Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:42 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Autor Wiadomość
 Tytuł:

mamuśki czy któraś z was miała kontakt z przychodnią rehabilitacyjną krok za krokiem w Zamościu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katom ja tam chodze.a co sie stalo??co chcesz wiedziec??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mała ma WNM i ćwiczymy, sama nie wiem co chcę wiedzieć trochę za szybko kobieta pokazuje mi te ćwiczenia i nie zapamiętuję dokładnie wszystkiego, a potem się okazuje, że cały tydzień źle ćwiczyłyśmy, niby to jakieś drobne zmiany ułożenia ręki, ale non stop wychodzi na to, ze źle się obchodzę z małą, zaczynam łapać doła
a co chodzi o malutką to więcej płacze odkąd ćwiczymy i nie chce spać w dzień - może to zbieg okoliczności jedynie, czasem prześpi mi tylko godzinę przez cały dzień, więc ćwiczę i jednocześnie mam przeświadczenie że coś jest nie tak
jak możesz to napisz jak twoje maleństwo reagowało na te zabawy ćwiczeniowe,
a jeszcze ekspert napisał mi na innym forum, ze to przez złą pielęgnację i już całkiem łapię doła
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

katom ja tez nie pamietam wszystkich cwiczen.malo tego to prawie co tydzien co innego.i w sumie robie te cwiczenia ktore pamietam.tylko,ze ja mam inny problem z dzieckiem,moze nie tak powazny jak ty.
co ci zalezy.powiedz otwarcie,ze nie mozesz zapamietac tych cwiczen,niech ci wolniej pokaze.przeciez tu chodzi o zdrowie twojego dziecka.ile razy chodzisz w tyg??jak raz w tyg to popros ,zeby byly czesciej.ja mialam 5 cwiczen tylko i powiedzialam,ze chce cwiczyc jeszcze.
zycze zdrowia dla malutkiej.
mialas komplikacje przy porodzie??
a jak chodzisz na rehabilitacje i mala ma WNM to mozesz starac sie o zasilek pielegnacyjny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

z komplikacjami to można powiedzieć że było i nie było, poród był bez komplikacji (dla mnie), ale za to wyszły te ciążowe, których nie widzieli lekarze (w Zamościu chodziłam 3 razy do Futymy, bo przeprowadziłam się niedawno i dopiero koniec ciąży on monitorował), mała miała ciężką hipotrofię wewnątrzmaciczną (ważyła poniżej 2 kg) i urodziła się trzy tygodnie wcześniej, a w czasie porodu doszło nam niedotlenienie i zamartwica, ale to wynika chyba z hipotrofii bo te komplikacje występują u 50% dzieci z hipotrofią,
dzisiaj malutka ma już niecałe 5kg, i skończone 4 miesiące, co do WNM, ja tego nie widzę owszem ćwiczę z nią sumienie (mój mąż to się śmieje, ze małą ma zakwasy bo więcej sypia nam teraz) ale wydaje mi się że to rozpoznanie to trochę chuchanie na zimne, gdyż u maluszków WNM występuje dużo częściej, a mała jest słodka, wesoła, ruchliwa, więc myślę, że nic złego się z tego nie wykluje
a co do zasiłku pielęgnacyjnego to chyba nie ma sobie czym zawracać głowy bo mamy skierowanie na 10 ćwiczeń

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to swoje tez przeszlas.a lepiej na zimne dmuchac.trzymam kciuki za mala.

pytalam sie o zasilek pielegnacyjny i stwierdzialm,ze nie ma sensu sie ubiegac.mi zostalo jeszcze 5 cwiczen,moze beda kolejne.jestesmy pod opieka neurologa.moze bym dostala ale jak uslyszalam,ze to 140 zl miesiecznie i latania z papierami,jakies komisje to daje sobie spokuj.nie mam czasu na to.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

po porodzie spędziłyśmy dwa tygodnie na noworodkach, na szczęście udało mi się ubłagać lekarki i byłam cały czas z małą w szpitalu ( w tych salkach dla matek na dole), chociaż dopiero na 3 dni przed wyjściem dali mi ja do pokoju, bo jak już wyszła z IT i przełożyliśmy ją z inkubatora do łóżeczka to się żółtaczka nasiliła i niestety wróciła do inkubatora, ale teraz mogę się ja cieszyć cały czas, jak już byłam w domu to spałam przy niej i się nie mogłam napatrzeć, tam wciąż ktoś mnie od niej wypraszał bo to OIT a to niech Pani idzie odpocznie, a nawet po porodzie mi jej nie pokazali tylko odrazu zabrali na dół, dobrze że mam ja już ze sobą a ona jest świetna zaczyna się śmiać głośno, ale mi się to podoba, a jutro jedziemy na zajęcia z rehabilitacji (3) oby - bo dzisiaj auto odmówiło posłuszeństwa i musiałyśmy to przełożyć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wesołego jajka - oj, to nie ta bajka!
Przepraszam, pomyłka, to miała być choinka!
Więc życzę prezentów, szczęśliwych momentów,
Karpia smacznego i roku 2009 udanego! :)

Obrazek

Mery Christmas, Christmas Mery były sobie renifery.
Miały bardzo śmieszne minki, bo urwały się z choinki.
Wpadły w ciepły cichy kąt życząc Wam Happy Swiąt!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie wszystkie mamuśki i przyszłe:-))Widze ze nikt sie tutaj nie odzywa choć stałe bywalczynie tego forum są :-)))Bardzo dawno już tutaj nie zaglądałam a moja córcia ma już przeszło 13miesięcy.Życze zdrówka dla mam i ich pociech.Pozdrawiam serdecznie:-))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czy istnieje w Zamościu sala zabaw dla dzieci?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: witam
TROLL

mama Majki z grudnia 2009 z okolic Zamościa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. coś tutaj pustki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej ja jestem z okolic zwierzynca...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka ja mieszkam w Zamosciu i chetnie poznam jakąś mamę.Ja jetem mamą 8 miesiecznej Łucji.

Offline Wyświetl profil  

ja jestem tu nowa a z Zamościa :)

niestety w środę idę na badanie czy ciąża pusta czy znajdą zarodek :/

mam już dziewczynkę 4 lata, ponad rok próbuję zajść w ciażę a jak zaszłam tak teraz moze wyjsć że nic z tego.... :(

byłam u dr Dzikiego.... NEVER EVER!!!

Trafiłam prv do dr Gontarza R. który jako pierwszy w moim życiu przebadał mnie od środka pod względem jajników, itd od początku wizyty tłumaczył co i jak i właśnie do niego idę na oddział w szpitalu szukać mojej fasolki. Mam nadzieję że znajdzie moja zguba
:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]