Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Prawdopodobnie będę tam rodzić i nie mam pojęcia jakie tam są warunki,opieka,itd.Proszę o radę.Pozdrawiam wszystkich.Pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja wylądowałam w Szpitalu Praskim, ale nie na poródówce tylko w czasie ciąży, ponieważ miałam problemy z zakażeniami dróg moczowych, na żelaznej nie było miejsc, a ten szpital był najbliżej. Ale to było 5 lat temu.
Warunki straszne, jedzenie okropne, obsługa i technika (z wyjątkiem USG, bo tu sprzęt dorby i lekarz był bardzo miły) fatalna. Do tej pory pamiętam smrodek papierosów w łazience (to akurat były palące Mamy, pojąć tego nie mogłam) i zapach spirytusu przed, co tygodniowym badaniem przez ordynatora. Pamietam, że czekało sie w kolejce przed drzwiami, i cóż może on i dobry lekarz, ale badanie robił wyjątkowo niedelikatnie.
Ale może teraz sie zmieniło, podobno były remonty.
Poza tym porodówka jest w drugim budynku (a ja byłam w głównym), i z tego co pamiętam, to tam były o niebo lepsze warunki. Przede wszystkim pojedź i obejrzyj.
pozdr
eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ten szpital jest 5 minut spacerku od mojego domu i w nim też sie urodziłam. Opinie są podzielone. Kilka znajomych dziewczyn tam rodziło ostatnio i mówią, że jest ok. Moja ginekolog też twierdzi, że pacjentki sobie chwalą. Ja osobiście zwiedziłam tylko izbę przyjęć jak miałam problemy -troszkę obskórnie, ale czysto, pielegniarka i pan doktor byli w porządku.
Mimo wszystko dawne niepochlebne opinie mocno w okolicy sie wyryły i ja też wybrałam inny szpital (na Solcu) bo najbardziej zachwalany przez znajomych i jeszcze nie słyszałam o nim złych opinii. Waham sie troszeczkę tylko dlatego, że w praskim po prostu byłoby blisko i wygodnie dla wszystkich odwiedzających i potem na kontrolne badania...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moje 3 kolezanki rodzily w praskim .. i opinie maja takie - szpital jako szpital jest do bani ale porodowka w porownaniu z reszta to bajka dobre jedzienie,opieka,wyrozumialosc lekarzy, ktos kolo Ciebie na kazde skinienie i pomoc wzgledem wszystkiego wobec dziecka,i przy porodzie nie ma tak ze np odejda Ci wody a lekarz mowi "mamy jeszcze czas" tylko juz przed odejsciem wod sa 2 lekarze i polozna.Wiec z tego co ja slysze porodowka w praskim jest ok

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]