Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:38 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ania_bania
Ciesze sie ze podjełas słuszna decyzje, zycze ci zeby było tak jak zemna i moim mezem hehe twardo mielismy od nowego roku sie badac na calego heheh bo ustawowy wedlug gina rok starania minoł hehe a tu taka niespodzianka dzidziak nas uprzedził i mam go w brzuszku
ale 3 mam kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc sysa2 :D

czesc dziewczyny, jestem tutaj nowa, tzn bylam kiedys zalogowana na tym forum ale na innej stronie.

nie wiem od czego zacząć. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aneta2704

hej napisz o sobie, zeby inne dziewczyny cos o tobie i dzidziaku sie dowiedziały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oki sysa2

Na początku ciązy jak wyszly mi dwie kreski bylam na pierwszym USG i nic nie wykazało tzn był płyn owodniowy ale bez płodu, kazała mi p.dr przyjść za tydzień i wtedy ujrzałam maluszka z bijącym serduszkiem, nie pamietam ale to chyba byl 8-9 tydz.
Jestem w 15 tyg i 5 dni ciąży. o dziecko staraliśmy sie około 3 lat, robiliśmy różne badania. Teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi z naszego maleństwa.
W poniedziałek byliśmy na badaniu gin i malenswto ma 10cm dlugości (oczywiście bez nóżek), p. dr. powiedziała, ze jest o 1,5 cm za duże maleństwo na wiek ciązy. wiec jest oki.
16 lutego idziemy na badanie tzn USG genetyczne, tez jest fajne badanie bo trwa okolo 40min i nagrywane jest na plytke, oraz wyklucza rozne choroby genetyczne.
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sysa2

jak mozna zrobic ten pasek ile dni zostalo do konca ciązy?? bo ja nie mam pojecia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja tez wlasnie ide4 na nastepny tydz na badanie połowkowe , no u mnie zczo.ł sie 17 tydz tagze roznicy duzej nie ma hehe jestem ciekawa jak moje bobo teraz wyglada nie widziałąm go od stycznia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ania_bania

witam!!
Ja też z mężem robiłam badania różne żebyśmy mogli mieć dzidzie, i udało się !!! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sysa2
Boże tyle wytrzymałaś???? ja bym pewnie gdzieś prywatnie wskoczyła żeby maleńswto zobaczyć.
To faktycznie nie dziwie sie, że nie możesz się doczekać. Bo ja maleńswto widziałam 9 lutego i nastepny raz zobacze 16 lutego...
hahahaha ale pewnie bedziesz wiedziała jaka płeć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chce mu dac odpoczac od usg bo do 3 miesiaca to nonstop chodziłam
a od 9 tyg miałam krwawienie to co chwilke czy prywatnie czy panstwowo zreszta nafaszerowana jestem przeswietleniami bo jeszcze mi nerki szfankuja miedniczka mi sie powiekszyła , mam piasek w kanale tagze nonstop byl monitorowany wiesz macica mnie boli co jakis czas ale juz jest spoko biore gore lekow i jest wpozadku , jeszcze w miedzy czasie okazało sie ze jestem dworozna hehe bobo jest w jednym tj rogu macicy na dworoznych jest jego zdjecie albo jej hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

--------------------------------------------------------------------------------
czesc dziewczyny!!!
byłam wczoraj na USG genetycznym extra przezycie, malenstwo rosnie jak na drozdzach jest wszystko oki, serduszko pika pieknie, i starsznie jest ruchliwe. takie usg jest wspanialae lekarz mierzy dziecko yzn nozki (kosci) obietosc glowki, dł rączek, paluszków jednym słowem wszystko. najwspanialsza rzeczą jaką sie wczoraj dowiedziałam to jest taka że bede miała CÓRKĘ. :D :D :D :lol: :lol: :lol:
buziaki dla WAS.
sysa2
co sie nic nie odzywasz??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aneta2704

hehe nie ma do kogo a zreszta ja na dworoznych wiecej sie udzielam :)n to supcio ze bedzie corcia a le bajecznie ja dzis ide na usg jej stresuje sie troszke bo tez bym chciala wiedziec co mi Bozia dała Moj maz twierdzi ze Syn bedzie !!!!! Hm a moze corcia hehe

co z twoim suwaczkiem ?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sysa2
to szybko napisz jak było na USG, sama jestem ciekawa. czekam.

bys widziała mojgo męża jak sie ucieszył jak byliśmy na usg i dowiedzielismy sie ze córka :lol: a moja mama to az zaczeła krzyczec ze szcześcia. hahahaah :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aneta2704

hej juz po malenstwo ma wszystko na miejscu heeh nawet udko lekarz dokladnie zmierzył ma 3 cm głowka i mozg dobre rozmiary ma narzady wewnetrzne ma prawidłowe ale lepszy nr odstawił bo chcielismy z mezem sie dowiedziec co bedzie od poczatku badania lezał na brzuszku uparciuch mały (tak to po Tacie) dowiedzielismy sie tyle ze miał sisi w pechezu, no coz albo kolejne usg za 2 tyg , albo pójdziemy na 3D Termin porodu mi sie zmienił i dni ciazy mam teraz 18 tydz 4 dni cos przyspieszyło no ale podobno po wymiarach malego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mnie tez sie zmienił termin porodu na 3 sierpnia, a miałam na 31 lipca.
to faktycznie malenstwo uparte, nie chciało rodzicom pokazac kim jest.....
ciesze sie sysa2 ze jest wszystko oki. moja tez ma wszystkie narzady. pozdrawiam
własnie czuje jak mi w brzuszku skacze...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aneta2704

Ale masz fajnie ze ja czujesz troszke mnie to martwi ze to taki leniuch , no ale cos po tacie mosi miec hehe albo to moje lenistwo go ku temu sklania odkad miał 9 tyg odpoczywa z mama hehe, moze da znac niedlugo o sobie choc my tak oczekujemy zywotnosci z ich strony , ale tak za 3 miesiace to bedziemy miały dosc , strasznie sie ciesze ze bedziesz miec corcie , bo podobno trudniej trafic na dziewczynke gratuluje ci bardzo :)

co ty za linka masz u dołu to nie suwaczek ????, nie dasz rady go zamiescic????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :D
Chciałabym podzielić się z Wami moimi wątpliwościami w nadzieji że któraś z Was coś mi podpowie,albo napisze że miała podobnie. 8) Staramy się o dziecko już kilka lat...co cykl są staranka,ale jak się okazuje pod jego koniec nieskuteczne.W aktualnym cyklu mam nowy objaw,to mój 20 dc i od trzech dni bolą mnie piersi od ich wewnętrznej strony,do tej pory odczuwałam podobny ból ale na całości piersi i tak mnie zastanawia ta różnica :? Ciekawe czy to jakiś znak na ciąże czy może znak na to że z moją psychiką coś nie tak?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nieweszka
dobrze by bylo zebys napisala kiedy okres mialas tak jest łatfiej oszacowac ja ci jedno powiem u mnie juz po 6 dniach zaczely piersi dawac o sobie znac,łacznie z sutkami zrobily sie bardzo bolace nabrzmiale i wrazliwe na dotyk, nie wspomne juz o bieliznie, noi mialam zawroty glowy mnie tescik wyszedl juz 3 dni po spodziewanej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nieweszka mam dokladnie takie same uczucie z piersiami jak Ty. Jestem w 19 dniu 26 dniowych cykli i czuje swedzenie-mrowienie w brodawkach. Nie bol calych piersi, ktory zwykle towarzyszy zblizajacej sie @, choc nie wczesniej niz 2 dni przed), tylko dziwne uczucie w samych brodawkach - jakiego wczesniej nie miewałam...Tez sie zastanawiam coz to moze byc...i szukam jakichs podpowiedzi na forum :)
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam wszystkie z Was...
Prawdopodobnie jestem w ciąży, jutro rano biegnę po test... I kwas foliowy:) Sama nie wiem, chyba się cieszę, choć rodzice napewno nie będą zachwyceni. Mam 20 lat, chłopaka od 2,5. Maturka za pasem... Planowałam studiować farmację lub kosmetologię, ale teraz muszę zmienić plany... Pocieszam się, że w sumie, teoretycznie, mogłabym zacząć studiować w 2011...
Boję się, prawdę mówiąc.
Próbuję sobie wybrazić rozmowę z rodzicami i chłopakiem. Będzie ciężko. Mama bardzo się nastawiała na to, że będę studiować.
Miesiączka spóźnia mi się 4 dzień, co jest fenomenem. Boli mnie w krzyżu, i mam bardzo bolesne, ciemne sutki. Nigdy mnie tak nie bolały same sutki, jak je ściskam, to mam wrażenie, że mi odpadną:) Śluz mlecznożółty, choć jeszcze wczoraj nie miałam go wogóle, jak to zawsze bywa przed okresem. Ogólnie jestem nadzwyczaj spokojna. Aż się sama sobie dziwię...
Mam nadzieję, że znajdę w Was oparcie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trish

Dziewczyno ciesz sie bedziesz prawdopodobnie matka wiem ze teraz to jest szok dla ciebie i wszystkich do okoła ale pamietaj jedno cos w tym jest tak miało byc a studiowac mozesz zaocznie rodzice ci pomoga , pomysl w ten sposob

Połowa z nas na forum tym czy innych bardzo dlugo starała sie o bobaski albo sie stara tagze jezeli jestes w ciazy ciesz sie z tego to jest teras najwazniejsze i mysl o tym

co do chlopaka do tanga trzeba 2-a i sie nie martw to bedzie szok ale to przyjmie moj maz tez zaniemowił niewierzył ze bedziemy miec dziecko bo tak dlugim czasie starania wiesz roznie mozna zareagowac

a Rodzice napewno sie uciesza i pomoga ci w tych ciezkich chwilach glowa do gory bedzie dobrze
i daj znac co i jak :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]