Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 6:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

to rewelacyjna wiadomośc :)
Strasznie sie ciesze :)
GRATULUJĘ :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ingakace
bardzo sie ciesze :D i gratuluje z całego serca
szczesliwych 9 m-cy :D

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki!!! :lol: :) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Mam ogromny problem i bardzo proszę żeby ktoś kto miał podobną sytuację bądź lekarz wyraził swoją opinię. Ostatnią miesiączkę miałam 4 lutego więc teoretycznie powinnam być w 7 tc. Moje bhcg na początku rosło prawidłowo więc przestałam badać jego wzrost. Tydzień temu miałam wizyte (6tc) na usg brak zarodka. Lekarz zlecił badanie bhcg i stwierdził ze to musiało być wczesne poronienie. (Dodam że byłam na duphastonie i luteinie od 4 tc bo wczesniej miałam ciążę obumarłą). zrobiłam bete i wynik 605 czyli słabiutko i brak szans na prawidłową ciążę. po 2 dniach beta zamiast spadać to wzrosła do 869, po 2 kolejnych do 1360, po 2 następnych 2066. Przy wyniku 869 na usg brak pęcherzyka i diagnoza że to pozamaciczna. Przy wyniku 2066 pojawił sie pecherzyk w macicy a wokół niego dziwne "halo" jak to nazwal mój lekarz. Mam czekać kolejne dwa dni i powtórka bety i usg. Mój lekarz twierdzi że jak na cp to przyrost bhcg jest za duży. Czy ktoś z was wiec co to wszystko może znaczyć? Proszę o radę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj fasolciu
razem z toba bede czekac tu na odpowiedź. niestety na forum nie ma lekarza, który udzielałby porad jako ekspert, ale może jest ktoś, kto potrafi ci pomóc. tak jak pisałam ci na naszym watku wyglada na to, że beta przyrasta prawidłowo, wiec moim zdaniem są szanse na to, ze wszystko zakończy się szczesliwie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Slonko moje:) ty jestes chyba dobrym duchem:) przeniosłam ten post z pytania do lekarza i dlatego tak jest napisany. kurcze właśnie nie jest dobrze z tym moim bhcg, znalazłam laski na innym forum które miały lepsze wyniki i tez stwierdzono cp. A poza tym znalazłam artykuł o ektopowej gdzie jest napisane że można zauważyć peudopęcherzyk w macicy przy pc. Ja chyba umre ze strachu do jutra a potem do czwartku. Boje sie ze nie ominie mnie zabieg przy becie powyzej 3000 a tak sie zapowiada. Czy ty kiedys bylas operowana? Bo ja nigdy i tego sie właśnie przeraźliwie boje!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

operowana? miałam cesarskie cięcie, histeroskopię i abrazję macicy po ostatnim poronieniu... wszystko w znieczuleniu, ale ogólne było tylko przy 1szych dwóch.
fasolciu, rozumiem twój niepokój. nie chcę tez wzbudzać w tobie nadziei na wyrost. ale z doświadczenia wiem, że nie wszystko da się zważyć i zmierzyć. nie wszystkie ciąze sa ksiazkowe. tu na forum czytałam juz o róznych beznadziejnych przypadkach, które teraz są szczesciem swoich rodziców :wink:
może podejdź do tego tak - jeśli to cp, to i tak nic nie możesz zrobic, wiec zdenerwowanie nie poprawi twojej sytuacji. natomiast jeśli to zdrowa ciąza, tylko troche mniej ksiazkowa, to spokój moze byc w tej chwili zbawienny. postaraj sie jakoś wyciszyc.
ja w tej ostatniej ciązy też tkwiłam w niepewności ponad tydzień. wiec wiem jak trudno uzyskac takie wyciszenie... ale nie jest to niemożliwe :wink: ja co prawda rozważałam wszystkie mozliwości, ale wiedziałam, ze nie mam wpływu na to co sie dzieje... nie mogłam zrobic nic poza zachowaniem wzglednego spokoju, który w krytycznym momencie też był jak znalazł i pozwolił mi przejsc przez to wszystko :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja chyba powinnam położyć się już spać bo zaczynam histeryzować. Masz rację gosiu jeśli to cp to i tak nic już nie zmienię. Przykre co teraz napiszę ale nie ja pierwsza i niestety nie ostatnia. Kurde przecież to nie operacja na otwartym sercu:) Dam rade! A jeśli się okaże że to jednak wszystko ok to wiadomo że kamień z serca... Wracam już grzecznie na nasz wątek:) i jutro dam znać co tam dalej ze mną zrobią! pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niezmiennie czekam na wiesci od ciebie fasolciu :wink:
masz rację, sen powinien pozwolic ci sie oderwac i odpoczac przed jutrzejszym dniem. trzymam kciuki :!:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]