac z innym lekarzem, ponieważ jak to juz mineło 4 miesiace to lekarz powinnien stwierdzic ciaże lub nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście, ze jest to możliwe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

uczennica, dalia NIE MOŻNA mieć okresu w ciąży, takie zjawisko jak @ nie występuje!!

Lady lekarz nie zlecił badania krwi?? dziwny jakiś..
Jeśli byłabyś 4 miesiące w ciąży, lekarz przy badaniu na pewno by ją potwierdził.

Możliwości są takie:
-byłaś w ciąży i poroniłaś, ale to wymaga sprawdzenia(badanie krwi na obecność hCG, usg)
-nie byłaś w ciąży a test który dał wynik pozytywny, był po prostu nieprawidłowy. Zdarzają się testy m.in. firmy Romex, które pokazują ciążę nawet facetom
-zażywałaś leki zawierające hCG

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W sumie to byłby piąty miesiąc bo do stosunku doszło na początku grudnia... Był to mój pierwszy i jak narazie jedyny raz... Strasznie się o to martwie bo mam dopiero 19 lat i rok nauki przed sobą, poza tym nie jestem już z teoretycznym ojcem i raczej nie będe... Lekarka stwierdziła że to może być 2 miesiąc a to jest niemożliwe... Kazała przyjść za miesiąc to wtedy powinna być pewna...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lady Mista pisze:
W sumie to byłby piąty miesiąc bo do stosunku doszło na początku grudnia... Był to mój pierwszy i jak narazie jedyny raz... Strasznie się o to martwie bo mam dopiero 19 lat i rok nauki przed sobą, poza tym nie jestem już z teoretycznym ojcem i raczej nie będe... Lekarka stwierdziła że to może być 2 miesiąc a to jest niemożliwe... Kazała przyjść za miesiąc to wtedy powinna być pewna...

Jak to za miesiąc :shock: :shock: :shock:
Zmień lekarza, taki który w 4 miesiącu nie potrafi ciąży wykryć to raczej znachor!!
A moim zdaniem w ciąży nie jesteś, bo w 4miesiącu występuje już masa objawów, a dla pewności
1. Zrób test z krwi
2. Idż do innego lekarza, przy okazji poradzi ci coś na nieregularne @.

Obrazek

tabeleczka kwietnióweczek viewtopic.php?f=29&t=60230

10 kwietnia - cc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem co zrobie jak się okaże że jestem... Dodam że mam toksoplazmoze ... Zbytnio sie na tym nie znam ale lekarka gadala na usg ze cos tam jest ale to moze byc dopiero 2 miesiąc... A ja przecież nie jestem wiatropylna :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To może coś tam jest, ale nie płód.

Co to za baba głupia?? skoro nie współżyłaś od 5 miesięcy, to nie możesz być w 2 miesiącu ciąży :)

Zmień lekarza i pierwsze co, to zrób badania z krwi. Powodzenia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za wszystko... A jest możliwy normalny @ w czasie ciąży??? I ile może się najdłużej spóźnieć @ ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

@ nie występuje w ciąży ;)

Mogą natomiast występować niewielkie plamienia jak też porządne krwawienia. Wszystkie wymagają konsultacji lekarza, ponieważ mogą zagrażać ciąży.
Nie ma górnej granicy jeśli chodzi o spóźniający się @. W zależności od przyczyny może spóźnić się 3 dni jak i zaniknąć na 3 miesiące.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Według mnie nie jesteś w ciąży...
Bo gdybyś była z pewnością zauważyłabyś pierwsze objawy (np. mdłości) , powiększający się brzuch itd...
Zrób Betę HCG i wszystko będzie jasne

No i w ogóle co to za lekarz do którego trafiłaś :roll:

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam mam takie pytanko od 3tyg czuje jak by ruchy w brzuchu tak jak by dziecko kopalo ale normalnie miesiaczkuje czy mozliwe abym byla w ciazy? Mam juz synka wiec wiem jak jakie to sa ruchy, czy to mozliew??????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Troszkę za mało szczegółów, więc ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie. Zdarza się, że występują plamienia przypominające miesiączkę(ale słabsze i krótsze) właśnie w terminie jej występowania w kolejnych kilku miesiącach - stąd właśnie błędne twierdzenie, że w ciąży może występować okres.
A robiłaś test? Jeśli nie, to najpierw do apteki leć ;)
A te dziwne "ruchy", to może sprawka jelit?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[quote="*Sun*"]uczennica, dalia NIE MOŻNA mieć okresu w ciąży, takie zjawisko jak @ nie występuje!!

Ok, może spieramy się o nazwę. Byłam w ciąży i krawawiłam dokładnie w dniach, w któych powinnam mieć miesiączkę. Ciąża była zagrożona i dlatego tak się działo. Ale zanim lekarz stwierdził ciążę - naprawdę myślałam, ze to @.
A Ty Lady koniecznie idź do innego lekarza. Z tego co piszesz to faktycznie wszystko dziwnie wygląda. Nie można nie stwierdzić tak dużej (ewentualnej) ciązy. Powodzenia :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuje za odp troszke sie uspokoilam, bo nie planuje narazie drugiego bobaska moze tak sie dzieje poniewaz boje sie zeby nie zajsc w ciaze? Tak ruchy sa takie podobne jak sie jest w ciazy a co do jelit to mam znimi troszke problemow.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja siostra miała przez 3 miesiące 4-5 dniowy okres więc o ciązy dowiedziała się w 5 miesiącu !! więc nie piszcie głupot że nie występuje a czepiacie się tylko określenia , chociaz w siostry przypadku nie mozna nazwac plamieniem zjawiska trwająceo 4-5 dni po 3-4 podpaski dziennie. Dziecko urodziło się zdrowe 31 marca skończył roczek !

ps. zmien lekarza bo w 2...4...5 miesiącu to nawet 20 letni aparat USG chyba by wyhwycił !! (chyba że jest pozamaciczna ciąża) wtedy testy wychodzą na plus a płodu nie widać . Ale nawet w takim przyapadku ciąża pozamaciczna nie rozwija się 5 miesięcy !!

Karolek 01.01.2010.r. 2970/51cm/18.10
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

okres to okres a krwawienie w ciąży to krwawienie, to ty nie myl określeń, bo jak tu wejdzie mniej douczona dziewczyna i przeczyta taka bzdure, ze w ciąży można mieć okres, to co miesiąc będzie myślała, że wpadła!
ty ojca matką też nie nazywasz, wiec nazywajmy wszystko po imieniu, bo pozniej robia sie niepotrzebne nieporozumienia.
gratulacje dla siostry ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Mam pytanko
Czy negatywny test w 35 dniu cyklu napewno świadczy o tym,że nie jestem w ciązy? Okres mi się spóźnia a zawsze miałam jak w zegarku i się trochę stresuję bo to nie ten czas i nie ta pora na dzidziusia :)
Dzięki z góry za odpowiedzi :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]