Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:56 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość

Witajcie.
Rodziłam syna w Rybniku mam niezbyt miłe wspomnienia, chociaz poród był naprawde wspaniały, ale ... nie będę pisać.
Teraz wolałabym urodzić gdzies indziej.
Proszę pomózcie, jaki szpital jest lepszyw Wodzisławiu czy w Raciborzu?????
Dzieki z góry za rady:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!
ja jeszcze nie rodzilam, ale slyszalam, cos niecos o szpitalu w Wodzislawiu i nie polecam. Duzo bardziej chwalony jest szpital w Rydultowach. Bylam tam ostatnio na dosc niemilym zabiegu, ale opieka lekarzy i pielegniarek, warunki itp. calkiem calkiem. Nie wiem jak jest ze szpitalem w Raciborzu.
pozdrawiam i powodzenia!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam i dziękuję za odpowiedź

Musze jescze to przemyslec ale czasu juz mało:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja słyszałam dobre opinie na temat Wodzisławia jesli chodzi o porodówkę i połoznictwo. Ponoc tylko kilka pielęgniarek z noworodków jest niemiła.
Racibórz ma dobrą opinię niby mozna rodzic w pozycji wertykalnej ale sie właśnie okazało że tak nie jest do końca... z opini ale ogólnie opieka jest rewelacyjna prawdopodobnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyna ja mam ten sam dylemat czy Wodzisław czy Racibórz. Mamy wspolnego lekarza z tego co wyczytałam dr. Grochowicz i w sumie ona ma dyżury w Wodzisławiu i może dobrzeby było tam rodzić? Ale ten Racibórz ma jeszcze lepszą opiekę i stąd dylemat :) W Wodzisławiu nie ma szans rodzenia w innej pozycji jak tylko leżącej prawdopodobnie. Ja zamierzam się przejechać do Wodzisławia i zobaczyć jak to tam wygląda :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio rozmawiałam z Przyjaciółką na temat Wodzisławia. Poleciła mi ten szpital :)
Mówiła, że w wodzisławskim szpitalu rodziło wiele kobiet z Raciborza... więc to też pewnie o czymś świadczy :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja w piątek rozmawiałam z położną ze szpitala w Wodzisławiu i powiedziała,że ten obecny ordynator zabronił przychodzić na poród z własną położną (a to właściwie ona odgrywa najważniejszą rolę-oprócz rodzącej i jej Dzidziusia) przy zwykłym porodzie....Teraz podobno rodząca musi mieć taką położną jaka ma aktualnie dyżur!
Ja tak nie chce!!!!!!!!!!
Poza tym same pozytywne opinie od dłuższego czasu słyszę o tym szpitalu i w Raciborzu też....
Jest sala do produ rodzinnego- bardzo przyjemna, reszta sal też jest wyremontowanych,ale Raciborski ma jeszcze basen!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jak to jest- mogę iść "tak z drogi" rodzić w Raciborzu jeżeli należę pod wodzisławski?? Ten poród w wodzie mnie tam interesuje..... Co trzeba i z kim załatwić?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie

Każdy może rodzić tam, gdzie uważa.
Ja pojechałam w ciemno, jedynie własnie mój lekarz dr Grochowicz polecił mi ten szpital i to było to, czego trzymałam sie tak mocno. Urodziłam w piatek niestety nie było mojego lekarza wtedy w szpitalu, ale nie zamieniłąbym sie na inny szpital!!!!! Bardzo sobie chwale i lekarzy: dr Kujawski, dr Chmura - dziękuję za opieke! a wszystkim Siostrzyczką kłaniam się w pas!!! Jeżeli zależy wam na profesjonalnym i LUDZKIM podejsciu do kobiety i jej dziecka, to właśnie tam mozna to wszystko otrzymać :D .

Z moim lekarzem zobaczyłam się dopiero w środę...
Sądzę, że moje zdanie i opinia moga byc przydatne; z powodu żółtaczki przesiedziałam tam 10 dni a u mojego dziecka za wczasu został wykryty niewielki krwiaczek w nadnerczu, przez profesjonalnych lekarzy z Wodzisłąwia córka został wysłana do Kliniki Patologii Noworodka w Katowicach i ... teraz mogę cieszyć sie 100% zdrowym dzieciaczkiem!!!!!! :D
W Szpitalu w Wodzisłąwiu pracuja sami profesjonalisci, wiadomo kazdy może mieć lepszy i gorszy dzień, ale ja jako mama i moje dziecko nigdy tego nie odczułyśmy!!!!

A tak mniej wiecej wygląda trakt porodowy(świezo wytemontowany):
a na pierwszym planie to oczywiście ja :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj, mnie przeraża fakt, że nie można mieć swojej położnej.... :cry: :( :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]