Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:56 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 580, 581, 582, 583, 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi tez kiedys lepiej spala ale jakichs cyrkow nie mam. Za dnia spi 2-3 razy od pol godz do godziny roznie to bywa a wieczorem zawsze robie tak o 18 daje jej kaszke o 19 kapiel I zaraz po ubraniu klade sie z nia na lozku I daje jej piers ona sobie pije I zasypia pozniej przenosze ja do lozeczka. W nocy budzi sie kilka razy do piersi I albo spi ze mna albo ja przenosze zalezy czy zasne czy nie :wink: ale ogolnie jest ok. Synka karmilam butrlka I zawsze byl rozdrazniony nie mial jak sie wyciszac a mala przy cycku mi sie bardzo wycisza I choc nie mam duzo mleka to I tak daje wlasnie dla uspokojenia choc na chwile. A synka wiecznie kolysalam na rekach ze az bolaly, ech...jak dobrze ze te czasy to tylko wspomnienie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sylwia26564 Ja przekuwałam uszka Mili w Radlinie, Biertułtowach - w salonie fryzjersko kosmetycznym Sylwia ( obok banku PKO BP), na ul. Korfantego. Nie robili mi żadnych problemów z wiekiem dziecka.

Alexandra Zuzia spała z Wami w łózku do rana, ale myślę, że nie ze względu na Was, a dlatego, że zasnęła, nurofen działał, więc nic jej nie dokuczało i spokojnie spała. :wink:

Nie musisz koniecznie na zakupy do Rybnika jechać. Ja ostatnio bardzo polubiłam Bellę w Wodzisławiu, mają bardzo tanie i fajne ciuszki. Dla małej też coś na roczek znajdziesz, w Brzdącu , Coccodrillo , Olfim czy w tym obok Belli sklepie. Nie zawsze są tam tylko drogie rzeczy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ech jak zwykle cisza...
Czy to prawidlowe zeby najpierw na gorze wychodzily dwojki a nie jedynki? Kalince tak wychodza dziwnie zabki i nie wiem czy mam sie martwic...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sylwia - ja już się tak zmartwiłam i pytałam dziewczyn na tamtym forum. Dowiedziałam się, że ząbki nie rosną książkowo, tylko jak chcą. Mojej Zuzi wyszły najpierw dolne jedynki, a potem zamiast górnych jedynek - dolna lewa dwójka. Teraz też coś rośnie, bo mi marudzi okropnie i słabo śpi, ale jeszcze nie wiem który zębuś się przebije.
Kupilismy wczoraj na 10 m-cy nocnik haha. Narazie to nowa zabawka i nic więcej. Ciekawe, kiedy zaskoczy co się tam robi ;-) A jak u Was z nocnikowaniem>?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PRAWIDŁOWE :wink:

Niektórym dzieciom książkowo zębole się nie wyrzynają. Kumpeli z październikowego wątku po jedynkach czwórki się przebijały, a koleżanki córce z osiedla najpierw dwójki wyszły zamiast jedyneczek. Śmiesznie to wygląda, ale to nic niepokojącego. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to mnie uspokoiłyście z tymi ząbkami:) Kalinka też ciężko przechodzi ząbkowanie jest strasznie marudna i jeszcze na dodatek katar ja złapał:(

Jeśli chodzi o nocnik też już ją od czasu do czasu sadzam czasami coś zrobi, ale dobrze powiedziałaś bardziej to jest jak nowa zabawka :lol: Mam już z tym trochę doświadczenia po synku. Jak był malutki fajnie siedział a czym był większy tym bardziej sie buntował. Dwa nocniki i zdążył połamać przez rzucanie tak mu się nie podobały :roll: Samodzielnie nauczył sie załatwiać jak miał 2 latka. Ja uważam, że najlepiej latem pościć dzieciaczka bez pieluchy i niech lata w majteczkach. Jak się ze siusia to na pewno będzie mu to przeszkadzać i zajarzy o co w tym wszystkim chodzi. Tylko najpierw musi sie nauczyć pokazywać i informować o swoich potrzebach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

SYLWIA - będzie spotkanko, właśnie forsujemy termin ;) to może poznamy się osobiście :)
A co TY swojej Małej podajesz jeść tak +/- ?

Zuzia zjada mniej wiecej tak:
ok. 9.00 - kaszka na łyżeczce
ok. 13.00 - zupka moja albo kupny słoiczek
ok. 16.00 - zmiksowane owoce
ok. 18.00 - mleczko
ok. 21.00 - mleczko
w środku nocy - mleczko ok. 150 ml
Oczywiście to nie jest sztywny schemat, bo wcina też graham z nami, troszkę naszego obiadu jak mam coś odpoowiedniego, żółtko, trochę jogurtu, biszkopt czy jakiś deserek itd. Cały czas mam przygotowane picie i kiedy tylko się da, to daję Jej pociągnąć choćby parę łyczków.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przykro mi, ale to spotkanie chyba musze sobie odpuscic I zaczekac, az bedzie cieplej I zorganizujecie cos z dzieciaczkami. Mam taki problem z mala ze jest straszna przylepa do mnie a to dlatego ze chlop ciagle w pracy I malo z nia jest a jak juz jest to I ja jestem... Nawet dwa razy sobie wyszlam wieczorem na zakupy jak juz spala niestety sie obudzila I przerazliwie plakala. Placz nie bylby taki zly, ale ona zaczela wymiotowac. Dziwna jest jej reakcja I taka troche uwiazana jestem...

Z jedzeniem jest roznie. Najczesciej tak <wszystko lyzeczka>:
7-8: kaszka ze 150ml mleka
12-13: zupka najczesciej moja ale ze sloika czasem tez
16: jogurcik,owoce, serek-roznie
19: znowu kaszka
Chlebek tez czasami lubi pojesc albo skubnie cos z naszego obiadu czasami jej pange ugotuje no I miedzy czasie cycek-jako picie bo ona z butelki nic nie chce czasami daje jej soczek lyzeczka albo moja herbate[pije rymianek z hibiskusem].

czy jechalyscie kiedys z dzieciaczkami dluzej autem? Czeka mnie wyjazd w moje strony do Legnicy <ok 3h sie jedzie> I boje sie jak ona zniesie ta jazde tym bardziej, ze nie cierpi siedzec w foteliku. A jechac musze koniecznie zeby Szymkowi zalatwic do konca przeniesienie z przychodni I troche spraw urzedowych...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sylwia26564 ja jezdze sama z Nati autem do mamy cos od ok 4mca(tj ok15km w jedna strone) Pierwszą dłuższa podróz odbyła do Karpacza jak miała 4mce, nawet po mniejszych górach z nami chodziła :D miesiac pozniej byla z nami u mojej babci za Warszawa, wiec podroz ok 600km, za miesiac znowu ruszamy w trase 8) Nic sie nei bój, Kalinka jest juz duza, tym bardziej ze ty jeszcze karmisz piersia, to , to jest dopiero wygoda.Co jakies 2-3h robice postoj, zeby wyprostowac kości i myśle ze bedzie dobrze.Nati jak byla mniejsza to poprostu przesypiała wiekszosc drogi...a teraz to nie wiem...bo juz coraz bardziej ciekawa świata :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja w zeszlym roku mialam wyjazd z moimi dziewczynkami samochodem okolo 5 godz jako tako wytrzymaly, choc Paulinka pod koniec drogi juz sie wiercila tak to przespaly cala droge, na wszelki wypadek nad foteliczkami przypinalam rozne breloczki i to terz ich troszeczke zabawilo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anita Ty masz dziewczynki z tego samego roku?

Mam nadzieje, że jakoś przeżyje ten wyjazd :)

Miesiąc temu kopiłam kozaki z wyprzedaży ze 229zl na 119 zl super wygodne, ale... cholernie przemakają a przecież nie łażę po kałużach!!! A na dodatek odleciał mi flek a zapasowych nie było. Jest sens to reklamować? Flek dokupię a z przemakaniem sobie nie poradzę. Nie widzę żeby sie gdzieś rozklejały wiec nawet nie wiem w którym miejscu dokładnie nasiąkają.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czasem tak jest ,ze cos drogiego kupujemy a i tak niesprawne,na twoin miejscu SYLWUNIU idz do reklamacji, a jezeli nie przyjma jej, to u szewca fleczek zrobia tak okolo 10zl no ii chodzic jedynie w suche dni ,mam nadzieje ze rachunek zatrzymalas przy zakupie butów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SYLWIA-posylasz SZYMKA do przedszkola w tym roku ?ja chce dac MICHASKE do przedszkola od wrzesnia ale jak na razie niema zapisow dopiero w kwietniu mam nadzieje ze sie zalapie bo jest duzo dzieci chetnych :)MICHASIA UR sie 25marca 2005r a PAULINKAur 7grudnia2006r

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zachowalam paragon :wink:
Szymon juz chodzi do przedszkola. Nie bardzo sie martwie o miejsce bo dzieci ktore chodza maja pierwszenstwo w przyjmowaniu. Jedyny minus jest taki ze mam daleko bo mieszkam na Kosciuszki a chodzi na Westerplatte. Ale nie bede go juz przenosic. Zaklimatyzowal sie, dzieci go zaakceptowaly tym bardziej ze [juz kiedys tu pisalam] jest po amputacji paluszkow a dzieci roznie na to reaguja. Nie chce go stresowac. Z przedszkola jestem bardzo zadowolona choc na pierwszy rzut oka wygladalo na obskurne ale w srodku jest fajnie I sa bardzo mile nauczycielki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W sprawie zlociku wszystko już postanowione i ustalone:

SPOTKANIE 27 marzec 2009, godz. 19 , Radlin Pizzeria Prima

Zapraszamy wszystkich serdecznie! Jeśli jest ktoś chętny, to proszę dać znać do wtorku, 24 marca , bo wtedy będę chciała zarezerwować stolik.

Jak tam trafić - trasa Rybnik/ Wodzisław ( ul. Wodzisławska i Rybnicka). W połowie drogi jest Radlin , skręca się na skrzyżowaniu i jakiś 1km do Primy ( jest zaraz obok Domu Sportu, basenu krytego).

sylwia26564 ja to jestem szpec od obuwia, więc spróbuję pomóc. Jeśli chodzi o sam fleczek, to nie podlega żadnej reklamacji, wszystkie są robione na wkładanie ( na tzw. bolce), nie są przyklejane na stałe, bo wiadomo, że trzeba je wymieniać. Tak bywa, że wystarczy lekko zahaczyć i wypadają - mi się to często zdarzało z butami na wąskim obcasie, wystarczyło o jakąś kratkę zahaczyć itp.
Druga sprawa - przemakanie obuwia również nie podlega reklamacji...... Jedyne buty, które gwarantują nam nieprzemakanie, to tzw. kalosze.
Jeśli jest to but skórzany, to warto go grubo napastować w deszczowe dni, wtedy one tak szybko wody nie przepuszczają, bo skórę chroni dodatkowo pasta.

Co nie podlega reklamacji?

§ naturalne zużycie obuwia nawet w okresie dwóch lat od daty zakupu / np. zużycie się fleczków /

§ obuwie z wadami jawnymi / widocznymi w momencie zakupu / co do których można przyjąć , że kupujący wiedział o nich w chwili zakupu.

§ uszkodzenia powstałe w wyniku nieprawidłowego użytkowania / obicia, otarcia , uszkodzenia mechaniczne/

§ wygoda obuwia - obuwie źle dopasowane do stopy.

§ różnica w kolorze i strukturze skóry oraz załamania, zmarszczenia powstałe w trakcie użytkowania wynikające z naturalnych właściwości skóry.

§ przemakanie obuwia.

Jednak pomimo tych wszystkich warunków , warto i tak spróbować zareklamować....niektórzy producenci " idą na rękę" kupującemu i często bywa tak, że uznają reklamację , ale tylko w wypadku, jeśli dadzą radę naprawić obuwie. Gdy w grę wchodzi zwrot pieniędzy, to już bywa ciężej.
Warto jednak spróbować, bo i tak nic Cię to nie kosztuje :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do spotkania to sie już wypowiedziałam wyżej. Buty oddane, ale co z tego będzie to nie wiem. Odpowiedź dostane dopiero 1 kwietnia:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znowu tu cicho od kilku dni...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Witam wszystkie nowe forumki.
Nie zaglądałam na forum od kilku miesięcy a tu takie pustki i cisza.. :?
Gdzie was wywiało :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nana77 - przeniosłyśmy się na prywatne forum, gdzie dostęp mają tylko znajomi ze spotkań lub polecone, znane nam dziewczyny. Teraz możemy sobie pisać o wszytskim, wklejać nasze różne fotki i nikt nic do tego nie ma :):):) bo nie może wejść:) A to wszystko przez podczytywaczy i niepożądanych komentatorów. Dziś mamy spotkanko-zapraszamy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo dobry pomysł z tym prywatnym forum (podczytywanie - skądś to znam :? ), szkoda tylko, że tutaj życie zamarło.
A na spotkanie dziś nie dam rady. Jeżdżę z Hanią na zajęcia na basenie w piątki. Może następnym razem.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 580, 581, 582, 583, 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]