Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 10:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam Was wszystkie.
Jestem tu kompletnie nowa a na strone przypadkowo natrafilam wczoraj szukajac kalendarzykow wyliczajacych dni plodne. Poczytalam, poplakalam i prawde mowiac od wczoraj zastanawialam sie czy napisac...Chcialabym Wam tyle rzeczy powiedziec i nawet nie wiem od czego zaczac wiec przepraszam jesli bede troche chaotyczna.
Przede wszystkim nie mialam pojecia ze jest nas az tyle i zaluje ze nie mialam tej strony wczesniej-wtedy kiedy tego najbardziej potrzebowalam.
W zasadzie przeszlam 2 tragedie :(
1. Tez jestem po stracie w 14 tc. Wszystko bylo super do momentu jak zaczelam krwawic. Wiec od razu do szpitala i jakie bylo moje rozczarowanie jak mi tylko zmierzyli cisnienie i puls i wyslali do domu mowiac ze wszystko jest w porzadku. Zadnej kontroli ginekologa, a na najblizsze usg mogli mnie przyjac za tydzien (dziewczyny mieszkajace w Anglii beda pewnie wiedzialy o czym mowie) Jak poszlam na usg 10.11.2005 to okazalo sie ze Nikolka nie zyje :cry: . Lezala sobie taka malutka i spokojna na dnie macicy. Szok, rozpacz, lzy i bol. Nastepnego dnia mialam zabieg. Obudzilam sie z narkozy i poczulam sie tak, jakby ktos wyjal mi wszystki wnetrznosci. Taka pusta w srodku. Czulam sie jak przekluty balon z ktorego uszlo powietrze. A potem przyszlo najgorsze-wyrzuty co zrobilam zle albo czego nie zrobilam, niestawienie sie w pracy itd. Lezalam tylko na lozku i patrzylam w sufit. Stracilam kontakt ze swiatem zewnetrznym, nie docieralo do mnie absolutnie nic. Nawet siku potrafilam zrobic pod siebie bo nie czulam potrzeby fizjologicznej. Tylko dzieki oddanym przyjaciolom jakos doszlam do siebie bo partner zaczal pic mi wyrzucac wiec odeszlam.
2. Doszlam do siebie powolutku, znalazlam nowa prace i nowego partnera za ktorego wyszlam za maz. Wielkie plany, nadzieje i starania sie o dzidziusia. Jak sie potem okazalo starania tylko z mojej strony. Co miesiac czekanie czy pojawi sie okres i ta nadzieja. Ale ktoregos dnia moj ex-maz zabil ta nadzieje i powiedzial mi prawde...Ze w trakcie trwania malzenstwa zrobil sobie operacje i ze nie moze miec dzieci... :cry: nie dodam nic wiecej poza tym ze z tego wzgledu dzis jestem juz po rozwodzie.

Tak to wyglada w najwiekszym skrocie, wyrzucone z siebie jednym tchem.

Od odejscia Nikolki minelo juz tyle czasu a dla mnie to wszystko jest wciaz bardzo swieze. Czesto Nikolka przychodzi do mnie w nocy i albo pamietam te sny albo moj obecny chlopak mowi mi tyko rano ze jak sie kladl (pracuje w nocy) to pytalam czy Nikolka jest przewinieta i czy spi spokojnie...

Teraz jestem z nowym chlopakiem i staramy sie o dzidziusia 4 miesiace i nic. W tym miesiacu znow probowalismy wiec teraz oczekiwanie na okres-powinien byc 11 kwietnia.

Rozpisalam sie troche, wiec dziekuje za wysluchanie i cierpliwosc. Ale ulzylo mi troszke. Dziekuje

Aniolek (*)(*)(*)

Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 10:05 pm przez szpileczka78, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

szpileczko bardzo mi przykro, przezylaś wielkie tragedie ale mam nadzieję ze tym razem Ci się uda!!!! Trzymam kciuki :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje ci serdecznie za cieple slowa i wsparcie. Tego teraz potrzebuje. duze buzki dla Ciebie

Aniolek (*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

szpileczko Jak widzisz twoja Nikolka jest cały czas przy tobie, śni ci się.... Jak ja bym chciała żeby mój Alanek tak często mi się śnił.
Napewno będzie dobrze, troszkę cierpliwości i zostaniesz szczęśliwą mamą tutaj na ziemi.
POZDRAWIAM

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Witam kolejną mamę po stracie:( Bardzo mi przykro (*)
zapraszam do wątku: Po Stracie: mamuski zafasolkowane i starajace sie... :-) http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23430

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]