Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 9:58 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No ja muszę za Cleo chodzić, bo ona też wszystko od razu do buźki pcha.
Co do języka, to własnie zrobiłam sobie 5min przerwę. Staram sie codziennie zajrzeć do książki i czegoś się nauczyć. Jak na razie chęci mam, to korzystam :wink: No i nauka na swiezym powietrzu, to nawet przyjemna rzecz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to fajnie ze checi sa , na pewno troche wejdzie do głowy :D ja juz troche umiem ale źle składam zdania i zawsze sie pytam arka to zawsze przekrecam cos :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc

mam chwilke akurat bo mlody sam sie zajął sobą...
normalnie to towarzyski na 105, nic nie moge zrobic w domu bo jak tylko wejde do srodka to mlody
za mną, łapie mnie za rekę i woła "odż" i nie ma zmiłuj się... nie musze sie z nim bawić ale mam tez siedziec na podwórku
i tak a z nim robota...
a dziś to normalnie upał, fajnie tak w krótkim rekawku i krotkich spodenkach polatać ;)
zdrówka dla naszych małych chorusków

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iza w końcu zajrzałaś :D no ciepło jest więc ja tez zaraz wybywam na podwórko z Sebciem bo wstał :D
ale jutro ma padac deszcz i po jutrze :cry: więc teraz trzeba korzystac :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No u nas juz burza była. ledwo do domu zdążyłam wrócić.

Iza no fajnie tak być lekko ubranym. Dziś wyjęłam z szafy wszystkie moje letnie portki. Ale coś mi się zdaje ze beda musiały jeszcze troche poczekać zanim je włożę, bo pogoda sie popsuła.

olga ważne ze próbujesz gadać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry, kaaaaaaaaawy :ddd:

Misia dziś w nocy nie spała za dobrze :? budziła się kilka razy z płaczem.
Nie wiem czy to tylko jednorazowo czy ząbki znowu idą.Łe..

O 10.00 mamy spotkanie w sprawie wyboru mebli kuchennych i kafelek łazienkowych.Spółdzielnia robi na własny koszt :sese:
Zawsze coś.
Rozglądamy sie jeszcze za sypialnią.Nasza już nie przeżyje transportu.Wogóle szafa się rozpada :?
Kurcze przeraża mnie ta przeprowadzka :? niby nie mamy jeszcze dużo gratów.Ale z Misią ciężko bedzie.Niewiele pomogę mojemu.

marryna z tą wczorajszą burzą to mi nie mów. Jak wpadłam na balkon to nie zbierałam ubrań tylko je wrzucałam do salonu-wszystko fruwało!!! Mela z Natalką patrzyły na to lekko zdziwione :lol:

olga ucz się ucz.Ja zaczęłam czytać wciągającą książkę-więc gramatyka hol. poszła w kąt :oops:
Czytam Jean-Christophe Grange- Przysięga otchłani-wciąga jak cholera.

twigless pogoda super nie!
Robota stoi i wszyscy na polku :D
Mnie ciągle nie ma.Sprzątam wieczorem jak już Misia śpi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny
pozdrowionka z warszawy :lol: juz pożegnałam moje kochanie i teraz gna do nl a ja tu siedzę i zalewam się łzami :cry:
no justyna wszystkiego naj naj,rozpakowałas się................
podziwiam dziewczyny za chęci nauki języka,tylko jak mówi olga to składanie zdań jest masakrą :roll:
holly fajnie tak meblowac mieszkanko,ja teraz zabieram się za kącik dla niuni,pomysłów duzo,tylko miejsca mało :wink:
u nas tez bardzo cieło i można spacerować,dlatego korzystam i dużo się ruszam z moją psiunią
miłego dnia mamuski :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Byłam u lekarza z Cleo i kurcze tylko sie wkurzyłam. Doktor stwierdził, że niektóre dzieci tak mają, że robią zielone kupki. Cholipka, ale moim zdaniem to nie jest normalne! Ona robi zielone i sluzowate, do tego od tygodnia nie chce nic jesc poza mlekiem. a i tak sama sie o nie nie upomina. Jak widzi łyżeczkę, to tylko głowę odchyla do tyłu i zatyka buzię dwiema rączkami. No i ta skóra na tyłku. lekarz przepisał nam nową maść, ale dopiero jutro popołudniu mam ją odebrać, bo muszą ją zrobić. Dobre jest to, ze dał mi skierowanie do dietetyka. Mam nadzieje, że z nim dojde do jakiś konkretów, bo juz nia nadazam zmienic Cleo pieluszek, tak kupkuje. a i zmieniłąm mleko jakie Cleo pije, bo jak sie dłuzej zastanowiłam, to wydaje mi sie, ze te kupki zaczeły sie psuć po 6 mcu jak Cleo zaczełą pić 2 mleczko. No cóż zobaczymy. A i co do wagi mojej córy, to ten lekarz tez stwierdził, ze najwidoczniej taka jej natura ze przybiera w 1,5 miesiaca ino 400g. Ja juz nie wiem co mam o tym myśleć...

Hania jak zabieg?????????

zuczek oj bidulko, to teraz sie natesknisz :-{: Korzystaj ze spacerków ile wlezie. To samo dobro :)

holly a Twoja mam wciąż z wami jest, czy juz pojechala? A Ty pracujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marryna też bym się na twoim miejscu wkurzyła,zielone kupki to jedno ale jak jeszcze śluz jest to jest coś nie tak!!!
A rozważałaś zmianę mleka?

moja mama pojechała w zeszły wtorek. i w pracy byłam tylko w poniedziałek wielkanocny,niesety mój ma 2 zmianę więc dopiero mogę pójść w sobotę-nie wiem jeszcze -zależy ile pracy jest.

żuczek fajnie jest się meblować-tylko że kaasy i brak i musimy iść po kosztach :? Cieszę się że przynajmniej wybrałam sobie kuchnię,która będzie mi się podobać.Czeka mnie jeszcze zakup lodówki i pieca.Ech i skąd na to wszystko kasę wziąść?
Dla mnie szyk zdania też jest koszmarny :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

holly no właśnie od dziś Cleo pije inne mleczko. Zobaczymy czy coś się zmieni. Dupke znów ma bardziej chorą :( Juz mi rece opadają....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Marryna ja już jestem od wczoraj po zabiegu. Zabieg do przyjemnych nie należał i był czasem wręcz bolesny, szczególnie znieczulenie było ble :roll: :?
Najważniejsze, że efekt będzie ok, więc zaciskam zęby, mimo, że wczoraj w nocy ból zerwał mnie z łóżka i dziś też w ciągu dnia nie było za dobrze ... ale gorsze rzeczy przeżyłam, więc i to się zniesie :wink:
Biedna Cleo, że tak się musi męczyć. Mam nadzieję, że po zmianie mleka będzie już dobrze, może też przybierze na wadze nieco więcej, a zielone i śluzowate kupki się skończą. Trzymam mocno kciuki :!:

Zuczek trzymaj się kobitko :-{: Wiem, że tęsknota jest przygnębiająca.

Holly super, że spółdzielnia pokryje takie koszty :wink:

Olga z tym pchaniem wszystkiego do buźki, to Tino znalazł ostatnio w piaskownicy kupę kota i ułamki sekundy dzieliły go od zjedzenia tego ... na szczęście szybko wyrwałam mu to z rączki ... fuuuuuuuujjjj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

marryna moja znajoma mówi że dobre jest żebys kupiła fiolet gencjany na wodzie na pupe , podobno bardzo dobre tylko pupa przez jakis czas jest fioletowa :wink: nie wiem czy to jest w holandii ale może ktoś ci kupi w pl i jakos poda :)
moze to na zęby takie kupy , cholercia bidulka . mam nadzieje ze szybko jej to minie. :D

holly chociaż dobrze ze kuchnie bedzie zrobiona :D no niestety wszystko kosztuje :(

żuczek ja ciebie i tak podziwiam bo ja bez mojego to bym się zatęskniła :wink: a ty jestes twarda sztuka więc wytrzymasz i tobie ten czas minie bardzo szybko :D

haniu no to dobrze ze jesteś już po i bedzie wszystko ok :D no niestety trzeba uważać co te nasze dzieciaczki chcą jeść :roll:
o matko ale kupa kota :shock: bleble

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry kobitki !!!

Tino upodobał sobie tutaj najbardziej moją mamę i nawet zdrajca jeden do mnie za często nie podchodzi :roll: :wink:
Najlepsze jest to, że zaczyna gadać zrozumiale i jego ulubionym powiedzeniem jest "daj to" czyli jak widzi coś do jedzenia, albo chce pić. Mówi również "tu", "to" i "dzie" (czyli gdzie") :wink:
Mamy następne zębolki, wszystkie czwórki są widoczne :D Na szczęście dalej bezboleśnie i bezproblemowo :!:
Dziś jadę "zaklepać" restaurację na wesele, a w poniedziałek spotkanie z wizażystką. Z tych "grubszych" spraw to jeszcze został dj do wybrania.

Miłego dzionka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,

my powoli zaczynamy się zbierać do PL, w niedziele rano wyjeżdżamy :? te 2 tyg z moim tak szybko zleciały, szczerze mówiąc to znowu wróce do NL zmęczona a nie wypoczęta :roll:

Wczoraj wieczorem mężulek zabrał mnie na kolację we dwoje, a maluszek został z babcią,pięknie zasnął i nie dał jej w kość :) Ostatnio jeszcze ładniej śpi, coraz częściej budzi się tylko raz na jedzenie ok 4-5, a potem o 7. jeszcze większy się z niego zrobił przytulak, jak zmęczony to tylko odsłaniam mu mój dekolt on zaraz układa główke i po 3min pada.

Dziś lecimy zrobić sobie zdjątka w trójeczkę i portretowe Alusia, jeszcze drobne zakupy, fryzjer a wieczorem zabieramy rodziców na kolację pożegnalną, następny raz planujemy powrót pod koniec czerwca na chrzest Alusia. :)

Hania: fajnie muszą brzmieć pierwsze słówka Tina

Marryna: też słyszałam, że fiolet pomaga na pupcie.

Mi w środę skończył się macierzyński, macie jakieś doświadczenia z zasiłkiem dla bezrobotnych czy jest szansa po macierzyńskim dostać?

Pozwalam sobie pytać nieśmiało po raz kolejny co z Keukenhof??

:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam laski

haniu no to już prawie wszystko załatwione :D Tino zdolniacha i gratki za następne zęby :D
ja słyszałam że jak rodzice sa dwu języczni to dzieci później mówia :roll:

ewcia ja zawsze wracam bardziej zmęczona niż wypoczeta :roll:
co do spotkania ja nadal jestem ZA :D

u nas juz lepiej jeszcze Seba kaszle ale juz nie tak bardzo , za to wczoraj zabolało mnie gardło i mnie boli :shock: juz wzięłam leki :roll:
wczoraj Seba jak przyrżnął w mur że szok ale guz jest i sine ,popłakał troche i poszedł dalej sie bawić .....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bry!

Ja dziś ino do 7.00 pospałam. Cleo się obudziła i za nic nie chciała więcej spać. W nocy obudziłą się po 4.00, bo przez sen zrobiłą kupkę i pupcia ją piekła. Dziś robi już zółtawe kupki, ale wciąż bardzo często.Tyłek ma okropny aż jej sie ranki porobiły. Jak ja przewijam, to tylko gdy rozpinam jej body, to juz się drze i chce uciekac :( Jak ja noszę to muszę uważać aby nie podtrzymywac jej za pupę.
Zaczęła jeść troche wiecej mleka, co mnie cieszy, ale na inne pokarmy wciąż się krzywi. Nawet nie intertesuje jej to co ja jem.

olga mam nadzieje, ze ta maść, która dziś odbiore pomoże, bo zdaje mi sie ze tu fioletu nie dostane. Co do wypadków, uderzeń, przewróceń, to ja sie wciąż zastanawiam, skad dzieci maja w sobie tyle woli i sił, aby sie nie poddawać i aby byc takim silnym?

hania oj to mnie tym zabiegiem nastraszyłaś. Ja może też sie zdecyduje na usuniecie blizny- mam po operacji serca. Ale sie zastanawiam czy taka stara blizna da sie usunąc? Ile kosztuje mniej wiecej taki zabieg?
Wiesz jak ja byłam u rodzicó, to Cleo też czasami mnie " olewała", kurcze nawet przykro mi sie wtedy robiło, ale z drugiej strony wiem, ze daje sobie rade beze mnie.

ewcia
ale ci zazdroszcze tej kolacyjki we dwoje. Jak pojedziemy do PL, to sie z mezem wybiore :D Dobrze nam to zrobi! Co do zmeczenia, to chyba wszyscy tak mamy, niby urlop, a człowiek zmeczony jak po nie wiem jak ciezkiej pracy.
Ja do Keukenhofu jade za 2 tyg, także jak dla mnie to spotkanko w tym miejscu odpada :( Ale moze w innym miejscu? Mi sie podobało TU :arrow: http://www.drielandenpunt.nl/
Ale to chyba dla wszystkich dość daleko?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry dzień

haniu dobrze ze zabieg sie udał :) i jak to mówią do wesela sie zagoi :wink:
Marryna moze zmiana mleka pomoze... oby...
Ewcia co do spotkania do narazie jest nas trzy: Ty Olga i ja... niech jeszcze pozostałe dziewczyny sie okreslą, ustalamy date i spotykamy sie przed wejsciem... ot cała filozofia
co do zasiłku to nie wiem... a umowa do kiedy masz? bo mi np umowa sie skonczyła na początku maja potem poszłam na chorobowe, potem 4 m-ce był zwangerschapuitkering i po tym nic...
Olga podaj ci reke tez jestem cos przeziebiona, z nosa mi sie leje i gardło boli... a Antoś miał juz katar 2-dniowy i mnie nim poczestował...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny może chociaż nie które możemy się spotkać w Keukenhofu a innym razem spotkać się gdzieś indziej i juz wszystkie :D
marryna ty za 2 tyg jedziesz to może za dwa tyg się spotkamy co? oczywiście jak pogoda dopisze i Seba nie bedzie chory bo po szczepieniu tydzień i może wystąpic choroba :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iza no to dobrze, że nas chociaż 3 :D
Ja mam umowe do końca kwietnia a macierzyński miałam do 16 kwietnia, mam nadzieje, że coś da rade załatwić.

Marryna: już oglądałam to miejsce w necie i mam też chęć się tam wybrać ale mam 180 km :roll: ale może jak nas się więcej zbierze to się spotkamy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olga można tak zrobić! Ja co prawda bede z moim kuzynem i jego rodzinka, ale myslę, ze nie beda mieli nic przeciwko jak poznaja fajowe kobitki :D Moj kuzyn przyezdza najprawdopodobniej 29 kwietnia, 30 jest Dzien królowej i na miejscu bedziemy mieli jakies atrakcje. Ale np 2 maja ( sobota) mozna by sie do Keukenhofu wybrac.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]