Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1707 ... 1870  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

helooooł
witam wszystli kobietki i nową koleżankę :) :) :) :)

nie pisze bo jakoś ostatnio mi sie nie chce 8)

Pluszaczku wierzę ż mały jest już z wami :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pragnienie, ty nasza testowa nudziaro :lol2: Nie przejmuj się aż tak tymi testami po. To normalne że to LH tak od razu nie zniknie, ja nastepny dzien po "piku" też miałam słabą druga krechę, potem już nie robiłam ale pewnie gdyby można było cokolwiek wnioskować z robienia testów po owu to już by na tm formu to było napisane. Tak więc jako starsza forumowiczka KATEGORYCZNIE, NIEODWRACALNIE i pod karą chłosty zakazuję Ci robić w nastepnym cyklu testów dzień po owu. Chociaż może nie będzie trzeba bo trzymam kciuki żeby te twoje objawy zwiastowały dzidzię.
Oh ale ja dziś jestem władcza ;)

Martinka czekamy na wieści

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

megi25 pisze:
Pragnienie, ty nasza testowa nudziaro :lol2: Nie przejmuj się aż tak tymi testami po. To normalne że to LH tak od razu nie zniknie, ja nastepny dzien po "piku" też miałam słabą druga krechę, potem już nie robiłam ale pewnie gdyby można było cokolwiek wnioskować z robienia testów po owu to już by na tm formu to było napisane. Tak więc jako starsza forumowiczka KATEGORYCZNIE, NIEODWRACALNIE i pod karą chłosty zakazuję Ci robić w nastepnym cyklu testów dzień po owu. Chociaż może nie będzie trzeba bo trzymam kciuki żeby te twoje objawy zwiastowały dzidzię.
Oh ale ja dziś jestem władcza ;)

Martinka czekamy na wieści

Oj Megi tego mi trzeba było!!!! Zdziel mnie po głowie i opitol porządnie bo zaczynam wariować :| Chociaż ta kara chłosty może mi się jeszcze spodobać :hil:

Bo ja sobie głupia pipka przeczytałam, że w ciąży testy owu wychodzą zawsze pozytywne... No i dziś rano miałam 2 kreski... Tak samo ciemne... No nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zrobić tego testu (tak leżał bezużyteczny i się prosił)... I się głupia sama nakręcam :(

Ochrzańcie mnie raz a porządnie, żeby przestała sobie wmawiać i nabrała dystansu bo przecież sfiksuję przez te 12 dni do @ :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pragnienie, kiedy miałaś owu? Może zrób sobie betę, albo poszukaj testu ciążowego, takiego który wykrywa już tygodniową ciążę, tzn. 7 dni po zapłodnieniu. Trzymam kciuki za II kreseczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

julia1 pisze:
Pragnienie, kiedy miałaś owu? Może zrób sobie betę, albo poszukaj testu ciążowego, takiego który wykrywa już tygodniową ciążę, tzn. 7 dni po zapłodnieniu. Trzymam kciuki za II kreseczki

Ejjjj miałyście mnie ochrzanić i sprowadzić na ziemię!!! :D

15.02 (niedziela, godz 11) - 2 w tym samym kolorze
16.02 (pon 17)- 2, ta od LH jaśniejsza
17.02 (wt 17) - 2 ta od LH jaśniejsza
20.02 (pt. fakt, że z rana! a nie powinno się robić) - 2 w tym samym kolorze

Pewnie coś z tymi testami jest nie tak :/ A może 15.02 wcale nie było owu i dopiero będzie... ale bym się wkurzyła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pragnienie jak chcesz być pewna czy owu już była czy będzie to zmykaj na usg. według mnie testów owu nie masz co teraz robić bo i tak nie wiadomo po nich co dalej. Czy wyjdzie jedna krecha czy dwie to i tak wiesz tyle samo tzn. nic nie wiesz ;)
spokojnie, ja też licze i trzymam kciuki że już za niedługo zobaczysz 2 krechy na tescie ciażowym.
a teraz matematycznie: jak 15 wyszly 2 krechy to do 17 powinna być owu, zapłodnienie w przybliżeniu 18 wiec (skoro niektóre t.ciazowe mozna robic po 7 dniach-choć ja w to nie wierze) testować możesz zacząć 25, zgadza się?

haha a to oznacza że testujemy razem :))) tylko że ja już będe 14 dni po :))

Ostatnio zmieniony pt lut 20, 2009 3:14 pm przez megi25, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pragnienie moim zdaniem Megi dobrze ci radzi idź kobieto na usg i będziesz wiedziała

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dostałam clo.3 razy dziennie za tydzień na usg mój M dostał skierowanie na badanie nasienia.No i czeka mnie najprawdopodobniej laparoskopia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wszystkich
dziękuję wszystkim wirtualnym koleżankom za miłe "przyjęcie" do grona borykających się z niepewnością i problemem z zajściem w ciążę :lol:
dzięki za podtrzymywaniu na duchu przed laparoskopią :)
już mi lepiej.... :lol: szkoda, że w szpitalu nie będę miała Was przy sobie...co prawda wirtualnie..ale zawsze coś...
wróciłam właśnie ze spaceru z córką... byłyśmy na sankach...zjeżdżałyśmy z górki...choć jesteśmy już duże to ubawiłyśmy się jak malutkie dzieciaczki...teraz rozgrzewam się przed kompem...i wieczorkiem jeszcze podjedziemy na górkę...tylko tym razem większą :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka - ale to sa pozytywne informacje, ruszacie z kopyta i to najwazniejsze :) :jee:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

assik no pewnie ze pozytywne najwazniejsze to działanie .tylko powiedzcie mi jak meza przekonac do tego badania moj ma strasze opory :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka no to dobrze że ruszacie z tematem. co do oporów m. to chyba każdy nie dokońca chętnie to robi. Nie wiem czy jest na to jakiś prosty sposób żeby go przekonać. Ja na szczęście za bardzo nie musiałam. Wystarczyło powiedzieć że bardzo mi na tym zależy i upewnić go że to normalna procedura a nie jakieś poddawanie w wątpliwość jego męskości. Pamiętaj, że zazwyczaj dla faceta to jest pierwsza styczność z lekarzami i badaniami "w tych" sprawach więc wydaje mi się że to tak trochę jak my mamy przed naszą pierwszą wizytą u gina.
Po za tym dowiedz się czy nie można "pobrać próbki" w domu i dowieść do laboratorium to chyba dla nich mniej krępujące niż obcy pokoik gdzie Pani za ściana już czeka na kubeczek. I najważniejsze zawsze możesz zaproponować że się przyłączysz do zabawy. U nas podziałało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka :lol:
Martinka dobrze, że lekarz podjął już jakieś konkretne decyzje, działanie na pewno przyniesie efekty :wink:
mojemu M powiedziałam, że trzeba to badanie zrobić, bo lekarz kazała i że to jest taki kolejny etap w leczeniu i poszedł bez marudzenia :wink: ale oczywiście strasznie się denerwował
dziunia1976 witam nowa koleżankę :wink: w grupie zawsze raźniej, no a jeszcze pozytywnej :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!!!
Jakoś namówiłam M do tego badania ale powiedział zebym go juz nie męczyła przez wekend.Na szczescie mamy mozliwość dowieź takze juz jakiś plus.A ja od dziś biore clo zobaczymy czy wogóle na mnie podziała.
Miłego wekendu dla was dziewczynki:***

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć, ja dziś zrobiłam ogromną głupotę. Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Oczywiście jedna krecha. Cóż na teście pisało że można zrobić po 7 dniach a u mnie minęło 10. To teraz czekam na @ i chyba już się zbliża bo pobrzusze mnie zaczyna boleć i to comiesięczne uczucie mokrości się zaczęło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Dziunia :)

A u mnie nowy cykl od dzisiaj przyszła @ troszkę boli ale da się wytrzymać :) Poza tym nic nowego prócz tego, że kolejny cykl starań przed nami.

Obrazek

I tak będzie kiedyś dobrze musimy w to wierzyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

joaska pisze:
Witaj Dziunia :)

A u mnie nowy cykl od dzisiaj przyszła @ troszkę boli ale da się wytrzymać :) Poza tym nic nowego prócz tego, że kolejny cykl starań przed nami.

witam wirtualne koleżanki :D
przykro mi z powodu @...ale żyj nadzieją, że przed Wami kolejne miłe wspólne chwile....odpocznij od mierzenia temperatury..i wczuwania się we własny organizm..."sponton" najważniejszy...
ja już to przechodziłam wiec posłuchaj wirtualnej koleżanki :lol:
teraz dałam na luz...bo comiesięczne nerwy i tak nic nie dały...
teraz w grę wchodzi tylko uczucie.. sponton...(oczywiście po drodze laparo)..i mam nadzieje, że na efekty nie będę długo już czekała...bo to już 2 lata oczekiwań!!
teraz powiedziałam dość...co ma być to będzie..a ja choć trochę odetchnę od ciągłego obserwowania siebie i wyczekiwani..
pozdrawiam i życzę miłych chwil z parę dni :lol: trzymam kciuki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunia oj chciałabym ale u nas jest półtora roku starań. W październiku laparo i diagnoza 2 jajowody niedrożne na szczęście jeden udrożniony. Owulacja jest i niby wszystko ok teraz po laparo ale m ma slabe żołnierzyki bakteria mu się przyplątała, która je niszczy (paciorkowiec) :( Teraz bierze antybiotyk na zwalczenie i clo na poprawę. Lekarz co prawda jest dobrej myśli, że jak bakterie wyleczmy to powinno się udać.

Tak więc jak widzisz u nas są problemy i to nie chodzi o psychikę bo nie rozpaczam już jak kiedyś kiedy przyszła @. Nie liczę dni cyklu, ni8e mierzę temperatury ogólnie luz....no ale mamy problemy. Miejmy nadzieję, że teraz się poukłada i stany zapalne już nie będą przeszkodą.

Obrazek

I tak będzie kiedyś dobrze musimy w to wierzyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!!!

a wiec mam juz swojego skarba od wtorku...
w poniedziałek wieczorem pojechalismy do szpitala bo od rana miałam skurcze......i tak oto mój ukochany synek przyszedł na swiat we wtorek rano o godz.9:13 56cm,3260,i 10pkt maz był przy porodzie..........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pluszczku:GRATULACJEmasz już maleństwo ze sobą :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1707 ... 1870  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]