Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:09 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika8118 pisze:
madla
no mdłości to faktycznie nic przyjemnego (ja miałam akurat na urlopie :))) i przechodziło mi po.... krówkach), ale jak sobie pomyślisz czego one są objawem to nastawienie od razu się zmienia.
Kiedy wybierasz się znów do pana doktorka???

Dziś odebrałam wyniki badań (min. gluzkoza, owa, alleoprzeciwciała) wydaje mi się, że wyniki są dobre, ale postanowiłam iść do dr W 06.01.2008, bo na 19 mam wizytę u dr R. :)

Jak pójdę do W to będzie już 9 tygodni i 3 dni, więc może coś ciekawego ujrzę na monitorku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej madla

też mam wizytę 6 stycznia tylko ciekawe czy dotrwam... z jednej strony chciałabym bo jeszcze chciałabym z nim pogadać, no i zobaczyć czy mały jest dobrze ułożony itd, ale z drugiej czuję się już tak fatalnie, że chciałabym mieć to już za sobą więc zobaczymy jak to będzie.

żaneta86
no faktycznie Bytom troszke daleko jest, ale cóż jak mus to mus.
Ja zastanawiam się nad szpitalem kolejowym - ma dobre opinie itd. ale ostatecznie wszystko zależy co na najbliższej wizycie powie mi mój doktorek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

°o o°
__o°__
|HappY|
| New |
\\Year/
\\__/
__||__
>2009<

Ile w Chinach Chińczyków,
Ile w Indiach koralików,
Ile w Polsce bocianów,
Ile w Turcji dywanów,
Ile piasku w Maroku
Tyle szczęścia w Nowym Roku!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No coś sie tu wkońcu ruszyło :)
Rodziłam ponad 2 miesiace temu w Jaworznie i jestem bardzo zaskoczona :) wszyscy byli tak mili ze szok :) bałam sie naszego szpitala bo slyszalam duzo okropnych historii ale zadna z nich sie nie sprawdzila :) moze opisze przyszlym mamusia jak to bylo:
podczas przyjecia do szpitala (pojechałam bo mi sie wydawalo ze wody odchodza a byl 39 tydzien)wszyscy bardzo mili itd, juz na oddziale zbadal mnie dr Górecki (usg + ocena szyjki) i byl mega delikatny. Stwierdzil ze rozwarcie na 4 cm (mnie oczywiscie nic nie bolalo-skurczy nie czułam) i ze idzemy na porodowke. Tam lewatywa(pytali mnie o zgode) i potem ktg. Polozna byla super-proponowala prysznic,piłke,pokazywala jak masowac plecy,bo mialam bole krzyzowe. Do szpitala przyjechalam ok 10 rano,skurcze zaczely mnie bolec dopiero o 16.00 jak juz mialam 9 cm rozwarcia. Jesli komus zalezy na ochronie krocza to polozna wykonuje masaz-ale to pewnie zalezy od poloznej-ja trafiłam chyba na aniola. O 17.00 urodzil sie Milosz. Bolalo mnie tylko szycie,bo znieczulenie chyba na mnie nie zadzialalo dobrze :lol:
Powiem tak: nie wiem czy w naszym szpitalu zawsze sa tak wszyscy mili,ale jak pytali gdzie prowadzilam ciaze i powiedzialam ze u Wikarka prywatnie,to potem jedna do drugiej mowila: idz do dziewczyny od ordynatora. Jednak badzcie dobrej mysli a kazdej z was zycze takiej super atmosfery przy porodzie jaka ja mialam :wink: i oczywiscie SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia88r twoja wiadomość bardzo mnie ucieszyła... co prawda decyzja gdzie będę robić jest jeszcze bardzo odległa, ale takie pozytywne informacje dają nadzieję...
A powiedz jak oceniasz dr Wikarka? Bo ja mam mieszane uczucia :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

martusia88r
no powiem szczerze, że taka pozytywna informacja na temat naszego cudnego szpitala jest budująca.

Ide do lekarza jednak jutro - od wczoraj mam jakieś dziwne bóle krocza poza tym zaczął odchodzić czop więc może może.....

Pozdrawiam Was bardzo mocno w tym Nowym Roczku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam....

Chciałam złożyć Wszystkim dziewczyną Szczęśliwego Nowego Roku,życzę Wszystkim przyszłym mamusią Szczęśliwego rozwiązania oraz dużo zdrowia dla Wszystkich dzieciaczków.......Pozdrawiam gorąco

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla według mnie to jest przede wszystkim profesjonalistą,bo zna sie na tym co robi,przynajmniej w moim przypadku... mi na poczatku przeszkadzalo to,ze jest malo rozmowny-bo zeby sie czegos dowiedziec od niego trzeba za jezyk ciagnac :wink: jednak pozniej go rozpracowalam i sie dogadywalismy :wink: on jest troszke zakrecony :wink: faktycznie,jest tylko czlowiekiem i czasem ma gorsze dni... jednak gdybym miala drugi raz prowadzic ciaze-to tylko u niego. Kazda z nas ocenia lekarza indywidualnie,jednej sie spodoba a drugiej nie,ja jednak bylam z niego zadowolona :lol:
Monika8118 przed porodem czop odchodzil mi jakis tydzien-moze wiecej-ale dzien przed porodem byl zabarwiony krwia,a to oznacza podobno rychly porod-u mnie sie sprawdzilo :D trzymam kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martusia88r pisze:
madla według mnie to jest przede wszystkim profesjonalistą,bo zna sie na tym co robi,przynajmniej w moim przypadku... mi na poczatku przeszkadzalo to,ze jest malo rozmowny-bo zeby sie czegos dowiedziec od niego trzeba za jezyk ciagnac :wink: jednak pozniej go rozpracowalam i sie dogadywalismy :wink: on jest troszke zakrecony :wink: faktycznie,jest tylko czlowiekiem i czasem ma gorsze dni... jednak gdybym miala drugi raz prowadzic ciaze-to tylko u niego. Kazda z nas ocenia lekarza indywidualnie,jednej sie spodoba a drugiej nie,ja jednak bylam z niego zadowolona :lol:

A byłaś na L4? Od którego miesiąca? Jak wypisywanie L4 wygląda u niego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Szczerze zaskoczyła mnie opinia o naszym szpitalu, ale bardzo prawdopodobne że wszyscy byli tacy mili bo ciąże prowadził dr.W...a co gdyby kto inny prowadził ciąże? też wszystkie babki były by takie miłe?
Jestem bardzo pesymistycznie nastawiona chodź przyznam że chciałabym tu rodzić bo mam bliziutko i całą rodzinę pod ręką. Piszcie proszę o swoich porodach w Jaworznie, chętnie przeczytam inne opinie.

5 stycznia mam badanie połówkowe:) już nie mogę się doczekać. Dostaniemy od dr. Rożn.... zdjęcia i filmik z badania:) ech.........
Napiszę w poniedziałek jak poszło
Pozdrawiam mamuśki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla masz pw :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobra wiadomość dla przyszłych mam :D http://www.portalkadrowy.pl/188878_docz ... %C5%BAenie

pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla Wszystkich jaworznickich Forumek Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Byłam na usg połówkowym u dr. Rożn.... czułam się bardzo dobrze "obsłużona". Przyszłam oczywiście z mężem i było kupe śmiechu gdyż moja Julka odbijała się nózkami i nie dało jej się przez chwile badać. Doktor był bardzo dokładny, sprawdził kazdy narząc w brzuszku, sprawdzał mózg, przepłym krwi w ciele dzidziusia, serducho, grubosć pepowiny, naprawde kazdą część ciała. Julia jest zdrowa! Oczywicie z badania bede w pelni zadowolona jak juz urodze i wszystko będzie ok. Ale wizyta naprawde podniosła mnie na duchu, przed usg miała tyyyyle pytań, marwiłam się że coś może być nie tak...............tak bywa jak sie czyta o rozczepach podniebienia, nierozwiniętych narzadach i źle bijacym serduszku. Naczytałam się różnych rzeczy i potem umierałam z niecierpliwości. Teraz po badaniu jestem juz spokojniejsza i postanowiłam nie czytac o takich rzeczach...........niepotrzebnie mamy się martwić.

A teraz mam pytanie, prosze o informację czy ktoras z was była już w szkole rodzenia? może w tej na leopoldzie? nie wiem czy warto iśc na cały kurs. Myślałam z mężem aby zaliczyć tylko lekcje porodu a może reszta też mi się przyda? proszę o infomację. będe bardzo wdzieczna

serdecznie pozdrawiam mamusie z dzieciątkami ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ja też jestem jaworznicką przyszłą mamusią. Poród już za miesiąc :) Czasem Was podczytuję, ale ogólnie to siedzę na swoich lutóweczkach. martusia88r mam pytanko - czy do porodu wzywałaś może dr Wikarka czy poszłaś na żywioł i zdałaś się na to kto będzie akurat wtedy miał dyżur?
JA podobnie jak Aleksandra1284 też interesuję się opiniami o naszym szpitalu, choć ja nie mam zamiaru rodzić gdziekolwiek indziej, bo tu jest blisko i rodzina też blisko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ziemniaczek czy chodziłas do szkoły rodzenia? jak tak to proszę o opinię:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chodziłam na plac górników, bo wszyscy mi polecali. Szczerze to raczej nie jestem zadowolona, choć reszta była. Ja chciałam tylko na obchód po szpitalu iść i zobaczyć jak to będzie, gdzie się rodzi. A tak to niczego nowego się nie dowiedziałam, mimo , że to nasze pierwsze dziecko. JA mam trochę inne zdanie na różne tematy niż panie ze szkoły: np. one uważają, ze jak kąpiemy dziecko, nawet jak mu kikut z pępowiny nie odpadł jeszcze, to zamaczamy całe dziecko. Ja natomiast jestem zdania , że nie nalezy za bardzo moczyć, bo wtedy po dłuższym czasie odpada. Poza tym one tam są chyba trochę sponsorowane przez Avent i polecaja tylko produkty z tej firmy, uważając że inne gorsze są. Mnie to bardzo raziło. NO ale każdy ma swoje zdanie, ja żałuję, że zaciągnęłam tam męża, ale znajomi bardzo sobie szkołę chwalili.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tutaj się jeszcza nie chwaliłam :oops:

Przedstawiam Wam Kropka

[IMG=http://img145.imageshack.us/img145/215/naszkropek3re8.th.jpg][/IMG]

[IMG=http://img178.imageshack.us/img178/6079/naszkropek7dq6.th.jpg][/IMG]

[IMG=http://img301.imageshack.us/img301/5261/naszkropek1rc9.th.jpg][/IMG] :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla................jestem pod wrażeniem......jak się pieknie ustawiło dzieciątko do zdjęcia:) ja nie miałam takich ładnych ujęć. Zobaczysz jaką bedziesz miała radość jak na usg połówkowym lekarz nagra Ci film ok. 10 minutowy, jak oglądam to raz się śmieje (bo tak fika) a raz płacze ze szczęścia. Ech.......... ja już się nie mogę doczekać aż ucałuję i przytulę moją Julię:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aleksandra1284teraz lekarz nagrał mi przeszło 3 minutowy film :D to niesamowite jak Kropkowi bije serduszko, jak się wierci i macha malutkimi rączkami... łzy na czubku nosa miałam, raz się śmiałam do rozpuku :)

Tylko z wrażenia zapomniałam karty ciąży od lekarza.... ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]