Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:33 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7573 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 379  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

madzik77 pisze:
Anulka87 trzymam kciuki za Twoje staranka. Ja chcę się postarać dopiero pod koniec roku, żeby mały miał dwa latka. Fajnie , że masz mamę która Ci pomoże, więc na pewno będziesz miała łatwiej.

madzik77 3maj mocno :wink:
To prawda,że mam mame, któram mi zawsze pomoże i bardzo się z tego ciesze, bo wiem,ze nie każdy ma takie szczęście jak ja :roll:
Co do pracy to jej nie mam... siedzę w domu...

Iwona gratuluje tak licznej rodzinki...no i wyczekanej córeczki :wink:

iwek u mnie wszyscy wiedzą o naszych planach i że na jednym dziecku się nie skończy :) Pod koniec lutego jak poimformowałam ich ,że jestem w ciąży to cieszyli sie razem ze mną... jak poronilam to uslyszałam od mamy i innych członków mojej rodzinki żebym odczekala 2-3 miesiace i spróbowała jeszcze raz :wink: napewno nikt nie zadawałby mi pytań typu - czemu nie poczekasz aż Oli podrośnie?? albo czy dasz sobie radę?? itp

(*) Aniołek 02.03.2009r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwek - ja mam w nosie co myslą inni - rodzina jest dla nas ........ nie dla innych :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .......... ewentualne głosy krytyki jeszcze bardziej utwierdziłyby mnie w przekonaniu słusznosci decyzji - tak mam :lol: :lol: :lol: :lol: ..............
.............. rodzice małza jakos zachwyceni szczegolnie wiescią o drugiej ciązy nie byli, moja mama chyba raczej tez - choć to ukrywała .......... wszyscy bali się jak sobie poradzimy i wszyscy chyba mysleli, ze to wpadka ......... i wszyscy deklarowali pomoc ........ jak oni to będa pomagać, jak drugie się urodzi ....... bo przeciez pierwsz tez jeszcze będzie małe. Efekt - kazdy ma to w dupie ..........poza moim tatą rzecz jasna ......... bo to była jedyna osoba z zywą, radosną reakcją. Prababcia (ze strony męza) zarzekała się, ze bedzi epomagać, prasować i takie tam ........... pokłociła się ze mną jak byłam w ostatnim miesiącu ciązy ......... o byle co ......... od tamtej pory nie chcę, by cokolwiek robiła .......... zreszta nie spieszno jej ......... drzwi od domu są otwarte :lol: :lol: :lol: ......... tesciowa pracuje - przychodzi co dzień o 18.30 bawić się z Michciem, tesc ma wszytsko w tyłku - taki egocentryczny typ, nawet starszym sie nie zajmie ........... wogole wnerwia mnie to gadanie jego o bzdurach ................
............. dla przykładu:
ostatnio czyta ksiązkę Cimoszewicza o kryzysie ........ i wychwala gopod niebiosa .......... a ja akurat gadałam o okuliscie dla Michałka (kolejnym zresztą) ........ na to on ........ a po co isc do drugiego okulisty .......... Cimoszewicz uznałby to za nieekonomiczne ............ szlag mnie trafił ......... traktuje go jak powietrze :lol: :lol: :lol: .... zresztą tak jak on wnuki :lol: :lol: :lol:
moja mama - nie widzi ....... a tata ......... no włąsnie jedyny z całej bandy z doskonałym kontaktem z dziecmi.

ja o naszych planach nikomu nie zwiarzam się ......... nasze zycie osobiste to tylko nasze zycie, jak ktos pyta odpowiadam.

praca - karierę zostawiłam dla wyzszych wartosci ........ pracę, ktorą kochałam, była moim marzeniem ............. czułam jednak, ze jak zostanie jak było ........ nigdy nie będę szczęsliwa .......... czy wrocę ....... chciałabym, ale nie wiem czy się uda ........... bo moja praca wymaga duzej ilosci poswięcenia własnego ............ ciągłego dokształcania i aktywnosci .............. narazie nie myslę o niej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona1974 pisze:
jestem szczesliwa mam 4 dzieci :D

pierwszy syn planowany :D drugi syn rowniez chociaz nieukrywam ze mialam cicha nadzieje na coreczke :D
potem przerwa 6 lat i znowu decyzja o kolejnym dziecku,z mysla o coreczce ale urodzil sie 3 synek :D
no i gdy juz pogodzilam ze coreczki jednak niebedzie zaliczylam wpadke ,szczesliwa :D

czasami jest ciezko ale radze sobie :D

Iwona Ty jesteś nadzieją dla wszystkich mam które mają po trzech synów.Moim marzeniem była córcia....wyszedł Natanek choć bardzo się staraliśmy :lol: :lol: :lol: Oczywiście nie zastąpiłabym go nikim innym ale oczka wypłakałam jak dowiedziałam się że to chłopak a nie dziewczynka.
Nie jestem zdecydowana na czwarte dziecko....chcę odpocząć-przy trójce chłopców jest co robić.Nie zabezpieczamy się w żaden sposób ( tylko uważamy :lol: :oops: )I gdyby przytrafiła nam się wpadka to ją zaakceptuje...może będzie tak szczęśliwa jak Iwony :D

No i zapomniałam się przywitać.... :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mika78 - gratuluje trzech super synów :D . Znam to rozczarowanie jak się dowiadujesz, że chłopak a nie dziewczynka, chociaż mojego Mateuszka nie zamieniłabym na 1000 dziewczynek. Chyba nie można się nastawiać na płeć, chociaż ja też marzę o dziewczyneczce. Wśród moich znajomych prawie wszyscy mają dziewczynki, prócz nas. Ale jestem dobrej nadziei, że może tym razem............. Ale nie nastawiam się już że musi być na pewno, bo rozczarowanie jest okrutne.
Ps. Moja kuzynka na pocieszenie powiedziała mi (ona ma córeczkę), że różowy szybko się brudzi :D . ALE JA CHCĘ PRAĆ RÓŻOWE UBRANKA!!!!!!!!!!! :wink:

Aniołek [*][*][*] 21.07.2006

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzik - dobre z tymi ubrankami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ......... ja rozowego nie lubię. Chcę natomiast wiązać kucyki :P, stroic w sukieneczki ........ no i mieć taka babską przyjaciółkę do picia kawy - jak juz podrosnie :lol: :lol: :lol: :lol: ......... ale chłopak tez moze być :P ......... chłpaki są przeswietne ........ ja swoich tez bym nie zamieniała na stado dziewczynek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madzik to u Ciebie tak jak u mnie-wydaje mi się że wszyscy mają córeczki oprócz mnie!!
Ja też chce prać ubranka różowe...kupie se lalke :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

czesc dziewczyny :D gdy dowiedzialam sie o 4 ciazy bylam zalamana :roll: finansowo nie stoje super tylko tak sobie ale jestem osoba b.oszczedna wiec radzimy sobie :roll:
co do kwestii radzenia sobie z dziecmi to 2 starszych mam juz w szkole,rano wstaje o 7 wysylam ich do szkoly i mam spokoj do 15 :D zostaje mi tylko najmlodsza dwojka,najbardziej pracochlonna :roll: powiem wam ze potrafie przy nich od godz 8 do 10 ogarnac cala chate,tzn poodkurzac pokoje,pozmywac zrobic pranie,zmyc podlogi i wychodzimy na zakupy :D wracamy klade mala spac i robimy obiad :D oczywiscie musze bardzo uwazac na malego bo to straszny broj jest,wiec biegam co chwile miedzy kuchnia i pokojem zeby sprawdzic czy cos niekombinuje.

mam ustalony rytm dnia tzn wszystko codziennie o tej samej porze :D obiad 14
kapanie 18
kolacja 19 itd
wieczory tak od 19 mam wolne do rana,laura zasypia ok 19 i spi do 6 rano :D oliwierek tez szybko sie kladzie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój mąż ma super. Dwóch synów. A ja do fryzjera sama, na zakupy ciuszków sama, na babskie ploty ......... :wink: Dobrze są jeszcze przyjaciółki, ale córki nic nie zastąpi. Widzę, że nie jestem sama, więc dziewczyny trzymam kciuki za nasze przyszłe córki :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzik, mika jak chcecie to ja Wam podrzucę do prania kilka różowych ciuszków Oliwki :lol: :lol: :lol:
A tak na serio to życzę Wam wszystkim abyście doczekały sie swoich wymarzonych córeczek :wink:
Fajnie jest mieć taka małą damulkę :D :D

(*) Aniołek 02.03.2009r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

co do coreczki to oszalalam na jej punkcie :D chlopaki tez sa super mozna ich fajnie modnie ubrac i wogule :D
ale po tylu latach kupowania spodni ,wpadlam w szal kupowania rozowych kiecek,roznych czapeczek bluzeczek itp :D
zaczelam sama jej robic soczki marchewkowe zeby miala ladna cere :D
caly czas niemoge uwierzyc ze mam w domu mala dziewczynke :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona1974 chylę czoła przed Twoją organizacją czasu. Ja mam z tym problemy, ale taka czwóreczka na pewno wymusza "bycie dobrze poukładaną". Super taka rodzinka :D :D :D . A Twoja córeczka to po prostu rodzynek. Mieć trzech starszych braci. Hm, superrrrr :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

madzik 77 dzieki :D

a wiecie co jest najgorsze inni ludzie ,ktorzy jak ide z cala czworka to patrza na mnie jak na jakas patologie :D szepca sobie po cichu :roll:

ide spac bo rano trzeba dzieciaki do szkoly wyslac,zajrze jutro

dobranoc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DZIEWCZYNY - marzenia się spełniają :)

jestem mamą dwóch córek - 13 i 17 lat :) kiedy rodziłam drugie dziecko [nie było powszechnie dostępnego usg i nikt wtedy nie znał płci przed porodem] miałam nadzieję na syna - mój jeszcze większą :) urodziła nam się druga córka - wspaniały rodzinny poród, wielkie przeżycie, potem kłopoty małej z biodrami bardzo zbliżyły tatę do córusi i był babskim królem :)

dwa lata temu, mając już odchowane córki postanowiłam miec jeszcze jedno dziecko :) dla mnie to było cos okropnie ważnego - stwierdziłam, ze jeśli nie urodzę teraz dziecka, to za kilka lat zostaniemy sami w naszym gniazdku, dziewczyny podążą własną drogą, a nam pozostanie się starzec...

zaszłam w ciążę, mimo że moja tesciowa lekarka modliła się, zeby tak się nie stało - przestałam brac tabsy, na które to ona pisała recepty, wiec dopytywała - powiedział, z esię staramy, a ona na to - NIE DAJ BOŻE :roll: że to kłopot i takie tam gadki....

udało się pod koniec grudnia 2007 :) od tej chwili marzyłam o syneczku kochanym, bo moje małżeńskie zawirowania w miedzyczasie przekonały mnie o tym, ze jedynym mężczyzną który kocha wiernie, bezwarunkowo i na zawsze jest wąłsny syn :)

i też się udało - już na usg genetycznym w 12 tygodniu wypatrzyłam ten uroczy dzwoneczek, nawet lekarka go wypatrzyła, choc zaznaczała, ze na tym etapie ciąży to jednak nien jest wiarygodne :)

dzisiaj mam cudownego syna półtorarocznego i duże córki, które opiekują się bratem, jednocześnie zbierają bezcenne doświadczenia dla przyszłego macierzyństwa przecież :)

a ja jestem zwyczajnie spełnioną, szczesliwą i ciągle młodą mamą, chociaż w przyszłym roku świętowac mi przyjdzie 40-stkę 8) mam cudowne dzieci i nie czuję się rodzina wielodzietną w tym złym znaczeniu, chociaż mam świadomośc, ze wielu ludzi sądzi, ze to wpadka była 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do różowych ubranek-jak kompletowałam ubranka dla chłopaków skapnęła mi się jedna , malusia różowa sukieneczka...i tak trzymam ją sobie w szufladce z nadzieją , że kiedyś ją stamtąd wyciągnę :P A jest prześliczna!
Ale faktem jest , że chłopaki są też super- w gruncie rzeczy nawet się cieszę, że pojawili się jako pierwsi.A jeśli będzie kolejny...no cóż-z początku pewnie będzie mi trochę smutno, ale potem będzie już tylko lepiej :wink:

Iwona1974-mam znajomą , której dopiero za 5 razem doczekała się córci :)Ale chyba nie radzi sobie tak dobrze z organizacją czasu jak ty.Poza tym wszyscy chłopacy to niezłe rozrabiaki i nie ułatwiają jej niczego.
I nie wiem czemu w Polsce rodziny wielodzietne zaraz kojarzone są z tymi najuboższymi.Przecież nie zawsze tak jest.Sama piszesz , że jakoś sobie radzisz mimo trudności.Tutaj , tzn. w Irlandii czwóreczka to norma, a trójeczkę ma prawie każda więc nie budzi to żadnego zdziwienia.Tylko nie ma co ukrywać-polityka prorodzinna tutaj jest nieporównywalna z tą u nas w Polsce.I naprawdę nie wiem czy jest szansa , by kiedykolwiek coś się zmieniło na lepsze...

Buraczkowa-podziwiam twoją determinację, tym bardziej , że wiele rzeczy było przeciwko temu-wiek, teściowa, potem mąż...ale liczy się końcowy efekt-czyli upragniony syn i szczęśliwa, spełniona mama :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo mika :)
hahah oj pamiętam te nasze wymarzone córeczki :) i to następne USG z nadzieją że może nam ktoś "dzieci w brzuchu podmieni" i jednak będą te córcie ale nie :) najważniejsze że całe i zdrowe

oj buraczkowa a ja myślałam że jestem jedną z nielicznych kobitek z dużą różnica wielu między dziećmi -
ach i wiem co to jest jak starsze rodzeństwo potrafi zajmować się młodszym i jaka jest miłość między nimi ( no cóż do 40 zostało mi ciut latek może może )

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moich trzch szefów, których miałam (bardzo bogaci ludzie) mieli: jeden troje dzieci, drugi i trzeci po sześcioro :D :D :D Super gromadki. Casami właśnie to ilość dzieci określa zamożność portfela. Ja nie jestem ani super zamożna ani patologiczna, a troje chcę mieć, żeby nie wiem co :D :D :D :D .
Iwona1974 tylko głupi ludzie robią Ci przykrość jakimiś tam spojrzeniami, ale nimi nie trzeba się martwić :D :D :D .
Ja może też chciałabym więcej niż troje, ale jestem po dwóch cesarkach, następny poród też się pewnie tak skończy, a dalej to ja już zdrowiem i życiem nie chcę ryzykować.
Buraczkowa gratuluję determinacji i upragnionego synka. Chłopaki też fajne są. :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

hej wpadlam na chwile bo widze ze tu pusto :roll:
moj oli dzisiaj nakarmil mala rogalem :roll: musialam jej z buzi okruszki wyciagac a tylko na chwile do kuchni wyszlam :roll:
dzieci maja pomysly :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona1974 widzę, że się nie nudzisz :D :D . Ale powiem Ci, że Ci zazdroszczę takiej dużej rodzinki. Napradę super :D
Ja dzisiaj miałam wizytę u mojej pani gin. Miałyśmy pobrać micro (czy nie mam bakterii), aby założyć spiralkę, a ja jej cyk, że nie chcę już spiralki, bo chcę mieć trzeciego dzidziusia. A ona na to, że super tylko muszę troszkę zrzucić nadwagi (jakieś 20 kg :P ), bo już z Mateuszkiem miałam problemy z kręgosłupem i ledwie doczłapałam końcówkę ciąży (a byłam jak zawodnik sumo). Więc od jutra reżim (oczywiście dziś wszamałam końcówkę loda z zamrażarki co by tam nie zmarniał jak będę się odchudzać :je: ). Wyprosiłam receptę na Meridię (to taki lek wspomagający odchudzanko). Więc trzymajcie kciuki. :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczynki-pozwolicie że do was dołączę?ja mam 2 rodzeństwa i wiem,że to super sprawa.
razem z moim E postanowiliśmy,że właśnie trójeczkę chcemy sobie sprawić.duża rodzinka jest super,nigdy nie czujesz się samotny :)
mój chłopak ma bardzo liczne rodzeństwo i jak widzę jacy są zżyci to tylko utwierdzam się w przekonaniu,że też chcę mieć takie skarby w domu.)
teraz to w zasadzie tylko plany bo z kasą i pracą krucho ale mam cichą nadzieję że sytuacja się poprawi i będziemy mogli zacząć starania nad rodzeństwem dla Michasia :D
3 mam kciuki za wszystkie mamusie które marzą o powiększeniu rodziny i za te które duże rodzinki mają. :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak patrzę na moje dzieci to jestem najszczęśliwszą osobą na świecie, mimo, że broją jak nie wiem co :D Ale czekam już z niecierpliwością do naszych staranek pod koniec roku. Gdyby nie sprawy tak przyziemne jak praca i pieniądze :cry: to już chętnie byśmy się zaczęli starać :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7573 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 379  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]