Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:37 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

Mam nietypowe pytanie. za jaką częstotliwością się kochać by "dobrze" zajść w ciąże. Słyszałam, ze codziennie te zaczęsto bo plemniki nie dojrzewają i sa słabsze co będzie mialo znaczenie dla poczętego dzidziusia. Podobno co cztery dni jest najlepiej ele to chyba jakaś bzdura bo jak wtedy trafić w dni płodne by mieć pewność, że się powiodło. Proszę o odpowiedzi bo staramy się od dwóch dni. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a mi sie wydaje zeby w ogole sie nie starac, bo to tylko was rozproszy:) robcie swoje a na efekty nie bedzie trzeba dlugo czekac:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ludzie starają się latami a przeważnie miesiącami. :oops: Nie słyszałam o przypadku aby komuś od razu sie udało.
Ale przede wszystkim nie możecie wprowadzać do sypialni dodatkowego stresu - bo to źle wpływa - kochajcie się wtedy kiedy macie na to ochotę a dziecko jak ma się pojawić to się pojawi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HEJ :)

WG MNIE TO KOCHAĆ SIĘ MOŻNA TYLE RAZY I TAK CZĘSTO JAK SIĘ MA NA TO OCHOTĘ. I FAKTYCZNIE NIE MYŚLCIE "O TYM" PODCZAS BARASZKOWANIA, BO WTEDY EFEKTÓW NIE BĘDZIE. MY Z MĘŻE NAJPIERW STARALIŚMY SIĘ I PRÓBOWALIŚMY PRZEZ 3 MISIĄCE, A GDY POWIEDZIAŁAM, ŻE JAK SIĘ NIE UDAJE TERAZ TO PRZESTAJEMY TERAZ SIĘ STARAĆ, ŻE ZACZNIEMY KIEDY INDZIEJ I......WŁAŚNIE WTEDY (W NIEPLANOWANYM OKRESIE) POJAWIŁA SIĘ FASOLKA :):):) SUPER!!!
TEK WIĘC, NIE MYŚLEĆ O TYM - TYLKO SKUPCIE UWAGĘ NA SOBIE :lol:

POWODZENIA :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny maja racje ja tez tak mialam ze chcialam, chcialam i nie wychodzilo potema jkos juz stwierdzilismy ze przestajemy i JEST

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuje za odpowiedzi. Ja zawsze myślałam, że to takie proste ale jak poczytałam tych wszystkich komentarzy to okazuje się, że trzeba się mocno napraować i do tego jeszcze niby od niechcenia by cos zmajstrowć. Bo jak się bardzo chce to nic z tego. Dziwnie ten świat skomplikowany. Staramy się pierwszy raz i bardzo bym chciała żeby się udało. Dziś jest 14 dzień cyklu. Utwierdzcie mnie, że dziś jest najlepszy dzień? Wczoraj pare razy zakuł mnie brzuch, myśle że to objaw owulacji? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

NO, 14 DZIEŃ CYKLU WG MNIE JEST OK :) JA ZASZŁAM W 12 TYM :):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W 12 tez próbowalismy i w 13 dzis też będziemy i jutro i ..... Miłośc teraz dużo lepiej smakuje i moze zaowocuje? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

andza nie slyszalas zeby komus udalo sie od razu to sie pochwale ze u mnie udalo sie za 1 razem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My tak naprawdę "staraliśmy" się miesiąc (za to od początku do końca jak szło i gdzie szło) ..
.. i moja jedyna recepta brzmi szczęśliwie :wink:

POWODZENIA!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A kiedy najszybciej zrobić test by mieć pewność. Czy mam czekać do miesiączki. Wiem, że sa testy co wykrywają kilkudniową ciążę. Czy przed miesiączką będą pewne wyniki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja z testem czekałam tydzien po spodziewanej @. ale tak naprawde to juz na tydzien przed wiedzialam podswiadomie ze jestem w ciazy, nie wiem jak to wytlumaczyc, ale test byl tylko po to zeby potwierdzic. co do robienia testu przed miesiaczka to mysle ze moze troszke oszukac. chyba warto poczekac do dnia spodziewanej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja zrobiłam test 3-4 dni przed spodziewana miesiaczka i wyszedł negatywny.miesiączki nie było,a że wcześniej miałam problemy to pomyślałam,że znowu coś się poprzestawiało...po 10dniach od daty spodziewanej miesiączki zrobiłam test ponownie i ...pojawiły się dwie kreseczki.dodam,że w czasie oczekiwania na miesiączkę,nawet po teście negatywnym, mój mąż chodził za mną i mówił "ty jesteś w ciąży".nie wiem skąd ci faceci to wiedzą :roll: a udało nam sie za drugim razem,choc myśleliśmy,że będzie to trwało o wiele dłużej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

renia, jeszcze wszystko zalezy od dlugosci cyklu! Pytalam gina na forum o codzienny sex i powiedzial ze mozna... Jak widac jestem najlepszym przykladem, bo mimo tak czesto sexu zaszlam w ciaze...
Najwazniejsze by o tym nie myslec ciagle i nie traktowac sexu jako przymus, bo chcesz "zrobic" dziecko... - to najwazniejsze!
Z testem tez bym poczekala conajmniej do dnia spodziewanej miesiaczki.

pozdrawiam i zycze powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny mówici tu o przypadkach że raz drugi i juz sie udało to super nam zajęło to ponad rok(13miesięcy)nigdy nie miałam zadnych problemów i dopiero po obsrewacjach gina stwierdził że poprostu nie mam jajeczkowania włączył clostiberyt duphaston i od razu sie udało za I razem CUDOWNIE :D :D :D czsami antura płata drobne figielki ..... :twisted:
co do testu to zdecydowanie poczekaj przybajmniej do miesiączki wiele ciąż samoistnie zostaje poronionych kobieta nawet o tym nie wie mysląć że to okres organizm tak reaguje niekiedy gdy rozwija się np niepełnowartosciowa komórka .
Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń cudownie jest czuć pod sercem bijące serduszko......................... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Hej!
Ja w pierwszym miesiącu naszych starań próbowałam codziennie w czasie dni płodnych, tak tydzień przed nimi i tydzień po. Akurat byłam wtedy u lekarza na wizycie kontrolnej, który stwierdził piękny śluz płodny i gotowe jajeczko. Próbowaliśmy tym bardziej, ale niestety dostałam @. Stwierdziłam, że to nie będzie takie proste. Później wpadł mi w ręce artykuł, że najlepiej jest próbować co dwa dni. Tak też zrobiliśmy. Mam długie cykle 33-36 dni, więc jest trochę czekania. Po pierwszej porażce nie spodziewałam się cudów, imprezowałam i jadłam dużo fast-foodów, które uwielbiam. Tak jakby na przekór, że skoro nie zajdę, to po co mam się odżywiać zdrowo. Cały czas miałam bóle jak przed miesiączką, tylko było mi zimno i chciało mi się pić, jak na kacu. Przez przypadek weszłam na jakieś forum o ciąży i się trochę nakręciłam. Zmiwrzyłam temperaturę 37. Następnego dnia 37. Kolejnego powiedziałam mężowi, żeby kupił test, nie chciałam iść po niego sama. Wróciliśmy do domu i schowałam się w łazience, żeby go zrobić. Kazali czekać 3 minuty, a chyba po trzech sekundach zobaczyłam mocne dwie kreski. Następnego dnia powtórzyłam testem z innej firmy i to samo. W tym samym tygodniu lekarz potwierdził ciążę - nie było nawet serduszka, a teraz już połowa za mną! Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oleńko - u mnie było prawie identycznie, ja jeszcze zaliczyłam babską imprezę po drodze i 3 drinki (a piję z częstotliwością co 2 lata na weselu więc to był po prostu niezły szok dla mnie)

I testowa historia identyczna - też mąż robił

Tylko u mnie z potwierdzeniem było gorzej. Pierwsze usg nic nie wykazalo, ale drugie po 3 dniach juz ukazalo fasolke

Dla autorki postu - moj gin tez nie polecal codziennego zameczania meza i tez mowil o oslabianiu plemnikow. kazal czekac, az do dnia przed spodziewana owulacja i potem co 2 dni. po owulacji codziennie i się w/g metody udalo

Iśka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze coś w tym jest mój miś ciągle mówi ze "ty chyba w ciązy jestes" albo pokaż brzuch zobaczymy czy coś rośnie.. ale ja nie jestem w ciąży, wczoraj nawet test robiłam i nic... cisza... poczekam jeszcze tydzień i zrobie znowu test. A oznak zero tylko senna jestem , ale to przemęczenie w pracy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak tak czytam tych wypowiedzi to robi mi się niezły bałagan w głowie. Moja pani doktor dobrze mi mówiła żeby nie czytać książek i nie grzebać w internecie bo zgłupieje. Próbujemy trzy miesiące po odstawieniu pigułki chociaż ona zalecała od razu. Wg. mnie teraz jest bezpieczniej a badania chormonalne wyszły mi idealne. Czy wy też miałyście takie robione. Powtarzam jeszcze raz pierwszy dzień cyklu 1 wrzesień długość cyklu 28 dni. Dajcie znać czy teraz jest dobrze i do kiedy dni płodne. :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karusia nie żebym się czepiała :> ale nick mam adzia - a nie andzia :))

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]