Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:50 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

U nas zdrówko już lepiej, tj. Bartosz dalej kaszle, Kacper trochę też. Jedziemy we wtorek do dr Rutkowskiej-alergolog. Podejrzewają u Kacpra astmę oskrzelową i muszę to skonsultować.

Możecie tu zajrzeć, ja oczywiście nie mogłam przejść obojętnie...
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=542897971 , sprawa dość głośna ostatnio w mediach i na naszej-klasie. Chodzi o chore dziecko, któremu NFZ nie mógł sfinansować operacji. Ja się dorzuciłam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wieczorową porą. Wczoraj i w nocy napadało mnóstwo śniegu, że popołudniu poszliśmy z dziewczynkami na sanki, bo jakoś szybko topnieje, a od jutra ma przyjść odwilż, więc na zjeżdżanie tak faktycznie tylko dzisiaj można było iść.
Wczoraj pojechaliśmy do teściów, zostawiliśmy dzieci i na zakupy. Kupiłam Patrycji getry na ćwiczenia, bo stare już popękały ( ale mają za sobą dwa lata, więc ok). Masakra, w tych firmowych sklepach zwykłe geterki po 30zł, np. w h&m czy w Cubusie..... na szczęście w Smyku dorwałam jakieś w przecenie za 14zł, bardzo fajne, z jakimiś ozdobami ( hafty), w kolorze ciemnej wiśni. Córci się spodobały, a to najważniejsze. Kupiłam też jeansy w C&A dla siebie , bo tam mają mnóstwo wzorów i fajne kroje, nie takie okropnie niskie biodrówy, gdzie wszystko bokami się wylewa haha. Były od 50zł do 120zł, ja wzięłam takie po 89zł, bo akurat w tych chyba najlepiej mi pasowało.
Pod koniec dnia jakoś mnie mdliło, źle się poczułam, kości bolały, więc extra dawki cytryny i miodu, co by mnie grypa nie dopadła. Oglądaliśmy z mężem Tajemnice Brokeback Mountain ( fajny film, ale chyba trochę przereklamowany).

a i dzisiaj kupiłam sobie karnet na aquaaerobik do Radlina, 2x w tygodniu na godz. 21 . Jutro idę pierwszy raz. Coś trzeba działać, wiosna zaniedługo, hihi. Może któraś jeszcze chętna???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
A my w sobotę po super hiper zabawie. ALeż się wyszaleliśmy, wytańczyliśmy i zrelaksowalismy ! Mi to by więcej takich imprezek było potrzebnych :) Śpiewałam karaoke hihi, świetnie było.
Mój tata wzorowo się sprawdził w opiece nad Zuzią - jakw rócilismy, to sobie słodko spała zadowlona, najedzona i przewinięta. Ale nie mogę też taty wykorzystywac ponad miarę, choć dla niego to też widac przyjemnność obcowania z wnusią.
Co innego teściowa - ta to niczym nie zainteresowana, taka materialistka. jak gdzieś jedziemy choćby na 1 dzień, to zaraz się pyta - jaki prezent dla niej mamy? Wariatka - szkoda gadać, a ostatnio tylko dolewa oliwy do ognia. Ale sama sobie pracuje na to, jak w przyszłości wnuki będą się do niej odnosić (ma 2 w sumie) i obu olewa.
Ale wracając do przyjemniejszego tematu, to za imprezkę płąciliśmy 40 zł od pary, było mnóstwo fajnego jedzenia, didżej zapodawał fajną muzę, ze 3 konkursy były, towarzystwo fajne, a nikogo nei znałam ani na oczy wcześniej nie widziałam hihi, ale mi to w dobrej zabawie nie przeszkadza :)
Super byłoby -może na przyszły rok, gdybyśmy sie z forum zgadały w większym gronie na jakąś imprezkę z potańcówką. Pewnie będzie ciężko, jak zawsze poutalac terminy, ale miło by było w takim gronie.
Potem wkleję jakies foty - tylko jakość marna, rozmazane i mąż już chce nowy aparat kupować:)
Tyle narazie, postaram sie coś wybrać i może w następnym poście wkleję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
My niestety dalej chorujemy. Michał ma zapalenie tchwicy. Bierze antybiotyk, ale nic nie daje i dzisiaj znowu idzie do lekarza. Oczywiście o L4 może pomarzyć. NATALKA ma kaszel ponad miesiąc już i nie wiadomo z czego. Jak się jeszcze przedłuży to dostaniemy skierowanie do allergologa- podejżenie astmy oskrzelowej- mam andzieje, że jej przejdzie :(. Póki co się inhalujemy. Kupiliśmy też nawilżacz powietrza, bo mamy strasznie suche. Jest troszkę lepiej- 6-ego kontrola.

Danita zazdroszczę tych koncertów- będziesz miala co wspominać. No i aerobiku- trez bym się chętnie wybrała, ale samej mi się nie chce no i nie mam prawo jazdy a na basen kawałek drogi jednak mam - ale może bliżej wiosny się skuszę na coś

Aleksandra zazdroszczę zabawy!!! My odkąd urodziła się Natalka nie byliśmy na rzadnej tego typu imprezie. Tylko domowe posiadówki. Ach jakzeb bym się gdzieś wybrała !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pamiętacie, że tata Anety (mamy Natalki) szedł na operację do Zabrza na bajpasy. Umarł dziś w nocy...Nie mogę dalej pisać, bo jeszcze dziś w nocy z nią pisałam i była dobrej myśli.
Bardzo mi przykro[*][*][*]

Iwona1984 kacper w styczniu zaliczył 10 zastrzyków gentomecyny, na następny dzień miał antybiotyk, w międzyczasie inhalacje, a potem dwa wziewy przez tubę (jeden wziew ma brać 3 miesiące). Dalej kaszle, rzęzi mu w oskrzelach i prawym płucu. Podejrzenie astmy oskrzelowej. Dzisiaj byłam na komisji ds orzekania o niepełnosprawn., a kobita do mnie, że mam z nim iść do lekarza bo mu w płucu świszczy....Boże, co dwa dni byłam u lekarza i nic...to ona mnie wysłała do Zabrza, żeby kardiolog się wypowiedział, bo jej się to nie podoba i to może mieć coś wspólnego z sercem. Tak mnie wystraszyła, że szok.
Jutro idę prywatnie do lekarza, alergologa (spacjalisty chorób płuc). lekarka jest bardzo u nas znana i sprawdzona, także wiem na pewno, że postawi prawidłową diagnozę. Koleżanka z pracy wyleczyła u niej dwóch synków. Trwało to 4 lata, ale obyło się bez antybiotyków i przez ten okres ani razu nie byli chorzy. Muszę coś zacząć działać, bo mi się dziecko wykończy z tych leków. Ja mam całą aptekę w domu.
My też mamy nawilżacz, ale z tym trzeba też uważać, bo jak za długo leci para, to wzmaga kaszel.
iwonka z czego robicie inhalacje???
Acha...jeszcze jedno...astma oskrzelowa objawia się napadami kaszlu późnym wieczorem lub nad ranem , w ciągu dnia raczej nie, chyba że po jakimś dużym wysiłku. Dziecko ma wtedy świszczący oddech i suchy kaszel. Moje zdanie jest takie, że tu tylko specjalista może pomóc i nie ma sensu na wyczucie pediatry podawać mu dłuższy czas leków, np. na alergię.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam rybniczanki:)
zdrowka zycze
ja sama podupadlam na zdrowiu i chcialam Was o cos zapytac, otoz jestem chora na zapalenie ukladu moczowego(w wc co 15 min, w nocy co 1, 2h) dostalam antybiotyk duomox, srednio dziala, macie jakies sposoby oprocz furaginu i zurawiny? (furagin nie dziala na mnie wg antybiogramu) a na zurawine chyba za pozno skoro juz tak sie to u mnie rozwinelo...........
z moczu wyszlo ze mam ph 7, posiewu nie robilam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anetko wyrazy współczucia :(

Iwona 16- ze służbą zdrowia to teraz paranoja. Trzeba by chodzić wszędzie prywatnie, bo tak to wiecznie problemy.
u natalki właśnie nic wg naszej pediatry nie słychać ani w płucach sni w oskrzelach. Kaszel zaczął się przed końcem roku i ma go do dzisiaj. Antybiotyku nie mieliśmy rzadnego. Ciągle jakieś krople i syropki, teraz inhalacje. Póki co inhalacje pomagają, kaszle mniej i to raczej takiej pojedyncze odkasływanie a nie jak wcześniej takie jakby ataki kaszlu i duszności ( głownie w nocy i z samego rana ). Wg naszej pediatry tego akszlu być nie powinno , bo tak jak pisałam wcześniej wszedzie czysto i nic nie słychać. :roll: Wychodziło na to, ze nam się nudzi i z dzieckiem po lekarzach chodzimy, a dziecku nic nie jest. Całe szczęscię na ostatniej wizycie zaczęła kaszleć to przynajmniej sama słyszała i była zaskoczona, że aż tak kaszle. Powiedziała, ze jak się ten kaszel będzie nadal ciągnął to da skierowanie do alergologa, bo może to być astma , a że natalka jest alergikiem to ejst to bardzo prawdopodobne. Zobaczymy czy ten kaszel przejdzie po tych inhalacjach. Jeśli nie to się wybierzemy praywatnie do pediatry na konsultacje i pewnie rywatnie do tego alergologa. Mnie właśnie zastanawiało to, ze do tej pory nie dostaliśmy skierowania, skoro mała ma skazę białkową i pewnie ejszcze na coś uczulenia, bo bardzo często ma wysypkę. Nasza pediatra powiedziała, ze dopiero jak dziecko skończy dwa lata to kierują, ale ciekawe jak jest rzeczywiście.
Nawilżacz nastawiamy na odpowiednią wilgotność i jak ją osiągnie to sam się wyłącza.
A inhalacje rano robimy z soli fizjologicznej a wieczorem z pulmicortu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MADDIE KOCHANA

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Życzę Ci dobrego dnia,
dnia bez gonitwy i stresów,
dnia, w którym słońce czas odlicza
i nikt nie wylicza sukcesów.

Życzę Ci odwagi
być sobą, bez zakłamania i picu,
unieść się dumnie ponad krzesło
i pewnie wziąć udział w życiu.

Życzę Ci słońca i deszczu,
na przemian, żeby się nie nudzić,
kiedy Ci słońca będzie za wiele,
to deszcz Cię może ostudzić.

Życzę Ci bezpieczeństwa,
ostoi w rodzinie, prawdziwego domu,
azylu, który Ci da schronienie
i nie powie o niczym nikomu.

Życzę Ci fantazji,
ozdób Twe niebo skrzypcami,
zatańcz ze szczęścia na ulicy
i marząc rozmawiaj z kwiatami.

Życzę Ci zdrowia
dla ciała, miej zdrową duszę,
bo kiedy dusza jest chora,
to ciało przeżywa katusze.

Życzę Ci kolorów,
czarownych barw wesołej tęczy,
barw letnich pachnących ogrodów,
czegóż można chcieć więcej?

Życzę Ci dobrego jutra,
przyjaciół, szczęścia, zapału, uporu,
dużo czasu, pewności siebie!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MADDIE

Obrazek

Twoje Urodziny są wyjątkowym dniem,
w którym pragnę życzyć Ci wspaniałych ludzi na Twojej drodze, przyjaznych gestów, którymi będą Cię obdarzać, bezchmurnego nieba w Twoich snach, barwnej wiosny w Twoim sercu, śpiewu słowika w Twoich marzeniach oraz wiecznej młodości Twojej duszy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek

a dla Miłoszka....ależ niespodzianka!
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mnie dzisiaj , jeszcze w koszuli nocnej byłam hihi, odwiedził dzielnicowy. Chciał do ekspertyzy buty puma, co kupywałam kupę czasu temu na allegro... Ponoć ten sprzedający podróby sprzedawał . Buty akurat były dla mojego kumpla, wysyłane za pobraniem na jego adres ( mieszka w Opolu), on nie zauważył chyba nic, że to nie orginały.

Alexandra fajnie, że imprezka udana! Super, że Twój tata tak dobrze sobie radzi z Zuzią. Zawsze masz kogoś zaufanego, jak będziesz potrzebowała opieki dla córeczki. Czekamy na fotki!

Aneta tak bardzo mi przykro......[*][*][*] a niby tylko bajbasy..rutynowa operacja...Pamiętam, jak o tym pisałaś i martwiłaś się o tatę.....Musisz strasznie cierpieć, trzymaj się Kochana!!

iwona 16 i jak tam po wizycie u alergologa? Wiadomo już coś, czy to ta astma?? A do tego Zabrza będziesz jechać??

zicherka ja niestety nigdy nie miałam zapalenia układu moczowego, więc nie pomogę...mam nadzieję, że jednak już pojawiła się jakaś poprawa..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej
Ależ tu pustki ostatnio - chyba wszytskie czekamy na strzeżone forum. Ja właśnie z powodu "podczytywaczy" i kilku innych niepowołanych osób nie mogę wkleić zdjęć z imprezy - zwłaszcza, że z reguły jeszcze ktoś inny tez jest ujęty.
Byłabym wniebowzięta, gdyby udało nam się zorganizować jakieś spotkanko w Pizzerii :-)
Wkleję tylko dwa ostatnie od Zuzi.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

forum założone!

będziemy udoskonalać je na bieżąco.!! Link wysyłam na maila, bo nie chcę dostać bana za spamowanie na pw. Nikt nic nie widzi, dopóki się nie zarejestruje i zostanie przeze mnie akceptowany :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja się już zarejestrowałam:)

Śliczna Zuzia, cała mamusia!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej mamusie!
Hehe myslałam, że będę miałą masę do nadrobienia a tu maciupko napisałyście.

Anetko wyrazy współczucia :( Nie wiem co można jeszcze napisać.....

Chciałam baaaardzo podziękować wam za namiary na salon "Aldona", dziś byłam tam z Kubą i było rewelacyjnie!!! Kuba obcięty, wycieniowany, a na koniec to siłą a raczej podstępem musiałam go z tamtąd zabierać bo nie chciał wychodzić :D
Panie też nim zachwycone, że takie fajne dziecko, nie płakał, grzecznie bawił się i w miarę nie kręcił się zbytnio :)

CZy teraz jak jest to nowe forum to tu też będziecie zaglądały? CZy tylko tam?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tu też się zagląda :wink:

salon Aldona to pamiętam, że Modesta o nim pisała - cieszę się, że wizyta tak bardzo udana!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny...jestem tu nowa:) dopiero zafasolkowana, przyjmiecie mnie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Siaczek witaj i pewnie , że Cię przyjmujemy! Gratuluję zafasolkowania. To na kiedy termin?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wam a czy ja moge sie rowniez przylaczyc kiedys tu bylam ale zadko siedzialam przy kompie i tracilam sie z tematem, mam nadzieje ze teraz sie zaklimatyzuje :) :) :) [/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również bym chciała:)
A tak w ogóle to mam takie pytanko. Jak jest z miesiaczkowaniem podczas karmienia? Kalina skończyła 9 miesiecy karmie ja kilka razy w ciagu doby i jak nie bylo tak nie ma. A czytalam, ze jak sie mniej karmi to sie pojawia miesiaczka. Jak to u Was bylo?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]