Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:28 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Bajka!
ja juz chyba powoli daje sobie na luz, przeciez co ma byc to bedzie, prawda?? Torba juz od miesiaca spakowana, cierpliwie czeka :)
ale tak sobie mysle... moj maz pracuje na nocki teraz (zostaly mu jeszcze dwie, dzisiaj i jutro). Jak myslisz, powinnam zaprosic do siebie np. mame na noc?? wydaje mi sie, ze "to" nie idzie tak szybko i nawet jak mnie w nocy chwyci to mama zdazy dobiec (mieszkamy od siebie 15 min spokojnym krokiem). Co o tym sadzisz??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia Oczywiście, że zdąży :D Ja pierwszy skurcz (taki porodowy) miałam o 15ej i od tamtej pory jeszcze trochę się wydarzyło. Brałam kąpiel, kazałam mojemu K zacząć skręcać łóżeczko i takie tam :D A i tak bardzo szybko urodziłam :) Zresztą poniżej masz link do wątku opowiadania z porodów, które przed chwilą tam umieściłam :D
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 92#3983892

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane!
ok. 6.00 rano podczas siusiu odeszla czesc (malutka) czopa sluzowego, tak mi sie przynajmniej wydaje, ze to wlasnie czop. Musze zaznaczyc, ze kolor miala krwisto czerwony. Przed chwila odpoadla kilejna czesc, tez niewielkich rozmiarow, znowu krwista. Nie z pasemkami krwi, ale spadlo do toalety kropla sluzu krwi. nie wiem, jak mam to napisac, dlatego przepraszam za doslownosc:)
czy mam juz do szpitala jechac? dodam, ze brzuch tylko troszecke pobolewa, prawie niewyczuwalnie :)
poradzcie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia Och, to cudnie :D Zaczęło się :kjk: Nie, Kochana nie jedź jeszcze do szpitala. Jest dużo za wcześnie. Jeśli odszedł Ci czop śluzowy podbarwiony krwią, to najprawdopodbniej w ciągu najbliższych 24-30h urodzisz :D Mnie, jak odszedł czop, też zaczął pobolewać brzuch i sobie spokojnie leżałam, a potem wzięłam prysznic, żeby być już gotową do szpitala. I jeśli czytałaś mój opis, to wiesz, że pierwszy skurcz miałam dopiero o 15ej i wtedy to poszłam do wanny i zrobiłam sobie kąpiel. Taka imersja wodna świetnie działa, łagodzi bóle i do tego upewnia, czy to już na pewno zaczął się poród, bo jeśli nie to wtedy skurcze się rozejdą i np. znów wydłużą w czasie (a więc to skurcze przepowiadające), a jeśli nie przejdą bądź nawet się nasilą i czas zacznie się skracać, to wtedy to już TO :!:

Kochana, ależ się cieszę, już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo w ramionach :D Bądź dzielna i trzymaj się :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bajka

serdecznie dziekuje za opodpowiedz :) staram sie nie panikowac, maz spi ponocce, wiec narazie nie bede go budzila :) wlasnie robie pranie, bo przeciez trzeba sie czyms zajac. a brzuch baaardzo delikatnie pobolewa. jak sie ruszam to tych bolow w ogole nie czuje, dopiero jak usiade z kompem na kolanach to znowu go czuje.
masz racje, musze czekac :)
powiem Ci szczerze, ze bardzo sie ciesze, ze juz cos sie zaczelo dziac, ale z drugiej strony znowu zaczelam sie bac... bac porodu :? ehhh... kobieta zmienna jest :)

Kochana, jeszcze raz dziekuje za wskazowki! :)

a Papryczka to sie chyba juz wypakowala, bo cos jej tu dlugo nie ma :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia Też tak myślę. Może, jak wtedy pojechała na to KTG, to już została w szpitalu. Mam nadzieję, że odezwie się wkrótce :)
A Ty nie forsuj się z tym praniem za bardzo, żebyś miała siłę rodzić :wink: I bądź dobrej myśli, rób co mówią położne i będzie dobrze :D Aha :!: Nie bój się - teraz masz już tylko jedno wyjście-musisz urodzić :lol: Pomyśl sobie o maleństwie, że już niedługo je zobaczysz... Trochę Ci zazdroszczę tej chwili :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bajka
z praniem sie nie forsuje :) przeciez to pralka pierze, a ja tylko rozwieszam :) hmmm.... teraz cisza u mnie. owszem brzuszek pobolewa, ale w toalecie "czysto". nic nie leci, nic nie odchodzi... sama juz nie wiem :? czekam na rozwiniecie sytuacji...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia A może to i lepiej, że porozwieszasz pranie. W końcu umiarkowany ruch jest jak najbardziej wskazany :) Jeśli nic już nie leci, to czop już odszedł i teraz tylko czekaj na odejście wód płodowych, albo pierwsze skurcze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bajka
nie wiem jak Ci sie odwdziecze za te wszystkie wskazowki :) wiem, ze moje pytania i obawy moga powodowac rozdraznienie, ale to dla mnie nowosc i tyle pytan w glowie, ze az strach :)

jeszcze raz dziekuje!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia Ależ jakie rozdrażnienie :?: No, co Ty :shock: Przecież ja też niedawno to przechodziłam i wszędzie szukałam odpowiedzi na moje pytania :D A teraz służę swoją wiedzą i doświadczeniem :D Zastanawiam się, czy już jesteś w szpitalu :?: A może już urodziłaś :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia Oj, Kochana tak czuję, że Ty już tulisz swoją kruszynkę w ramionach. Mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze :D I odezwij się, jak najszybciej :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bajka!

Przeczucie Cie nie zawiodlo :)
w niedziele 25 stycznia o godzinie 18.25 urodziłam Kubusia :)
Pierwsze skurcze zlapaly mnie w sobote o 23.30, na porodowke maz zawiozl mnie o 6.25 rano w niedziele ze skurczami co 3 minuty.... ale jak dojechalam do szpitala wszystko mi przeszlo :) chyba ze strachu :) polozyli mnie na ginekologie z rozwarciem na 1 palec i tak powoli skurcze znowu nadchodzily. o 14.30 zaprowadzili na porodowke i sie zaczelo na maxa :) reszte juz wiesz :)
ciezko bylo, ale Kubus jest taki cuuudowny!!!! urodzilam naturalnie :) ledwo siedze, ale jestem szczesliwa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiśnia Strasznie się cieszę :D A przede wszystkim GRATULUJĘ :!: I oczywiście witam w gronie szczęśliwych mam :D A skoro dzisiaj już piszesz, to pewnie wczoraj wyszłaś ze szpitala, czyli mały nie miał żółtaczki. Ufff...to dobrze :D

Daj znać, gdzie można fotki małego zobaczyć, jak już wstawisz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a swoja droga, to mi w przyspieszeniu akcji porodowej pomogly przysiady i chodzenie jak bocian :)
polecam niecierpliwym :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wiec ciesze sie bardzo, ze jednak moja rada sie przydala komus

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam już wszystkie mamusie..bo z tego co czytam,to wszystkie już rozpakowane :D

Ja nadal czekam...i tak w sumie od połowy stycznia_dr mi powiedział,ze urodzę przed terminem bo mały strasznie napiera na szyję..no ale jak widac nie efektywnie,bo się jeszcze nie urodził :wink:

Wczoraj miałam już skurcze,nawet regularne..ale przeszły mi po kąpieli..buu Czekam w takim razie nadal na rozwój akcji :wink:

Powiedzcie mi,bo czasem się już martwię... W środę mój mały był tak ruchliwy,ze z trudem robili mi KTG bo tak wariował. Wczoraj był natomiast tak spokojny,ze normalnie aż się bałam...To normalne u takiego maluszka??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wydaje mi sie ze jest to normalne przed porodem, malenstwo zzbiera sily bo dla niego to tez niezly wysilek, moja mala przed porodem nie duzo sie ruszala, bardziej napinala cialko, tak jakby sie przeciagala :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi lekarz zalecił na przyspieszenie porodu seks :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja urodzilam tydzien po terminie. Uwazam ze nie ma sposobow aby troszke szybciej urodzic. Ani sex, schody, mycie okien, itp mi nie pomogly. Jak dzidzia bedzie gotowa to zaczniemy rodzic. Trzeba czekac i miec duzo cierpliwosci :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mnie jednak te przysiady pomogly :) robilam je kilka dni przed terminem porodu, po kilka na dzien. urodzilam trzy dni po terminie :) a podczas porodu bardzo pomaga chodzenie jak bocian :) skurcze sie nasilaja i akcja szybciej idzie.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]