Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

A my dziś na nartach jeździliśmy i było super :) zawsze w góry jeździliśmy na narty,a teraz tu na Mazurach pojeździliśmy :)
ale jak wróciliśmy to padłam i poszłam spać. A potem miałam mega chcicę na coś słodkiego i zjadłam parę biszkoptów..

Ja do wagi się nie przyznam.. :oops: tylko tyle, że po pierwszej ciąży zostało mi 10 kg.. ale nie martwcie się,dużo przytyłam po porodzie z własnej winy..

A co do płci.. Z pierwszym dzieckiem mąż bardzo chciał córeczkę no i jest nasza Zosia :) teraz chyba troszeczkę bardziej wolałabym chłopca, ale nie chcemy by ta ciąża była ostatnia.
Macerzyństwo jest fantastyczne, ale fakt, że bardzo się tęskni za brzuszkiem!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

:D
No ja jade sobie na narty (albo na spacerki, jeśli sie nie wepne w spodnie narciarskie) na początku marca.

Tymaczasem czekam na koeljną wizytę u gina i na skierowanie na USG. I czas mi sie wydłuża jakby był z gumy :wink:

Myslę, że po pierwszym USG, jak juz będzie wiadomo, ze wszystko OK, to będzie leciał szybciej :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

covu- no ja jeszcze nie byłam u lekarza.. w poprzedniej ciąży (którą straciłam właśnie w październiku) kazali mi przyjść 2 tyg po spodziewanej miesiączce, więc za jakiś tydzień pójdę. Mam nadzieję, że od razu dadzą mi skierwoanie na usg jak nie to pójdę prywatnie. Chociaż z Zosią byłam dopiero na usg w 10 tygodniu.

A bierzesz już jakieś witaminy? Bo ja na razie tylko kwas foliowy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

covu pisze:
mozemy sie spokojnie znać z miau. Zwlaszcza, że na każdym forum jestem pod tym samym nickiem :D

Taka jestem rozpoznawalna, a co :wink:

No to sie nie pomyliłam... a ja co forum inny nick, pstryga vel walkiria vel walkie.. :P

No to masz przed soba cudowny okres w zyciu, wykorzystaj i odpoczywaj, bo potem o to dość trudno :)

Powodzenia na USG

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratuluje wszystkim przyszlym mamuska :] zobaczycie jak szybko zleci, zaraz kopniaczki bedziecie czuly, ja teraz w 5 miesiacu jestem i jest super, wszystkie dolegliwosci jak reka odjal
bede was podgladac od czasu do czasu :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

halanna no więc ja biore tylko Folik.
U gina już bylam. Na początku miał plan, żeby mi zrobić pierwsze USG w 12 TC. Ale kurcze wole przed wyjazdem wiedzieć... A tak się ładnie składa, że 28.02 mam urodziny :D wiec chyba sobie zrobię prezent w postavci pierwszego USG :wink: to bedzie właśnie koło 10 tc.

Mitra, czyli pstryga (bo tak chyba z miau Cie kojarze)
dzieki. :D Miło wiedzieć, że i "starzy znajomi" tu są :D [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

covu- a badanie Ci jakieś polecił już? krwi. moczu?

KasiaR1984- dziękujemy :) jej już się kopniaków doczekać nie mogę.. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

krew i mocz zrobione (wszystko w normie, ze 2 czy 3 wyniki krwi leciutko poza normą np. podniesione erytrocyty, ale to naprawdę minimalne odstępstwo od normy, pewnie mieści sie w granicy błędu niemal...), miałam też USG piersi...

toxo ujemne (zarówno IgM jak i IgG)

dzięki KasiuR :D zagladaj do nas czasami, miło nam napewno będzie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o witamki to ja na razie Folik i jakieś takie doraźne jak Vitaminer...ale brat mi znalazł fajny preperat dla kobiet w ciąży i chce mi kupić..to się nazywa "Elevit Pronatal" Bayeru, możecie sobie zalookać w google co o tym sądzicie ;) mnie na badania krwi gin też wysłał bym zrobiła przed następną wizytą (czyli 25.02)...ja pobierania krwi nie dzierżę..bo za każdym razem mdleję i boje sie czy to nie bedzie miało wplywu na maleństwo,że "mamuśka" będzie odlatywać na comiesiesięcznym pobieraniu krwi :( niestety to nie zależy ode mnie i odkąd pamiętam to mdleje (ciśnienie mi tak spada bo i tak mam niskie + do tego widok krwi i mnie nie ma :? ) ale badania mam zrobić tak tydzień przed wizytą więc mam czas się oswoić z tym :P zresztą mój chłopak będzie to może jakoś to przeżyję ;) ps ja na łyżwy chętnie bym się wybrała,ale niestety gin mi zalecił odpoczynek i brak wstrząsów więc jakbym się wyrżnęła to by mogła być lipa :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam podobnie z pobieraniem krwi, ale ostatnio dzielna jestem
od poczatku lykam femnitala tez taki zestaw wit dla kobiet w ciazy taniej wychodzi niz elevit a sklad podobny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

A ja wszelkie pobierania krwi i zastrzyki znosze super...
Wogole NIGDY nie zemdlałam. Nie wiem co to jest omdlenie :wink:
Co więcej nienawidze nie widzieć co mo robią, więc zawsze gapię sie na ręce (czyli wprost na strzykawe) i wiecznie pielegniarki mi każą się odwrócić (zawsze tłumacze, że mowy nie ma, bo nie dam sobie dłubać igłą w ciele bez kontroli wizualnej nad tym co robią).
Strasznie sie dziwią, że nie mdleję :twisted: Ponoć dziwne to, bo dużo kobiet mdleje :wink:

Mi gin powiedzial, ze w zasadzie folik powinien wystarczyć :D I że jak mi sie skończy to mam przejść na prenatal właśnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja pierdziu to ty odważna jesteś covu :P masakra mnie od samej twojej opowieści dreszcz po plecach przeszedł :shock: właśnie ta igła...wbijająca mi się w ręke i krew...a poza tym mówie spada mi ciśnienie..szumi mi w głowie i tak dziwnie słabo się robi :? dobra jakoś się zbiorę na te badania .najwyżej chłopak będzie mnie wynosił z gabinetu..byle tylko wyniki były ok..jakoś to przeżyję :lol: no i przy następnej wizycie kolejne USG i będzie można już serduszka posłuchać..bo z tego co sobie wyliczyłam za 1.5 tyg zacznie mu bić (jeśli dobrze wiem,ze ok 4 - 5tyg po zapłodnieniu ) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też nigdy nie mdleję przy zastrzkach i badaniu krwi, ale fakt, że nie przepadam za tym.
Ja z ciążą z Zosią na początku długo brałam sam folik i dopiero później miałam zacząć brać witaminy ciążowe.
Tak czy siak chyba w tym tyg pójdę do gina, żeby zrobić badania krwi i moczu. Ale jak robiłam przed ciążą to było ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny łykajcie dużo kwasu foliowego.Ja miałam przepisany przez gina taki na receptę 15 mg,bardzo dobrze wpływa na łożysko i super na skórę,przytyłam 34 kg i ani jednego rozstępa :shock: wg mnie to zasługa kwasu po tym jak poczytałam w necie na co jest dobry :)

Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

15 mg?? :shock:

ja mam folik - 0,4 mg... i na ulotce pisze (i gin też tak mówił), że taka dawka jest ok

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z ranka!!
Robiłam dziś test i wyszły II kreseczki :D :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mysia- gratulacje!!!!!!!!! piękny suwaczek :)

Ja też biorę folik 0,4 mg..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Covu ja też mam 0,4 mg Foliku i też pisze,że dawka wystarczy ;) mysia59 gratuluję II kreseczek :) ja swoje widziałam w sobotę tydzień temu ;) mnie rano dziś tak mdliło,że wypiłam tylko rumianek..na jedzenie patrzeć nie mogę :( a w ogóle mój suwaczek mi pokazuje drugi miesiąc :lol: (ja sobie liczę ciążę od dnia zapłodnienia nie od ostatniej miesiączki..ale tak czy siak chyba trochę się spieszy :P )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

mysia, serdeczne gratulacje :D

rośnie nam wąteczek, rośnie ;D FAJNIE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewczyny :D
Ja też w poprzedniej ciąży brałam folik 0,4mg
Przy pobieraniu krwi też nie mdleje ale nie przepadam za tym :)
A czy was też pobolewa brzuch? Bo mnie już jakiś czas pobolewa tak jakby na @, a wczoraj tak mocno że już myślałam że jednak dostane :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]