Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:40 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705 ... 1870  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

cześć dziewczynki...dawno nie pisałam, ale podczytywałam Was regularnie :) cieszę się, że niektóre z Was mają owulację, inne leczenie, które przynosi jakieś efekty, więc teraz tylko czekać aż będą nowe maleństwa na naszym forum! trzymam za was kciuki kochane i mam nadzieję, że jak za parę dni wejdę na forum to przeczytam jakieś dobre wieści :) ja jutro idę do szpitala, w środę laparo i HSG. Boję się jak ch.... ale mam wiele nadzieji, że po laparo wszystko się wyjaśni co i jak i że niedługo nam się uda...wierzę, że każda z nas doświadczy tego cudownego uczucia....póki co trzymajcie się cieplutko, nie traćcie nadzieji i wierzcie...buziaczki pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Idka powodzenia na laparo :) nie taki diabeł straszny :P wiem co piszę, że sama to przechodziłam.
A co do starań i leczeń to jeżeli o mnie chodzi to kłody pod nogi nam nowe ciągle wpadają...:( jak już po laparo myślałam, że będzie dobrze to się okazało, że z m się popsuło :( Do miernych wyników nasienia doszła bakteria, na której temat nie mogę znaleźć żadnych informacji

Ale jutro recepta od gin m się podleczy i może w końcu się może sny i marzenia spełnią :)

Obrazek

I tak będzie kiedyś dobrze musimy w to wierzyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

idka20 trzymam kciukaski za Ciebie, wszystko będzie dobrze :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Idka trzymam kciuki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maruszka nie przejmuj się, skoro lekarz mówi, że jest dobrej myśli to znaczy,że nie jest tak źle :) Dobrze, że będziesz miała inseminację.

idka20 powodzenia!!!

joaska muszą się w końcu spełnić! :) Czasem tak jest, że ciągle są jakieś przeszkody a wszystko dobrze się kończy :)

Wczoraj zrobiłam znow test owu. Były dwie kreski w tym druga słabsza więc już po owu. No to pozostało teraz czekać jakieś 2 tyg. na @. Nie lubię tego czekania ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!!!Maruszka tak moze @ nie przyjsc tylko sie obawiam ze znowu dlatego ze sie zatrzyma i trzeba bedzie ją wywoływac.Ale narazie spokojnie czekam w piatek ide na wizyte wiec nawet jak nie dostane do sie moze cos dowiem.
Idka no to trzymamy kciuki zeby wszystko poszło ok :wink:
Pragnienie kciuki zaciśnięte.
neci82 a co u Ciebie?
A ja się przeziębiłam i coś mi sie wydaje ze choroba mnie nie ominie jeszcze musze w pracy wytrzymac na 2 zmiane :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka u mnie ok,czas leci pomalutku
o starankach nie myślimy częściej nasze myśli krążą wokół rodziny zastępczej bo na adopcje narazie nie mamy szans :roll:
ale nic nie planujemy konkretnie bo póki co nie mamy stałego lokum :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witam ponownie w kolejnym miesiacu oczekiwan...

W tym cyklu zaczelam brac Luteine dopochwowo,majacej mi pomoc zajsc w ciaze,tzn.wywołac owulacje.Dostalam jej na 3 cykle,i mam nadzieje ze teraz sie uda.No i mam przeczucie,ze juz sie udało....
Jestem co prawda jeszcze przed @,mam ja dostac za jakis tydzien.Od kilku dni bola mnie sutki przy dotyku.Sugeruje sie tym bo nigdy nie bolalay mnie nawet przed @.No i sprawdzalam szyjke macicy,jest rozpulchniona jak poduszeczka.Mam tez troche bardzo bialego sluzu.Co o tym myslicie??Moze sie myle,moze sa to urojenia-bo moze za wczesnie na te objawy....pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny czy Wy robiłyście te testy owulacyjne? Bo ja niewiele z tego rozumiem...

Wiem, że jeśli ta kreska kontrolna od LH jest słabsza to wynik jest negatywny.
10 dnia cyklu o godz. 12 miałam 2 kreski w tym samym kolorze
11 dc o godz. 17 miałam tą od LH jaśniejszą
12 dc o godz 17 byłam pewna, że będzie już jedna kreska a dalej jest ta druga jaśniejsza

Czy to jest tak, że 2 kreski o tym samym odcieniu wskazały na pik LH a teraz od dwóch dni mam jaśniejsze kreski bo hormon się dalej utrzymuje?
No i skoro 2 takie same kreski były już ponad 48 godz temu to już na pewno jestem po owu?

Tylko się nie smiejcie że zadaję głupie pytania :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pragnieniejeżeli test wyjdzie pozytywny: 2 takie same kreski lub testowa lekko jaśniejsza to owulacja nastąpi w ciągu 24-36 h, więc według tego u Ciebie jest już po owulce :wink: ale przytulanki nie zaszkodzą :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc
gdzie się wszyscy podziali??

maruszka ja nie miałam pregylu. Podaje się go jak jest podejrzenie że pecherzyk moze sam nie peknac. U mnie wygladalo to tak, że w 10 dc miałam usg i byl juz duzy pecherzyk i endo tez ok wiec robilam testy owu i jak wyszly 2 krechy to po 24 do 36h mialam sie zgłosić na iui. M. musiał się zgłosić (2h przede mna) na oddanie nasienia. Potem dostałam zastrzyk mega szczykawą,czujesz tylko mini ukłucie i juz jest po wszystkim. Po "zabiegu" mialam robione usg które potwierdziło że pecherzyk pękł sam. Ja miałam robione na cyklu naturalnym bez wspomagaczy i jak mi to dr wytłumaczył wtedy nie podaja pregylu ani dupka.

martinka jak sie czujesz? co najwyzej moje pokretne odpowiedzi patrz wyżej :)
Jesli chodzi o test to tez mi się wydaję że jak Ci wyszły te 2 krechy tego samego koloru to było pikowanie LH i od tego momentu wciagu 24-36 była owu. poźniejsze testy wykazywały mniejsze ilości lh. Tak więc nie przejmuj się tymi późniejszymi testemi ważne że owu była.

pragnienie po pierwsze na tym forum nie ma głupich pytań :))

wiecie może co u pluszaczka słychać?

Ja juz szału dostaje z tym czekaniem do testu, jeszcze tydz.!!!! I wkurza mnie że nie mam żadnych pozytywnych objawów, tylko jakiś dziwaczny śluz który i tak nic mi nie mówi.
oj, sie rozpisałam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!
Kaśka ciężko powiedzieć moze to świadczyc o nadchodzącym @ albo o ciązy jeśli to ciąża zrób test w dniu spodziewanej@.Inaczej sie nie dowiesz.
A u mnie dalej brak@ szlak mnie powoli trafia bo jeśli to nie ciąża a pewnie nie to znowu to samo zanikający@ :twisted: dobrze ze ide do gina prywatnie bo zaczyna mnie to męczyc.
megi he he to chyba nie do mnie odpowiedz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kobietki, trzymam kciuki za testowanko, oby wyszły piękne 2 krechy :lol: Już dawno nie było nowych fasolek u nas

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinko widzisz jaka ja jestem zakrecona :)) ale pytanko o zdrowko było do Ciebie bo coś o przeziebionku pisałaś. A brak @ to może jednak dobry znak? testowałaś??

Pragnienie moje zakrecone pisanko powyzej było oczywiscie do Ciebie :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

megi samopoczucie kiepsko przeziębiona jestem gardło,kaszel ale do pracy musze chodzić.Dzis mam wolne wiec moze sie troche podkuruje do jutra.
A co do @ to ją chyba wywołałam "telepatycznie" bo sie powoli zaczyna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki :D
troszkę mnie tu nie było :wink:
podchodzimy do inseminacji w najblizszym cyklu, w miedzyczasie robimy badania genetyczne. Strasznie boje sie wyniku tych badań bo mogą przesądzić o tym czy mamy szanse być kiedykolwiek rodzicami :(

Maruszka u mnie insemka polega na tym, ze póki co od 3 do 7 dc mam brać femare a w 10 dc usg - nie wiem czy dostane wtedy cos na pęknięcie pęcherzyka czy nie.. dam znać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Megi25 spokojnie, doczytałam się :) i dziękuję za odpowiedź :)
Ja się przez ten pozytywny test owu napaliłam w tym cyklu :/ Zła na siebie jestem bo jak się tak napalam to potem się mocno rozczarowuję, bardziej niż zwykle.... No i tak jak Ty Megi już mi się czekać nie chce i wytrzymac nie mogę! Ale u mnie jeszcze z 2 tyg... dopiero mam 13 dc. :(

No własnie dawno żadnej fasolki nie było... Martinka a Ty jeszcze nie testowałaś ?:>

Justi12 kciuki za badnka i inseminację zaciśnięte :D :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka
megi,justi dzięki za info trzymam za was mocno kciukaski no i oczywiście za inne babeczki tyż :wink: hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u mnie PMS wielki a jutro albo pojutrze @ już będzie, ale nie robiłam sobie nadziei za szczególnych.

Lekarz jest dobrej myśli, że teraz jak wie, że m ma bakterie to tu pewnie jest przyczyna. Antybiotyki wybierze i może w końcu się uda :)

Obrazek

I tak będzie kiedyś dobrze musimy w to wierzyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joaska na pewno się uda!! Teraz jak już złapaliście przyczyną za rogi, to ją odgonicie i się uda.
A ty tez bierzesz jakieś tabletki? Jak u mojego m. wyszły bakterie to ja też przez tydz. musiałam coś łykać. Nie wiem czy to zależy od rodzaju bakterii ale moze dopytaj lekarza czy też nie powinnaś czegoś wziąć.

A gdzie się podziały nasze dobre duchy czyli asiki?? jak Wasze samopoczucie w srodku zimy?

pozdrawiam Was czwartkowo

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705 ... 1870  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]