_Lilith_ to o czym piszesz to nie jest planowane ciecie cesarskie z ustalonym terminem.nie rozumiem jak ty pojmujesz ten termin??

piszesz,ze ja czy
kaska piszemy nieprawde ale to ty nie mialas ciecia cesarskiego planowanego, zadnego cc nie mialas!
W zależności czy zabieg jest planowany, czy nagły, stosuje się w przededniu zabiegu dietę lekkostrawną, a od północy głodówkę ( co najmniej 6 godzin przed zabiegiem ), daje się środki przeczyszczające wieczorem, a rano wykonuje się lewatywę, przed samym zabiegiem wykonuje sie golenie wzgórka łonowego, zakłada się cewnik do pęcherza na stałę, zakłada się wenflon do żyły, aby w czasie zabiegu móc podawać kroplówki nawadniające wraz z lekami. Przebieg cięcia cesarskiego.
Przewiezienie na sale operacyjną bez ubrania, znieczulenie ( jeżeli do kręgosłupa ), ułożenie na stole operacyjnym, uśpienie ( w przypadku znieczulenia ogólnego ) mycie brzucha i okolic środkiem dezynfekcyjnym, obłożenie jałowym materiałem ( prześcieradła, serwety ), nacinanie poszczególnych warstw: skóry, tkanki podskórnej, rozsunięcie mięśni, zsunięcie pęcherza
Przed zabiegiem
Jeśli operacja jest planowana, przyszła mama przygotowuje się do niej już wcześniej. Przez co najmniej sześć godzin nie może jeść, położna proponuje czopki glicerynowe na wypróżnienie, goli okolicę łonową, zakłada cewnik do pęcherza, a na nogi (jeśli kobieta ma żylaki) opaskę uciskową zapobiegającą zakrzepom. Podaje się dożylnie leki, niedopuszczające do powstania wrzodu stresowego żołądka. Gdy decyzja zapada nagle, wszystko wygląda podobnie, pomija się jednak dietę i opaskę uciskową.
2 tesksty i nigdzie nie napisane, ze planowane cc musi rozpoczac sie akcja porodowa,ba nawet nie ma takiej akcji.jak wyglada cc
_Lilith_ duzo pisze tego w internecie i az dziwi mnie ze ty tego nie wiesz

no ale coz jak komus probuje sie na wszelki sposob wcisnac swoj sposob myslenia ??tylko nie potrzebne sa te teksty o klamaniu, alfa i omedze
kamyk u ciebie zdecydowano o cc podczas porodu a tu piszemy o planowanym cc.to chyba co innego??