Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:51 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzisz u nas po tej grypie poszło w odwrotną stronę niż u ciebie, i chociaż nigdy nie musiałam narzekać na jego paetyt to jednak zdecydowanie wole to co teraz jest. Aż miło się patrzy jak tak dziecko wcina :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie mamusie:)

Mam do Was takie pytanko:czy od ząbkowanie mogą bolec uszy?
I czy używacie jakichś nawilżaczy powietrza? Mam strasznie suche powietrze w pokoju i niby przez to moja mała ma przesuszoną śluzówkę w nosie i łapie ciągle katary. A wieszanie mokrych rzeczy na grzejnik nie pomaga i chciałabym wiedzieć czy takie nawilżacze są coś warte?

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę dużo zdrówka:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sylwia26564 nawilżacze na pewno są lepsze od wieszania ręczników po kaloryferach. Z tym że jeśli już będziesz wybierać , to najlepiej kupić ultradźwiękowy (nie moczą powierzchni na której są umieszczone). A co do tych uszu, to z kataru może się pojawić zapalenie ucha, a jakie ząbkowanie mam na to wpływ, to nie wiem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
sylwia: a co sie dzieje z uszkami Kalinki? czy je ciagnie? bo moja Ania tak robi, szczegolnie jak pije mleko z (.), czytalam ze przy zabkowaniu tak dzieci robia, czytalam tez ze przy zapaleniu ucha tez dzieci czesto ciagna za uszy-ale przy zapaleniu bylaby goraczka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zicheraka przy zapaleniu ucha niekoniecznie jest gorączka (przykładami są: Kubuś od Janet oraz mój brat). Moja Roksanka ciągnie za uszy jak jest zła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zicherka Kalinka tak dziwnie trze uszka, ale sporadycznie. Laryngolog patrzyla na te uszka i cos sie zaczyna dziac. Jak na razie mamy tylko to kontrolowac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majeczka: nie wiedzialam...
Ania ciagnie za uszka oraz grzebie w platku ucha az do krwi....mam jej to natluszczac (paznokcie zawsze ma przyciete)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zicherka a bylas u laryngologa? U nas z tym katarem jest tragedia. Kaline meczy od wrzesnia i nie idzie tego wyleczyc. Prawdopodobnie to jest na tle alergicznym. Robie co moge ciagle latam ze szmata piore odkurzam i nic ciagle jest. Juz tak mi jej szkoda:( Slyszalyscie o takim przypadku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Kochane! Przepraszam od razu, że tak długo się nie odzywałam, ale mam Wam tyle do opowiedzenia, a weekend minął niezwykle aktywnie, że dopiero teraz znalazłam trochę czasu.

Jeśli chodzi o koncert, to był jeden z najpiękniejszych moich koncertów w całym życiu ( najlepszy dotychczas Angelo) !!!!!!!!!! Opowiadał o swoim życiu, dzieciństwie i śpiewał piosenki, które nawiązywały do tych opowieści. Taki bardzo bliski sercu i osobisty...... Klimat rewelacyjny. To niesamowite, jego zwierzenia powalały mnie na kolana... Sentymentalna podróż po tych wszystkich latach. Jak opowiadał o tacie ( zmarł w 2002r.) , że on nigdy w życiu go nie uderzył, tak go bardzo kochali, tacy byli mu oddani, że nawet gdyby kazał mu wyskoczyć przez okno, zrobiłby to bez zastanowienia. No i o tej tremie, jak peirwszy raz miał zaśpiewać i wyjść na scenie przed rodzeństwo - że papa Dan kazał mu stanąć na krześle, bo nikt go nie widzi ( "wiecie, byłem kiedyś mniejszy niż teraz"), a potem chyba papa żałował, bo Angelo tak się rozkręcił, że szalał na scenie i zaczął nam naśladować siebie z tamtych lat. Zwijałam się ze śmiechu.... No i jak szukał chętnego do zaśpiewania na krześle, aby przełamać strach, podesłałyśmy mu Natalkę ( siedziałyśmy akurat w pierwszym rzędzie, na wprost jego, więc co tam , ona to wesoła dziewczyna i wiedziałyśmy, że sobie poradzi). No i jest jedyne zdjęcie z koncertu, bo Angelo pozwolił nam jej zrobić na scenie z nim, jak zaśpiewa. No to Natalka : hej, hej sokoły i dosłownie wszyscy fani w sekundę się dołączyli , było bardzo głośno, że Angelo aż chyba zatkało...było widać, że mu się podobało. Opowiadał o Luciano Pavarottim ( spotkali się kilka razy) , też było wesoło - i mnie wspomnienia naszły, bo już wtedy im fanowałam i pamiętam ten występ na wielkiej gali z tym tenorem, jak śpiewali z nim Ave Maria. No i to nam zaśpiewał -Wykonanie powalało na kolana......niesamowite przeżycie...aż nam się nasza Natalka popłakała (ta sama, co na krześle śpiewała). Angelo to zauważył i powiedział, jejku ona płacze... przepraszam. Pięknie opowiadał o swojej przyjaźni z Paddym (ulubieniec fanów, ten " najładniejszy" - od 5 lat siedzi w zakonie...... ) Brother brother ( piosenkę Pada, który napisał ją dla swojego rodzeństwa, pełna miłości ) zaśpiewał cudownie......tutaj to ja się popłakałam, nie mogłam się powstrzymać, tak bardzo po tych słowach o Patryku zmiękłam... bo to bardzo osobista piosenka , a mi szczególnie kojarzyła się z naszym Paddy'm akurat i wspomnienia powróciły, jak on szalał na scenie, tęsknota za nim się odezwała i łezki leciały........Zaraz pewnie ktoś z Was pomyśli, że jestem głupia.... :wink: Nie wstydzę się tego.., ale Paddy mi towarzyszył przez większość czasu bycia fanem , był na wszystkich koncertach Kelly Family , na które jeździłam ( a było ich ponad 30...), szalone i piękne lata kellymanii, do których podczas tej piosenki wróciłam wspomnieniami , niesamowite uczucie!

Razem z moimi koleżankami zaczęłyśmy śpiewać take my hand ( piosenka ta akurat kojarzy się z ich ojcem, gdy pierwszy raz stanął na scenie po ciężkich wylewach, gdy zaczęli być mega znani w 1994r., w hali na 50000 ludzi) .Coś pięknego, jak wszyscy chwyciliśmy się za ręce i to śpiewaliśmy. Angelo był niesamowicie zszokowany ( co było widać !) i dołączył do nas.

Ogólnie dawno mnie nie bolały tak ręce z klaskania oraz buzia ze śmiechu.....ma on talent do opowiadania, a miny strzelał niesamowite, haha!

Fajnie Angelo też opowiadał o paparazzi i tej złej stronie popularności, której ofiarą stała się księżna Diana. Jej śmierć przyczyniła się do napisania przez niego piosenki smile for the picture. My akurat wracaliśmy z koncertu w Pradze 30.08.1998 i na granicy w czeskim Cieszynie dowiedziałyśmy się, że ona zginęła ( babka ze sklepiku na dworcu nam powiedziała). Pamiętam to bardzo dokładnie! Ponownie Angelo przywołał moje wspomnienia sprzed lat...
Opowiadał też, że jak szedł ze swoimi dziećmi, to ktoś im zaczął robić zdjęcia telefonem..... że ludzie są bez serca i nie potrafią ani odrobinę uszanować czyjeś prywatności.

A o tacie jak mówił: "man in pijamas " to normalnie sikałam ze śmiechu, haha! Bo wiecie, oni kiedyś to specyficznie się ubierali, haha- ich tata w takiej jakieś szacie ( sukni) chodził ala lata mojżeszowe :D

Zakaz robienia zdjęć to strzał w dziesiątkę! Kompletnie flesze popsułyby całą atmosferę i sens koncertu. Dla mnie po prostu Angelo byłby głupi, jakby pozwolił robić fotki, naprawdę! I to mówię, ja Danka, wielka amatorka zdjęć, co jest nie do pomyślenia, haha.

Na bs , podczas rozmowy z Sandrą o jej bracie, Angelo pokazał, jak bardzo jest ludzki....Skupiony słuchał uważnie ( nawet pozostali fani na bs ucichli...) i podnosił ją na duchu, mądre i pełne troski słowa padły z jego ust i sam wspomniał o przyjacielu swoim, który również odebrał sobie życie ( pisałam Wam o tej koleżance). Wiem , że dla Sandry to bardzo dużo znaczyło i dziękuję mu za tą rozmowę z nią...mam nadzieję, że jej teraz będzie trochę łatwiej......

no to się porządnie rozgadałam i Was tutaj pewnie zanudzam, ale jak ma być relacja to jest :wink:

no i teraz troszkę Angelo Kelly
- to ten z Kelly Family najmłodszy znany z piosenek an angel ( sometimes ......) i i cant' help myself :wink:

bs ( po koncercie rozmawiał z każdym i robił z fanami zdjęcia)

Obrazek Obrazek

Obrazek

tutaj ogląda filmik, jak 2.5 letnia dziewczynka (siostrzenica kumpeli) bawi i śpiewa się przy jego piosence, a na niego woła Delo

Obrazek

śmieszna czapeczka od mojej kumpeli Natalii:

Obrazek Obrazek

ja z moim mistrzem hihi

Obrazek

ekipa, z którą się bawiłam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Mi jakos ostatnio tez czasu brakuje jestem wiecznie w rozjazdach wiec malo sie udzielam. Teraz znowu przez tydzien jestem w pracy, Dominik u mojej mamy. Obiecuje ze jutro napisze cos wiecej bo dzis pierwszy dzien wiec musialam troche porobic ale jutro juz bedzie luzniej.

Danita Przeczytalam twoja relacje z koncertu i az pozazdroscilam wlasnie takich przezyc, tego ze nigdy nie bylam tak wielka fanka zebym teraz mogla tak przezywac koncert i wspominac tych pieknych wariackich czasow :lol: . Super ze ci sie udalo byc na tym koncercie i to wszystko poczuc.

Tyle na dzis, juz tesknie za mlodym ale dzis koncze o 15 potem na cwiczenia i do domku papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co z tym naszym spotkaniem w Primie w piątek ( godz.18-19, jak wolicie) ?? Nadal aktualne?? Kto napewno będzie ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja się szykuję, jak mogę. Mały problemik, bo mąż pracuje od 11.00 do 19.00 i w domu będzie około 19.20 - wtedy mogłabym wyjechać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wlasnie slyszalam w radio ze jakas pizzeria spalila sie w Radlinie i to chyba mowili o Primie wiec spotkanie raczej nie wypali

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o kurde..........zaraz napiszę wiadomość do kuzynki, mieszka w tym bloku zaraz obok........A mówili, jak duży ten pożar ?

:arrow: a więc paliło się ok. 3 w nocy, mnóstwo straży pożarnej...ponoć to strasznie wyglądało. Spaliła się cała ta ostatnia część, co my ostatnio tam siedziałyśmy. Także napewno przez jakiś okres będzie zamknięte, zanim to wyremontują.

:arrow: Co do spotkania, to już wiem, że monie, maddie i prawdopodobnie ewelinardzie nie pasuje ten piątek. Jest jeszcze jedna pizzeria w Radlinie, Soprano - też tam jest fajnie i można byłoby się tam umówić, ale nie wiem, czy to ma sens...oprócz Alexandry to narazie nikt nie napisał, że będzie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czyl jednak Prima.
No szczerze mi teraz tez nie pasuje bo chodze do tej pracy wiec malo czasu spedzam w domku z rodzinka wiec raczej mi ten tydzien tez odpada.

Dominik wczoraj jak wrocilam z pracy to nawet nie chcial mi zejsc z kolan tylko caly czas pilnowal czy gdzies sie nie gubie na szczescie dzis jest w normie siedzi u mojej mamy i sie cieszy. W domu mam remont robia mi tynki na schodach wiec drzwi trzebabylo zdemontowac dlatego mlody jest dluzej na "wygnaniu" dopiero go dzis odbiore ok 18 wiec caly dzien poza domem. Balagan mam straszny jak wyjde z tego brudu przez weekend to bedzie dobrze wiec niestety odpuszcze sobie spotkanko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :D
ale tu ostatnio pustki :shock: normalnie nie mam co czytać :roll:

u nas wszystko ok :D w dzień mam luz :) za to w nocy nie bardzo bo Michał prowadzi nocny tryb życia :x no ale trudno :ysz: daje rade tak że nie nażekam :D no i mam kolejnego żarłoka Michał nic nie robi tylko je :!: :shock: w ciągu tygodnia przybiera po 400g a najlepsze jest to że dalej jest taki chudy :shock: normalnie masakra jakaś :shock:
za chwile zbieramy się na zakupy :D może uda mi się kupić wkońcu jakieś spodnie i bluzke bo mam wszystko tak ponaciągane że aż strach w tym wyjść a ja zaś taki chudzielec jestem że od razu to widać :cry:
narazie uciekam :dada: wpadne w wolnej chwili

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

widzę, że wszystkie chyba czekają na nowe forum, hihi. Już wkrótce Kochane, jeszcze troszkę i będzie gotowe :wink:

pppa5 no to nieźle przybiera Michaś, wow :wink: Jak się udały wczorajsze zakupy??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

właśnie przeczytałam, że na Bemowie w Warszawie 15 sierpnia jest koncert Madonny!!! Jeny, zawsze marzyłam o tym, by zaliczyć jej show. Tylko przerażają mnie ceny biletów ( od 200 -1000zł), a u mnie w grę wchodzi jedynie płyta jak najbliżej sceny.....nie wiem, czy potrafiłabym się dobrze bawić stojąc daleko i praktycznie oglądać koncert na telebimie...... a chcę z mężem jechać!

zobaczymy, jeszcze sporo czasu, ale już się cieszę

http://allegro.pl/announce.php?cat=2&item_pos=39#5699

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widzę, że spotkanie nie wypaliło i się cieszę, bo nie mogłabym przyjechać....

DANITA super, że się koncercik udał!!! Fajne zdjęcia. Właśnie gdzieś czytałam o koncercie Madonny i bardzo bym chciała jechać, ale ceny biletów mnie trochę odstraszają. Mam jej koncert na płytce i jestem pod wrażeniem tego show, które potrafi przygotować dla fanów. Super!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie już postanowione, jadę z mężem na bank na Madonnę! Kupimy te bilety po 220zł, w sumie najtańsze, ale może coś się uda na miejscu pokombinować, by stać jak najbliżej ( na Sopot Festival na Kelly weszłam bez biletu :wink: ).

iwona 16 bilety drogie, ale wątpię byśmy w najbliższych latach mogli spodziewać się kolejnego przyjazdu Madonny.... do tego dojdą koszty dojazdu + wyżywienie. Jakbym miała na noc zostać, to mam dużo znajomych, więc się u nich przekimamy.

Jak tam u Was ze zdrowiem??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]