Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:22 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża i prawo

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
 Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ania777 pisze:
akrim pisze:
Rozpoczęłam urlop macierzyński, , czy po skończeniu będzie można wydłużyc go o 2 tyg. ferii, podczas, których będę na macierzyńskim? Będę wdzięczna za odpowiedź.

niestety nie

Chcialam zapytac dokladnie o to samo :? Aniu - jestes pena,że nie?? Wydaje mi się, że gdzieś czytałam,że macierzyński przedluża się o okres urlopu :roll: :?

Cytuj:
dyby stosunek pracy nauczycielki nie ulegał rozwiązaniu i nauczycielka nadal pozostawała w ciągłym stosunku pracy, to w przedstawionych okolicznościach nauczycielce przysługiwałby w okresie roku szkolnego urlop wypoczynkowy uzupełniający na podstawie art. 66 ust. 1 Karty Nauczyciela. W świetle tego przepisu, w razie niewykorzystania urlopu wypoczynkowego w całości lub części w okresie ferii szkolnych m.in. z powodu niezdolności do pracy wywołanej chorobą lub z powodu urlopu macierzyńskiego - nauczycielowi przysługuje urlop w ciągu roku szkolnego, w wymiarze uzupełniającym do 8 tygodni.

Pomóżcie, bo zgłupiałam :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam serdecznie, to mój pierwszy post. Piszę gdyż mam spory dylemat. Od 8 wrzesnia 2008 jestem na stażu mam umowę na zastępstwo (bez podanego terminu końcowego, do czasu powrotu pani ...). Dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nie wiem co powinnam zrobić. Wiem, że na przyszły rok szkolny dyrektor planował dla mnie 13 /18 etatu. W lipcu bedę broniła się na nauczyciela kontraktowego. Czy od momentu bycia kontraktowym dostanę umowę na czas nieokreślony mając tylko 13 godzin?? Poza tym nie wiem, kiedy ta kobitka, którą zastępuję wróci do pracy i od kiedy miałabym miec podpisaną swoją umowę. Na razie nic nie mówiłam dyrekcji. Napiszcie mi proszę, czy jeżeli skończę 3 miesiąc ciąży, a dyrekcja jednak nie da mi nowej umowy, to czy muszą mnie zatrudniać do dnia porodu?? Będę wdzięczna za odpowiedź, bo mam mętlik w głowie. Pzdr.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :) Chciałabym się zapytać, czy będąc na urlopie wychowawczym przysługuje mi świadczenie urlopowe? W internecie znajduję sprzeczne informacje. Nie chcę znowu dzwonić do księgowej i robić zamieszania, jeśli mi się nie należy wakacyjne ;)
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czy ktoś orientuje się, czy od 2009roku (bo z tego czasu jest większość interesujących mnie wpisów) zaszły jakieś zmiany w kwestii czasu trwania stażu na stopień n-la mianowanego. Interesuje mnie głównie sprawa długości trwania zwolnienia i urlopu macierzyńskiego oraz to, czy będę musiała rozpoczynać staż od nowa, jeśli wszystko razem wyniesie ponad rok?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 204 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża i prawo

Strefa czasowa UTC [letni]