Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:45 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak sledze ten watek i śledze, sama mam straszne problemy ze skórą, od dzieciństwa w zasadzie, bo zaczely sie jak mialam 13/14 lat :( Chodzilam do dermatologów, faszerowali skore (i żoładek) lekami, antybiotykami, mazidłami, kazali zmienic diete, pic zioła itp. Nic nie dawało widocznej poprawy. Mialam laserem usuwane zmiany, wlasciwie takie zbliznowacenia juz powstałe. Coś tam pomogło, ale niewiele, bo nie zatrzymało powstawania nowych. Jedynie co mi pomagało, wyraźnie, to słońce lub solarium. Wiadomo na krótka mete, bo wysusza skóre, szybciej powstaja zmarszczki itd. Kiedy zaszłam w ciąże miałam cere idealną, hormony zrobiły swoje. Urodziłam i po paru miesiacach znów sie zaczeło. :cry:
Tyle ze ja wiem dlaczego mi sie to robi, w koncu wiem. To STRES.
Jak sie zdenerwuję, wyskakuja mi krostki, wstrętne bolące pryszcze
:? A niestety nerwów teraz nie moge uniknąć :(
Bez pudru(uzywam Dermacol kombinowany z lżejszym antybakteryjnym podkładem) nie moge wyjsc z domu, tak sie wstydze. Dla mnie nie ma juz ratunku chyba, chyba ze kłopoty by mi sie skończyły. 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

moze i do 30 to mi jeszcze kawal czasu ale moge polecic masc BENZACNE (czerwona tubka - silniejsza) , goi ladnie wszystkie wielkie pryszcze i te malutkie krostki tez. http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=300

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a próbowałaś Fraxel'a ? Jest to co prawda laser ( a pisałaś że z laserów już korzystałaś) ale z tego co miałam okazję zobaczyć, przeczytać i dowiedzieć się od dermatologów, to Fraxel prawdopodobnie jest w stanie Ci pomóc.
Poszukaj w sieci o nim - jest mnóstwo artykułów, jest też wideo na youtubie - mało salonów ma to w swojej ofercie - ale jestem pewna że coś dla siebie znajdziesz. Ew. mogę pomóc, poradzić.

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej polecam wam rewelacyjny krem propolisowy forever living
działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo
redukuje łojotok skórny i zapobiega kłopotom z trądzikiem młodzieńczym
działa ściągająco i kojąco, zwłaszcza na skórę wrażliwą
regeneruje naskórek, ogranicza jego nadmierne rogowacenie
usprawnia procesy gojenia, zapobiega zakażeniom

wiecej na priv bo nie wiem czy mozna linki wklejac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja również mam potworne problemy z cerą. Zaskórniki ( w ilościach hurtowych) rozszerzone pory, codziennie pojawiające się nowe krostki. Masakra - jak mam iść na basen to płakać mi się chce, że muszę zmyć puder :(
Z trądzikiem walczę już 14 lat więc co nieco już znam ( również i dermatologiczne specyfiki) Oto moja lista dzięki której jeszcze przypominam człowieka.

*Żel do twarzy ( proszę się nie śmiać tak mi doradziła dermatolog) - płyn do higieny intymnej ERIS :) (ok 10 zł)
*Krem do twarzy - PHARMACERIS (SEBOSTATIC) - ceny nie pamiętam, bo stosuje go naprzemiennie z *DERMIKA ACTI MAT - ok 44 zł
*Korektor punktowy DAX COSMETICS - ok 10 zł ( ciężko go znależć)
*Podkład REVLON COLORSTAY - ok 60 zł (na necie ok 38 zł)
*Puder mineralny prasowany DEBORAH - ok 55 zł ( w Douglasie --uwielbiam go!)
*Róż do policzków mineralny MAYBELINE (kolor :opal rose) - ok28 zł
lub * EVERYDAY MINERALS matujące mineralne róże (masa kolorów - od 10 do 33 zł tylko i wyłącznie na necie lub w Stanach :)

Wypisałam dlatego kosmetyki kolorowe ponieważ okazało się, że częste zaskórniki i krosty na policzkach to wynik drażniących pory drobinek z róży do policzków :shock: Poza tym często myję pędzle do makijażu i często zmieniam poszewkę na której śpię.
Mam nadzieję że komuś pomogę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AAAAAAAA zapomniałam o najważniejszym. Po umyciu twarzy i nałożeniu kremu na noc
* naturalny olejek herbaciany - ok 13 zł w zielarskich ( stosuje go na krostki) naprzemiennie z * Termentiolem.

Są to łagodne środki, bo jestem w ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przyznam szczerze, że nie wiem już co robić. Kosmetyczka doradza peeling migdałowy - poleca, bo promocja, że tanio, że dobre, poleca oczyszczanie twarzy - kilka zabiegów ... a ja dalej nie wiem co powinnam wybrać. Są osoby, które odradzają mi oczyszczanie twarzy u kosmetyczki.

A moja cera jest okropna, popękane naczynka, czerwone policzki, tłusta, świecąca się. I tak cały czas. Już nie wiem co robić. Dla mnie to zmora i ogromny kompleks :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zamiast do kosmetyczki idź do dermatologa :) Warto też porozmawiać z ginekologiem :)

Moja cera w wyniku zaburzeń hormonalnych po ciąży jest fatalna - jestem pod opieką dermatologa i jestem zadowolona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

Polecam Brevoxyl, silny, ale najbarzdiej skuteczny jaki miałam. Na poczatku skóra sie łuszczy, ale przy odpowiedniej pielegnacji mozna tego uniknać.
Dwa razy, razno i wieczorem, masc wchłania sie całkowicie i na nia mozna nakładac dobry krem nawilżajacy. Wtedy nic sie nie dzieje.
Ja na poczatku od niego miałam zaczerwieniona skóre przy ustach i nosie, ale po 2 dniach mineło bezpowrotnie. Jest o tym napisane w ulotce.

Tez mam cere tłusta i do tego tradzikowa, a jak juz @ idzie to juz wogole mam wulkany.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malgora83 pisze:
Polecam Brevoxyl, silny, ale najbarzdiej skuteczny jaki miałam. Na poczatku skóra sie łuszczy, ale przy odpowiedniej pielegnacji mozna tego uniknać.
Dwa razy, razno i wieczorem, masc wchłania sie całkowicie i na nia mozna nakładac dobry krem nawilżajacy. Wtedy nic sie nie dzieje.

Rowniez polecam te masc. Jest dostepna w aptece bez recepty. Zdaje sie, ze za kilkanascie zlotych. Ja uzywalam tylko na noc i efekty pojawiaja sie juz po kilku dniach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Witajcie, ja z czystym sumieniem mogę polecic :

http://allegro.pl/garnier-czysta-skora- ... 38480.html

W momencie kiedy czuje że tworzy się wulkan smaruję i nastepnego dnia nic nie ma, po prostu tak jakby się pryszcz cofał..Wszystko mi schodzi idealnie zanim powstanie..Na będące już syfki też super działa, szybciej "dojrzewają" i dużo szybciej się goją..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja rozmawiałam z dermatologiem i powiedział, że przyczyny trzeba doszukiwać się zupełnie gdzie indziej. Oczywiście, miejscowe środki stosować na pryszcze.
Wykluczony jest tzw trądzik młodzieńczy w wieku 30 lat. Zanieczyszczona skóra ma podłoże albo w alergii, lekach, które się np stosuje, spraw hormonalnych, gronkowcu (siedzi nieraz na skórze), grzybicy niektórych partii skóry twarzy (też podobno nie daje się tak we znaki). Niektóre bakterie przynosimy na twarzy z tłumów, przychodni, szpitali, centrów handlowych. I chyba coś w tym jest, bo wiem, że któregoś pięknego dnia muszę znaleźć czas na zrobienie wymazów, badań zw ze skórą na twarzy, ale zastosowałam tribiotic miejscowo, bardzo pomógł. Czyli coś musiało być na rzeczy. Oczywiście nie mam idealnie, ale o niebo lepiej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Karola78 pisze:
A ja rozmawiałam z dermatologiem i powiedział, że przyczyny trzeba doszukiwać się zupełnie gdzie indziej. Oczywiście, miejscowe środki stosować na pryszcze.
Wykluczony jest tzw trądzik młodzieńczy w wieku 30 lat. Zanieczyszczona skóra ma podłoże albo w alergii, lekach, które się np stosuje, spraw hormonalnych, gronkowcu (siedzi nieraz na skórze), grzybicy niektórych partii skóry twarzy (też podobno nie daje się tak we znaki). Niektóre bakterie przynosimy na twarzy z tłumów, przychodni, szpitali, centrów handlowych. I chyba coś w tym jest, bo wiem, że któregoś pięknego dnia muszę znaleźć czas na zrobienie wymazów, badań zw ze skórą na twarzy, ale zastosowałam tribiotic miejscowo, bardzo pomógł. Czyli coś musiało być na rzeczy. Oczywiście nie mam idealnie, ale o niebo lepiej.

no właśnie powodów może być wiele,ja też mam z tym problem.Jak dojrzewałam miałam wypryski głównie na czole,a teraz mam tak że gdy okres mi się spóźnia to się pojawiają na policzkach,czole,pod brodą ech nie ma ich dużo ale czasami kilka oszpeci całą twarz,mam 24 lata i przestałam używać wszelkich kremów na twarz myśląc że one pogarszają sprawę,ale myliłam się bo i tak wypryski się pojawiają. Teraz będę testować z Garnier i maść o której wspomniała malgora83 zobaczymy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobrze działa też Benzacne. Nie jest to przyjemna w użytkowaniu maść, bo ma grudki i zasycha na twarzy. Ale mnie pomagała. Słabo, bo słabo... ale...
Brevoxyl zapisała mi dermatolożka.
Teraz uprawiam terapię hormonalną i chyba jak do tej pory daje najlepszy efekt.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam po 30-tce i jak założycielka tematu- wciąz ten problem.Najgorsze jest to, że wysyp mam nie tylko na twarzy, ale tez na dekolcie i plecach :(. Czasem jest lepiej, czasem gorzej. Był taki czas, ze stosowałąm Davercin- to antybiotyk na receptę. Miałam gładką buzię. Lecz chyba przedawkowałam :( i uczuliłam się na niego. Zaczęły mi po nim wyskakiwać wielkie, ropne wulkany, których niczym nie mogłam zlikwidować. Tak więc- dotąd nie znalazłam idealnego środka- choć leczyłam się u dermatologów. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

widzę ,że mamy ten sam problem....

mnie żadne banzacne nie pomagały,to tylko chwilówki.też smaruję się dermacolem:(

stosowałam peelingi migdałowe,glikolowe!!!!,mikrodermabrazję/bo juz po wulkanach mam straszne blizny na policzkach/ i laser.
to troszkę poprawia stan skóry,ale muszę mieć jakiś problem-może gronkowiec?
nie moge cały czas łykać hormonów czy antybiotyków.po pół roku kuracji wszystko zaczyna się od nowa.nowy wysyp-i to właśnie takich ropnych guzów :cry:
dermatolodzy kazali mi czekać na ciążę,ze niby będzie lepiej.jestem już w 7miesiącu i jakoś rewelacyjnych zmian nie widzę....i żaden dermatolog też szczególnie mi nie pomógł.

teraz czekam aż urodzę,nie chce brać żadnych świnstw żęby dzidziusiowi nie zaszkodziło.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czekać na ciążę? co to za lekarze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam i ja do was dołącze
u mnie to akurat po urodzeniu dziecka się zaczeło, zaburzenia hormonalne, dostałam Yasminelle i pomogło, cera śliczna, włosy gęstę, ładnie i sie układały i rosły i nie tyłam, nic tylko brać, anty dodatkowy plus :lol:
a tu nie moge, bo mam żylaki i dolegliwości po roku się nasiliły a jest zagrożenie zakrzepicą, kazali brak antybiotyki, ale ja nie chce się osłabiać, bo i tak za często ostatnio antybiotyki brałam
i tak jakoś bardzo źle nie jest ale dobrze wcale
co robić :roll:
może te kremy używać?
ale ja po kremach mam jeszcze więcej tych krostek
a pilingi i toniki domowe to nie pomaga

Kacperek Aniołek 01.2003r. [*] 9 tydzień

Nic nie muszę, ale mogę wszystko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wystarczy przejść się do dermatologa :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dermatolog kazał mi brać antybiotyk, a ja mam inne kłopoty zdrowotne i nie powinnam nadużywać tego specyfiku, zresztą skończyłam brać antybiotyk w poniedziałek na zapalenie płuc i czekają mnie szczepienia w przeciągu 6 miesięcy kilka razy, nie powinnam teraz leczyć trądziku antybiotykiem a narazie myśle co innego mi pomoże, miejscowo

Kacperek Aniołek 01.2003r. [*] 9 tydzień

Nic nie muszę, ale mogę wszystko

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Uroda

Strefa czasowa UTC [letni]