Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:55 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienkaMasz rację oddział noworodkowy jest fatalny zgadzam się z Tobą w 100%. Pamiętam jak ja urodziłam wtedy córeczkę, leżałam na sali z chyba 10 innymi kobietami. Mała dostała wtedy żółtaczki i horror się zaczął bo się okazało, że brakuje tych lamp co naswietlają dzieci z żółtaczką. Po kilku dniach naświetlania mojej Dominiki i jeszcze jednego dziecka pod tymi samymi lampami na zmianę wkurzyłam się na brak zainteresowania tym problemem i po lekkiej awanturze przynieśli drugi sprzęt. Pamiętam panie pielęgniarki, które miały wszystko gdzieś no b teraz przecież propaguje się system matka z dzieckiem od początku i 24 godziny na dobę.

Tak więc ten oddział nie wspominam najlepiej ale porodówka spoko no i fachowość lekarzy. Dlatego ponowna decyzja teraz przy drugim dziecku. A oddział noworodkowy jakoś zniosę :)

Pozdrawiam[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati

Wiem już że będę miała drugiego syna - Ty zdaje się drugą córeczkę - więc nie ma podziału płci. :) :)
Czuję się ogólnie nieźle. Choć dziś byłam u lekarza, a test podwójny (z 50g glukozy) wyszedł raczej średnio dobrze (glukoza trochę ponad normę) i muszę jeszcze zrobić test z 75g glukozy. Ale nie martwię się na zapas. Pewnie wszystko będzie OK.
Taki moment jak widzisz swojego dzidziusia na usg gdy bryka sobie w Twoim brzuchu....... nic piękniejszego, no może prócz drugiego skarbeczka śpiącego sobie właśnie słodko w swoim łóżku.

Gorące pozdrowienia dla Ciebie i Twoich kruszynek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika8118 To fajnie 2 synów ja 2 córeczki, zawsze to potem łatwiej będzie się im dogadać :-)
Ja wczoraj wróciłam od lekarza i nieciekawie sie porobiło. Skraca mi się szyjka i lekarz będzie mi zakładał krążek aby donosic spokojnie ciążę.
Muszę leżeć i to mnie trochę podłamało ale wyjścia nie mam innego więc muszę jakoś przecierpieć.

Trzymaj się zdrowo

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześc mamuśki!
niewiarygodne, ze rodziyście w bytomiu! ja wylądowałam tam 10 lat temu z przedwczesnym porodem. szpital jak z horroru. odrapane lóżka, 4 rodzace ze mna na jednej sali oddzielone parawanami tak, że jak mąż wychodzil z sali to widział 3 inne rodzace kobiety. tylko położne były wspaniałe. rano po porodzie przyszła salowa zz wiadrem z kawą i sucha bułką. 4 godziny bez dziecka i niewiedziałam gdzie mogę je znależć bo nie mogłam znaleźć pielęgniarki. mam nadzieję, że jest lepiej bo tak ważny szpital nie mógl byc tak zaniedbany. wiecej nie chciałam rodzic tam gdzie nie znam lekarza . tylko położne były wspaniałe. kiedy zastanawiałam sie nad szpitalem mój lekarz prowadzący powiedział- jak ciąża jest ok i bez problemów to nie am sensu wyjeżdzać. tu w jaworznie było spokojnie. mniej rodzacych. 1 łazienka na 3 osoby. bliżej do domu. co do pielęgniarek to w każdym szpitalu są lepsze i gorsze grunt to trafic na fajna zmianę i mieć zdrowe dziecko wtedy żadna pielęgniarka nie musi do nas pryzchodzić. jeszcze jedno: moja córka po urodzeniu miła silna żółtaczkę dzięki lekarzom którzy dyżurowali (był akurat długi weekend) córka został szybko przewieziona do kliniki gdzie znaleziono dla niej miejsce. może szpital nie najlepszy ale bylo ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej JOFKA123

Przepraszam, że jestem nachalna, ale..... byłaś już u swojej położnej?? Wysłałam Ci wiadomość, ale nie wiem czy czytałaś.

A jeśli chodzi o szpitale to zgadzam się z Tobą.
Ważne jest aby znać swoje prawa i nie dać się lekceważyć. Co nie znaczy oczywiście żeby stać się najmądrzejszą osobą na oddziale, po prostu musimy wiedzieć co nam wolno, czego nie, czego możemy żądać a na co nie mamy wpływu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny czy nie macie jakiegos sprawdzonego rehabilitanta/fizjoterapeutę, najchetniej takiego co dojezdza do domu. Chcialam sie skonsultowac bo moj Igorek jeszcze nie podnosi glowki i ma slabe napiecie miesniowe.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzianka masz priv
nie chcę się wymądrzać
kochanie zanim jakikolwiek rehabilitant zacznie zabiegi
musi pacjenta zobaczyć dr rehabilitacji
aby wiedzieć jakie ma robić ćwiczenia i jaką metodą

agatka trafiła na zabiegi dzięki neurologowi ,który wypatrzył
że jest coś nie tak
trafiliśmy do pani dr rehabilitacji matyjowej
a potem na ćwiczenia
jeżdziliśmy raz w tygodniu

http://www.forum.e-mama.pl/viewforum.php?f=63
tu znajdziesz interesujący cię temat

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myszata dziekuje Ci bardzo za wyczerpujace informacje :) ukladam go na brzuszku po kilkanascie juz razy dziennie ale on albo kladzie glowke na jednej stronie i tak lezy dopoki nie zacznie sie zloscic, albo zaczyna plakac od razu i wtedy bieda go uspokoic. Robie juz co moge zeby go czyms zainteresowac ale nic nie dziala.
Na Chopina bylam czekajac 3 tygodnie na wizyte :? ale nie jestem zadowolona. Rehabilitantka jakas taka niezbyt komunikatywna i do tego jej porady w zakresie jak dziecko ubierac, przewijac itp byly calkowice zbedne bo z tym akurat problemu nie mam. A ze dziecko mam ukladac na brzuszku to wiem no i kolejna wizyta za 2 tygodnie :? i nie sadze zeby cos sie u nas zmienilo. Moim zdaniem taka rehabilitacja to powinna zaczynac sie od neurologa, ale jak sama pani przyznala trzeba na nia czekac przez 2 miesiace. Dobre nie? 3 miesieczne dziecko ma czekac 2 miesiace, kiedy jego rozwoj postepuje w takim tempie ze kazdy dzien sie liczy.
Teraz bede zalatwiac sprawe przez znajomego pediatre bo nie mam zamiaru akceptowac procedury jaka proponuje osrodek wczesnej interwencji.
jeszcze raz bardzo Ci dziekuje myszata i jakby cos to sie do Ciebie odezwe:)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzianka znacznie krótsze terminy do neurologa masz
na sulińskiego i dlatego tam jezdzimy
teraz wizyte u niego mamy 17listopada
może spróbuj tam
wystarczy zwykłe skierowanie od pediatry

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie mamusie :) co u was słychać ?? jak dzieciaczki ?? zdrowe??

u nas wszystko dobrze. Juka rośnie . niedługo kolejne szczepienie nas czeka ... oj znów będzie płacz jak pani dr zacznie ja badać ... jedyny problem jest z bioderkami:( 25 listopada mamy kolejne , już trzecie, usg:( mam nadzieje ze juz wszystko bedzie ok ...

buziaki i pozdrawiam :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

myszata udalo mi sie zalapac do neurologa na 3 grudnia wiec nie jest ten termin az tak odlegly jak na poczatku mnie informowano. Zajela sie nami pani fizjoterapeuta ktora jest uprawniona do kierowania maluchow na cwiczenia przed konsultacja z neurologiem. Zajecia mamy 2 razy w tygodniu. Martwie sie bo Igorek faktycznie ma tendencje do "krzywienia sie" w prawa strone no i nadal nie podnosi glowki na brzuszku, a samej tej pozycji po prostu nie toleruje. Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje za pomoc.

margola ciesze sie ze u Was wszystko dobrze :) ja oprocz ww problemu walcze z anemia Igorka no i teraz chyba jeszcze czeka mnie wizyta u okulisty bo malemu "ucieka" prawe oczko :? wlasnie, moze macie jakiegos okuliste godnego polecenia?

Ale mimo tych przejsciowych problemow cudownie jest patrzyc jak kazdego dnia dzidzius uczy sie nowych rzeczy. W zwiazku ze slabymi wynikami z krwi maluszka, pani dr podjela decyzje o wczesniejszym rozszerzeniu diety. Pijemy juz soczki, jemy zupki i przecierki owocowe - ale to jest przyjemnosc jak malenstwo otwiera buzke widzac lyzeczke i pozniej ze smakiem zjada te wszystkie pysznosci :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Proszę o pomoc, chodzę do dr. Rożn....... wiadomo że nie pracuje on w naszym beznadziejnym szpitalu Jaworznickim. Mam zamiar rozglądnąć się za innym ale oczywiście jest taka opcja że nie zdążę i będę zmuszona urodzić w Jaworznie. Proszę powiedzcie mi co wtedy? poród odbiera doktorek który akurat ma dyżur?
Jeśli mogę się wypowiedzieć na temat naszego szpitala to proszę bardzo:
początek ciąży przeleżałam na patologii bo stwierdzono u mnie brak tętna zarodka(5 tydzień, wiec za wcześnie ale oczywiście jeszcze nie posiadałam tej wiedzy) i zaplanowano zabieg usuwania ciąży...........(usuwanie miało nastąpić w 6 tyg. ciąży-jakaś paranoja) baaardzo zdenerwowana, załamana i zapłakana 2 dni przed zabiegiem wypisałam się na własne żądanie. Po 5 dniach kiedy odwiedziłam dr. Rożn..... okazało się że jest serduszko. W dodatku żaden ze szpitalnych speców ginekologów nie wykrył u mnie krwawiącego zwykłego polipa (oczywiście myśleli że ja mam krwawienia przedporonne-buce) a okazało się że krwawił polip. Teraz jestem w końcówce 4 miesiąca ciąży, moje dzieciątko ma się bardzo dobrze i już mnie zaczyna kopać:) (a polip sam zanikł).
NIE POLECAM JAWORZNA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj
Aleksandra1284 ja rodziłam w Jaworznie i czasami żałuję....ale to było ponad 7 lat temu.Moja siostra rodziła 3 tygodnie temu i też narzekała na opiekę tak jak ja wcześniej,czyli nic się nie zmieniło od tamtego czasu.Co do odbierania porodu to wiem tyle że lekarz który ma dyżur to przychodzi do porodu.Mi odbierała poród pielęgniarka,nacieła mnie też,a na koniec przyszedł doktor i mi pomógł wypchać dziecko i mnie zszył.Aurat trafiłam na dr.Rożno......jestem bardzo zadowolona.......Dużo się słyszy o opiece w jaworznickim szpitalu,niestety negatywne sa to opinie......
Dużo przeszłaś na początku ciąży,cieszę się bardzo że teraz jest wszystko w porządku i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie......pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie mamusie:*

znow została poruszona sprawa naszego szpitala... w sumie ja jestem zadowolona. moze dlatego ze moj porod byl nienormalny.... porod odbierala pieliegniarka.. a lekarka przyszła po fakcie bo poprostu nie zdazyla. ale i tak to pielegniarki by prawdopodobnie wszystko zrobiły... jedno co mnie zniechecilo to to ze podczas obchodu trzeba wszystkim pokazac rane po nacieciu( mnie to na szczescie omineło:P ) maluszka mozna na jakis czas oddac pod opieke pielegniarki zeby sobie odpoczac.. mozna pytac o wszystko... no chyba ze ja mialam szczescie i trafilam tylko na te mile... zreszta kazdy jest inny i ma wlasne odczucia...

jedno jest wazne nie nalezy sie zbytnio nastawiac negatywnie bo moze akurat nie bedzie tak zle....

a teraz co u nas. Julia to juz duza kobieta... tydz temu bylysmy na szczepieniu i wazy juz 6,5 kg. wszystko zniosla z usmiechem na ustach. zreszta ona caly czas sie smieje :)

niestety czasami pokazuje rozki i wychodzi z niej mala szantazystka:):)

a co u was??

buziaki:*:*:*:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie Mamuśki :) i gratuluję pociech :)

Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie... wracam do Was z nowiną :oops: i jednocześnie pytaniem-Czy któraś z Was miała okazję spotkać się z doktorem Kossowskim?Albo była jego stałą pacjentką?

Doktor Wikarek bardzo mnie rozczarowywuje i muszę znaleźć innego lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie
Madla-byłam pacjentką doktorka K.. i W.. oboje prowadzili początek mojej ciąży ponieważ wylądowałam w szpitalu na patologii. Powiem krótko.....NIE POLECAM. żaden z nich nie zorientował się iż mam przodozgięcie szyjki macicy żaden również nie widział na mojej szyjce (macicy) polipa........bardzo zabawne i zarazem żałosne.
Chcesz aby twoje dzieciątko było pod stałą obserwacją i chcesz aby dobrze prowadzono twoją ciąże? .....idź prywatnie!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aleksandra1284 pisze:
witajcie
Madla-byłam pacjentką doktorka K.. i W.. oboje prowadzili początek mojej ciąży ponieważ wylądowałam w szpitalu na patologii. Powiem krótko.....NIE POLECAM. żaden z nich nie zorientował się iż mam przodozgięcie szyjki macicy żaden również nie widział na mojej szyjce (macicy) polipa........bardzo zabawne i zarazem żałosne.
Chcesz aby twoje dzieciątko było pod stałą obserwacją i chcesz aby dobrze prowadzono twoją ciąże? .....idź prywatnie!!!

Aleksandro :) ale ja chodzę prywatnie do W. jestem przerażona, bo mam wrażenie jakby mnie lekceważył!!!!! U kogo wylądowałaś w końcu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madla-ja chodzę do dr. Rożn...... jest bardzo sympatycznym człowiekiem, można go pytać o wszystko bez cenzury, pomoże, doradzi. Ma świetne podejście do swoich pacjentek, mi zawsze poświęca minimum 30 minut, zawsze mnie bada z góry na dół, oglądamy dzidziusia z mężem i zawsze mamy zdjęcie:)
Jedynym minusem jest to, że umawiasz się na konkretną godzinę a niestety okazuje sie że czekasz 30-40 minut. On ma bardzo dużo pacjentek i to chyba jedyny minus! Ale ja wolę poczekać i pooglądać TV w poczekalni niż iść do kogoś kto nie traktuje mnie poważnie.

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam....

Aleksandra1284 masz rację co do Dr.Rożnowskiego....Mi on odbierał poród i byłam bardzo zadowolona,byłam też u niego na badaniu tak jak i moje siostry i bardzo sobie chwalą lekarza...Też polecam Dr.Rożnowskiego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny :flo: wobec tego muszę Go "sprawdzić" ;) Gdybym nie chodziła prywatnie do lekarza to może nie oczekiwałabym "cudów" w postaci większego zainteresowania mną i Kropkiem, ale jeśli płacę 100 zł za wizytę to chyba mogę oczekiwać zdjęcia, skierowania na dodatkowe badania, porządnego "pooglądania" nas, a także cierpliwości w odpowiedzi na pytania...
Choć powiem Wam, że od czasu do czasu jeżdżę do Katowic do przychodni do pewnej Pani Ginekolog, z której się śmiejemy, że kobieta ma już chyba 100 lat, ale ona jest niesamowita! Prawdziwy lekarz z powołania! Dlatego będę do niej jeździć w czasie ciąży co pewien czas(strasznie długo czeka się na wizytę :/), ale chciałam mieć tu blisko lekarza z usg...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]