Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:52 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

madla kochana pewnie ze Cie pamietam :) to wspolnie zaczynalysmy nasz jaworznicki watek z margola :) Z calego serducha Ci gratuluje i przesylam pozytywne fluidki ode mnie i juz prawie 5-miesiecznego Igorka :)
Niestety z lekarzem nie pomoge bo ja ciaze prowadzilam u dra w Katowicach i nie zaluje. Moja przyjaciolka tez prowadzi ciaze u dra Roznowskiego i jest bardzo zadowolona. Jedyny minus to to, ze pozniej nie ma szans u niego rodzic.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka pisze:
madla kochana pewnie ze Cie pamietam :) to wspolnie zaczynalysmy nasz jaworznicki watek z margola :) Z calego serducha Ci gratuluje i przesylam pozytywne fluidki ode mnie i juz prawie 5-miesiecznego Igorka :)
Niestety z lekarzem nie pomoge bo ja ciaze prowadzilam u dra w Katowicach i nie zaluje. Moja przyjaciolka tez prowadzi ciaze u dra Roznowskiego i jest bardzo zadowolona. Jedyny minus to to, ze pozniej nie ma szans u niego rodzic.

Czyli nie rodziłaś w Jaworznie tylko w Katowicach? Mogłabyś mi coś więcej napisać o swoim lekarzu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej madla

Tak pomiędzy wierszami zauważyłam, że nie piszesz o swoim dzidziusiu - pewnie tym razem nie chcesz zapeszyć....... Jeśli będziesz miała ochotę to napisz.

Też chodzę do dr W. Nie powiem żebym była jakoś super zachwycona, ale ogólnie nie jest tak źle.
Teraz jestem już w 37 t.c. Na najbliższej wizycie (we wtorek 16) zapytam czy mogę liczyć na niego podczas porodu (zdaję sobie sprawę z tego, że lekarz raczej mało uczestniczy w porodzie, ale to jedyny którego w Jaworznie znam i do którego mam jako takie zaufanie) - zobaczymy czego się dowiem. Tak sobie wymyśliłam, że jeśli na 100% mi powie że będzie przy moim porodzie to urodzę w Jaworznie, ale jeśli nie to w szpitalu kolejowym w Katowicach - słyszałam o nim mnóstwo dobrych opinii, trochę czytałam i wydaje mi się OK. Mam też namiary do lekarzy z tamtego szpitala, zamierzam się wybrać do jednego z nich (tym razem nie prywatnie tylko do poradni), żeby w razie czego mieć choć jedną wizytę zaliczoną (może nie ma to znaczenia ale będzie może troche lepiej wyglądać jak na porodówkę przyjade nie tak zuełnie z ulicy). Przy okazji rozejrzę się po oddziale i dowiem co i jak. Mam też namiar na położną (podobno fajna Pani).
Zobaczymy zobaczymy, u mnie już nie ma wiele czasu, więc.....

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madla wyslalam Ci priva :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika8118 pisze:
Hej madla

Tak pomiędzy wierszami zauważyłam, że nie piszesz o swoim dzidziusiu - pewnie tym razem nie chcesz zapeszyć....... Jeśli będziesz miała ochotę to napisz.

Niestety nie jest już tak samo jak za pierwszym razem... może to głupio zabrzmi, ale nie chce się teraz przywiązywać za bardzo... wiem, że jest, dbam o siebie i o niego, ale... z takim dystansem... może to zmieni się jak minie ten pechowy 9 tydzień :( zobaczymy

Monika8118 pisze:
Też chodzę do dr W. Nie powiem żebym była jakoś super zachwycona, ale ogólnie nie jest tak źle.

Ja też nie oczekuję nie wiadomo czego, ale chciałabym aby był choć troszkę zaangażowany... Tym bardziej, że jestem po poronieniu... Mam wrażenie, że jak wchodzę do niego liczy mi czas... Max 10 min i zaczyna mnie zbywać... A poza tym może mu psuję "statystyki" i robi wszystko by mnie zniechęcić?

Monika8118 pisze:
Teraz jestem już w 37 t.c. Na najbliższej wizycie (we wtorek 16) zapytam czy mogę liczyć na niego podczas porodu (zdaję sobie sprawę z tego, że lekarz raczej mało uczestniczy w porodzie, ale to jedyny którego w Jaworznie znam i do którego mam jako takie zaufanie) - zobaczymy czego się dowiem. Tak sobie wymyśliłam, że jeśli na 100% mi powie że będzie przy moim porodzie to urodzę w Jaworznie, ale jeśli nie to w szpitalu kolejowym w Katowicach - słyszałam o nim mnóstwo dobrych opinii, trochę czytałam i wydaje mi się OK. Mam też namiary do lekarzy z tamtego szpitala, zamierzam się wybrać do jednego z nich (tym razem nie prywatnie tylko do poradni), żeby w razie czego mieć choć jedną wizytę zaliczoną (może nie ma to znaczenia ale będzie może troche lepiej wyglądać jak na porodówkę przyjade nie tak zuełnie z ulicy). Przy okazji rozejrzę się po oddziale i dowiem co i jak. Mam też namiar na położną (podobno fajna Pani).
Zobaczymy zobaczymy, u mnie już nie ma wiele czasu, więc.....

Pozdrawiam

No to już jesteś na finiszu :) Trzymam za ciebie kciuki :)

Przed momentem dzwoniłam do dr. R. umówić się na wizytę i mam termin na...... 19 styczeń 2009!!! :shock: Wiedziałam, że trzeba będzie poczekać, stawiałam na tydzień, dwa, ale nie miesiąc :shock: Mam nadzieję, że opłaca się czekać.
Teraz póki co muszę iść do W.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madla
Twoja podejście do ciąży, strach - bardzo dobrze rozumiem.....
Taaaak jestem już przy finiszu i bardzo cieszę się że dotrwałam. Wiem że jeszcze tylko trochę i to mnie uskrzydla. Może będę mogła posłużyć Tobie lub innym dziewczynom swoim "ciążowym" doświadczeniem.

Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki, będzie dobrze zobaczysz.

Co do lekarza, to.... termin na styczeń - fakt dość odległy, ale być może będąc już pacjentką Pana R. w dodatku ciężarną nie będziesz umawiana na aż takie odległe terminy ze zrozumiałych względów. Nie może być przecież sytuacji, że nie przyjmie Cię wcześniej, bo nie byłaś umówiona.

Pisz co u Ciebie.
Kiedy wybierasz się do dr W???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniczko do dr W mam się zgłosić 23 XII, bo byłam 2 XII. Myślę, czy nie iść już 19 bo troszkę się niecierpliwię, chciałabym już zobaczyć Naszą Kropeczkę i sprawdzić czy wszystko jest ok. Zastanawiam się czy zrobić wcześniej betę... Dwa razy robiłam zaraz na początku i ładnie wzrastała ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zrobienie bety na pewno Ci nie zaszkodzi, a jeśli może poprawić Ci samopoczucie to czemu nie. Ten pierwszy okres ciąży jest nie fajny właśnie pod tym względem, że nie ma jeszcze takich widocznych objawów - brzuszka, ruchów itp.
Ja zrobiłam sobie test chyba w 4-5 tygodniu do lekarza poszłam w 6. I mimo, że dostałam zdjęcie 2 milimetrowego malucha nie byłam jeszcze w stanie w to uwierzyć.
U Ciebie to już 7 tydz. czyli do lekarza pójdziesz w 8 to już będzie maleństwo z serduszkiem bijącym dokładnie widoczne.
Ciesz się świętami, nowym rokiem - wierz mi pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda.

Jestem z Tobą i mocno trzymam kciuki.

Mam wizytę u lekarza jutro (we wtorek) i też mam nadzieje, że wszystko OK - przed każdą wizytą mam jakiegoś takiego stracha.....

Zobaczysz jak szybko mija czas i już niedługo może umówimy się z dzieciakami na wspólny spacerek!!!!

Napewno tak będzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monikai jak wizyta???

Ja miałam dziś okropny sen i jestem trochę załamana. Śniło mi się, że zaczęłam plamić i to był koniec... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madla
Takie sny po Twoich doświadczeniach....., myślę że to duży wpływ psychiki.Przeżyłaś coś strasznego i pewnie do końca życia będą tego jakieś konsekwencje.
Wiem, że to marne pocieszenie, ale ja ciągle mam takie sny dziwne. To jeszcze o niczym nie świadczy.

Po wizycie OK. Mały jest duży!!! Waży już 3350 g a do porodu jeszcze troche ponad 3 tygodnie (przez ostatnie 3 przybrał na wadze 700g), więc jakiś wielkoludzik we mnie rośnie. Zobaczymy, jak narazie wszystko dobrze.

Pisz madi co u Ciebie?? Niedługo minie kryzysowy 9 tydzień i będzie coraz bliżej. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby tym razem wszystko było dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dr W. był dziś.... jakiś inny :) taki jak na mojej pierwszej wizycie u niego - miły, sympatyczny, uśmiechnięty... myślałam, że pomyliłam gabinety ;)

Wszystko jest dobrze, widziałam nawet bijące serduszko :) Maleństwo ma 7 mm a wg USG jest to 6 tydzień i 5 dzień.

Dostałam całą listę badań do wykonania i za 4 tygodnie mam się stawić :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no no 7 mm kawał byka!!!!
Te pierwsze USG są super - za każdym razem dzidzia jest coraz większa, fajnie widać jak fika sobie koziołki. Bo ja teraz widzę już go tylko po kawałku - np. buźke, jak ssie paluszek, albo mruga). No i ostatnio bardzo wyraźnie widziałam...... siusiaka i jeszcze komentarz doktorka "o prosze a tu jajeczka".

Cieszę sie że wszystko dobrze u Twojego maleństwa. Rób badania, dbaj o siebie, i nie martw się bo to dzidziusiowi napewno nie robi dobrze.

Trzymaj się madi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika8118 pisze:
no no 7 mm kawał byka!!!!
Te pierwsze USG są super - za każdym razem dzidzia jest coraz większa, fajnie widać jak fika sobie koziołki. Bo ja teraz widzę już go tylko po kawałku - np. buźke, jak ssie paluszek, albo mruga). No i ostatnio bardzo wyraźnie widziałam...... siusiaka i jeszcze komentarz doktorka "o prosze a tu jajeczka".

Cieszę sie że wszystko dobrze u Twojego maleństwa. Rób badania, dbaj o siebie, i nie martw się bo to dzidziusiowi napewno nie robi dobrze.

Trzymaj się madi.

A ja ci zazdroszczę tego po kawałku :) to dopiero musi być niesamowite!! :) A robiłaś USG 3D? Jeśli tak to gdzie... tak pytam na przyszłość :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

spokojnie i na Ciebie przyjdzie kolej.

USG 3D robiłam w Chorzowie w ADO-MED'zie 2 u Pani dr Bacia - świetna kobieta - tłumaczyła mojemu maluchowi "no Kacper pokaż rodzicom buzie" i mam świetny 40minutowy film. W razie czego powiem Ci dokładnie co i jak.

Trzymaj się Madi.
:smo: :smo: :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj widzę, że wątek mamuś z Jaworzna odżył :lol:
pozdrawiam wszystkie Mamuśki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczynki
Jak minęły Wam święta???? Ja czekam do sylwestra a potem niech sie dzieje wola nieba..... mam termin na 9 stycznia!!!

Madla a Ty jak tam?? Odezwij się bo zamilkłaś bardzo???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje święta były spokojne, minęły szybko
ja jeszcze mam tyle czekania na rozwiązanie, 2 miesiące heh
zazdroszczę tym, które już niedługo ujrzą swoje maluszki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Święta rozleniwiły mnie bardzo... Jutro muszę iść do pracy, ale ochoty wcale nie mam :( cały dzień wolę spać ;)

Dziś byłam zrobić badania. Część wyników dziś, jeden jutro, ale odbiorę je po powrocie z pracy.

Nie mogę się już doczekać kolejnego usg :)

Najgorsze jednak jest to, że dziwnie zaczęłam reagować na niektóre zapachy i smaki... robi mi się niedobrze i mdli mnie później okropnie :( nie miałam takich objawów wcześniej
Nic przyjemnego!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madla
no mdłości to faktycznie nic przyjemnego (ja miałam akurat na urlopie :))) i przechodziło mi po.... krówkach), ale jak sobie pomyślisz czego one są objawem to nastawienie od razu się zmienia.
Kiedy wybierasz się znów do pana doktorka???

zaneta86
2 miesiące to już niedługo - mi ciąża tak szybko zleciała, że nawet nie zauważyłam kiedy. Dopiero co były tylko 2 kreseczki a tu już już....... w sumie parę dni.
Pochwal się do którego lekarza chodzisz, czy zamierzasz rodzić w Jaworznie czy może masz upatrzony jakiś inny szpital??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja chodzę do dr Okólskiego do przychodni na podwale i prywatnie
nie wiem gdzie będę rodziła, mam cukrzycę ciążową
w tym przypadku powinnam być skierowana do Bytomia (chodzę do wojewódzkiej poradni dla chorych na cukrzycę w Zabrzu i oni współpracują)
ale że moje cukry nie przekraczają norm, wygląda to jakbym była zdrowa to muszę najpierw skonsultować się z poradnią obok szpitala w Bytomiu i oni zdecydują czy mogą pojawić się jakieś komplikacje i czy jest potrzeba abym u nich rodziła
jeśli nie muszę tam (a wolałabym bo to strasznie daleko) to myślę nad Jaworznem albo Mysłowicami

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]