Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

witam,
Instytut Matki i Dziecka, czy ktoś tam rodził? jakie macie zdanie o tym szpitalu? jaka obsługa, warunki?
pozdr Kasia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ponoć dobra opieka... ale nie rodziłam tam. Byłam tylko po terminie na KTG na izbie przyjęć i wrażenie negatywne... izba przyjęć obskurna i czułam się jakbym to KTG miała na korytarzu robione...

Rodziłam na Karowej choć chciałam na Żelaznej... Karowa spoko, dobra opieka i warunki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja córeczka przyszła tam na świat 24 grudnia. Generalnie polecam. Personel medyczny wyższego i niższego stopnia fachowy i, co podkreślam, naprawdę miły. Trafiłam tam ze skierowaniem na patologię i urodziłam w 34/35 tc- gdyby Asia poczekała 3 godziny to by już był 35 tc. NIe zapłaciłam ani grosza nikomu ale jestem zadowolona, jakbym była w prywatnej klinice- ciążę prowadził lekarz spora tego szpitala i na nic nie miał wpływu, zatem wychodzi, że starają się sami z siebie. Gdyby nie Instytut straciłabym dziecko a co najmniej ciężką traumę przyżła- Karowa mnie wykopała do domu z małowodziem i gdyby nie upór mojego gina mogło być różn ie- Instytut stanął na wysokości zadania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

także pozytywnie - uratowali mnie i dzieci, specjaliści i z położnictwa i potem fachowa opieka nad dziecmi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie rodziłam tam wprawdze, ale trafiłam 3tyg po porodzie z ostrym krwawieniem i zapaleniem dróg rodnych. Mogę chyba powiedziec, ze dzięki lekarzom z instytutu żyję i bede mogła mieć jeszcze kiedys dzieci. Lekarze b.doswiadczeni, wszystko dokładnie mi tłumaczyli, czułam że jestem w dobrych rękach. Dla porównania rodziłam w św. zofii i rzeczywiście warunki w instytucie są gorsze, ale ładne sale w zośce maja sie nijak do kompetencji lekarzy. Przy porodzie zarazili mnie coli i streptocociem, zostawili łożysko i doprowadzili do potwornego stanu zapalnego i wmawiali na czele ze słynnym Makowskim, ze mam ostr tyłozgiecie macicy i jedynym ratunkeim jest operacja jej prostowania. W instytucie przeżyłam szok kiedy 3 lekarzy stwierdziło ze macica jest w pzrodozgieciu. Ciekawe co by z niej zostało po tym prostowaniu?
Ja kolejne dziecko o ile Bóg da urodze na pewno w instytucie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodzilam na Kasprzaka i ciesze sie ze wlasnie tam rodzilam. Porod byl ciezki i skomplikowany (zielone wody plodowe, dziecku spadalo tetno). Powoli przygotowywali sie do cesarki ale boska lekarka tak sprawnie pokierowala ostatnim etapem ze obylo sie bez cesarki. Nie mialam oplaconej poloznej i wielka szkoda....Od razu zbadali mi synka, sprawdzili czy jest dotleniony. Warunku mocno srednie ale i pilka do relaksu sie znalazla i cieply prysznic mi zaproponowano.
Gorzej bylo juz na sali poporodowej - mialam ladna sale indywidualna z lazienka ale nikt do mnie nie zagladal a pielegniarki bez dostatnia w lape nawet wody mi nie podaly. Za to neonatologia na wysokim poziomie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również rodziłam przez cc i generalenie odczucia mam pozytywne, jak już się przejdzie Izbę Przyjęć jest w porządku. Jeżeli kiedyś będe jeszcze rodzić to też będę chciała w IMiD.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,

ja będę za chwilę rodzić na Kasprzaka. Wybór świadomy. Fakt, że warunki kiepskie, ale nie to chyba jest najważniejsze?:) Na pewno napiszę o swoich wrażeniach, jak tylko moja mała mi pozwoli na ich doznanie... termin na dziś... a tu cisza:)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]