Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:30 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Milenus80 tam Ci dadzą koszule do porodu. A opinia ogólnie ok :D

Kupiłam Julce dzisiaj sinlac - ona go nie chce :( :(

Emilko - pediatra mi powiedziała, że przychodnia nie wypisuje skierowań na tego typu badania, no i pewnie jest tak jak piszesz, że do 2 roku nie wypisują.
A chce jej zrobić, bo ma okropną buźke, na rączkach ma plamki, a niebawem lato no i przydało by się aby była ładna :):);):), A po za tym nie każdemu dziecku mija skaza, mojego taty córka ma 7 lat i ma do teraz skaze.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

foczka24 pisze:
Oj rzadko tu ktokolwiek zagląda :(

ja też nie za często piszę na forum,więc jest ok:)
G
ojejku,współczuję
Dziutnietkazdrówka dla Julki!w śnieg ciężko było spacerować,ja jeździłam wózkiem w zaspy i coś wózek już trochę zdezelowany:).Co do skazy,niby testy nie wychodzą,ale niektórzy robią,żeby wyszło np.uczulenie na gluten
[b]Milenusnie mam pojęcia,rodziłam w wojewódzkim
Astartenie dostałam,widocznie za mało się udzialałam;)

Obrazek

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ewd0gko6.png

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agii26a ja myślę, że po prostu maila nigdy do tabelki nie podałaś :lol:

my wózka nie używamy, cały czas nosidła, albo ergonomiczne albo sportowe....tylko pomału Jeremi wgniata mnie w ziemię, więc juz nie długo dam rade go w sportowym ciągle nosić :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Astarteo tabelce nic nie wiedziałam:)

nosidła też używam ale na krótko....po pół godzinie noszenia plecy bolą,a mały zawsze na spacerach śpi(wygodniej mu w wózku),więc wózek dla mnie to podstawa...teraz codziennie robię 2-3 godzinne trasy-spacery(lubię łazić;),więc tylko z wózkiem są one możliwe. Głęboki po pól roku wykończyłam(ale kupiłam używany),nowa spacerówka po 5 miesiącach jesienno-zimowego jeżdżenia też już trochę zdezelowana.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marcel już ok.2 trzonowce wylazły.
    dziunietka-moja koleżanka swoim dzieciom też po 2 roku życia robiła badania.
Zdrówka dla Julci,teraz dużo dzieci choruje.
Marcel dzięki Bogu jeszcze nigdy nie był chory.Oby tak dalej.
    My miesiąc temu przesiedliśmy się w spacerówkę.Kupiliśmy baby design sprint.Jesteśmy zadowoleni i Marcelowi też się podoba,a głęboki dziś sprzedałam.Kupiłam go za 800zł nowy a sprzedałam za 400.Był w b.d.stanie.Szkoda trochę,ale nie wiem kiedy kolejne dziecko będę miała i może różowy kolor się przyda :) no i może już inne będą mi się podobały.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

G my też mamy Baby desing sprint i jesteśmy bardzo zadowoleni(poza jedną reklamacją bo one mają jedną wadę - buda jak jest złożona opiera się na rączce i się przeciera ,mamy wymienioną i teraz już na to uważam ,ale poza tym super a jezdzimy już prawie rok).
Mój Bartuś ma już 4 trzonowce , ale u niego nie ma większych problemów przy zębach ,sporadycznie jakaś pobudka w nocy , ale i to bardzo rzadko. W ogóle złote z niego dziecko bo od urodzenia przesypia całe noce tylko ostatnio coraz większy z niego łobuziak.
A tak poza tym to biedny jest chory, pierwszy raz dostał antybiotyk , mam nadzieję że mu szybko przejdzie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka!to widzę,że baby design królują;)ja mam bardzo podobny do sprinta-baby design verso-różni się tylko przekładaną rączką i brakiem okienka w budzie oraz kieszonki na drobiazgi(no te gadżety przydałyby się)a tak to identyczny. Jeżdże nim od listopada,bo głęboki padł(kupiłam za symboliczne 100 zł, syn już był trzecim dzieciem w nim,dlatego nie dziwię się,że padł)
Foczka24zazdroszczę aniołka a szczególnie tych przespanych nocy...u nas pod tym względem masakra,ale ostatnio duża poprawa dzięki nauce zasypiania wg książki "uśnij wreszcie",wszystkim ją polecam!!
Gsprzedaż wózka za połowę ceny to i tak dobrze,też jestem zdania po co trzymać....chyba,że się ma duużo miejsca.Mieszkam w bloku więc nie ma gdzie trzymać,więc nie trzymałabym wózka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

najpierw coś dla humorku
Z pamiętnika dojrzałej mężatki
Dzień 1.
Dzisiaj była 10 rocznica naszego ślubu.
Świętowania to tam za dużo nie było.
Kiedy nadszedł czas, by powtórzyć naszą noc poślubną, Zdzisław zamknął się w łazience i płakał.
Dzień 2.
Zdzisław wyznał mi swój największy sekret.
Powiedział, że jest impotentem. Też mi odkrycie!
Czy on naprawdę myślał, że tego nie zauważyłam już pięć lat temu?
Dodatkowo przyznał się, że od paru miesięcy bierze Prozac.
Dzień 3.
Chyba mamy małżeński kryzys.
Przecież kobieta też ma swoje potrzeby<wykrzyknik>! Co mam robić?!
Dzień 4.
Podmieniłam Prozac na Viagre, nie zauważył... połknął... czekam niecierpliwie...

Dzień 5.
BŁOGOŚĆ! Absolutna błogość!
Dzień 6.
Czyż życie nie jest cudowne? Trochę trudno mi pisać, gdyż ciągle to robimy.
Dzień 7.
Wszystko mu się kojarzy z jednym!
Ale muszę przyznać, że to jest bardzo zabawne - wydaje mi się, że nigdy przedtem nie byłam taka szczęśliwa.
Dzień 8.
Chyba wziął zbyt dużo pastylek przez weekend. Jestem cała obolała
Dzień 9.
Nie miałam kiedy napisać...
Dzień 10.
Zaczynam się przed nim ukrywać. Najgorsze jest to, że popija Viagrę whisky Czuje się kompletnie załamana...Żyję z kimś kto jest mieszanką Murzyna z wiertarką udarową..
Dzień 11
.Załuję, że nie jest homoseksualistą! Nie robię makijażu, przestałam myć zęby, ba - nawet już się nie myję. Nie czuję się bezpieczna nawet kiedy ziewam... Zdzisław atakuje podstępnie! Jeśli znów
wyskoczy z tym swoim "Oops, przepraszam", chyba zabiję drania.
Dzień 12.
Myślę, że będę musiała go zabić. Zaczynam trzymać się wszystkiego,na czym usiądę. Koty i psy omijają go z daleka, a nasi przyjaciele przestali nas odwiedzać.
Dzień 13.
Podmieniłam Viagrę na Prozac, ale nie zauważyłam specjalnej różnicy...
Matko! Znów tu idzie!
Dzień 14.
Prozac skutkuje! Przez cały dzień siedzi przed telewizorem z pilotem w ręce, zauważa mnie tylko kiedy podaje jedzenie lub piwo... BŁOGOŚĆ Absolutna błogość!
    foczka-no my po kilku dniach już zauważyliśmy tą wadę i kuzynka ma też taki wózek i im się przetarło i mówi,że w innych takich też to widziała.
    Powinni te plastiki wyżej zrobić i już by się nie przecierało
agii-nam pan od wózków w sklepie powiedział,że tych werso nie poleca,bo ten mechanizm od rączki często szwankuje :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gdobre:)

verso faktycznie coś tam szwankowały przy składaniu,dlatego trzymam rozłożony na codzień,tylko do auta składam. Przekładana rączka dobra na słońce gdy razi dziecko,ale jazda z przełożoną rączką tylko po równym,niestety.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny jeżeli możecie to bardzo prosimy o głosiki na Bartusia.
Można głosowac raz dziennie

http://tiny.pl/b591

http://tiny.pl/b59p
Z góry dziękujemy :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Milenus Potwierdzam, koszulkę do porodu dostaje się na miejscu. Rodziłam w Esculapie początkiem grudnia i jestem baaaardzo zadowolona. Zabierz ze sobą tylko piżamkę na pobyt i rzeczy osobiste. Wszystko inne dostępne jest na miejscu (podkłady poporodowe, podpaski i takie tam).
Jeśli chciałabyś dowiedzieć się czegoś więcej albo po prostu pogadać z innymi dziewczynami na ten temat polecam wątek na Kafeterii - "Bielsko-Biała - gdzie rodzić". W zasadzie temat ten przerodził się w wątek typowo Esculapowy, jest w nim wszystko :)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny - no ja niestety będe musiała kupić nowy wózek :( :( , kilka dni temu wyrwało mi zaczep blokujacy koła i popekały plastiki przy kółkach, nie wiem tego chyba sprzedam, do tego strasznie się telepie, ale będe miała wyrzut, że sprzedałam komuś rozpadający się wózek, no ale zresztą ktos kto kupi to i tak wcześniej go będzie chciał zobaczyć, więc będzie widział co bierze.
Co do tych przetartych raczek, juz kiedyś tu pisałam, że koleżanka znosiła z mężem wózek po schodach i im się rączka złożyła i ich 4 miesięczny syn im wypadł na schody, ale małemu się nic nie stało, dlatego ja nie mam zaufania do tych wózków, wiadomo dziecko czuje się bezpieczniej widząc mamę bądź tatę przed sobą, moja majac taki wózek nie musiałaby się obracać do tyłu. Powiem wam, że te nasze spacery to teraz koszmar, ona chce mi wychodzić z wózka, wrzeszczy, płacze - mogło by jej to już przejść.

A ja sie pochwalę, że Juleczka na dzień kobiet dostała tulipanka od Nikosia.

foczkagłosik oddany.:) i trzymam kciuki.

Gdobre - pośmiałam się :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję dziewczyny!

Ptyś :sss: Zaraz poszukam kafeterii :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

G dobre :D

Dziunietka i Dziunia mam propozycję. Na początku maja jak szef mi udzieli urlopu to chciała bym Was odwiedzić z Julką jeśli nie macie nic przeciwko i jak pogoda będzie ładna :) /teraz jak mała chodzi to będzie łatwiej przyjechać pociągiem czy pksem. Nawet jak będę mieć wózek - laske czy parasolkę :) Co Wy na to :) :?:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilka co za pytanie , super :lol: :lol: :lol: My z dzunią się spotykamy średnio raz w tygodniu i powiem Ci, że czasem są niezłe jaja z tymi maluszkami. Niki zawsze fajnie z otwartymi rączkami do Julki idzie żeby ją przytulić, a ona w ryk :) . A jaka z niej zazdrosnica :shock: Niki się do mnie przytuli to ona go odpycha i nawet go pacnie. Ona jakoś woli towarzystwo dorosłych. I teraz moge to stwierdzić, że kidy dziecko przebywa tylko z matka to niestety jest to błąd i to nie chodzi o mnie o to, że ja się nie mogę nigdzie ruszyć tylko to jest źle dla dziecka, te kontakty z innymi są niestety dla niej wielkim przeżyciem i to stresującym :( , no ale pocieszam sie tym, że niebawem z tego wyrośnie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Helou :) Co tu takie pustki? Nikt weny nie ma? Ja też nie. ostnio jakieś doły mnie nawiedzają :cry:
Dziunietka to super że się spotykacie :lol: A to moja Julcia nie będzie w temacie w ich rozmowach :wink:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilko no widzisz akurat Julka woli towarzystwo dorosłych, Niki siedzi i się bawi a Julcia krąży koło mnie, albo dzuni :). Najlepiej jak Niki idzie do niej z otwartymi rączkami aby ja przytulic a mała w ryk, super to wygląda. Ona jakoś nie przepada za dziećmi.

No a pustki straszne, pogoda się zrobiła to mamusie z dziećmi na spacerkach. Julka to prawie wczoraj cały dzień poza domem spędziła :).
Mała opanowała ściąganie rajstop :(, chora a biega półgoła.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek
Siły i mądrości płynącej z Tajemnicy

Zmartwychwstania Pańskiego,

zdrowych i pełnych spokoju
Świąt Wielkanocnych

Z okazji Wielkanocy

najlepsze wiosenne życzenia:

Niech Zmartwychwstały Chrystus

wspiera Was swymi łaskami

i da Wam moc pokonywania

codziennych trudności życia.
    Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wielkiej Nocy czas nadchodzi,
Cały dzień się każdy głodzi,
By móc jutro o poranku
Siąść za stołem przy śniadanku.
Zjeść kosz cały z jajeczkami,
Zającami i kaczkami.
A już następnego ranka
Wiadrem wody zlać baranka!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane co u Was ?? !! Odezwijcie się.
Jak Wasze maluszki ??
Julce idzie kolejny ząbek tym razem czwórka, dzisiaj pobudka o 3 w nocy, już zapomniałam jak to jest wstawać tak wcześnie.

Wątek zamiera :cry: .

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 73  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]