Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1698, 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704 ... 1870  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja się nie nastawiam, że to mi się uda tym bardziej, że m nie ma najlepszych badań nasienia. W poniedziałek odbiorę jego posiew i sprawdzimy czy przypadkiem nie ma jakiś bakterii, ktore uszkadzają żołnierzyki. Czasem się boję, że skoro mamy tak pod górkę to nie uda się nam nigdy :( Ale staram się nie myśleć o tym, bo łzy cisną mi się same do oczu.

Wiem, że muszę wierzyć i pomimo tych długich prób i starań nie tracę nadziei. :)

Ale mi sie na sentymenty zebrało, sorry dziewczyny ale nie ma się komu wyżalić dobrze, że Wy jesteście/.

Obrazek

I tak będzie kiedyś dobrze musimy w to wierzyć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka
a ja dzisiaj będę miała małe co nieco z m :oops: więc papa
a że jutro Walentynki to myślę, że też będzie powtórka z rozrywki :lol:
gorlam a co u Ciebie?
pozdrowionka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka pisze:
he he pluszaczku nerwowa jestem od kilku dni i nie pisze tu ze złym zamiarem a juz napewno nie mam zamiaru denerwowac kobiety w ciązy luzik w końcu to pozytywna grupa wsparcia :wink:

alez nerwy nie sprzyjaja staranka........ :grz: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pluszaczku ja juz dawno po starankach ale nie mam nadzieji juz od roku od kąd poroniłam mam wrazaenie ze juz nigdy mi sie nie uda a to ze bardzo chce dodaje mi siłe.Ale co ja moge ostatnio sie dowiedziałam ze mam pco assik sie udało ale czy mi sie uda nie mam dobrych rokowan.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pco to nie koniec swiata.........nie martw sie...zobaczysz ze sie uda......
my z mezem staralismy sie ponad 2 lata.........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martinka - tak, ja pokonałam PCO, ale dzieku swojemu samozaparciu. Postawiłam na swoim i tyle. U ginekolog-endokrynolog działam pół roku bez rezultatu, nie zmieniala lmi eków- brałam clo cały czas mimo że efekt był raz dobry raz żadny, miałam słabe endometrium i pewnie mimo ze dochodziło do zapłodnienia to zaRODEK SIE NIE ZAGNIEZDZAL. Stwoerdzilam ze szkoda czasu i kasy, bo tania nie była. Dopiero w Klinice Niepłodnosci zaproponowano inne leki..2-3 wizyty w miesiacu, ciagły monitoring ale sukces w 2 cyklu ju.z był - także głowa do góry.Na szczescie u mnie okazało sie ze jedynym problemem jest brak mojej owulacji - z resztą oki. Byle nie czekac a nóż sie uda, bo szkoda czasu - trzeba konkretnie działać. Szkoda lat, nerwów i związku, który tez pewnie wiele na tym traci przy tej nerwówce. Powodzenia. Wiesz ze mocno za Ciebie trzymam

walentynkowe wiruski dla Was Kochane :jee: :jee: :jee:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

assik dzięki wielkie za wsparcie moze tez powinnam wybrac sie do kliniki zamiast tracic czas u zwykłego ginekologa.U mnie jest podobnie brak owulacji nawet po clo jej nie miałam pęcherzyki rosły ale nie pekały.Ja juz naprawde nie wiem co robic.
A powedz mi ile mniejwiecej kosztuje takie leczenie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

leczenie tanie nie jest.. u mnie nie było zle bo trwalo raptem 2 miesiace na szczescie... juz Ci rozpisuje

pierwsza wizyta 150
następne 80, z usg 50
sam monitoring usg 50
komplesowe badanie nasienia 160

moje leki na 1 cykl - lametta 160zł (zamiast clo-nie niszczy endometrium), encorton 5zł, duphaston 42zł + folik lub inne witaminy

u mnie tych wizyt przed ciaza bylo 3, na czwartej juz widzialam pecherzyk ciazowy.. potem chodziłąm tam cały 1 trymestr (z racji ze ciaza jest wtedy najbardziej zagrozona, wiec wolałam zeby kazde usg badajace maluszka było robione na profesjonaknym sprzecie). Dostalam tam bezpłatne skierowanie na 1 badanie prenatalne i po nim w 12 tygodniu ciazy przepisalam sie do zwykłego ginekologa-ordynatora u nas na położniczym :)

generalnie troszke kasy sie uzbierało, ale przynajmniej miałam poczucie ze nie marnuje czasu. Wolałam sobie czegoś odmówić, nie kupować ciuchów a leczyć się sensownie. Bo przy poprzednim leczniu (choc nie trwalo długo) tylko sie dołowałam i płakałam.

powodzenia Martinko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki assik chyba sie musze powaznie zastanowić nad ta kliniką do katowic niedaleko więc tymbardziej.
Narazie czekam na @ 20 ide do gina zobaczymy co powie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy to Katowice PROVITA bo się też zastanawiam nad nią?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak Provita www.klinikanieplodnosci.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam poniedziałkowo :)

Dziś dla odmiany jestem w doskonałym nastroju :) Moje bóle, na które się skarżyłam, okazały się oznaką owulacji :D Wczoraj zrobiłam test owulacyjny i były 2 kreski :aa: Cieszyłam się jak bym zobaczyła dwie kreski na teście ciążowym :lol:
Nawet jeśli pomimo owulacji nie zajdę w ciąże to najważniejsze, że w ogóle jest!!! Bo jak same wiecie, już straciłam nadzieję. Być może dopiero teraz dupek jakoś zaczął na mnie działać albo faktycznie owu mam po prostu wcześniej (w okolicach 8-10dc).
Odetchnęłam z ulgą i jakoś pozytywnie nastawiłam się do dalszych staranek :) Nawet przytulanki były od razu fajniejsze ;)

Mam nadzieję, że u Was po weekendzie też jakieś dobre nowinki się pojawiły :)

Ściskam Was ciepło :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja się też zastanawiam poważnie nad Provitą Asik czy mogłabyś mi podać lekarza, który Cię prowadził tam? Bo chcę trafić do dobrego i czy na pierwszą wizytę długo się czeka i ewentualnie jeśli masz numer bezpośredni do lekarza z kliniki. Wiem, że tak na forum nie powinno się danych pisać to proszę na priv :)

A u mnie jakoś po weekendzie bez większych zmian, opadam z sił bolą mnie piersi jak nie wiem :/ Ale @ nadchodzi jeszcze kilka dni i będzie :(

A miałam za to piękny sen wiadomo co mi się śniło aż wstawać nie chciałam było tak pięknie :) No ale to tylko sen :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc :) Pragnienie to super teraz tylko przytulaski i czekać na efekty trzymam kciuki.
Joasia ja tez sie musze wybrac do kliniki ale najpierw pójdę do gina bo miał mi robić hsg a wtedy nie poszłm juz wiec zobaczymy co mi powie.
U mnie 29dc luteine juz dawno odstawiłam a ta wredna nie przyłazi mam tylko nadzieje ze nie bedzie jak ostatnio ze bedzie trzeba ją wywoływac.Jajniki mnie kłuja cału czas piersi bolą wiec powinna zawitac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

joaska - ja chodziłam do dr Grettki, ale polecam też dr mańkę i dr Biernat :) nr prywatny dr nic Ci nie da bo Cie nie umówi, musisz dzwonic do recepcji normalnie. Na 1 wizyte teraz czeka sie długo bo 2 miesiace, a to z racji tego ze ludzie chcą zdarzyc przed ustawa o in vitro i duzo par oczekuje.. Ale potem wizyty masz wtedy jak potrzebujesz czyli wg. cyklu. Joaska i Martinka - ale wy chyba macie daleko do katowic co?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pragnienie: super że owulka jest powiedz jaki test owu zastosowałas??? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maga30 pisze:
Pragnienie: super że owulka jest powiedz jaki test owu zastosowałas??? :D

Maga żeby nie robić reklamy wysyłam Ci prywatną wiadomość z linkiem :)
Testy owulacyjne paskowe :) Taki śmieszny cieniutki, mały paseczek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pluszaczku a Ty jak??
rozpakowałaś się już czy malutki jeszcze w brzuszku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My spróbujemy kliniki ale jeszcze poczekamy bo odebrałam wyniki posiewu nasienia m i jest bakteria. Viridans jakis paciorkowiec :( Musimy iść jutro do gina po recepte i wyleczyć bakterie a później znowu badanie nasienia no i oczywiście działania też :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka :lol:
Pragnienie fajnie, że humorek wrócił
Martinka a może @ nie zawita, trzyma kciukaski
ja dzisiaj byłam u ginka, zdradziłam moja ginkę, mam 16 dc i nie ma tego dużego pęcherzyka, musiał pęknąć i to jest dobra wiadomość, ale za to jest pełno małych, ginek orzekł mi, że mam PCO :shock: no ale powiedział, że jest dobrej myśli, dobrze, że on, ja do tego podchodzę już z dystansem
ale jedno z nim ustaliłam, będę brać clo prze 3 cykle, już drugi raz w moim leczeniu i po tym na NFZ inseminacja, więc to jest wspaniała wiadomość
megi25 powiesz mi jak wyglądała inseminacja, ginek wspominał mi coś o Pregnylu, czy miałaś podawany?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37388 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1698, 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704 ... 1870  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Bezpłodność i problemy z zajściem w ciążę

Strefa czasowa UTC [letni]