Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 647  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: hej wam ;)

czy tylko jak kobieta jest w ciazy to zaokragla sie brzuch tak pod żebrami??

zy to mozliwe zeby od grzybicy nie bylo okresu?

Ponieważ powiem tak już od dłuższego czasu staram sie z chłopakiem o dzidziusia .
Kochamy sie caly czas bez zabezpieczenia w grudniu dostałam okres 29 tak jak zawsze ale trwal tylko 4 dni a zawsze trwal tydzien skoczyl mi sie 4 lub 3 stycznia. i od tamtego czasu nie mam okresu a jest juz marzec. Dodam iż robiłam 3 testy , jeden z apteki wyszedl pozytywnie. 2 ze sklepu i tez pozytywnie. czy moze są to objawy czegos innego? czy tylko ciązy? z gory dziekuje za odpowiedzi. dodam jeszcze że na brzuchu zaczely pokazywac mi sie żyly i na piersiach. I od pępka w dół mam taki lekko brązowy paseczek

dodam też że często wydziela mi sie biały gęsty śluz bez przykrego zapachu pomozesz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malutka jesli 3 testy wyszły pozytywnie to jestes w ciazy,gratuluje,dlaczego jeszcze nie poszlas do lekarza skoro juz tyle czasu nie masz okresu ????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ALISS i co tam jest czy nie ma testowalas?jestem bardzo ciekawa bo to moze wskazywac na fasolke:) ja mam 28dniowe cykle zazwyczaj ale zdarzaja sie tez 30dniowe takze no nie wiem raczej minimalne szanse dzis powinna byc ale jej nie ma nie robie sobie nadziei bo wiem ze i tak przyjdzie jak nie dzis to jutro..juz nic mnie nie boli wiec tym bardzieja
a nawet jesli sie spozni to ze steresu niz fasolki

MALUTKA mamy juz kwiecien a Ty w styczniu mialas ostatni okres juz w lutym powinnas biec do lekarza napewno jestes w ciazy skoro 3 testy wyszly pozytywne biegnij i to natychmiast

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wszystkie starajace sie dziewczyny :D
moze ten watek mnie juz nie dotyczy bo za niecale 3 m-ce urodze synka, ale lubie tu zagladac i sledzic Wasze objawy i wiesci o nowych fasolkach bo kiedys przezywalam dokladnie to samo co Wy.
jesli moge Wam cos doradzic bo wiem to z wlasnego doswiadczenia, ze doszukiwanie sie objawow przed kazda @ tylko niepotrzebnie nas stresuje i moze nawet blokuje nasza psychike.
ja bardzo pragnelam byc w ciazy natomiast moj narzeczony twierdzil ze jeszcze troszke za wczesnie. zabezpieczalismy sie tylko jakis tydzien wokol owulki ale ja ciagle mialam nadzieje, ze stosunek przerywany i kialendarzyk u nas zawiedzie :wink: jak to sie zreszta wielu parom zdarza. tydzien przed @ kazda wolna chwile spedzalam na necie szukajac objawow i oczywiscie kazdy z nich pasowal do mnie.
dopiero kiedy oboje stwierdzilismy ze zaczniemy starac sie o dzidzie zupelnie przestalam sie nad tym zastanawiac i stwierdzilam ze co bedzie to bedzie.
juz pierwszego miesiaca okazalo sie ze zostaniemy rodzicami. tym razem roznica byla taka, ze nie liczylam kiedy ma byc owulka, kiedy mam miec @, czy mam jakies objawy. czulam sie zupelnie normalnie i kiedy @ spoznila mi sie jeden dzien nawet przez mysl nie przeszlo mi ze to moze byc to, chociaz wczesniej testy robilam juz 2 lub 3 dni przed spodzaiewana@. bylam lekko przeziebiona i stwierdzilam ze dlatego sie spoznia.
dopiero nastepnego dnia stwierdzilam ze o dziwo @ dalej nie ma co dotad mi sie nie zdazylo. i nagle olsnienie- trzeba zrobic tes! nawet do testu podeszlam bez nastawiania sie i emocjii. dopiero kiedy ujrzalam druga kreske nogi sie pode mna ugiely! razem szok, radosc i przerazenie! ale strasznie milo wspominam ta chwile :)
mam nadzieje ze wszystkie ujrzycie upragnione dwie kreseczki i choc sama wiem jak trudno jet o tym nie myslec ale to chyba naprawde wspomaga zajcie w ciaze. wiec cieszcie sie zyciem i zadreczajcie sie objawami bo jak sie ich szuka to zawsze sie znajda;)
pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Patupi masz racje ze takie co miesieczne sie zadreczanie nie pomaga zajsciu w ciaze ja bym chciala ale nie mysle tak o tym i objawow nie szukam bo wiem ze i tak nie jestem tak samo jak Ty kiedys stosujemy kalendarzyk co prawda nie zabezpieczamy sie ale uwazamy tzn On uwaza bo ja to bym chciala a On jeszcze chce poczekac dlatego nie naciskam bedzie co ma byc jak nie teraz to za rok czy dwa:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nela00 ja jeszcze nie testowalam, dzisiaj chyba kupie tescior, choc bardzo sie boje go zrobic ze zamiast 2 piknych kreseczek zobacze jedna paskudna. @ spoznia sie 4 dzien, mam nadzieje ze to dlatego ze tam w srodeczku jest fasolka :D [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aliss to na co jeszcze czekasz:)mi sie 2 dni spoznia ale napewno to nie fasolka jakos nie mam takiego przeczucia ze ktos tam jeszcze jest:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Mysle ze patupi24 bardzo madrze to napisała,tylko trudno jest o tym nie myslec jak sie czegos mocno pragnie-tym bardziej parom które staraja sie juz bardzo długo.Przychodza potem takie mysli-a moze nie mozemy miec dzieci,i to strasznie podłamuje.Ja czesto tak mysle,nie robiłam jeszcze w tym kierunku badan-ale cały czas o tym mysle,i boje sie tego-byc moze-wyroku.Mysle ze zycie bez dziecka jest strasznie puste,ale ciagle mam nadzieje ze jeszcze kiedys tego doswiadczymy:)

Pisałam ostatnio o negatywnym wyniku Bety,i o tym bólu piersi.Pani ginekolog powiedziała ze byc moze to przez Luteine-ktora przyjmuje.Jestem teraz w 15dc i dalej mnie bola,bola strasznie i tylko z boku,juz wiem ze nie jestem w ciazy-ale czy ktoras z was tak miała,np.po tej Luteinie?Bo ja juz biore ja 3 cykl,i kiedys tez ja brałam i wczesniej tak nie miałam.Nie wyobrazam sobie zeby one mnie miały ciagle bolec,zrobiły sie tez nieco wieksze-ale tylko troszeczke.A bola mnie juz nieustannie od 12marca.Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kaska87 jesli moge wiedziec jak dlugo sie staracie :?:
pozdrawiam :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Niecałe 2 lata.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aliss robilas test?u mnie nic z tego tak jak mowilasm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nela00 test robilam niestety jedna kreska ale @ nadal nie ma to i jest nadzieje, zawsze jak zobczylam jedna kreske na tescie to nie mialam juz cienia nadzieii a tym razem jest zupelnie inaczej bo tak jakby cos mi mowilo zebym jej nie tracila jednak. poczekam jeszcze kilka dni i potem pojde na bete chyba o ile do tego czasu @ nie przyjdzie. choc co mnie dzis zdziwilo to zawsze jak zrobilam @ to na nastepny dzien dostalam @ a dzisiaj nie, i to tez chyba daje mi taka iskierke :P mam nadzieje ze to przeczucie nie bedzie mylne i ze jednak sie okaze ze sie udalo :D bardzo bym tego chciala. piersi nadal paskudnie bola i lekko swedza nie mowiac juz o cholernie wrazliwych sutkach, zgaga od czasu do czasu, ale to co mnie zmartwilo dzisiaj to to ze mialam raz na pol dnia moze takiego lekkiego pobolewania w podbrzuszu, niby cos przypominajacego bol na @ ale to nie to, jest on taki bardziej lagodny i inny niz zwykle. moze jednak sie udalo? moze fasolka jednak sie pojawila? oby :D trzeba miec nadzieje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

3mam kciuki aby to byla fasolka:)daj znac jak cos sie zmieni
wlasnie sie dowiedzialam ze kolezanka z pracy jest w ciazy ale to bardzo wczesna ciaza i mowi ze ona wiedziala bo odrazu piersi ja zaczely bolec i i w ogole zmiany w sobie zauwazyla kurcze fajnie jej:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczyny jestem tu nowa!
Jak większość z Was bardzo chciałabym być mamusią:) moja @ spóźnia się już kilka dni, dotychczas miesiączki miałam bardzo regularne 28 dniowe. Oprócz spóźnienia, jestem ogólnie senna, czasem mam mdłości, dość często udaję się do toalety. Wiem, ze to mogą być objawy ciąży (3lata temu byłam w ciąży niestety dzieciątku przestało bić serduszko i musiałam iść na zabieg - coś strasznego :( )i do dziś właściwie byłam w 100% przekonana, ze tak jest. Kupiłam test, żeby to potwierdzić, a tu negatywny... :(
Nie wiem co o tym myśleć, czuję się jakoś inaczej, już sama nie wiem czy może sama sobie wmówiłam te objawy czy rzeczywiście one były i są (bo nie przeszły). Bardzo chciała bym być w ciąży!!! Wiem, ze były takie sytuacje kiedy to dziewczynom wychodziły testy negatywne, a później okazywało się, że są w ciąży. Mam nadzieję, ze tak będzie też w moim przypadku. Poczekam jeszcze tydzień jeśli nie pojawi się @ zrobię 2 test i udam się do lekarza. 3majcie kciuki!!! Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nela00 niestety sie zmienilo sie :( ale na gorsze :( @ doszla dzisiaj w pracy, myslalm ze sie zalamie. cholernie zaczol bolec mnie brzuch a potem dotarla paskuda jedna. ale coz :( staranka nie powiodly sie ale zaczol sie nowy miesiac, nowy cykl i beda nowe staranka. nela00 moze wkoncu i nam sie uda w tym miesiacu zafasolkowac? :D oby

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moni moze jeszcze jest wczesno i dlatego test nie wykryl do poki @nie ma mozesz miec nadzieje

Aliss przykro mi:( moze za bardzo chcesz i dlatego nie wychodzi?nie mysl tak o tym dlugo juz sie starasz?
wiesz my jeszcze oboje sie nie zdecydowalismy na dziecko co prawda nie zabezpieczamy sie wiec mam nadzieje ale to tylko przy koncu cyklu chociaz wiem ze i tak nic nie ma ale jakos wtedy o tym mysle ze fajnie by bylo miec takie malenstwo:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Wszystkim :D

Mam pytanie dot. testu z badania krwi Beta-HCG.
Robiłam go dzisiaj tj. 27 dc - dwa dni przed spodziewana miesiączką. Wynik to 12,8 mlU/ml - norma to 0-5.
Dni płodne z testu owulacyjnego wychodziły mi 10-11.04.

Czy mogłybyście mi podpowiedzieć, czy ten wynik może świadczyc o ciąży? Poza tym inne objawy - ból w podbrzuszu (od 7 dni czuję się jakbym miała dostać okres :oops: ), bolesne powiększone piersi i wyjątkowy apetyt - ale to oczywiście może byc tylko psychika. :?

Z góry pięknie dziękuję za pomoc :cmo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lusitano79 myślę, że jesteś w ciąży, dla pewności powtórz betę za 48 godz jeśli będzie przyrastać, to nie ma wtpliwości, że ci się udało :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki za odpowiedź :D

Spróbuję jeszcze zrobić test ciążowy z apteki - może w czwartek mi już wyjdzie.

Pozdrawiam serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, pomóżcie! @ miała być 13, wcześniej cykle regularne co 28 dni. zrobiłam 2 testy ciążowe, ostatni 3 dni temu czyli prawie tydzień po dniu spodziewanej @, obydwa negatywne. wczoraj beta HCG - wynik <0,1 a ciąża jest dopiero od 5,8, więc znowu ujemny. mimo to czuję się dziwacznie, jakoś strasznie mi ciężko, szybko zadyszkę łapię, pobolewa mnie trochę brzuch. czy mimo ujemnej bety HCG mogę być w ciąży? czy któraś z was tak miała?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12921 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 647  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]